Waarom zou je een labyrint lopen?

Reis naar binnen

Het lopen van een labyrint is een manier om je eigen centrum te (her)vinden. Het toont je symbolisch de weg naar je diepst verborgen innerlijk.

Dat is meteen ook de reden waarom het lopen van een labyrint in zo veel verschillende soorten religies, levenswijzen en tradities is terug te vinden.

Iedereen heeft wel eens behoefte aan contemplatie, en een labyrint kan je daarbij assisteren. Het is een uiterst geschikte sacred space om dat te doen. Read More


Kies jij je gedachten of kiezen gedachten jou?

Denkwerk

Je bent de hele dag in touw: je werk, je huishouden, de opvoeding, de boodschappen, trainen, vrienden, relatie…

Je verricht daarbij een hoop denkwerk, wanneer je nadenkt over wat je moet aantrekken, welke route je moet nemen, hoe het met je moeder gaat en hoe het staat met je financiën. Allemaal gedachten. Je bent dan denken aan het doen. Veel van dit denken is automatisch. Je hebt niet in de gaten, dat je denkt. Je zit in een automatisme. Read More


Is luisteren yin of yang?

Horen

Geluid hoor je. Als het maar hard genoeg is, dan voel je het ook fysiek met je lijf. Denk maar eens aan die dikke bas uit een paar speakers.

Ik weet zeker, dat je haarfijn het verschil aanvoelt tussen horen en luisteren in gesprekken. Je merkt het namelijk in een telefoongesprek meteen, wanneer je gesprekspartner is afgeleid en met z’n aandacht ergens anders zit. Read More


Hoe jouw buurt de energie in huis bepaalt

De omgeving van je huis

De buurt waarin je huis staat, is het vat -het omhulsel- van je persoonlijke omgeving. De ruimte, waarin je eigen woning is gebed speelt een zeer belangrijke rol in hoe de gemiddelde sfeer en energie in je eigen huis aanvoelt.

Die energie kun je ‘lezen’.

Ook jij.

Dat lezen is een basisvaardigheid die ieder mens bezit en die je verder kunt trainen en verfijnen.

Let daarbij goed op je zintuigen, emoties en gevoelens, wanneer je intuned op bepaalde informatie.

Read More


Over verhuizen, verhuisstress en space clearing

Verhuisstress

sleutel in voordeurVerhuizen wordt gezien als één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Ik weet niet precies op welke plaats het exact staat, maar ongetwijfeld in de top 10.

Drie belangrijke oorzaken van stress bij een verhuizing zijn:

  1. Afkeer van verandering. Als mens ben je nou eenmaal een gewoontedier en gedij je bij een zekere routine. Een nieuwe plek betekent automatisch een nieuwe routine.
  2. Angst voor spijt.  De impact van verliezen ervaar je als veel groter en intenser, dan de impact van winnen. Verlies wil je dan ook zo veel mogelijk vermijden. ‘Had ik toch niet beter kunnen blijven?’ is een vraag die wellicht voortdurend in je hoofd rondspookt. Dat maakt verhuizen extra spannend.
  3. Vermoeidheid. Verhuizen kost bakken met energie. Er moet veel geregeld en gedaan worden. Rommel en chaos zijn in een verhuisperiode ‘orde van de dag’. Daar wordt je behoorlijk gestressed van.

Read More


Moe door energiewerk? Hierdoor komt het.

vrouw moe liggend op bankJe besloot een tijdje terug om met een vorm van energiewerk aan de slag te gaan. Mogelijk omdat er bepaalde dingen mis gingen in je leven, vanuit een interesse of voor persoonlijke ontwikkeling. De reden is voor nu eigenlijk niet zo belangrijk.

Welke vorm je precies doet, is ook minder belangrijk. Het kunnen allerlei methodes zijn. Misschien ben je gestart met (bewuster) gronden, misschien ben je een cursus healing of opstellingen gaan doen. Misschien heb je mijn online programma Space Clearing zonder Franje wel aangekocht.

Welke manier van energiewerk en energiemanagement je ook hebt gekozen, je merkt nu je dat een tijdje doet, dat je heel veel moeheid ervaart. Read More


Waarom je dankbaar moet zijn voor het Duister

Lichtwezen

Jij bent een wezen dat gedijt op licht.
Je ontstaat echter in de veilige donkerte van de baarmoeder. Daar ben je één met je moeder.

Uit die eenheid in het donker, wordt je geboren. Zo hup, het licht in.

Vervolgens leef je overdag, en slaap je ‘s nachts.
De nacht is je periode van herstel en opladen.

Je lichaam heeft direct zonlicht nodig om vitamine D aan te maken.

Je eet ‘opgeslagen’ zonlicht in voedsel, dat ook alleen maar groeit dankzij dat licht. Read More


Bovenwereld en onderwereld, en hoe je die werelden (anders) kunt begrijpen

Drie werelden

In de geomantie wordt gebruik gemaakt van het drie-werelden-model. Dit model bestaat uit het paradijs, de etherwereld en de objectenwereld.

Een vergelijkbaar model om de wereld te begrijpen, is de voorstelling van

  • een bovenwereld, de hemel.
  • een onderwereld, de plek waar de geesten heengaan.
  • en een middenwereld, de plek waar wij met de dieren leven.

Een andere voorstelling van ditzelfde model, is de levensboom. Read More