3 dingen die je moet weten over de muren van je huis

muurZonder muren, geen huis. Dat moge duidelijk zijn. Maar wat betekenen die muren nou eigenlijk? En welke invloed oefenen ze op je uit?

Ik vertel je drie dingen, die je echt moet weten over de muren van je leefomgeving. Je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar je huis.

1 – Muren zijn het skelet van je woning

Muren zijn de dragende basis van onze leefruimtes.

Ongeacht het soort materiaal waarvan onze muren gemaakt zijn, is het van belang dat ze zorgen voor de stevigheid en stabiliteit van onze binnen-omgeving.

Samen met de vloer en het dak bepalen muren de vorm van de ruimtes, waarin wij beschutting zoeken.

homes walls2 – Muren zijn de huid van je woning

Muren scheiden het binnen van het buiten. Ze scheppen de begrenzing van ruimte, waardoor die ruimte ‘zelfstandig’ wordt en een eigen functie kan krijgen.

Tegelijkertijd zorgen muren er voor, dat deze ene zelfstandige ruimte in verbinding staat met alle andere ruimtes van het gebouw.

Kijk eens kritisch naar je muren:

– zijn ze stevig en stabiel of lijken ze dun en onbetrouwbaar?
– uit welk materiaal zijn ze gemaakt?
– hoe verdelen de muren de ruimtes in de woning?
– heb je enkele grote ruimtes of juist veel kleine?
– welke vorm geven de muren aan de ruimte(s)?
– zijn er halfhoge muurtjes en tussenwandjes?
– hoe zijn de overgangen van de ene ruimte naar de andere?
– passen deze overgangen en deuren bij de ruimte?
– en worden ze netjes geopend en gesloten? Of zijn ze altijd open, of juist dicht?

En wat doet dit alles met jou…?! 

Wat voor gevoel geven jouw muren je? Staan ze ‘in de weg’ of juist precies goed? Welke inzichten doe je op?

3 – Muren zijn de ‘harde schijf’ van je woning.

Muren hebben dus een dragende functie. Maar niet alleen als bescherming tegen de elementen van buiten. Muren zijn ook informatiedragers. Niet voor niets zeggen we ‘de muren hebben oren‘.

empty spaceDeze ‘oren’ beluisteren alles wat zich in een ruimte heeft afgespeelt. En slaan dat energetisch op in de muren. Dit heet ook wel imprinting.

Deze imprinting herhaalt zich continue in de ruimte. Als een soort van film, die in een loop vastzit.

Met name als deze loop vol negatieve gebeurtenissen zit, dan gaat dit na kortere of langere tijd tot problemen leiden.

Het is heel moeilijk iets te bereiken als je constant overgoten wordt met een energie of imprint, die je steeds maar weer terug ‘duwt’ in iets, dat niet past bij jouw intenties en doelen.

Het gevaar bestaat dat je zo’n imprint-energie gaat leven, in plaats van je eigen ding te doen. Je zult dus dat verleden, die imprinting, moeten wissen om dat te voorkomen.

Als je dat niet doet, blijft de geschiedenis van de ruimte zich herhalen. En kom je niet vooruit met je leven.

Space Clearing kan je helpen breken met zo’n imprint-verleden. En als je wilt, kan ik je daarbij helpen. Kijk verder op mijn website of stuur me een berichtje als je meer wilt weten over een consult, mijn online training of workshops met een bepaald thema.

Laat van je horen in de comments: Wat voor gevoel geven jouw muren je? Staan ze ‘in de weg’ of juist precies goed? Welke inzichten heb je opgedaan?

Vond je dit een goeie blogpost? Delen is helen. Thanks!

Delen met je netwerk?

2 thoughts on “3 dingen die je moet weten over de muren van je huis

 1. hallo,
  soms staan de muren me in de weg, en soms ben ik er blij mee. Heel lang over gedaan om de muren aan te pakken (opnieuw behangen vorig jaar), ik ontdekte dat veel muren er slecht uit zagen, veel gaten en scheuren bah! hup, gauw dik vinyl behang er tegenaan geplakt voorlopig. Nog steeds moeten enkele muren aangepakt worden zoals in de slaapkamer en ik zie hier zoo tegen op…Die hele ruimte moet aangepakt worden maar ik trek liever de deur achter mij dicht…Overigens heb ik de grondingsoefening gedaan met de gekleurde muren in het gekleurde vlak maar ik vind dit nog knap lastig. Ik krijg het nauwelijks voor elkaar. Trouwens, ik vond onder het oude vloerkleed v/d vorige bewoners in elke hoek onder het tapijt oude muntjes, oude dubbeltjes, kwartjes en soms een gulden! Kun je hier iets over schrijven? En ook zo-ie-zo over de betekenis van geld, daar kleeft ook zoveel energie aan, energetisch gezien!

  • Hai Bertine,
   Wat goed dat je met de Space Clearing training aan het werk bent. Dat is een hele goede manier om inzichten te krijgen over welk effect de woning op je heeft. En daar begint alles mee: inzicht. Lekker volhouden dus, het gaat vanzelf makkelijker. Echt waar!
   Bedankt voor de tip voor een nieuwe blogpost. Ik zal eens nadenken over een mooie invalshoek.
   groet,
   Nicky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *