Wat te doen met Heilig Water? 5 tips

Ik was in mijn vakantie in Lourdes, een welbekend christelijk bedevaartsoord gewijd aan Maria.

En daar is een bron. Een Heilige Bron. Met gewijd water. Dus natuurlijk nam ik water mee. Maar kun je er ook iets mee?

Eenmaal thuis zet je zoiets misschien op buffet, schoorsteenmantel of bij de foto  van een overleden geliefde, maar je kunt dat water ook nuttig gebruiken.

Allereerst: Heilig water, is een water dat heil brengt. Het is water dat heelt en healing brengt.

Heilig Water kan overal vandaan komen. Van bijzondere plekken, zoals van een bedevaartsoord, een krachtplaats of uit een speciale bron.

Lourdes, waterGewijd Water is ook een Heilig Water. Dit is ingezegend door iemand die weet hoe je Universele Liefde (~Gods Zegen) kunt overbrengen op water. (Dit kun je radiësthetisch controleren, wanneer je de energie er van niet zelf kunt ervaren.)

Water heeft de mogelijkheid om energetische informatie in zich op te slaan (denk aan Masaru Emoto en homeopathie). Informatie is ‘in te brengen’ op verschillende manieren:

  • de omgeving geeft informatie af aan het water
  • door iets in het water te doen (bv edelstenenwater)
  • door een symbool op de kan of het glas te doen (is eigenlijk een variant op 1)
    met intentie

Informatie op zichzelf is neutraal, en wanneer deze informatie (of energie) heling brengt, kun je spreken van Heilig Water.

Heilig Water heelt.

Heilig Water is van een andere (sommigen zeggen ook wel: hogere) frequentie dan waarop je zelf functioneert. En omdat het op een andere frequentie zit, heeft het de mogelijkheid jou aanvullende informatie (energie) aan te bieden.

Wanneer je in staat bent deze informatie aan te nemen en te integreren, ben je weer een stukje meer ‘heel’.

En omdat je lichaam voor 50 tot 65% uit water bestaat, is er een enorm grote resonantie tussen je lijf en het element Water. Dat maakt Heilig Water zo geschikt om tot healing te komen.

Hoe gebruik je Heilig Water?

1 – Mediteer er mee
Ga zitten met het flesje water in je handen. Maak er verbinding mee en duik in de ervaring. Wat doet het met je? Heeft het je misschien iets te vertellen?

Lourdes, happy holon2 – Drink het
Wanneer je twijfelt over de drinkveiligheid van het water, dan kun je ook de informatie overbrengen op drinkwater. Dit kun je doen door het Heilig Water in glas, op een ‘au bain marie’-manier in een grotere kan of pan te zetten (niet opwarmen!). Dit is tevens ook een goede manier om je voorraad Heilig Water aan te vullen. Let wel goed op je eigen gedachtes en intenties gedurende dit proces.

3 – Was er mee
Jezelf, jekleding, je huis… Rituele wassingen worden gebruikt om negatieve energieën achter te laten.

4 – Leg het in je koelkast
Op deze manier blijven je groenten lange vers (echt waar, probeer maar eens!)
Gebruik het in zelfgemaakte sprays, cremes of olien.
Zelf één druppeltje kan al verschil maken.

5 – Geef het aan je huisdieren, planten en/of moestuin
Voor hen vast net zo lekker als voor jou

Vertel in de comments: Waar zou jij Heilig Water nog meer voor (willen) gebruiken?

Delen met je netwerk?

5 thoughts on “Wat te doen met Heilig Water? 5 tips

    • Geen idee. Ik heb zelf water uit Lourdes en Glastonbury van jaren geleden. Van Glatonbury zelfs een jaar of 10 denk ik. En als ik ze uit de kast pak, komt daar nog steeds een sterke energie van af. Hoe slim het is om dat nog te drinken, daar durf ik geen uitspraak over te doen…

  1. Je kunt het ook zelf maken. Laat gekookt water afkoelen en doe het in een flesje.. groot genoeg om er een kristal in te kunnen doen.. doe er dan een kristal in.. draai het dopje er op en laat dit geheel beschijnen door de volle maan.. smorgens vroeg nog voor dat de zon gaat schijnen haal je het flesje binnen.. en haal je voorzichtig de kristal er uit.. en bewaart het flesje met heilig water in de koelkast.
    De maan is heilig.. en is de oerbron waar wij vandaan komen.. niet als mensen.. nee als stof deeltjes.. microben… voordat wij onze echte leven zagen.. nog voor het leven van de holbewoner..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *