Wat heeft zout met energiewerk te maken?

Leven

Zout is van levensbelang voor ons lichamelijk functioneren. Natrium regelt de zuurtegraad van onze weefselvloeistoffen, is belangrijk voor de bloeddruk en onze zenuwprikkelgeleiding. Zonder zout zou ons lichaam niet zo kunnen functioneren als dat het doet.

Desinfectie

Naast water, is zout dus levensbelangrijk. Niet voor niks is de zee zout, denk ik altijd. Zout desinfecteert. Dat zout in de zee helpt bacteriën bestrijden. En is zelfs in staat op die manier íets van de (biologische) vervuiling aan de kustlijnen te neutraliseren.

Wanneer je zelf een wondje of kleine infectie hebt, dan kun je dat met een soda-badje desinfecteren. Soda (=natriumcarbonaat) is een vorm van zout.

Bescherming

Zout wordt in veel culturen gebruikt voor reiniging, zuivering of bescherming.

Zo wordt tijdens een doop, naast water ook wel zout gebruikt. Een kind wordt gewassen met water en zout, of er wordt een korrel zout op de tong gelegt. Hier wordt zout ingezet als reiniger en beschermer.

Het gooien van zout over de linkerschouder om onheil af te weren is een oud gebruik. Over de linkerschouder omdat links werd geassocieerd met de duivel en het kwaad. Zo wordt zout wordt gebruikt als een neutralizer van en bescherming voor negativiteit.

Reiniging

Gewoon schoonmaken, zoals bv. je huis poetsen, werd vroeger ook met zout gedaan. (Als je het mij vraagt, zouden veel meer mensen terug moeten gaan naar poetsen met groene zeep, azijn en soda. Het is schoner voor ons milieu en het scheelt een hoop chemische stoffen in je woning die voornamelijk een negatief effect hebben op jouw welzijn.)

In elke geomantische traditie, die ik heb bestudeerd, wordt zout wel op één of andere manier ingezet als reinigings- of beschermingsmiddel.

Kristal

De kracht van zout zit in z’n vermogen een kristalstructuur te vormen. En kristallen bezitten de capaciteit energie te geleiden en transformeren. (Zo zitten er zelfs kristallen in je computer de deze taak op zich nemen.)

Van deze kracht wordt bij een vorm van space clearing gebruikt gemaakt. Zet een schaaltje zout een aantal dagen op een plek met gestagneerde negatieve (aarde)ether, en je zult merken dat de plek er van opknapt. Gebruik het zout daarna niet meer om te consumeren. De gestagneerde energieën die nu in het zout opgenomen zijn, zijn niet goed voor je welzijn.

Vitaliseren

Zout helpt met ioniseren en vitaliseren van de lucht, energie en ether in een ruimte. Daar worden van die oranje zoutlampen voor ingezet.

Heb je zo’n zoutlamp of waxinelichteshouder, dan is het dus belangrijk om regelmatig te checken of het zout niet ‘vol’ zit met minder fijne energieën.

Denk er ook aan, dat je zo’n lamp op iets van een onderzetter zet. Naast energie, trekt zout natuurlijk ook vocht aan. Voordat je er erg in hebt, heb je vochtkringen op je tafel of kast staan. En dat is gewoon zonde.

Je vitaliteit jezelf met zout door het te eten of door er in de baden. Baden in natuurlijk zout helpt bij huidklachten zoals bijvoorbeeld acné, eczeem en psoriasis.

Natuurlijk zout bevat, naast natrium, ook veel andere mineralen en sporenelementen die goed zijn voor je lijf.

Dat geldt dus niet voor simpel keukenzout. Dat is alleen natriumchloride. Sommige soorten keukenzout bevatten toegevoegd jodium, dit heet gejodeerd zout. Dit is bedacht om jodiumtekorten bij de bevolking te voorkomen. Een tekort aan jodium veroorzaakt struma. (Je loopt kans op een tekort aan jodium wanneer je weinig of geen brood eet, alleen biologisch of zelfgebakken brood eet, of als je bakker geen bakkerszout gebruikt. Bakkerszout is gejodeerd zout.)

Blijf wel opletten: een teveel aan zout vind je lichaam niet leuk en kan gezondheidsklachten opleveren.

Vuistregel voor energiewerk met zout

Er bestaan vele soorten zout, in allerlei prijsklasses en verschillend van smaak. Welk zout je gebruikt, is veelal een kwestie van voorkeur.

In principe zijn alle soorten zout bruikbaar voor het herschikken en geleiden van energieën.

Je kunt zout als hulpmiddel gebruiken om de flow van energie in jezelf én in je ruimte te verhogen.

Daarbij is één vuistregel die je zou kunnen overwegen te gebruiken. Die vuistregel heeft te maken de effectiviteit van het zout en het energetische doel wat je voor ogen hebt.

  • Gebruik natuurlijk zeezout voor reiniging en emotionele healing.
  • En natuurlijk steenzout voor meer stabiliteit, balans en aarding.

Dit is natuurlijk gelinked aan de elementen van de vindplek van het zout.

Experiment

Gebruik eens een tijdje alleen zeezout, en dan een tijdje alleen steenzout. Tune in op verschillende schaaltjes zout of neem er een (voeten-)bad mee.

Kijk eens wat het met je doet en of je verschillen ervaart.

Als je dat kunt herkennen, dan weet je ook meteen welk soort zout je het effectiefst kunt inzetten voor een bepaalde energetische kwestie.

Nou ben ik natuurlijk benieuwd naar jouw ervaringen met zout en energiewerk. Vertel je er over in de comments?

Delen met je netwerk?

4 thoughts on “Wat heeft zout met energiewerk te maken?

  1. Interessante blog weer! Hoe check ik of mijn zoutlamp of waxinelichteshouder, niet ‘vol’ zit met minder fijne energieën? En als het dan vol zit, hoe los ik dat op?

  2. In mijn proefnemingen met water koken, heb ik een gegeven moment ook proeven gedaan met verschillende soorten zout aan het kookproces met water toe te voegen.
    Bij het jozozout waren er nog kristallen op de bodem van het kookglas na het koken. Ik had niet de capaciteit deze aan een analyse te onderwerpen. Het feit alleen vertelde me dat jozozout niet totaal verteerd kan worden in ons lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *