Hoe de magie van Krachtplaatsen ‘werkt’

Krachtplaatsen zijn veel meer dan alleen een tankstation voor energie.

foto Nicky Koopmans op Macchu Picchu

Nicky op Macchu Picchu

Krachtplaatsen zijn plekken waar je je kunt verbinden met iets dat groter is dan jijzelf. Je kunt er versmelten met de natuur en contact maken met het hogere.

Krachtplekken zijn ook te beschouwen als levende wezens, waarmee je een relatie mee kunt opbouwen. Tussen mens en plek vindt namelijk altijd een energie-uitwisseling plaats. Wanneer die uitwisseling met respect en bewustzijn gepaard gaat, is dit een verrijking voor zowel de bezoeker, als voor de plek.

Welke krachtplaats voor jou het meest geschikt is, dat moet je zelf ervaren. Krachtplaatsen mysterieuze plekken, die aantrekken, zonder dat je precies weet waarom.

Instinctief weet je dat die plek voor jou veilig is om angsten, herinneringen, zorgen en overtuigingen los te laten of te transformeren. En wanneer je er vandaan komt, bekijk je de wereld met andere ogen en vind je nieuwe mogelijkheden en oplossingen.

Nicky bij de kathedraal van Chartres

Nicky bij de kathedraal van Chartres

Iedereen heeft het in zich om zulke plekken te vinden. Wanneer je bereid bent om in rust de omgeving waar te nemen, train je jezelf automatisch om de juiste krachtplekken voor jou te herkennen. Krachtplekken zijn te vinden in de natuur: op bergtoppen, langs beekjes of bij oude bomen. Maar ook in bouwwerken als kerken, kapelletjes en verdedigingsforten.

Niet alle krachtplekken zullen uitnodigend op je werken. Het kan namelijk heel goed dat een plek je confronteert met ‘iets’. Alleen indien je bereid bent dit ‘iets’ te erkennen en de energie-uitwisseling bewust aangaat, zul je de kracht vinden die zo’n plek je kan bieden.

Krachtplaatsen leveren nooit ‘inzichten op bestelling‘. Daarom zijn mensen soms teleurgesteld wanneer ze tijdens een bezoek aan een krachtplek niks ‘bijzonders’ merken.

Maar als je geen ‘life-changing experience’ hebt of opmerkt, betekent dat niet dat er ook niks gebeurd is. De werking van een bezoek aan een krachtplek, krijg je soms pas veel later mee.

Geduld, rust en stilte zijn sleutelbegrippen om een krachtplek tegemoet te treden. Gun jezelf de tijd om te verbinden en geef je over aan de energie van de omgeving. Laat je verrassen door de magie van een plek.

De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

  • Behandel de plek als een wezen. Begroet en bedank de plek voor de gastvrijheid en het delen van zijn energie.
  • Wees respectvol en neem verantwoording. Laat dus geen afval achter waar het niet hoort en wees stil waar dat gepast is (zoals in een kerk).
  • Neem een klein presentje mee (offergave), als dat goed voelt. Denk bijvoorbeeld aan een bloem, een steen of een beetje meel.
  • Wees je bewust van de eigen energie die je meebrengt. En dat er een uitwisseling plaatsvindt. Je komt een plek dus ook altijd iets brengen.
  • Laat je leiden door je gevoel en je zintuigen. Waar wil je zitten of lopen? Welke plekken trekken je aan of juist niet? Wat gebeurt er met je gedachten, je stemming?
  • Neem de tijd.

Heb jij speciale krachtplekken die je regelmatig opzoekt? Waar ga je dan heen en wat voor gevoel geeft die plek jou? Inspireer ons in de comments.

Delen met je netwerk?

One thought on “Hoe de magie van Krachtplaatsen ‘werkt’

  1. Ik ken er een paar de kerk in Den Bosch de oosterschelde twinkelarts in oss de kerk houd er niet van om gefotografeerd te worden en maakt soms camera’s kapot de oosterschelde voelt als een immens levend wezen terwijl het bij twinkelarts makkelijk is om met entiteiten te communiceren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *