Hoe Water heelt

Hoe kan Water jou een helende bijdrage leveren?

water helpt

Het element Water heeft helende capaciteiten.

Misschien is dat wel zo, omdat ons (volwassen) lichaam voor 50 tot 65% uit water bestaat. Er bestaat daardoor een grote resonantie tussen je lijf en het element Water.

Omdat deze grote resonantie bestaat, kun je eenvoudig profiteren van de helende capaciteiten van Water. Ik geef je vijf manieren waarop Water kan bijdragen aan jouw welzijn.

1 – Water maakt schoon 
Niet alleen fysiek vuil, maar ook energetisch vuil kun je door het water laten absorberen en transformeren. Wanneer je onder de douche staat, laat dan ook dit energetische vuil van je afspoelen. Je douche zal dan een extra verfrissend effect met zich meebrengen.

2 – Water zuivert
Water drinken helpt je lichaam herstellen. Water helpt je bij het zuiveren van voedingstoffen en het uitscheiden van afvalstoffen. Drink dus genoeg water.

3 – Water heelt
Water word al eeuwen ceremonies en behandelingen gebruikt als reinigend en helend. Misschien is dat wel omdat water in staat is energetische imprints van intentie en gebed te ‘onthouden’ en bij gebruik van zulk water op ons over te brengen (Masaru Emoto).

Dat is ongetwijfeld ook een belangrijke reden waarom aan heilige bronnen zoals bijv. Lourdes in Frankrijk of de Runxput in Heiloo, grote helende kwaliteiten wordt toegeschreven.

water zuivert

4 – Water bevordert meditatie
Al het water in je lichaam is constant in beweging, het doorstroomt alles in jou. Dit is een verklaring waarom het element Water symbool staat voor emoties, gevoel en het onderbewuste.

Ga zitten in de buurt van water en je zult merken dat het makkelijker is om in meditatie te verzinken.

5 – Water ontspant
In water kun je je vrijer bewegen dan op het land; je bent lichter. Met warm water ontspan je de spieren en stimuleer je bloedsomloop en spijsvertering. Een warm bad is ook heel fijn voor geestelijke ontspanning. Ook het zijn aan de waterkant werkt ontspannend. Hierbij levert bewegend water (rivier, zee, waterval) meer negatieve ionen dan stilstaand water. Negatieve ionen worden in verband gebracht met ons welbevinden.

Wat werkt voor jou het beste om te relaxen met Water? Is dat een bad, de zee, een douche of …? Deel je ervaringen in de comment-box hieronder om andere lezers te inspireren!

Delen met je netwerk?

16 thoughts on “Hoe Water heelt

 1. Er zijn ook methodes die met behulp van water herstellend kunnen werken, de Aquacare. Deze therapie is ontwikkeld door Sebastian Kneipp (ja, van de Kneipp-Producten, alleen dat is totaal vercommercialiseerd en allang niet meer wat het oorspronkelijk was).

  Zo heb je de “koele buik wassing” bij constipatie (werkt magisch in al zijn eenvoud) en wikkels en pakkingen bij spier-en gewrichtsproblemen etc…

  En even een reactie op het koud douchen: wanneer je lekker warm gedoucht hebt, even de koude kraan openzetten en kort afspoelen, dat geeft ook een prikkel aan je longen om diep in te ademen (vanwege de schrikreactie). Even wennen, maar daarna wil je niet anders meer. Dus gewoon even kort koud water en klaar.

 2. Hoi Nicky en lezers!

  Het schijnt zo te zijn dat toen de voorouders van de mens zich aan zee gingen vestigen en (dus) veel vis gingen eten, de hersenen door de omega 3 visolie enorm zijn gaan groeien waardoor homo sapiens zich ontwikkelde.

  Ongetwijfeld zal het geluid en aanzicht van de zee ons hierdoor nog steeds ontspannen.

  Ik woon vlak bij zee en weinig dingen zijn zo revitaliserend als hardlopen langs de kustlijn in de duinen.

  Groetjes,
  Garmt

 3. gedurende de jaren dat ik met vrienden, kinderen en gasten zeiltochten maak, heb ik vaak de kracht van de ruimte en het water mogen meemaken, niet alleen bij mezelf maar vooral bij de mensen die minder vaak de zee (of de ruime binnenwateren) meemaken. in alle rust worden er grote beslissingen gewogen en genomen. Prachtig…

  • Het is voor mij alweer een tijdje terug, dat ik heb gezeild. Dat ga ik in de toekomst zeker weer doen. De rust van het ‘ruime sop’ verricht soms wonderen voor de ziel…

 4. Na enig nadenken kom ik tot de conclusie dat water één van de eerste levensbehoeften is voor mij. Zodra ik wakker word, drink ik water, wil ik onder een vallend watertje of zwemmen in water en gedurende de dag blijf ik dat gewoon doen! Zal dus wel een gevoelsmens zijn die sterke behoefte heeft aan het reinigen en helen van mijn lichaam en ziel………..

  • Hoi Hilly,

   Zet bewust je intentie tot heling en clearing in bij al die ‘water-momenten’ gedurende de dag. Dan ga je absoluut verschil merken. En als het even een keertje niet lukt om te gaan zwemmen bij die waterval ;)… Een visualisatie doet ook wonderen voor de ziel!

   Good vibes!
   Nicky

 5. Ik hou van water en ben er het liefst bij in de buurt. Water heeft voor mij een kalmerend effect. Tijdens het douchen krijg ik vaak inzichten, ik denk omdat ik me helemaal aan het douchen overgeef en alles laat stromen. Heerlijk.

 6. De douche: dat water voelen en proeven en van de warmte genieten is heerlijk. Komen ook altijd goede ideeën door naar boven.
  Koud afdouchen brengt me fris in de dag, maar daar heb ik niet altijd zin in…

Comments are closed.