Hoe ‘label’ je subtiele energievormen?

IMG_0506Subtiele energieën betekenen verschillende dingen voor verschillende mensen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat subtiele energieën, energieën zijn, die (nog) buiten de scope van de normale technische (wetenschappelijke) meetmethodes van energie vallen.

Maar als iets (nog) niet gemeten kan worden, wil dat niet automatisch zeggen dat het niet bestaat. Eind 17e eeuw werd R.J. Camerarius ook uitgelachen toen hij had ontdekt dat planten mannelijke en vrouwelijke ‘geslachtsdelen’ bezitten. Tegenwoordig weten we wel beter.

Omdat veel vormen van subtiele energie (nog) niet meetbaar zijn en dus ook nog geen wetenschappelijk vastgestelde naam hebben, is het lastiger om ze te ‘labelen’. Daarom vind je, wanneer het over subtiele energie gaat, vaak termen als vortex, chakra, energie-veld om te kunnen omschrijven waar het over gaat. Het is dan ook héél belangrijk dat je, wanneer je een boek leest of met iemand over energieën spreekt, eerst goed helder te krijgen of je wel dezelfde soort energie bedoelt. Anders zit je gewoon langs elkaar heen te praten!

Een heel mooi voorbeeld hiervoor is de term ‘leylijn. Die wordt veel gebruikt door mensen die zich met radiësthesie en geomantie bezighouden. Vaak wordt gedacht dat het evident is, welke soort subtiele energie hiermee bedoeld wordt. Ik kan uit eigen ervaring melden dat dit NIET het geval is. Het verschilt per land en zelfs per docent.

Het is dus aan te raden om, wanneer je niet zeker bent of je over dezelfde vorm van energie hebt, je aan het handje mee te laten nemen en ervoor te zorgen dat die andere persoon je laat ervaren, wat hij of zij bedoelt. Alléén op die manier kun je verifiëren of jullie het over hetzelfde hebben.

Hoe doe jij dat, wanneer je over subtiele energievormen praat met anderen? Laat het me weten in de comments.

 

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *