Waarom je spullen koopt

Spullen geven een vorm van zekerheid.

En er zijn grofweg maar twee redenen waarom je spullen koopt.

1 – Je koopt een voorwerp om te gebruiken of om van te genieten.
2 – Of om je te herinneren aan iets.

Maar achter één van deze bovenstaande redenen ligt nog een diepere, soms verborgen reden. En die reden geldt zelfs, of misschien wel juíst voor impulsaankopen.

Zo’n reden kan wijzen naar verzamelwoede, talenten, dingen die je van plan bent te doen, interesses, of zelfs naar verhulling van gevoelens.

Wat was jouw laatste impulsaankoop? Vertel het in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

3 thoughts on “Waarom je spullen koopt

  1. Mijn impulsaankoop was een boek, genaamd “de neus”. Het bleek zeer nuttig te zijn voor het schrijven van mijn boek over dementie maar was ook veel interessanter dan ik ooit gedacht had. Nergens heb ik het belang van geur op o.a. emotie en functioneren zo uitgebreid zien omschrijven.

    Vorige week liep ik een boekhandel binnen in Utrecht, een spirituele boekhandel, de Wijze Kater. Het bleek er ongewoon druk. Ik keek wat rond en had opeens dat boek in mijn hand, bladerde er even in en ging in de lange rij staan. Ik hoef minder af te rekenen dan op de cover vermeld stond. Eenmaal buiten, zag ik op de ruit dat er opheffingsuitverkoop was. Gelukkig dat ik mijn impulsaankoop had gedaan, maar jammer, dat er weer een bijzonder instituut verdwijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *