Wat betekent ‘thuis’ voor jou?

Status quo

Je brengt nu al wekenlang veel meer tijd in huis door dan pré-corona. Je werkt thuis en geeft les geeft aan je kind(eren). Veel activiteiten buitenshuis zijn (voorlopig nog even) niet mogelijk vanwege Covid-19.

Ik hoop, dat je ergens tussendoor een keer de tijd genomen hebt, om voor jezelf een soort status quo op te maken.

Een status quo over:

  • wat voor jou belangrijk is in het leven.
  • de dingen je najaagt, die ineens niet zo bevredigend zijn, als je missschien wel dacht.
  • welke zaken, mensen, events je wel en niet mist.
  • de dingen, personen en activiteiten waar je meer en minder aandacht aan wil schenken.

Ergens in dat rijtje, zou je je ook moeten afvragen:

  • Wat betekent thuis?
  • En wat betekent thuis voor mij?

Als je die balans nog niet opgemaakt had, dan raad ik je echt aan dat toch eens te doen. Het liefst voordat oude, en nieuwe systemen volledig worden opgestart. Nu heb je nog die mogelijkheid om er met een afstandje naar te kunnen kijken, want je staat er nu maar met ‘één been’ in. Pak nu die kans om te evalueren, te reflecteren en wijzigingen aan te brengen, waar jij dat nodig acht.

Doe het, voordat je weer meegesleurd wordt door de (vernieuwde) waan van de dag.

Wat is ‘thuis’ eigenlijk?

Thuis is voor veel mensen de plek waar ze elke nacht slapen. Voor anderen is het de familie waarin ze zijn geboren en opgegroeid. Voor weer anderen is het eerder een gevoel, dat niet per sé gebonden is aan een specifieke plek of persoon.

In het ideale geval is thuis in ieder geval óók de pek waar je woont.

Ik vind echt dat iedereen zich thuis zou moeten voelen in zijn eigen woning. Helaas merk ik maar al te vaak, dat dat voor veel mensen toch niet (helemaal) opgaat. Dat vind ik ontzettend verdrietig.

Want wanneer jij je niet thuis, veilig en geborgen voelt in je eigen woning, dan kost je dat heel veel energie. En (langdurig) leven met zo’n energie-lek, gaat ten koste van je welzijn, en uiteindelijk zelfs je gezondheid. Dat kun je voorkomen, door bewust te werken aan, en met, de energie in je huis.

Spiegel van de ziel

Je huis is jouw anker naar de aarde. Het is jouw persoonlijke verbinding tussen ‘hemel en aarde’. Het is jouw centrum en dé uitgesproken plek om je fysiek, mentaal en spiritueel met jezelf, de kosmos en de aarde te kunnen verbinden.

Je huis is jouw ‘opdracht’. Daarmee bedoel ik, dat de plek waar je woont, een blauwdruk is van, en voor je ziel. Waar je woont, is namelijk nooit toevallig (ook niet als dat wel zo lijkt).

Je huis is een spiegel van je Zijn. Het toont je jouw potenties, mits je er oog voor hebt…

Er bestaan dan ook geen ‘foute huizen’ om te wonen. Je ziel brengt je altijd naar de plek, die jíj nodig hebt om te groeien.

Om erachter te komen wat de verborgen lessen zijn van jouw huis, is het belangrijk om eerst uit te zoeken wat ‘thuis’ voor jou eigenlijk betekent en, veel belangrijker, hoe dat voelt.

Het is niet per sé belangrijk om te achterhalen waarom je je thuis voelt, daar waar je dat doet. Zo’n waarom kan allerlei redenen hebben, hoeven totaal niet logisch te zijn en doen zeker niet altijd ter zake.

Het belangrijkste is, dat je gehoor geeft aan de voorkeuren van jouw ziel. Alleen dan, zal je van je huis een thuis kunnen maken, die je zielsverlangens op bewust en onbewust niveau vervult, en ondersteunt.

Maak een krachtplaats van je woning! Ik help je. Als je dat wilt, natuurlijk. Stuur me dan een mailtje op info@happyholon.nl en dan bespreken we hoe.

Nou ben ik natuurlijk benieuwd welke inzichten je hebt opgedaan bij het nadenken over jouw persoonlijke status quo. Waar ga je mee stoppen en waar wil je meer van wanneer straks ‘het circus’ weer gaat draaien? Vertel erover in de commentbox hieronder. 

Delen met je netwerk?