Over beschermingsmiddelen tegen energievampieren

Wat is een energievampier?

Met energievampieren worden meestal personen bedoeld, die jou je persoonlijke kracht en energie ontnemen. Het voelt dan alsof je wordt ‘leeggeslurpt’. Na zo’n ontmoeting ben je ‘op’, ‘leeg’, en ‘futloos’.

In deze blogpost wil ik het begrip energievampirisme verruimen naar personen, plekken, gebeurtenissen, voorwerpen én energetische verschijnselen, die jou je persoonlijke levenskracht ontnemen.

Wanneer je je regelmatig of lange(re) tijd in zo’n kracht ontnemende situatie bevindt, dan gaat dat ten koste van je gevoel van welzijn. En in het allerslechtste geval, uiteindelijk ook ten koste van je gezondheid.

Dat moet je niet willen.

Bescherming

Zoek je bescherming tegen energievampieren en energieslurpers van welke aard dan ook, dan zijn daar ontelbaar objecten, hulpmiddelen en remedies voor te vinden.

Ze beloven je bescherming, afscherming of ontstoring, al dan niet met behulp van een specifieke gebruiksaanwijzng.

Voorbeelden van zulke hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld:

 • edelstenen, schelpen en botten
 • amuletten en talismannen
 • symbolen en geometrische vormen
 • spreuken
 • sprays
 • gadgets

Hoe werken die energetische beschermingshulpmiddelen?

Het effect van zo’n hulpmiddel kun je aan drie mogelijke oorzaken toeschrijven:

1 – Het effect is psychologisch. Je geloof in het hulpmiddel en de associaties die je ermee hebt, vormen een krachtige verwachting. Deze verwachting is een latente mentale kracht, die psychische en lichamelijke veranderingen in gang kan zetten.

Vanuit dit perspectief is het hulpmiddel alleen effectief, wanneer je het middel in je geloofssysteem hebt geïntegreerd. Dat maakt vertrouwen en overtuiging het werkzame bestanddeel, en dat is onafhankelijk van het soort hulpmiddel of object. Dit is het placebo-effect.

2 – Objecten of hulpmiddelen bezitten eigenschappen, die een werkzaam effect veroorzaken. Dit effect is onafhankelijk van jouw associaties met het voorwerp.

Aanwezigheid van zo’n hulpmiddel is dan genoeg om werkzaam te zijn. Deze hulpmiddelen zijn van zichzelf een generator of transformator van energie. Je hoeft er dus niet in te geloven om werkzaam te zijn. Je hoeft zelfs niet eens te weten, dat ze in je buurt zijn.

Soms is een bepaalde graad van sensitiviteit en/of bewustzijn nodig om in eerste instantie de energie van zo’n energiegenerator of-transformator op te kunnen merken. Dit is uiteraard geen voorwaarde om werkzaamheid vast te kunnen stellen.

Vaak is het mogelijk om dergelijke hulpmiddelen extra werkzaam te maken door zo’n object te programmeren met een intentie. Het ene materiaal is hiervoor echter ontvankelijker dan het andere.

3 – Een combinatie van mogelijkheid 1 en 2. 

Belangrijk om te onthouden!

Álles bestaat uit energie en energie verandert voortdurend.Dat geldt voor tastbare zaken, als ook voor niet-tastbare zaken. Energie kan dus nooit ‘op’ zijn.

Wanneer jij een vorm van energievampirisme ervaart, ben je slechts even vergeten, hoe jij jezelf kunt aansluiten op de Universele Bron van energie.

Gebruik daarom energetische beschermingsmiddelen niet alleen om je energie en levenskracht veilig te stellen, maar óók om tegelijkertijd jezelf aan deze vaardigheid te her-inneren!

Gebruik jij wel eens energetische hulpmiddelen? Welke en waarvoor? Vertel erover in de comments.

Delen met je netwerk?

6 thoughts on “Over beschermingsmiddelen tegen energievampieren

  • Hai Marleen,
   Naast natuurlijk de ‘gewone’ zaken als gezond eten, genoeg slaap, beweging en ontspanning, staan er in dit blog veel ideeën om als hulpmiddel te gebruiken om je eigen energie te managen. Kies er eentje die bij je past en ga daar lekker mee aan de slag. Werkt die niet, kies dan een andere, net zolang tot je iets hebt gevonden wat wel werkt.
   Succes en groetjes,
   Nicky

 1. Hallo Nicky,

  Dank je wel voor je interessante blog over het beschermen tegen energievampieren.
  Naast andere mogelijkheden, vind ik het zélf tekenen & kleuren van een beschermende energie ook heel prettig om te doen.
  Ik heb één van die teken-mogelijkheden, t.g.v. het (door de Corona-maateregelen, niet fysiek te vieren) 30 jarig jubileum van mijn kleine tekenpraktijk, in een gratis les als cadeautje aan mijn netwerk, in deze bizarre tijd op YouTube geplaatst. De link is: https://youtu.be/NJZpvNBJDHU

  Het eigenlijke filmpje over het (uit de losse hand) stap voor stap opzetten van een energetische beschermende Mandala, begint na ong. 23 sec. geschreven algemene informatie……het hele filmpje duurt ong. 9 min.

  Omdat ik er vele leuke reacties op kreeg o.a. van (oud)cursisten , die het (na hun eigen tekenervaring), ook weer in hún netwerk gingen delen, hoop ik dat een aantal van jouw volgers er misschien ook een kleurrijk uurtje tekenplezier uit zou kunnen halen.
  Zolang de bronvermelding intact blijft, mag je de link rustig delen met ieder die er mogelijk in geïnteresseerd zou kunnen zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Sytske Nijland

 2. Ik vind energetische hulpmiddelen érg fijn en waardevol, hoewel ik me er in het begin wat skeptisch over voelde.
  Inmiddels draag ik een Atlantis-ring (kan ik iedereen aanraden en nee, ik bezit géén aandelen) en diverse edelstenen aan een hanger. Eén hanger bevat bergkristal, rozenkwarts en amethist; de 3-eenheid, die draag ik altijd.
  Mijn lange hanger met één edelsteen wissel ik in periodes af, al naar gelang ik voel waar ik meer behoefte aan heb in die periode.
  En voor de rest houd ik in mijn tattoos van symboliek en vormen, maar dat is uiteraard een manier die je persoonlijk aan moet spreken en nogal permanent is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *