3 one-minute-clearings voor op je werk

Supersnelle clearing tools om energie te veranderen

muur_clearingHeb je wel eens het gevoel dat je helemaal vastloopt in een projekt, gesprek of zelfs in je eigen denken? Je bent lekker aan het werk, opeens is de ‘flow’ eruit en loop je tegen die spreekwoordelijke muur..?

Wat is er nou aan zulke ‘vibes’ te doen, zonder meteen een uitgebreide meditatiesessie of langdurig ritueel in te hoeven lassen? Zeg nou zelf, daar heb je het toch veel te druk voor!?! Je bent tenslotte aan het werk, en je moet door.

Ik geef je drie manieren, waarmee je heel snel de energie van dergelijke situaties kunt veranderen. Hoe sterker je intentie daarbij is, hoe effectiever.

Het enige wat je hoeft te doen, is er een minuutje de tijd voor nemen.

#1 – Neem afstand

Word je overweldigd door een plotselinge golf van emotie? Vraag jezelf dan af of die emotie wel van jou is. Is het antwoord ‘nee’, spoel dan deze ’emotie-golf’ van je af. Blaas het weg of laat het van je af glijden, voordat deze energie zich in je lichaam gaat vastzetten.

Is de betreffende emotie wel van jou? Erken dat dan en beleef het. Merk eenvoudig op wat die emotie met je lijf en gemoedstoestand doet. Identificeer je er niet mee. Je hebt een emotie, je bent niet die emotie.

Emotie komt van het Latijnse e-movere en dat betekent zoiets als ‘eruit bewegen’. Emotie is dus niets anders dan energie in beweging. Geef deze bewegende energie de ruimte om zich uit te drukken en zich ‘er uit te bewegen’ via jouw emoties. Hiermee verander je de lading van een emotie en voorkom je dat het zich gaat vastzetten in je lijf.

werk - clearing

#2 – Beweeg

Zit je ‘vast’ in een gesprek, vergadering of email? Beweeg! Beweging zorgt altijd voor een verandering in de energie. In jezelf, maar ook in de ruimte waarin je je bevindt.

Sta dus even op, draai een rondje op je stoel of haal koffie.

#3 – Verzacht

Is een issue, project of zakenrelatie helemaal vastgelopen en zit er geen beweging meer in? Stel je deze vastgelopen zaak dan als een abstracte vorm voor. Visualiseer dat je deze harde abstracte vorm los ‘masseert’.

Nu is de beurt aan jou. Welke van de drie manieren spreekt je het meest aan om een keer uit te proberen als je het even niet meer ziet zitten? Ik lees het graag terug in de comments.

Delen met je netwerk?

4 thoughts on “3 one-minute-clearings voor op je werk

  1. Dank je wel voor de tips Nicky. Even bewegen zou mij aantrekken, immers wandelen geeft me ook altijd nieuwe inzichten. Maar de laatste tip, die van het masseren, vind ik verrassend en ga ik eens proberen!
    Zelf probeer ik ook wel eens de vraag: hoe kan ik dit lichter/ losser/ leuker maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *