Hoe een ander perspectief je leven kan veranderen

Waarom is perspectief zo ontzettend belangrijk?

perspectiefAlles draait om het perspectief. Een perspectief wordt bepaald door de hoek en de afstand waarop je je naar iets kijkt.

Dit gegeven alleen al, is ontzettend krachtig. 

Wanneer je de hoek of de afstand van een perspectief verandert, dan krijg je een ander beeld op dat waar je naar kijkt. Met een verandering van perspectief zie je dus andere dingen.

Westers perspectief

Als je dit leest, ben jij waarschijnlijk -net als ik- opgegroeid in een westerse cultuur. In de westerse cultuur wordt het wereldbeeld gedomineerd door één soort perspectief.

Dit perspectief bestaat uit een waarheid die gebaseerd is op feiten en theorien, die ondersteund worden door wetenschappelijk bewijs. Wetenschappelijk bewijs bestaat uit meetbare én controleerbare waarnemingen. Waarnemingen als emoties en onzichtbare energieën, die je niet kunt meten en controleren, kunnen geen onderdeel zijn van wetenschappelijk bewijs.

Door dit dominerende perspectief, neem je energieën als intenties, herinneringen of sfeer meestal niet in overweging, wanneer er iets niet goed gaat. Daarmee sluit je veel factoren uit, die wel degelijk van invloed zijn op bijvoorbeeld je gezondheid, functioneren, relaties en zelfs op je business.

Als een waarneming niet meetbaar of controleerbaar is, wil dat niet automatisch zeggen, dat het niet bestaat!

Holistisch perspectief

Een ander perspectief is het holistisch wereldbeeld.

Holisme zegt dat een systeem meer is dan alleen de som van zijn losse componenten, én gaat er van uit dat alles met elkaar verbonden is.

Met een holistisch perspectief kijk je van alle (of in ieder geval van zo veel mogelijk) kanten naar het plaatje. Dan doe je een stap achteruit en kijk je nog eens naar het héle plaatje.

Dit betekent dat je ook kijkt naar waarnemingen die (nog) niet meetbaar zijn. En óók naar invloeden waarvan op het eerste gezicht misschien lijkt, dat ze niets met het systeem te maken hebben.

healingAls je ontdekt dat er veel meer manieren zijn om tegen een situatie aan te kijken, vergroot je het aantal mogelijkheden om problemen aan te pakken.

Bovenstaande perspectieven zijn overigens niet met elkaar te rijmen. Het ene sluit waarnemingen uit. Het andere niet…

Belangrijk

Ik vind het heel belangrijk om bewust te zijn van het feit dat er verschillende perspectieven en wereldbeelden bestaan. Als je open staat voor een ander perspectief, dan zie je de dingen op een andere manier. Soms zie je zelfs totaal andere dingen!

Met meerdere standpunten, vergroot je het aantal mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Daarmee veranderen je overtuigingen, gedrag en aanpak van problemen. Dit leidt uiteindelijk tot betere resultaten!

Daarnaast geldt ook nog: hoe flexiber je wordt in je wereldbeeld, hoe makkelijker het wordt om te communiceren met andere mensen, wezens en energieën.

Verandering van perspectief is simpel, maar niet altijd makkelijk.

Verandering van perspectief vereist de wil om dingen anders te zien en een open houding. Je kunt daarvoor luisteren naar andermans perspectief en dat aannemen op basis van vertrouwen. Maar wanneer je dingen zelf ervaart, zul je veel sneller geneigd zijn om van perspectief te wisselen. (Eerst zien, dan geloven.)

Door bewust ervaringen op te doen met het waarnemen van ‘onzichtbare’ energieën en sferen, zul je merken dat er zich steeds meer mogelijkheden voor je gaan ontvouwen.

*Hoe meer onmeetbare en oncontroleerbare waarnemingen je verzamelt, hoe meer je wereldbeeld opschuift richting een holistisch perspectief. Je bent gewaarschuwd! 😉 

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *