Deze 7 dingen moeten weg uit je slaapkamer

Goede nachtrust

De slaapkamer is een plek van herstel, rust, oervertrouwen en verbinding. Zonder goede nachtrust functioneer je niet.

Wanneer je te lang zonder (goede) nachtrust bent, dan wordt je uiteindelijk ziek en zelfs gek.

Het is dus van groot belang dat je slaapkamer een rustplek is om ‘uit te schakelen’ en te ontspannen, zodat je geest en lichaam herstellen.

Hier zijn 7 dingen die je ver weg van je slaapkamer moet houden, wanneer je een optimale nachtrust verlangt:

1 – Mobiele telefoon

Je mobiel zoekt met behulp van straling vele keren per minuut naar een zendmast of wifi-station voor verbinding. Deze straling geeft dus ook vele keren per minuut stress op je lijf. Hierdoor slaap je onrustiger dan je doet zonder mobiel naast je hoofdkussen.

Laat je mobiel in de woonkamer liggen, zodat je ‘m wel hoort in nachtelijke noodgevallen en koop een wekker op batterij.

2 – Televisie

TV-kijken in bed lijkt heel ontspannen, maar dat is het niet. Schermen stralen blauw licht. Dit blauwe licht schopt je melatonine productie in de war. Melatonine is een stofje dat je lichaam een signaal geeft dat het tijd is om te gaan slapen.

Wanneer je ‘s avonds nog tv kijkt in je bed, help je je lichaam dus niet om in de rust-stand te komen. Het zelfde geldt voor alle andere soorten schermen als mobiel, tablet en laptop. Deze dingen horen dus niet in de slaapkamer thuis.

3 – Donkere, sombere, ironische, of drukke kunst

De slaapkamer is de ultieme plek voor harmonie en good vibes. Hier is echt geen plek voor posters, beelden of schilderijen met impressies van geweld, verkeer, depressie of ironie thuis. Bewaar die voor de woonkamer en je dagbewustzijn, als je die per sé in huis wilt hebben.

4 – Familiefoto’s

Foto’s van jou en je geliefde zijn natuurlijk helemaal prima. De slaapkamer is ook een plek voor verbinding en sensualiteit.

Alle andere foto’s van familie horen niet in de slaapkamer. Niemand wil toch sex wanneer moeder, opa of kind toekijkt? Ook al staan ze niet zelf hoogstpersoonlijk in je slaapkamer, hun energie is wel degelijk aanwezig.

5 – Spiegels

Spiegels brengen onrust in je slaapkamer. Waarom lees je hier.

6- Felle kleuren

Felle kleuren geven een yang-impuls aan een ruimte. Yang betekent activerend. Net wat je níet wilt als je gaat slapen. Beter is het om zachtere kleuren te kiezen zoals bijvoorbeeld zacht blauw of aarde tinten.

7 – Weg met de rommel

Wakker worden in een opgeruimde slaapkamer is een goede start van de dag. Rommel blokkeert energiestromen. Zorg ook dat de ruimte onder je bed zo veel mogelijk vrij is van rommel.

Te veel losse ‘frutsels’ in de slaapkamer, werkt ook onrustig op je in. Zorg voor rust, door op te ruimen.

Welke tip heb jij toegepast, of ga jij toepassen in je slaapkamer? Of heb jij misschien nog een tip die goed werkt? Vertel het in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

5 thoughts on “Deze 7 dingen moeten weg uit je slaapkamer

 1. Ik heb alleen de foto’s van familie/ouders en dochter verwijderd. Op een andere kamer gezet.
  Verder staat er een boekenkast, laag kastje met mijn “berenverzameling “ er op.
  Op zijkant staat kledingkast met 2 kleine spiegels. Er hangt 1 schilderij “Maria met kindje Jezus” gemaakt door mijn moeder. Ook een klein kruisbeeldje is aanwezig.
  Ik slaap hier goed ook al is het nooit echt donker in deze ruimte!!

 2. ja, ik heb een vakken kast gekocht bij Ikea
  daar staat al mijn make up in goudkleurige doosjes
  je ziet niets. verder heb ik alle 7 dingen die je noemt niet in mijn slaapkamer
  ook geen stoel met kleding of was

  alleen onder bed aan mijn kant n paar

  weegschaal toilettasje en de tom tom altijd vaste plaats

 3. Mijn benedenwoning HAD een slaapkamer. Maar de scheidingswand tussen woon- en slaapkamer heb ik vele jaren geleden verwijderd (Ik ga me vreselijk eenzaam en ongelukkig voelen in een aparte slaapkamer.) . Ik heb nu een slaaphoek waar ik overdag een boek lees. Ik heb mijn woning cottage ingericht ; boven het bed heb ik een groot kruisbeeld hangen, zoals die vroeger in boerderijen ook wel hingen. Aan de wand tegenover hangen twee panelen, prenten van Mark Mismann : Jezus met een jongetje aan de hand, andere prent een jongetje dat de opstanding symboliseert (in Christus wedergeboren).
  Ik ben bijna 60 jaar maar slaap nooit in het donker. Er brandt altijd wel ergens een lampje.

   • Ik leef het liefst in een groot vertrek. Op dat idee ben ik ooit gebracht, zo’n 45 jaar geleden, door een TV-programma. Maar de behoefte daartoe is m.i. prenataal psychologisch.

    Het was tijdens het avondeten, in de voorkamer, ik zal een jaar of vijf zijn geweest dat ik voor het eerst met het verhaal kwam dat ik me kon herinneren dat ik in de buik van mijn moeder zat. Nu nog kan ik me dat voor me zien, ik zie het gefilterde licht, ik hoor de hartslag en het ruisen van het vruchtwater, en de gedempte geluiden die van buiten komen.

    In huis zit ik met mijn hoofd in een andere modus ; ik lees over allerlei onderwerpen en ben de klok rond info aan het verwerken. Ik verdraag dan ook geen huiselijke spanningen. Als mijn hond gespannen is ben ik het ook, en omgekeerd. Het is dus regressief ; mijn huis werkt op mijn psyche in als een baarmoeder. Bizar, ja.

    De behoefte aan een nachtlichtje zal evenzo te herleiden zijn. Maar het is waar dat ik al heel mijn leven als de dood voor spoken ben.

Comments are closed.