De 3 grootste energie-vampieren van je woning

Wat zijn de grootste levensenergie-slurpers in je huis?

vampier - happy holonBen je vaak moe? Raak je, als je thuis bent, ook maar niet uitgerust? Kijk dan eens met frisse ogen naar je woning: je huis is een spiegel.

En zorg dan dat je in ieder geval deze energievreters in je huis op orde hebt:

1 – Rommel

Rommel werkt in op de energergiestromen in en om je huis. Het kan de energie van je hele huis naar beneden trekken je je het gevoel geven dat je bent gestrand.

Rommel heeft vaak te maken met negatieve emoties uit het verleden. Dus elke keer als je het ziet, of vasthebt, wordt je onbewust geconfronteerd met die herinneringen en gaat je eigen energie ook omlaag.

Maak je huis vrij van rommel.

2 – Grenzen

Grenzen zijn bij mijn klanten vaak een belangrijk thema. Ze zijn te sterk, of juist te zwak. En beide ‘versies’ kosten veel energie om zo te houden.

Belangrijke aanwijzingen over hoe je omgaat met persoonlijke grenzen, vind je in de begrenzingen van jouw leefruimtes. Kijk dus eens hoe het met de begrenzingen van jouw huis staat.

Hoeveel sloten heb je op de deur en functioneren ze goed? Heb je een hek, heg of schutting en hoe staat het met het onderhoud daarvan? En drempels? Heb je die en hoe hoog zijn ze of ontbreken ze helemaal?

Zorg voor passende afgrenzingen, repareer ze indien nodig. Je zult merken dat het een effect heeft op je persoonlijk leven.

3 – Lekkende leidingen

lekkende kraan - happyholonLeidingen vervoeren water. Water staat symbool voor emoties en het onderbewuste. Als er problemen met leidingen zijn in een huis, dan is dat eigenlijk altijd een weerspiegeling van emotionele thema’s.

Zo kan een druppende waterkraan betekenen dat er een kleine, maar constante irritatie is of dat je, langzaam maar zeker, energie verliest. En een gesprongen waterleiding wijst op een uitbarsting van lang opgekropte emoties.

Lekkende leidingen staan garant voor een verlies aan levensenergie en leiden tot uitputting. Zorg dus dat je leidingwerk op orde is.

Heb je geen gedoe met leidingen, grenzen en rommel?

Kijk dan ook nog eens naar deze twee belangrijke punten. Het zijn dan misschien geen energieslurpers, maar wel héél erg belangrijk voor het totale energieniveau in je huis.

4 – Entree

De entree, of de voordeur is de belangrijkste opening van een gebouw. Zonder voordeur kan je niet naar binnen. De entree is de plek van de grootste instroom van levensenergie voor de rest van het pand. Het is dus van belang dat hier de energie vrij naar binnen kan stromen.

Dit doe je door er in ieder geval voor te zorgen dat de ingang goed zichtbaar is en vrij van obstakels. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je leven op belangrijke vlakken stagneert.

5 – Elektra

Heb je problemen met elektriciteit in je huis, haal er dan altijd een professional bij!

Tegelijkertijd is het een goed idee om stil te staan wat dit voor jou persoonlijk betekent.

Elektra is symbolisch voor persoonlijke energie en het zenuwstelsel. Vliegen de stoppen er geregeld uit, dan kan dat betekenen dat je te veel doet en te weinig tijd neemt voor jezelf.

Herken jij deze, of misschien ook nog wel andere, energie-slurpers? Vertel erover in de commentbox hieronder.

Vond je dit een goeie blogpost? Deel ‘m dan met je vrienden. Thanks!

Delen met je netwerk?

6 thoughts on “De 3 grootste energie-vampieren van je woning

  1. Mijn ervaring is anders.
    Thuis is alles goed begrensd, duidelijke afbakening van de tuin, de oprit, poorten, deuren in huis. …….
    Op Ibiza huurden we deze zomer een huis in de heuvels……een hele grote tuin die vloeiend opging in de heuvel……opritten vanuit de weg zonder hekken……toen we aankwamen stonden overal de deuren en ramen open…..de de sleutels lagen op het trapje bij de voordeur. En ook de binnenkant van het huis was heel open…
    Dit gaf mij een geweldig vrij gevoel!
    Voor mij geen hekken en begrenzing.

  2. Interessant Nicky! Ik heb een tijd geen aandacht aan mijn ‘voordeur’ besteed. Heb meerdere ingangen in huis en was constant moe. Nu heb ik de voordeur eindelijk voorzien van een naambordje en de boel een opgefleurd met lampjes en zo. De andere ingangen gebruik ik nu zelf niet meer. Voelt meteen beter in energie en ineens weten mensen me ook te vinden, en gebruiken de bel:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *