Het mechanisme achter èlke Energetische Healing

Wat is Energetische Healing?

hand met lichtbolWanneer je met energie werkt, wordt er veel gesproken over healing. ‘Healing’ betekent in het Nederlands ‘genezing’ of ‘heel worden’. Elke vorm van geneeskunst of zorg is in mijn ogen een vorm van healing.

Energetische healing wordt door elke energiewerker weer anders uitgelegd. Vaak vervalt dat in een uitleg over symptomen en methodes, in plaats van dat wordt uitgelegd wat er nou ècht gebeurt.

In dit artikel zal ik je uitleggen wat het ‘mechanisme’ achter elke energetische healing is. Daarvoor wil ik je eerst duidelijk maken wat Energetische Healing NIET is.

Energetische Healing is geen:

 • symptoombestreider.
 • magie of tovenarij.
 • activiteit die een ander bij jou ‘doet’.
 • garantie voor genezing van kwalen of problemen.
 • vervanging van reguliere geneeskunst.

Wat is het dan wel? Ik probeer het je hieronder uit te leggen.

Energetische Healing kijkt naar onderliggende oorzaken van symptomen.

Bijvoorbeeld: Je struikelt over een stoeptegel, je valt, en je hebt een schaafwond. Die schaafwond is een resultaat van het vallen. Een symptoom. De oorzaak van die schaafwond, was dat je viel.

Kijk je een laag dieper, dan kun je niet die stoeptegel de schuld geven, maar moet je je afvragen: ‘Waarom viel ik over die stoeptegel?’ Het vallen zelf, is namelijk ook een symptoom van een oorzaak. Misschien dwarsboom je jezelf? Wil je ergens onderuit komen? Ben je bang nieuwe gebieden te verkennen?

Zo kijkt een energiewerker, samen met jou, naar het verhaal dat jij jezelf van binnen vertelt. Jouw innerlijke verhaal is de aanjager van de energie die je uitstraalt. En dat is waarop jouw buitenwereld (en/of jouw lichaam) reageert. Je krijgt de ‘symptomen’ die bij jouw verhaal ‘horen’. Dit is het proces van creëeren en manifesteren.

Pas wanneer jij de wortels van problematische symptomen in jouw leven herkent en erkent, kun je de situatie veranderen.

Alles is energie. De oorsprong van een probleem begint ook altijd in de energie. Die ‘oorsprongsenergie’ is te veranderen met een healing.

Energetische Healing is een impulsverandering in het Nu, (terug) in de richting van je originele ‘blauwdruk’.

Met originele blauwdruk bedoel ik de reden, de bedoeling, de motivatie achter het waarom je hier bent en bestaat. De Engelsen hebben daar een mooi woord voor dat de lading dekt: ‘purpose‘.

Met een Energetische Healing verander je de richting waarin je ging. Zelfs met een minimieme koerswijziging kom je na verloop van tijd, heel ergens anders uit, dan wanneer je gewoon rechtdoor was blijven gaan.

kompasHealing gaat over het ontdekken van onderliggende oorzaken en dynamieken van klachten. Dit ontdekken zorgt voor een ‘koerswijziging’, waardoor enorme veranderingen kunnen ontstaan. Dàt is de werkelijke kracht van energetische healings.

Wees niet teleurgesteld als je niet direct na een energetische healing, behandeling of sessie een ‘life-changing experience’ hebt. Dit betekent niet, dat er niks gebeurd is! De werking van een healing krijg je soms pas veel later mee.

Wat doet een energetisch healer, energetisch therapeut of energiewerker?

Een healer:

 • is getrained op het waarnemen van disbalansen in energie
 • is een ‘doorgeefluik’ van energie en bewustzijn
 • stimuleert zelfhelend vermogen van de cliënt
 • helpt de cliënt met verplaatsen en/of transformeren van energieën

Healing doe je zèlf! Een healer heelt niets vóór jou. Een healer fungeert als een begeleider en ‘kanaal’ in jouw proces, leest de energieën en creëert een “Sacred Space’ waarin jij je zelfhelend vermogen kunt aanspreken. Hoe effectief een healing is, ligt aan je eigen bereidheid tot ontvangen en loslaten.

Conclusie: Energetische healing draait om kijken naar de onderliggende oorzaken van symptomen en bijsturen van jouw koers in het Nu. Deze koerswijziging zorgt ALTIJD voor verandering. Zo’n verandering is niet altijd meteen en heel duidelijk merkbaar.

Heb jij wel eens een vorm van healing opgezocht? Waarvoor, en wat was het resultaat? Vertel het in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

6 thoughts on “Het mechanisme achter èlke Energetische Healing

 1. Ik doe de MIRmethode van Mireille , deze bevordert ook jezelfhelende vermogen. Dit heeft mij al veel goeds gebracht! Ik gebruik geen medicatie, pijnstillers doch dan doe ik mijn MIR stappen of gebruik de MIRehbo.

 2. ik heb een paar maanden geleden een aurareading per telefoon gekregen. Ja, dat kan dus ook. Ik was natuurlijk ook gewoon erg nieuwsgierig maar ik vond het een heel bijzondere ervaring, zeker geen spijt van gehad. Ik kreeg er geen healing bij, want dat wilde ik toen niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *