3 bewijzen dat aardstralen bestaan

Aardstralen zijn lariekoek.

radiësthesie

En er last van hebben, is al helemaal onzin!

Dat is een mening, die ik mensen regelmatig hoor uiten, wanneer ik ze probeer uit te leggen waar ik me o.a. mee bezig hou. Vaktermen als geomantie, radiësthesie, en geopathische of geopsychische stress helpen mij dan echt nooit, om meer begrip te kweken. ‘Aardstralen’ en ‘sfeer’ zijn woorden die beter begrepen worden. En meestal leveren die wèl een persoonlijk verhaal van mijn gesprekspartner op. Een verhaal dat te maken heeft met de onzichtbare wereld van sfeer, energie en uitstraling. Want iederéén heeft uiteindelijk te maken met sfeer. Sfeer is altijd en overal aanwezig.

Eén van de onderdelen uit de mix waaruit sfeer bestaat, zijn ‘aardstralen’. Of liever gezegd, onze reactie erop. De vakterm voor waarnemen van ‘aardstralen’ is radiësthesie.

Het woord radiësthesie werd in 1929 bedacht door de Franse priester Alex Bouly. Het is een samenvoeging van het Latijnse ‘radius’ en het Griekse ‘aesthesie’. ‘Radius’ betekent straal. En ‘aesthesie’ is het vermogen om waar te nemen. Bekender is de term voor ‘verdoving van de waarneming’: an-aesthesie.

Radiësthesie gaat dus over het waarnemen van stralen. Voor het ontstaan van dit woord zijn twee aannames gedaan:

 1. Er bestaat zoiets als ‘straling’.
 2. De mens is in staat dit waar te nemen.

Niets in deze aannames wijst erop dat het waarnemen van straling met een instrument gedaan moet worden. (De bekendste twee radiësthestische instrumenten zijn de wichelroede en de pendel.) Waarnemen doe je met je zintuigen. Je lijf is daarvoor hèt instrument.

Er zijn meetbare lichaamsreacties ontdekt, die samenhangen met radiësthestische fenomenen als wateraders, breuklijnen of globale netwerken.

Meetbare lichaamsreactie 1 – Ernst Hartmann, de ontdekker van het Hartmann-netwerk, kwam erachter dat de weerstand van de huid sterk veranderde op het moment dat een proefpersoon zich op een waterader bevond. Deze biofysische meetmethode heet een georythmogram en geeft herhaalbare resultaten; ook in dubbelblinde experimenten.

Meetbare lichaamsreactie 2 – Fysicus en Ingenieur Robert Endrös zag dat bepaalde klieren zich anders gedroegen. Met name de reacties van de bijnieren leken sterk aardstralen gestimuleerd te worden binnen radiësthetische fenomenen.

Meetbare lichaamsreactie 3 – Günther Haffelder, een hersenanalyst, bewees dat hersenfrequenties veranderen. Hij stelde vast dat de hersengolven een zogeheten verstar-reactie* toonden bij radiëstheten (=wichelroedelopers) in actie. Het is goed mogelijk dat deze verstar-reactie ervoor zorgt, dat een pendel of wichelroede uitslaat.

* Verstarren is de derde mogelijkheid van reageren in een plotselinge stress-situatie (vechten, vluchten of verstarren).

Je lichaam neemt dus stralingen waar, ook al ben je je dat zelf misschien niet (altijd) bewust. Je kunt je lijf trainen om bewust straling waar te nemen. Ervaren wichelroedelopers zijn hier zeker mee bekend. Ook is bekend, dat de manier waarop een radiësthetisch fenomeen (~’aardstraal’) waargenomen wordt, niet voor iedereen de zelfde is. Je zult dat dus voor jezelf moeten uitzoeken. Hoe doe je dat?

In 10 stappen radiësthetische fenomenen leren waarnemen zonder instrumenten:

 1. Leer omgaan met een wichelroede (en/of pendel). Dit kan door het volgen van een basiscursus radiësthesie of wichelroedelopen.
 2. Zorg dat je met je wichelroede of pendel een aantal een aantal radiësthestische fenomenen kunt onderscheiden. Begin met de basiszaken als wateraders, breuklijnen, Hartmann-netwerk en Curry-netwerk.
 3. Bepaal van welk fenomeen je als eerste je eigen lichaamsreacties wilt onderzoeken.
 4. Zoek dit fenomeen op met behulp van wichelroede of pendel.
 5. Markeer het fenomeen (met bijv. vlaggetjes, krijt, stenen).
 6. Ervaar het fenomeen door erop te gaan staan en er overheen/doorheen te lopen.
 7. Let op je lichaamsreacties en schrijf ze op.
 8. Kijk of je een volgende keer dezelfde signalen krijgt bij hetzelfde fenomeen. Vergelijk je reacties van dezelfde fenomenen op verschillende locaties.
 9. Noteer de verschillen en overeenkomsten van je lichaamsreactie. De overeenkomsten zijn jouw anker voor het herkennen van dit specifieke fenomeen.
 10. Doe hetzelfde met alle fenomenen die je kent

Met voldoende oefening en ervaring, kun je dan aan de hand van je eigen lichaamsreacties bepalen met welk radiësthetisch fenomeen je te maken hebt, op het moment dat je een ruimte scant.

Nu heb ik een vraag aan jou: Heb jij wel eens ‘gespeeld’ met een pendel of wichelroede? Hoe goed ging dat en heb jij behoefte aan meer training hierin? Laat van je horen in de comments!

Delen met je netwerk?

2 thoughts on “3 bewijzen dat aardstralen bestaan

 1. heb zelf een wichelroede gemaakt van een ijzeren kapstok. De wichelroede slaat telkens open en op sommige momenten kruist hij zich. Wat betekent dat precies? een waterader of breuklijn. en wat kan ik er aan doen om het tegen te houden?

  • Hi Vanessa,

   Wanneer je geen radiësthesie-training hebt gedaan, en je gaat wichelen, dan betekent het open- en dichtgaan van de wichelroedes niets anders dan dat er ‘iets’ aan de hand in de energie. Wil je weten wat dat ‘iets’ precies, dan zul je echt een opleiding moeten volgen.

   Om negatieve invloeden van energetische verschijnselen in je woning tegen te gaan, zijn een tal van oplossingen en methodes mogelijk. Meestal zijn die methodes niets anders dan een ‘paracetamolletje’. Ze helpen, maar halen de oorzaak van het probleem niet weg.

   De meest effectieve methode is dan ook: op zoek gaan naar de kern van het issue: waarom woon jij op een plek met negatief uitwerkende verschijnselen? Wanneer die resonantie is gevonden, kan de energie er van worden vrijgegeven. Daar kan ik je bij helpen in een Happy Holon Huisconsult.

Comments are closed.