Wat is een krachtplaats?

stone-henge-327849_640Veel mensen denken bij het woord ‘krachtplaats’ aan plekken als Stonehenge, Chartres of, wat dichter bij huis, de Hunebedden. Dat het een soort van tankstation is, waar ze even kunnen bijkomen en opladen. In ieder geval een plaats, waar het uitermate prettig moet zijn om te vertoeven. Dit kan natuurlijk, maar hoeft zeker niet altijd het geval te zijn.

Een krachtplaats is een plek, die opvalt in de omgeving door zijn sfeer, uitstraling of energie. Je kunt daar heengaan om een ‘kracht te ervaren’. Dit zegt uiteraard helemaal niks over de kwaliteit van die kracht. Het is dan ook een misvatting is om te verwachten, dat je je na een bezoek aan een krachtplaats altijd ‘beter’ voelt. Krachtplekken kunnen je soms zelfs behoorlijk beroerd laten voelen. Een krachtplaats is dus duidelijk niet automatisch gelijk aan een energie-tankstation.

Krachtplaatsen zijn plekken waar je wordt ‘aangeraakt’. Er vindt een uitwisseling in energie plaats, waardoor er iets in jou gebeurt. Wanneer je je verdiept in de inzichten die zo’n energie-uitwisseling kunnen opleveren, helpt dat je om verder te komen in je (spirituele) ontwikkeling.

Waar vind je krachtplekken? Een krachtplaats hoeft zeker niet altijd een oude bekende cultplaats te zijn. Er zijn talloze plekken die erop wachten om door jou ontdekt te worden. De enige twee zaken die je nodig hebt, zijn de bereidheid er op uit te trekken en een verbinding aan te gaan met de natuur. Ga het bos in, die burcht op of die oude kerk in! Ontdek deze plekken te voet. Voor de meest optimale verbinding is het belangrijk je te verlangzamen naar het tempo van de natuur. Wanneer je voorbijraast op de fiets, gaat verbinden toch wat lastiger.

Er is geen ‘specifiek recept’ om de aarde-energieën waar te nemen. Je lichaam is het beste meetinstrument voor het aanvoelen van omgevingsenergie. Het mondslijmvlies reageert bij veel mensen heftig op energievelden, maar ook vingertoppen en handpalmen zijn goede antennes om fijnstoffelijke energieën waar te nemen. Wanneer je nieuw bent in de zoektocht naar krachtplekken, kan het helpen om te beginnen met bekende krachtplaatsen zoals bedevaartsoorten, steencirkels of grafheuvels. Ga je de natuur in? Let dan op bij bergtoppen, bergkammen, heuvelruggen, bronnen, meren, kloven, grotten, zeeën, plateaus, rivieren, beekjes en open plekken in het bos.

Kijk of je sensaties voelt met de lichaamsdelen die ik hierboven heb gesuggereerd. Maar blijf open en waakzaam op signalen, want misschien zit jouw ‘krachtplaatsindicator’ wel heel ergens anders.

Nu jij: Op welke krachtplek heb jij speciale ervaringen (gehad)? Laat van je horen in de comments.

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *