Wat is geomantie?

HappyHolon-vraagtekenDe beste definitie van geomantie, die ik tot nu toe gevonden heb als antwoord op deze vraag, luidt ongeveer zo:

“Geomantie is de kunst leefomgevingen naar de behoeftes van de menselijke ziel vorm te geven in harmonie met de oordskrachten.”

Deze definitie komt van de Duitse geomant Stefan Brönnle en heb ik vrij vertaald naar het Nederlands. 

In oud Grieks betekent ‘geo’ aarde en ‘manteia’ zoiets als waarzeggen. Bij de Etrusken waren de mantiken bekende schouw- en interpretatiekunsten. Je zou kunnen zeggen dat geomantie te maken heeft met het lezen en vertalen van de omgeving. Hierbij wordt de aarde gezien als een bezield wezen (Gaia) en zijn geomanten daarbij dus mensen die de taal van Gaia verstaan.

Geomanten bestuderen de subtiele energieën in de omgeving. Ze beoefenen oude en nieuwe technieken om een gezonde energiehuishouding van een oord te bewerkstelligen. Een optimale energiehuishouding in harmonie met lokale subtiele energievormen levert een verbetering van kwaliteit, vitaliteit, gezondheid, creativiteit, productiviteit en relatiebeheer.

Geomantie is een ervaringswetenschap. Iedereen kent wel het gevoel van je ergens meteen thuisvoelen of juist niet. Het bewust waarnemen, herkennen en interpreteren van dit soort gevoelens en ervaringen is een belangrijk onderdeel van geomantie.

Een geomant bestudeert de omgeving op drie niveaus:

  1. Fysieke werkelijkheid
  2. Mentale/geestelijke werkelijkheid
  3. Etherische werkelijkheid

Waar kan een geomant je bij helpen?

  • Je ervaart een verstoorde relatie met je leefomgeving en/of je wilt deze kwalitatief verbeteren. Er is ‘iets‘.
  • Je wilt een specifieke sfeer creëren.
  • Je wilt een (ver)bouwproject starten.
  • Sinds een verhuizing of verbouwing lopen dingen niet meer zo soepel als daarvoor.
  • Je wilt subtiele energievormen ervaren.
  • Je wilt een disharmonie binnen je bedrijf of woonruimte oplossen. De oorzaak voor deze disharmonie is niet eenvoudig in de materie aan te wijzen.
  • Je wilt een radiësthetische analyse van je perceel.

Wil je mijn advies of hulp? Kijk dan even onder de tap “werk met mij” voor samenwerkingsmogelijkheden en stuur me dan een mailtje. Doe dat ook gerust als je misschien twijfelt of ik wel kan helpen. Dan hebben we het er gewoon even over.

 

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *