Wie is je huis?

Huizen zijn net mensen

Ze hebben een persoonlijkheid. Huizen zijn ‘wezens’ met een bewustzijn.

Wezens, die reageren op de aanwezigheid van hun bewoners.

En bewoners reageren ook op het bewustzijn van een woning. Soms zelf zo heftig en intensief dat een woning haar bewoners als het ware ‘gijzelt’ in een leven dat niet van hen is.

En wanneer je je woning negeert of bekritiseert, dan is het zo dat dat jouw relatie je huis negatief beïnvloedt. Net zoals dat gebeurt met relaties met andere mensen.

Wees je daar van bewust.

Huizenjacht

Je eerste ontmoeting met een potentiële nieuwe woning, is meteen ook de eerste gelegenheid om die relatie op goede voet te starten.

Begroet het huis, wanneer je het gaat bekijken. Open je hart en je mind, en zeg dan hardop “hallo”. (Natuurlijk mag dat ook inwendig, als je bang bent dat de makelaar je voor gek verslijt.) 

En wacht dan rustig de reactie af.

Observeer de signalen die je lichaam geeft. Misschien komen er wel plotseling emoties op, of gedachten. Een simpele groet kan een huis, dat jarenlang genegeerd is, al laten opleven.

Blijf alert en neem waar hoe de woning je laat voelen na je begroeting. Deze aanwijzing is misschien nog wel veel belangrijker dan het uiterlijk van de woning, de staat van onderhoud en of de tuin wel in de juiste windrichting ligt.

En ja, natuurlijk vertellen dit soort fysieke aspecten je óók iets over de persoonlijkheid van een woning. Het zijn uitingen er van. Net zoals kleren iets over onze eigen persoonlijkheid zeggen.

Elk huis heeft een ‘gezicht’

Meestal zit dit gezicht aan de voorkant, echter niet altijd. Je kunt de voordeur zien als mond en de vensters als ogen.

Kijk of het aanzicht van de woning je aanspreekt. Neem afstand. Ga aan de overkant van de straat staan en kijk.

Neem de signalen, gedachten en emoties waar, die in jou geraakt worden door de plek en de woning. Je zult merken dat je menselijke kwaliteiten en karaktertrekken gaat herkennen. Neem hier rustig de tijd voor.

Sommigen lukt het beter om tot deze informatie toegang te krijgen, wanneer ze een foto maken van het pand en die bekijken. Dat geldt met name, wanneer deze oefening met de eigen huidige woning gedaan wordt. Misschien is dat voor jou ook wel zo en dan weet je nu wat je kunt doen.

Door letterlijk wat afstand te nemen en/of naar een camerastandpunt te kijken, wordt het makkelijker om zonder (voor-)oordeel waar te nemen en intuïtieve informatiestromen te ontvangen.

Is jouw huis een meisje, een puber of een oude man? Vrolijk, chaotisch, afstandelijk? Hoe zou jij de persoonlijkheid van je woning omschrijven?

Wie is jouw huis, als het een persoon zou zijn? Laat het weten in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

2 thoughts on “Wie is je huis?

  1. ooo, heerlijk dit,
    hier geef ik voor mijn eigen lol presentaties over aan kinderen,
    en hun ouders trouwens ; )..
    ik zal eens kijken of ik hem ergens online kan plaatsen.

    #iseefaces

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *