De voordeur van je woning

In Nederland vind je niet vaak een imponerende voordeur. Zelfs de ingang van onze nationale trots, het Rijksmuseum, is voor een argeloze bezoeker nauwelijks te vinden. Maar misschien is deze keus van de architect wel gewoon een spiegel van de Nederlandse mentaliteit: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.”

Een voordeur hoeft echter niet per sé de buitenwereld te imponeren om toch een belangrijke stempel op de energie in je woning te drukken.

Zwakke plek

De voordeur van een woning wordt in de geomantie als een belangrijke, doch enigszins zwakke plek beschouwd. Het onderbreekt namelijk de veilige scheiding tussen binnen- en buitenwereld. Het is de meestgebruikte en vaak ook de énige plek waar je eenvoudig een woning binnenkomt of verlaat.

Dat maakt de entree de voornaamste plaats waardoor energie de woning instroomt.

Portier

Als je woning een lichaam zou zijn, dan is voordeur de mond. Via je mond komt de meeste energie je lijf naar binnen. En net als een strenge portier, bepaalt die mond wat je lichaam in mag. en wat niet. Eten of drinken wordt er gekeurd, en daarna doorgelaten of uitgespuugd.

Je voordeur zou ook zo moeten functioneren. Laat ‘m als een trouwe portier vrienden verwelkomen en ongenode gasten buitenhouden.

Verwelkom de good vibes en laat de bad vibes lekker buiten!

Hoe help je jouw ‘portier’?

  • Een uitnodigende voordeur oogt vriendelijk en toegankelijk. Een naambordje, een huisnummer een deurbel en een brievenbus zorgen voor duidelijkheid en toegankelijkheid.
  • Zorg voor een opgeruimde opgang/toegang zonder opstakels. Zo kan energie, en ook je bezoek, ongehinderd naar binnenstromen.
  • Zorg ook dat de deur volledig open kan. Dus geen rommel, schoenen of meubels achter de deur die dat blokkeren.
  • Zorg er voor dat de deur soepel open en dicht gaat. Dus geen klemmende deuren of deuren die niet dicht of op slot kunnen.

Plaats poortwachters

Als je wilt, kun je de drempel een taak als poortwachter geven. Drempels hebben deze kwaliteit van zichzelf al, en met intentie kun je die functie versterken.

Je kunt dit nog eens extra benadrukken, door bijvoorbeeld aan weerszijden van je voordeur een paar dezelfde potten met planten te plaatsen. Maar een setje leeuwenbeelden mag natuurlijk ook…

Onveilig?

Het kan natuurlijk zijn dat je je onveilig voelt in je huis. Soms vinden mensen dan rust door bewakingscamera’s te plaatsen of het nemen van een waakhond of surveillance-service.

Soms is er meer nodig om je veilig te voelen, omdat er iets aan de hand is, dat niet zo eenvoudig aanwijsbaar of verklaarbaar is. Als dat voor jou geldt, dan is het nu misschien een goed moment om contact met me op te nemen.

Hoe staat het met jouw voordeur? Is ‘t een goede poortwachter?

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *