Waarom woon jij, waar je woont?

Waar je woont, is niet toevallig. Nooit!

signpostAlles wat je aantrekt en wat je overkomt gebeurt op basis van resonantie in energieën.

Dat geldt ook voor de plek waar je woont.

Die is niet toevallig. Die heb je uitgekozen. Oók als je misschien denkt dat het toeval was, dat je daar nu woont.

Denk eens na over:

 • Wat heeft je precies bewogen om deze woning te huren of te kopen?
 • Waar was je naar op zoek toen je deze plek tegenkwam?
 • Waar had je om gevraagd?
 • Wat waren de voordelen?
 • Had je bedenkingen?
 • Waar heb je compromissen gesloten met jezelf en ook met eventuele huisgenoten?
 • Heeft je verstand of je gevoel de knoop uiteindelijk doorgehakt?

Hoe spiegelt je huis de antwoorden hierop? En kun je een verband leggen met de zaken die nu een rol spelen in jouw leven?

Je huis weerspiegelt jou

frog mirrorJe huis is een uitdrukking van je persoonlijkheid.

Kijk eens om je heen, en kijk eens welke dingen iets zeggen over jou…

Niets in je huis staat er ‘toevallig’. Voor elk ding is een moment geweest, dat je hebt besloten om het in je huis te brengen (of te houden).

Het kan natuurlijk best zijn, dat je veel van die beslissingen niet (zo) bewust hebt genomen. Maar dan is het juíst goed, om daar af en toe bij stil te staan.

En als je nou niets over jezelf terugvindt in je huis?

En je je huis eigenlijk als heel onpersoonlijk ervaart?

Wat dan?

Vraag jezelf dan eens af, waarom dat zo is. Welke delen van, en in jezelf ontken je..?

Nou ben ik natuurlijk benieuwd of je nieuwe inzichten hebt opgedaan bij het nadenken over al deze vragen. Laat je iets van je horen in de comments?

Delen met je netwerk?

24 thoughts on “Waarom woon jij, waar je woont?

 1. Beste Nicky, ik ben terechtgekomen in een tijdelijke woning waar ik me niet op mijn plek en thuisvoel. Maar blijkbaar is er wel een resonantie. Kan een woningclearing ervoor zorgen dat er nieuwe woonruimte op mijn pad komt? mvg, Harald

 2. 21 jaar geleden ben ik gaan wonen op de plek waar ik nu woon. Een monumentale boerderij met restaurant, mini camping , terras en 2 vakantiewoningen. Nu is het zo dat ik al jaren kamp met enorme stress, der drukte maar ook al de werkzaamheden en onze kinderen. Ben inmiddels gestopt met het werken op de werkvloer omdat ik het simpelweg niet meer trok. Onze boerderij ligt aan de rand van een natuurgebied en bij de overgang richting het strand. Maar wel redelijk afgelegen. Perfecte locatie zou je denken toch?! Toen we hier net gingen wonen vond ik het eng en best heel erg stil allemaal. Moest heel erg wennen. Maar toen we de kids kregen en het eigenlijk alleen maar drukker werd had ik die rust en stilte nodig om op te laden. 6 jaar geleiden kreeg ik een burn out , en had eindelijk het gevoel dat ik toe mocht geven dat het teveel was. Maar nu ik dus niet meer op de voorgrond werk en dat het me dus niet meer zoveel energie kost vind ik het hier weer zo vreselijk rustig. Kan de rust helemaal niet vinden. Vreselijk! Heb nu zelfs paniekaanvallen. Zou het nu zo kunnen zijn dat
  mijn hele systeem aangeeft dat ik er mee ben hier? Zeker nu met de Corona zou het zomaar kunnen dat ik een hele dag niemand zie als ik hier op ons terrein blijf. Benauwd me vreselijk. Heb ook steeds het gevoel dat ik moet bewegen en naar buiten moet. De natuur. Wordt ik dan wel weer blij van.
  Ben wel op zoek naar een baantje om iets om
  Handen te hebben en om hier even weg te zijn. Stilte en het donker vindt ik vreselijk. Waar komt dit vandaan?

 3. Wij wonen nu ruim 16 jaar in ons huis dat we kochten toen ik zwanger was van onze tweeling. Mijn man wilde heel graag terug naar zijn oude buurt. Het ligt centraal, dichtbij stad, station, scholen en een wandelpark.
  Ik heb me nooit echt thuis gevoeld in dit huis. De indeling klopt niet, het hele huis zou moeten worden omgegooid en dat is het huis niet waard (dat krijgen we er nooit uit). Kleine veranderingen helpen niet om me meer thuis te voelen.
  Toen we het kochten stonden er nog twee bomen in de tuin van de buren. Deze zijn tot mijn grote verdriet weg gehaald. Zelf hebben we een piepkleine tuin. In de hele straat staat één boom en er is weinig natuur. Ik mis heel erg de verbinding met de natuur.
  Mijn man zit hier wel prima en de jongens ook (die weten niet beter, dit is voor hun thuis). Ik ben dus de enige die graag weg wilt. Ik heb het gevoel hier vast te zitten.

  • Hai Inge,
   Wat naar om te lezen dat je je niet thuis voelt in je eigen woning. En al zo lang… Het goede nieuws is, dat het echt niet zo hoeft te zijn. Wanneer je er mee aan de slag zou willen gaan, kan ik je uiteraard assisteren als je dat wenst. Stuur me dan een berichtje op info@happyholon.nl, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
   Hartelijke groet,
   Nicky

 4. Ik heb mijn vertrouwde kleine appartement in een groene rustige buurt nabij centrum stad verkocht. Ben gaan wonen in een geschakelde woning in een nabijgelegen dorp, want ruimte en een tuin. Ik wilde iets nieuws voor mezelf proberen en ben totaal aan mijn gevoel voorbijgegaan. Ik heb nu last van angst en negatieve gevoelens. Ik heb mij totaal niet gerealiseerd hoe groot de overgang is en hoezeer mijn leven aansloot bij mijn oude plek. Ik hoop dat ik uiteindelijk de voordelen ook ga kennen, maar nu voelt het niet als mij. Dus spijt.

  • Als je je niet thuis voelt op die plek, heeft je dat iets te vertellen. ALs je die boodschap hebt begrepen, dan kun je de energie er van vrijgeven en voel je je er meer op je gemak. Clear de energieën van de vorige bewoners en kijk hoe het dan gaat. Past de woning je nog steeds niet, dan kun je dat verder onderzoeken. Wil je mijn hulp hier bij, stuur me dan een email of doe mee met één van mijn online programma’s.
   Hartelijke groet,
   Nicky

 5. Mijn huis voelt ook niet goed, ik bedoel het huis is leuk maar de buurt waar het in staat is vreselijk. Ook hier noodgedwongen terecht gekomen na een vervelende scheiding. Ons huis moest verkocht worden met een restschuld omdat mijn ex man dacht dat het gras elders groener was. Ongevraagd in de schulden geduwd en in een sociale huurwoning terecht gekomen. Iedere dag opstaan tussen overlast veroorzakende buren die niet uit het beste milieu komen. Geen zinnig woord mee te wisselen om ergernissen bespreekbaar te maken want dat laat hun referentiekader niet toe. Tegen beter weten in toch geprobeerd en als dank een grote mond en/of middelvinger krijgen. Zodra mijn restschuld ingelost is treft mij maar 1 doel, zo snel mogelijk uit deze tokkie buurt weg zien te komen en weer in een normale buurt met normale mensen gaan wonen. Wat een verademing zal dat zijn, ik kan niet wachten tot het zo ver is……
  Een ongelukkige bewoner van een leuk huis in een slechte buurt.

 6. Dit huis/flat heb ik 4 jaar geleden geaccepteerd ivm mijn zoon en hoe we op onze oude plek zaten. Het was een soort noodsprong, maar toen wel wenselijk. Ik en mijn zoon zaten op de oude plek, niet de woning want die was geweldig, niet goed. De kleigrond trok de energie uit ons en ik zou er nog niet dood gevonden willen worden, zei ik toen. Waarom dan die plek, dat is een veel te lang verhaal.

  Hetgeen waar ik een compromis op heb moeten doen, was de veel te hoge huur, maar we waren blij zo snel een plek te hebben en terug te zijn in de stad waar wij vandaan komen. De woning zag er mooi uit, erg ruim, licht en ik hoefde er niets aan te doen. Dat was een voordeel ook ivm reumatische klachten in de handen.

  Deze flat is een voormalig senioren flat, waar de ouderen nu uit vertrekken en jongeren er in komen.

  Nu mijn zoon lekker op zichzelf woont, hij heeft zo’n enorme positieve verandering hier doorgemaakt, en ik er steeds meer achter kom wat goed voor mij is en hoe ik meer van mijzelf begin te houden, klopt deze plek niet goed. Ik merk hoeveel behoefte ik heb terug te gaan naar de natuur, maar wel een waar de energie goed voor mij voelt. Ben dus ook al een tijdje op zoek naar een huis op een bepaalde plek/gebied in Drenthe, waar ik mij thuis voel en mijn energie voel stromen. Heb dit een keer heel sterk gevoelt in Gasteren. Wow, wat kwam ik thuis en heb gehuild. Hier moest ik zijn, zo voelde het.

  Nu helaas kan ik op dit moment geen kant uit. Heb nu een bijstandsuitkering, schulden vanuit de BBZ en nog een vordering lopen en kom, ondanks mijn leeftijd en dankzij mijn lichamelijke beperking niet aan het werk. Niet dat ik mijzelf in die hokjes duw, want jemig wat kan ik een hoop, maar dit hoe deze maatschappij mij blijkbaar ziet.

  Ondanks alles, sta ik een stuk rustiger in dit alles en laat het een beetje gebeuren echter is dit een andere weg dan ik gaan wil. Dan ik mijzelf echt gun.

  Ben het verleden aan het opruimen/weggooien en, hoe raar het ook klinkt, al spullen aan het inpakken voor de verhuizing. Heb ik nog nooit eerder gedaan, zo apart. Spullen die ik niet of nauwelijks gebruik, maar van mij niet weg hoeven.

  Er gebeurt veel met mij in mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Waar het uiteindelijk toe leidt weet ik niet.

 7. Mijn huis voelt al jaren niet meer als een echt thuis. Waar ik mij thuis voel, ben ik 18 jaar geleden weggegaan, omdat we daar geen huis konden kopen. Wat ik ook probeer, dit huis voelt niet goed. Heb er af en toe echt een hekel aan. Ook voel ik me hier altijd moe. Maar onze financiele situatie houdt ons hier(geen werk,inmiddels bijstand).

  • Hai Anita,
   Wat naar om te lezen dat je je niet prettig voelt in je eigen woning. Het lijkt alsof je precies weet waar jij je wel thuisvoelt. Is het misschien een idee om iets van die energie in je huidige woning te brengen? Je zou bijvoorbeeld foto’s kunnen ophangen uit die regio. Of iets anders wat je doet herinneren aan dat oorspronkelijke thuisgevoel. Focus meer op dat wat wel goed is aan je huidige woning en versterk dat. Wanneer je dan ook nog ‘overtollige’ energieën verwijdert m.b.v. de Space Clearing training, dan weet ik zeker dat je een shift gaat ervaren!
   Groet,
   Nicky

 8. Wat leuk om te lezen. Heb gisteren een huurwoning toegewezen gekregen. Had eerst een andere woning op het oog maar toen ik hier binnen kwam had ik gelijk het gevoel “deze is van mij” en ja hoor!

  Ik heb de sleutel nog niet maar heb er onwijs veel zin in om samen met mijn kinderen een nieuwe start te maken! Desondanks ben ik al de hele ochtend aan het googelen en informatie aan het verzamelen over het zuiveren van je huis bij een verhuizing. Voel dat ik hier iets mee moet doen in dit huis, dus ben ook vol vertrouwen dat de juiste manier ook op mijn pad komt voor die tijd. Heb jouw minicursus in ieder geval al aangevraagd!

 9. Dag Nicky,
  Ons huidige huis hebben we letterlijk ‘besteld’. We hebben dit jaar ons oude huis verkocht en gaan pas volgend jaar ons nieuwe huis bouwen. Om voor de tussentijd een geschikt huurhuis te vinden hebben we een hele lange wensenlijst gemaakt en die in een filmpje op youtube en facebook de wereld in gestuurd, met ogenschijnlijk belachelijke wensen, die voor een tijdelijk huurhuis misschien niet nodig zijn, maar die voor ons wel heel gemakkelijk zouden zijn: dichtbij de bouwkavel, op max 10 min afstand van school, met 3 slaapkamers, een tuin, speeltuin in de buurt en graag snel. Stap 2: er allebei heilig in geloven en…. Binnen enkele dagen hadden we precies het huis wat we bedacht hadden!
  Mooi hoor die energie!

  Groet Loes

 10. Hallo Nicky!

  Leuk om over na te denken! Ik ben onlangs verhuisd en woon weer op mezelf met mijn twee jongetjes. Als ik thuiskom, voelt dat heel fijn en ‘eigen’. Heb ook goed gezocht moet ik zeggen. Een huis is toch een soort ‘jas’ die goed moet zitten.

  Wat ik interessant vind, zijn de verschillen die je vaak ziet tussen een ‘vrouwenhuis’ en een ‘mannenhuis’, die de verschillende energieen duidelijk weerspiegelen. Misschien kun je over die verschillende energieen ook eens wat schrijven?

  Groetjes,
  Garmt

  • Ha, een echt ‘mannenhuishouden’ dus, leuk!

   En je hebt gelijk, er zijn vaak overduidelijke verschillen waar te nemen tussen mannen- en vrouwenhuizen. En dat hoeft zich echt niet altijd uit te drukken in de hoeveelheid kaarsjes ;).
   Dank voor de tip! Ik ga erover nadenken, Garmt.

 11. Hoi Nicky,
  Mijn huis heb ik 25 jaar geleden intuïtief uitgekozen. Ik ben hier heel gelukkig en mijn huis hoort gewoon bij mij met alle gemakken en ongemakken. Houten huis met rieten dak. Hele grote tuin in een recreatiepark aan een vaart

  • Klinkt als een heerlijke plek, Aafke. Misschien kun je eens kijken naar wat de ongemakken die je in je huis ervaart, weerspiegelen in jou? Dit kan mooie inzichten over jezelf opleveren.

   Klein voorbeeldje: de deur klemt. Dan zou je jezelf kunnen afvragen: waar sluit ik mezelf voor af? Wat mag er niet binnenkomen? Of mag er juist iets niet naar buiten?

 12. Wat leuk, zo had ik nog nooit écht naar mijn huis gekeken.

  Waarom de keuze voor dit huis viel en waar ik zo van houd (nog steeds, na 27 jaar) – het heeft grote ramen en laat licht (en zon!) binnen, ik heb rondom groen want een heerlijke tuin, het is hier rustig, ik woon op 1 minuut lopen van natuur. Ik heb geen last van de buren en zij ook niet van mij. Er is hier genoeg rust, ruimte en licht om me vrij te voelen.
  En ik besef na het lezen van het artikel dat dat inderdaad een afspiegeling is van mijzelf!

  Net als de inrichting:
  No nonsense, veel tweedehands waarvan e.e.a. een nieuwe look heeft gekregen, veel naturel, houten vloer, planten en als accentkleur mijn jarenlange favo: zacht blauw-groen. Het is hier niet spik en span maar wel schoon, overal liggen boeken en katten. Hier wordt niet getoond maar geleefd.

  Ha ha, veel dingetjes mogen gerepareerd, de tuin heb ik omgedoopt tot ‘natuurtuin’ en ook dit weerspiegelt mijn leven: ik voel de behoefte om de reparaties te doen en de tuin een goede beurt te geven, maar als single met eigen bedrijf kom ik daar allemaal niet aan toe.
  Dus ook dat deel weerspiegelt zeker een aspect in mijn leven. Ik hoef geen glimmend zwarte auto of de duurste mode, elke paar jaar nieuwe meubels, maar meer financiële overvloed om de dingen te doen die ik wél belangrijk vind is zeker welkom.

  Leuk om hier bij stil te staan, dank je wel!!
  Pauline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *