Hoe zit dat met de energie van de buren?

burenDeze vragen kreeg ik een tijdje terug in mijn inbox: Hoe zit dat met de invloed van de energie van de buren op míjn huis? Energieën stoppen toch niet bij muren?

Het korte antwoord is: het klopt dat energie niet stopt bij muren, en ja dat heeft een invloed.

Het uitgebreidere antwoord op deze vragen draait om het nemen van de verantwoordelijkheid voor je eigen plek en de energieën die daarbij horen. Dat is het makkelijkst uit te leggen door uit te gaan van een conflict.

Als je last hebt van de ‘energie van de buren’, dan zou ik je als eerste willen vragen:

 • Zijn het lastige buren, of zijn ze daar om je te wijzen op een patroon in je leven..?

Wanneer je je verantwoordelijkheid neemt, dan zou het antwoord het laatste moeten zijn. Ze zijn daar om je te wijzen op een patroon in je leven. Je omgeving is een spiegel en waar je woont, is nooit toevallig!

Het is dan ook heel goed mogelijk dat als een ander in hetzelfde huis gaat wonen, niet dezelfde problemen ervaart met de buren als jij. Dat is dan zo, omdat er een andere soort energetische match is tussen die persoon en dat van de buren.

Als er problemen zijn met buren, probeer je dat eerst samen op te lossen. Práát met je buren als je last van ze hebt. Daarnaast ga je met jezelf en je eigen woning aan de slag. 

Heb je ‘gedoe’ met de (energie van de) buren? Onderzoek dan eens de verbindingen tussen jou en je huis, en het hoe en waarom je daar bent gaan wonen.

Dit bevat vaak al genoeg aanwijzingen om tot een inzicht te komen over waarom dat conflict met de buren bestaat. De oorzaak is nooit de geluidsoverlast of de hoogte van de schutting. Dit zijn slechts symptomen.

Problemen met buren wijzen (meestal) op een onderliggende issue met grenzen, of grenzen stellen.

De echte oorzaak heeft een persoonlijke reden. Er bestaat een patroon in je leven dat je belast. De energie van, of het gedoe met buren fungeert als een spiegel. Dit geeft je de kans om dat persoonlijke patroon definitief te doorbreken.

Soms helpt de achtergrond van het land een handje om een dergelijk patroon bij een bewoner duidelijk te maken. Ik heb al verschillende keren gehad dat oude perceel- en holongrenzen een belangrijke rol speelden in buurtconflicten.

energie burenEen voorbeeld:
De verschillende gebouwen van een oude boerderij in Engeland waren verbouwd tot zelfstandige woningen. Eén van de bewoners had last van ‘de zoete inval’.

Op ongepaste momenten liepen de buren steeds maar binnen. Zelfs herhaaldelijke verzoeken dit niet meer te doen, mochten niet baten.

Er bleek dat deze verbouwde woningen niet ‘wisten’ dat de holon-grenzen waren veranderd. De imprint van de oude boerderij was nog zo sterk dat de bewoners zich daar gewoon naar gedroegen en zich steeds ‘verzamelden’ in het oorspronkelijke woongedeelte.

Dit was voorbij nadat de oude imprint was gewist en de nieuwe grenzen van de woning energetisch afgebakend. Buren werden verdraagzamer naar elkaar toe en het was opvallend hoe de buren ‘opeens’ in de weer waren met plantjes in de tuin (~zorgen voor eigen perceel). De cliënten meldden dat zelfs honden en katten niet meer zomaar meer de tuin doorkruisten.

Neem dus verantwoording voor je de energie van jezelf en je eigen woning. Dat is het enige waarover je echt de controle hebt. Wanneer je dat doet, veroorzaak je daarmee een ‘rimpel-effect’. En het maakt daarbij niet uit of je in een flat, een rijtjeshuis of een vrijstaand huis woont.

Dit rimpel-effect heeft altijd zijn invloed. Echter, je kunt van tevoren nooit precies inschatten welk effect en hoe groot precies. Maar als je zorgt, dat de energie in je eigen huis op orde is, dan ben je beter bestand tegen negatieve invloeden van buitenaf. En je zorgt voor een positieve vibe richting je buren en zelfs de hele buurt! Dat heeft altijd impact.

Ga dus aan de gang met de energie in je huis. Als je wilt, kan ik je daarbij helpen. Kijk verder op mijn website of stuur me een berichtje als je meer wilt weten over een consult, mijn online training of workshops met een bepaald thema.

Delen met je netwerk?

4 thoughts on “Hoe zit dat met de energie van de buren?

 1. Leuk artikel Nicky, en zeker waar! Ik ondervond verschillende lastige buren in mijn leven, en dat had allemaal met mij en hoe ik mijn grenzen (niet) stelde te maken. De laatste buurman die ik had in mijn vorige huis sliep de hele dag haha. Ik heb in die buurt wel wat dingen mogen transformeren voor buurtbewoners..ook bijzonder.

  • Goed werk, Carro! Heel knap hoe je die ‘spiegels’ voor jezelf hebt gezien!
   Nou ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig: Hadden die transformaties die je hebt waargenomen in de buurt, voor je gevoel te maken met het ‘rimpel-effect’?
   Groetjes,
   Nicky

 2. Goedemorgen!
  Je slaat de spijker op z’n kop, lieve help wat heb ik veel van de buren mogen leren als spiegel van mijn zijn! Ik vind het ook bijzonder fascinerend om te zien hoe ‘onze’ wijk de afgelopen jaren compleet veranderd is aan type mens. Ik heb hard gewerkt 😉 haha. Fijne dag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *