3 makkelijke manieren om meer dynamiek en actie in je bedrijf te creëren

Wanneer Yin-invloeden domineren betekent dat stagnatie en levenloosheid. Dit is de doodsteek voor je bedrijf. Personeel wordt sloom, processen verlopen traag en klanten blijven weg.

Als vuistregel kun je stellen dat de ideale leefomstandigheid voor 3/5 uit Yang-invloeden zou moeten bestaan en voor 2/5 uit Yin. Voor levende mensen is actie, beweging en groei belangrijk. Yang-invloeden horen onze woon- en werkomgevingen te domineren, maar niet zo erg, dat er geen ruimte is meer voor yin. Het draait om de balans.

Geheugen opfrisser: Yin staat symbool voor het passieve, destructieve, implosieve vrouwelijke principe en Yang voor het actieve, creërende, explosieve, mannelijke principe.

Voor ondernemingen geldt dezelfde vuistregel: creatie speelt de hoofdrol. Voor de vestiging van de meeste bedrijven is het dan ook wenselijk om plekken, die veel yin energie genereren, te vermijden. Voorbeelden van dit soort plekken zijn: slachthuizen, gevangenissen, begraafplaatsen en ziekenhuizen.

Yin energie is behoorlijk sterk en wanneer je daar op lange duur mee geconfronteerd wordt, kan chaos toeslaan in je onderneming. Als je een nieuwe lokatie op het oog hebt, dan is het de moeite waard om te onderzoeken wat zich vroeger op het beoogde stuk land of in het pand heeft afgespeeld. Hebben dood, faillissementen of ander onheil (yin genererend krachten) op die plek een grote rol gespeeld, dan raad ik je aan om er nog eens rustig over na te denken. Ga (meditatief) in contact met de plek en met je bedrijf. Kijk wat dit met je doet en trek dan je conclusies. Uiteraard brengen zo’n onderzoek en meditatief contact op de huidige lokatie van je bedrijf ook een hoop verheldering!

Wat te doen als je vermoedt dat je bedrijf last heeft van een teveel aan yin-krachten? Dan is het zaak die te balanceren met yang-krachten. Yang stimuleert en zorgt voor actie en dynamiek.

Er zijn drie eenvoudige remedies die je eenvoudig zelf kunt uittesten:

  1. Geluid brengt yang-krachten in een ruimte. Laat een radio dag en nacht aan staan.
  2. Felle kleuren en strategisch geplaatste lichten helpen ook yang-kracht genereren.
  3. Huisdieren dragen enorm bij aan yang-invloed. Een bedrijfshond of -kat* zorgt letterlijk voor leven in de brouwerij. (*Voor veel bedrijven is het houden van een bedrijfshond of -kat onwenselijk.)

Let, na invoering van een maatregel, goed op subtiele signalen van sfeerverandering. Welke uitwerkingen zie je op personeel en/of klanten? Gedragen ze zich anders? Zijn er ander soort gesprekken? Wordt de bedrijfsruimte anders ervaren of benut? Welke impulsen registreer je?

Leveren deze maatregelen geen enkel resultaat op en verlang je naar meer ‘pit’ in je business? Neem dan contact met me op, ik kom je graag helpen.

Vond je dit een goed artikel? Deel het dan met je vrienden, alvast bedankt!

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *