Wat doe je met ‘bad vibes’ op een hotelkamer?

Op reis

Wanneer je op reis bent, dan kom je misschien wel eens op slaapplekken die niet zo tof aanvoelen om te verblijven.

Ik doel dan op energetische onrust, en niet een hotelkamer met poep op het behang of zoiets verschrikkelijks. Zo’n stinksituatie brengt zeker ook een energetische onrust met zich mee, maar dat lijkt me niet het belangrijkste om je druk over te maken in een dergelijk geval. Handel dan vooral praktisch. Voor de meeste mensen zijn zulke extreme situaties gelukkig eerder een hoge uitzondering dan regel.

Energetische onrust komt héél vaak voor op hotelkamers en andere vakantieslaapplekken. En dat is wèl eerder regel dan uitzondering. Ben hiervoor gevoelig, lees dan zeker even verder.

Hotelkamers en andere logeeradressen

Op een gemiddelde hotelkamer komen er heel veel meer mensen voorbij, dan in je eigen huis gedurende de hele tijd dat je er woont. Door de tijd heen verblijven er ontelbaar verschillende mensen op die hele kleine oppervlakte.

En allemaal brengen ze hun eigen geschiedenis, cultuur, gedachten en gebeurtenissen met zich mee. Dat alles laat energetische sporen achter, die merkbaar zijn.

Dat geeft, zéker wanneer je daar een ‘antenne’ voor hebt, veel spanningen op een plek, waar je geacht wordt uit te kunnen rusten.

Onrust

Ik kreeg een email in mijn inbox met een vraag over zo’n extreme vorm van onrust op een hotelkamer. Ik deel een stukje met je.

“…Momenteel ben ik op reis in Bali, en doe verschillende hotels aan. Eergisteren kwam ik aan in een hotel en werd me meteen bewust van de bad vibe. De kamer was koud, kil en duister. Vooral oud, maar ook energetisch niet pluis. Ik voelde enorm verdriet en angst. Niet van mij, dat was zeker. Meteen een ander hotel geboekt voor de dag erna.

Tijdens mijn slaap werd ik steeds wakker door gegil en ik ‘droomde’ van een vrouw die geslagen en erger werd. Als ik m’n ogen open deed, was ‘t weg.

Nu is mijn vraag. Wat doe je in zo’n geval, behalve maken dat je wegkomt?

Ik vond ‘t een interessante gebeurtenis, maar heb er wel wakker van gelegen. De volgende dag voelde mijn lijf alsof ik zelf in elkaar geslagen was en had enorme hoofdpijn. Die vertrok toen ik uitgecheckt had en een uurtje had gesnorkeld in zee…”

Intens

Zulke ervaringen kunnen heel heftig en zelfs ook heel fysiek merkbaar zijn. Dat kan gaan van pijn en hoofdpijn zoals in verteld in de brief, tot blauwe plekken, krassen op meubels en verplaatste voorwerpen aan toe.

Wees gerust; in verreweg de meeste gevallen uit onrust op hotelkamers zich veel en veel subtieler, zoals bijvoorbeeld:

 • Niet kunnen slapen of steeds wakker worden.
 • Heftig dromen.
 • Niet uitgerust wakker worden.
 • Een onzichtbare aanwezigheid bemerken.
 • Angst/verdriet/woede ervaren die niet van jou is.
 • Je bent niet ‘jezelf’.

Wat kun je dan doen?

 • Allereerst moet je bedenken of je wel iets wílt doen.

Je hoeft echt niet altijd iets te doen. Zo’n onrustig nachtje is misschien helemaal niet zo erg een keer.

Het feit dat je iets waarneemt, wil nog niet zeggen dat je er iets aan hoeft te doen. Het is helemaal okee, om gewoon alleen maar iets waar te nemen.

Maar als je nou wèl iets wilt doen?

 • Stel dan eerst vast, of je je eigen dingen waarneemt, die van een ander, of die van ‘iets’ anders.
 • Kijk dan met wat voor soort fenomeen je te maken hebt.

Is het een energetisch residu, een imprint, een wezen/entiteit/bewustzijn, een energetisch ‘orgaan’, iets anders?

Wanneer het een residu of een imprint is, dan kun je dat clearen. Hou echter in je achterhoofd, dat clearen in een hotelkamer altijd een tijdelijke oplossing is, aangezien jij niet degene bent met het soulcontract met die plek. Je kunt niet oplossen, wat niet van jou is. De ruimte clearen helpt je waarschijnlijk wel met je nachtrust.

Wanneer het energetisch fenomeen een wezen/entiteit/bewustzijn is, dan kun je er mee communiceren. Bied het je hulp aan, of vraag het om jou met rust te laten.

De beste oplossing

Welk verschijnsel je ook tegenkomt, je zult er altijd een stuk minder last van hebben, wanneer het soulcontract met je eigen woning goed op orde is en wanneer je de energie thuis goed onderhoudt.

Dan kun je gewoon ‘in je eigen bed’ stappen op die hotelkamer en meteen de bescherming van je eigen woning genieten. Scheelt een hoop gedoe ter plekke, want je hoeft niks te clearen, te installeren of op te ruimen.

Daarnaast zorgt een goede band met je eigen thuis er ook voor, dat als je besluit om lokale energetische verschijnselen een helpende hand te bieden, dat je dan in je meest optimale conditie en bescherming kunt waarnemen en handelen. Zorg er dus voor dat je relatie met je eigen woning goed is.

Wil je ook aan de slag met de verbindingen en het soulcontract tussen jou en je woning? Doe dan mee met één van mijn online programma’s of boek een consult. Je vind meer info onder de knop ‘werk met mij‘ in de menubalk.

Had jij wel eens ‘bad vibes’ op een hotelkamer? Vertel erover in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

One thought on “Wat doe je met ‘bad vibes’ op een hotelkamer?

 1. Interressant artikel! Ik heb hier altijd “last” van (onrustig / slecht slapen) maar ik heb het nooit zo kunnen benoemen. Volgende keer dat we een nachtje weggaan zal ik hier eens bewuster bij stilstaan.

  Het gekke is dat ik het thuis ook heb als ik een keer samen “logeer” met mijn dochter (9). Ik wordt daar helemaal hyper van en doe geen oog dicht. Slaap ik samen met mijn man of zoon of alleen is er niets aan de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *