Wat is kracht? En wat gebeurt er als het tegenwerkt?

Kracht

Maak een krachtplaats van je woning! Is de zin, die je vaak in mijn teksten en marketinguitingen tegenkomt. Ook veel coaches en therapeuten gebruiken het woord kracht in de context van ‘in je kracht staan’. Maar wat is dat: kracht?

Effecten

Wanneer je op zoek gaat naar dat antwoord, dan zul je geen enkele beschrijving vinden van wat kracht nou eigenlijk exact is. Je zult alleen omschrijvingen (of formules) van het effect van een kracht vinden.

Ik noem er een aantal:

  • Kracht wil bewegen
  • Kracht wil iets bewerken
  • Kracht heeft een grootte
  • Kracht heeft een richting
  • Kracht werkt in gepolariseerde tegenstellingen
  • Kracht verstart of verstrooit

En daar waar de wetenschap zijn grenzen bereikt en de verklaringen over kracht moet stoppen, daar neemt geloof, mythe of filosofie de uitleg over.

We weten niet precies wat kracht inhoudt, waar uit bestaat of waar het vandaan komt. Kracht is een compleet mysterie, waarvan we eigenlijk alleen de uitwerking(en) kunnen bestuderen.

En op welke manier je er ook tegenaan kijkt, ik denk dat je moet erkennen dat kracht, ook wel levenskracht of energie, overal aanwezig is.

Kracht zit ín jou. Het gaat door je heen en je geeft het door. Het is terug te vinden in alles dat om je heen aanwezig is.

En deze kracht en krachten zetten dingen in beweging. Ongeacht of je dat nou wil of niet. Ongeacht of je ze nou bewust opmerkt of niet. Krachten werken in op je lichaam, geest en ziel.

Erkenning

Wanneer een specifieke kwaliteit kracht niet erkent, beleefd en uitgeleefd wordt, dan slaat ‘ie bij je naar binnen. Een naar binnengeslagen kracht of energie vernietigt je persoonlijke levenskracht.

Om te voorkomen, dat zo’n niet erkende kracht, desastreus inwerkt op je lichamelijk, geestelijk en/of spiriteel welzijn, moet je ‘m ‘vasthouden’, isoleren. Dat gebeurt metaforisch ongeveer zoals je een bal onder water moet houden, om te voorkomen dat ‘ie aan de oppervlakte komt en daar de boel ontwricht.

Maar dat ‘onder water houden’, kost je heel veel levenskracht. En dat verstoort je levendigheid.

Het gevolg: Je verstart.

En verstarring creëert blokkades.

Hoe kom je uit deze verstarring?

Misschien heb je niet in de gaten dat je verstard bent. Of weet je niet waarom je op een bepaald gebied bent verstard. Misschien ervaar je alleen maar ergens een vaag gevoel van onbehagen, waar je niet precies de vinger op kunt leggen.

Weet dan, dat je huis en de plek waar je woont, je zeer welwillend zijn om je bij te staan om zulke blokkades te tonen én te doorbreken.

Je huis is een spiegel van de ziel. Het herbergt je diepste wensen, verlangens en behoeftes. Je woning wil niets liever dan je allergrootste cheerleader zijn.

Luister naar je huis! Laat het je vertellen, waar jouw grootste struikelblokken liggen. En waar je grootste krachten en kwaliteiten.

Maak een krachtplaats van je woning!

Krachtplekken werkend ordenend, helend en harmoniserend op lichaam geest en ziel. Zowel voor jezelf, als voor je gezin en de omgeving.

Met je woning als krachtplek creëer je altijd een positief ripple-effect met een enorme radius. Zo zorg je meteen voor een klein beetje mooiere wereld.

Online programma

In mijn online programma Personal Power Place leer je, hoe je van je woning een persoonlijke krachtplaats maakt. In 11 weken tijd krijg jij daar alle basics en technieken voor. De inschrijving voor de summerschool-edition is nu geopend. We starten 29 juni 2020.

Ben jij er bij?

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *