Hoe vind je de allerbeste plek om te wonen?

Ben je tevreden met de plek, waar je woont?

Of denk je, dat het je op een andere plek misschien veel beter zou bevallen? In een ander huis, een andere stad of misschien zelfs wel in een heel ander land?

Hoe vind je dan die allerbeste plek om te gaan wonen?

Het eerste wat je voor jezelf moet beantwoorden, is de vraag die ik je zo net als eerste stelde: Ben je nu tevreden met de plek waar je woont?

Als het antwoord daarop ja is, dan hoef je misschien niet eens te verhuizen en volstaat een verbouwing of een nieuw behangetje wel om aan je veranderende behoeftes te voldoen.

Bevalt je woning en de plek je op zich prima, maar voldoet het huis niet meer, waardoor verhuizen een optie wordt? Tune dan eens in op de energie van je huidige woning en laat je gewoon door die vibe leiden, wanneer je op zoek gaat naar iets nieuws.

Ben je juist ontevreden over je huidige woning en plek?

Los dan eerst eventuele issues in de bestaande soulcontract(en) met je huis op. Doe je dit niet, dan bestaat er een reëel gevaar dat je volgende huis, een woning met een nieuwe versie van dezelfde omstandigheden wordt.

Zo had ik bijvoorbeeld eens een cliënt, die maar liefst zeven keer verhuisd was naar plekken met vervelende buren, voordat het inzicht kwam dat er misschien wel eens iets anders aan de hand zou kunnen zijn, dat opgelost diende te worden.

Als er verder geen energetische issues spelen tussen jou en de woning en je wilt op zoek naar een nieuwe plek, dan is het onderstaande proces een goed hulpmiddel.

Wat kun je doen om de allerbeste woonplek te vinden?

1- Laat het verleden los.
Stel vast aan welke achterhaalde ideeen over jezelf je nog vast houdt. Denk aan zaken als:

 • de persoon die je was voor je scheiding
 • of toen je kinderen nog thuis woonden
 • zinloze gewoontes
 • vernederingen en andere ‘littekens’ uit het verleden

En geef de energie vrij van al deze zaken uit het verleden. Laat het los.

2- Kom in de juiste mindset.
Denk in energie en mogelijkheden, niet in beperkingen.
Je kunt in de juiste mindset komen door jezelf de vraag te stellen:

Als vannacht de Goede Fee zou komen en alles mogelijk zou maken voor je. Er is geen enkele beperking voor jouw woonwensen. Wat zou je dan willen?

3 –Stel jezelf vervolgens de juiste vragen. Denk daarbij aan vragen als:

 • Wat voor soort plekken voeden mij?
 • Waar voel ik me fijn en waar juist niet?
 • Met wie wil ik wonen?
 • Wat zijn de voorwaarden waaraan mijn woning moet voldoen?
 • Zit ik liever in een stad of een dorp?
 • Hoe belangrijk is de buurt voor mij?
 • enz.

Maak voor jezelf jouw fysieke woonwensen zo helder en concreet mogelijk.

4 – Feel the vibe
Met een meditatie of visualisatie kun je jouw ideale woonsituatie omzetten in een gevoel. Wentel je in deze energie, zo vaak en zo lang als je wilt. Zorg ervoor dat je deze energie gaat herkennen uit duizenden. Dit wordt je leidraad.

5 – Moodboard
Maak een moodboard als extra hulpmiddel. Plak op dat moodboard alleen zaken die je herinneren aan het gevoel uit stap vier. Als je plaatjes vindt, die voldoen aan je fysieke woonwensen uit stap drie, dan mogen ze alleen op het moodboard als ze je eenzelfde vibe geven als uit stap vier.

Hang dit moodboard vervolgens op een plek waar je het regelmatig ziet. Zo heb je een ankerpunt om jezelf te herinneren steeds opnieuw contact te maken met de energie van jouw ideale woonsituatie.

6 – Actie
Het is echt niet voldoende om alleen maar een potje te gaan zitten mediteren en op een moodboard te staren.

Wil jij je ideale woonsituatie bereiken, dan zul je toch echt in de actie moeten komen.

Maak een lijst van alle taken die mogelijk nodig zijn om dit te creëren. Voorbeelden:

 • Schrijf je in als woningzoekende
 • Check websites als funda.nl, sites van woningbouwverenigingen en woningruilsites
 • Maak afspraken voor bezichtigingen
 • Bezoek je favoriete woonplekken en/of de regio waar je je wilt vestigen
 • Check je financiën en hypotheek
 • enz.

Maak je takenlijst zo lang mogelijk. Zet er alles op, wat voor jou ook maar enigszins van toepassing is, of zou kunnen zijn.

Focus je vervolgens op de energie en vibes uit stap vier.

De taak, waarbij deze energie het sterkst voelt, is de taak die je wellicht als eerste dient te volbrengen. En dat kan best eens een andere taak zijn, dan die rationeel gezien logisch lijkt.

Ook bij alle andere activiteiten (alles wat niet op je lijst staat), komt het van pas om die ‘stap-vier-energie’ te volgen. Als je moet kiezen, kies dan datgene, dat het dichtst in de buurt komt van die stap vier energie. Dat brengt je het snelst in de richting van je favoriete ideale woonsituatie.

Nu ben ik nieuwsgierig: voel jij je op je plek in je huidige woning? Waarom wel of waarom niet? Vertel erover in de comments.

Delen met je netwerk?

6 thoughts on “Hoe vind je de allerbeste plek om te wonen?

 1. Interessant….je blog over de woonplek.
  Sinds mijn scheiding woon ik op DE plek die ik voor mezelf gevisualiseerd had, echter met twee maren: de huur is vrij fors (wat ik nog wel kan uitzingen, maar het is wel geld ‘wegbrengen’, zegt mijn mind) en veel belangrijker en echt voor mij een probleem (was ik vergeten te betrekken bij mijn intentie!): de prachtige plek ligt aan een provinciale weg. Veel verkeersherrie, vooral onder het schuine dak waar ik slaap (dat niet tegen geluidsoverlast is geïsoleerd! en de vrachtauto’s ahw door mijn slaapkamer heen rijden en ik de trilling voel in mijn lichaam) en natuurlijk buiten in mijn prachtige tuin.
  Iedereen zei: je went wel aan het geluid. Nee dus, ik kan er niet aan wennen. Zo lijkt het althans…
  Ik ben benieuwd hoe jij daarover denkt Nicky: kan ik zélf iets in mijzelf doen, waardoor ik mijzelf beter kan weren/beschermen tegen het geluid?
  Stiekem hoop ik, dat ik ergens écht de ideale woonplek vind voor mij: mét natuur om me heen én stilte. Tot nu toe heeft het Universum altijd erg goed voor mij gezorgd…

  • Hai Jeanette,

   Omgevingsgeluid is een lastige om ‘uit te filteren’. Er lijkt geen ontsnappen aan. Toch kun je ook dat, als een aanwijzing voor reflectie gebruiken. Wat spiegelt die ergernis aan verkeersgeluid in jou? Waar verwijst het naar? Welke patronen hangen er nog meer mee samen? Op het moment dat je dat kunt inzien en erkennen, dan wordt je ergernis een stuk minder.

   Misschien vind je mijn blog over buren en “waarom woon jij, waar je woont?” ook wel interessant om te lezen.

   Wil je dat ik met je meekijk? Stuur me dan een mailtje op info@happyholon.nl en vraag me om een huisconsult.
   Groetjes,
   Nicky

 2. Ja, ik voel me op m’n plek in mijn huidige woning. Twaalf jaar geleden ben ik vanuit de drukke binnenstad naar een rustiger en groener buitenwijk verhuisd. Wel wil ik over een paar jaar nog méér rust en ruimte om me heen. Maar daarvoor dien ik eerst meer rust en ruimte in mezelf te vinden, denk ik…

 3. Na 47 jaar en 14 verhuizingen sinds ik uit huis ben (op mijn 18de), woon ik dan sinds een jaar eindelijk op DE plek, waar ik “thuis” hoor.
  Ik kwam zo’n 25 jaar geleden al in aanraking met deze bijzondere woonplek (de Kasbah), maar heb mijn Intuïtie toen volledig genegeerd.
  Hoewel ik volgens anderen in een droomhuis woonde (nieuwbouw, rand van de stad, jonge wijk) is met name de directe omgeving daar nooit in lijn geweest met mijn gevoel/intuïtie en dat werd gaandeweg steeds duidelijker en duidelijker.
  Ik heb er bijna 12 jaar gewoond, waarvan de laatste 1,5 jaar één drama was met de zéér luidruchtige buren. De politie is er zelfs aan te pas gekomen 🙁
  Hoewel ik beslist niet voor mijn buren wilde verhuizen en ook helemaal niet met verhuizen bezig was, kwam mijn dochter met een (huur)huis op de proppen, wat weer leidde naar dit (huur)huis. Nee, aan de binnenkant zag het er niet uit…
  Gelukkig kon ik daar als klusser doorheen kijken! En ook de woningstichting was niet écht enthousiast, omdat mijn nieuwe buurman regelmatig “krachttermen naar zichzelf zou gebruiken”.
  Verhuisgeld had ik niet eens en heb ik van een zeer goede vriendin geleend.
  Ik heb me niet van de wijs laten brengen door dit alles en ben naar mijn Intuïtie blíjven luisteren en JA gezegd.
  En nu? Ik woon hier al weer bijna een jaar en heb me nog nooit ergens zó thuis gevoeld als hier, waardoor ik helemaal tot bloei ben gekomen, ook spiritueel 🙂
  Mijn buurman blijkt een oude kennis van vroeger, een hele lieve man, die soms heel boos op zichzelf wordt, vanwege onverwerkte trauma’s, maar steeds meer een weg vindt in andere manieren om uiting te geven aan zijn gevoelens.
  Ik ben benieuwd naar zijn volgende tekening/schilderij 🙂
  Mijn dochter en ik wonen pal boven De Tempel, ons buurtcentrum hier, en zó voelt dit huis ook écht; als een Tempel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *