5 eenvoudige manieren om je intuïtie beter te horen

Luister naar je intuitie! 5 manieren om ‘m beter te horen

stones-944145_1280Je intuïtie is een subtiele stem, die altijd klaarstaat om je te adviseren. Maar het is ook een stem die zich makkelijk laat overschreeuwen door de stress en hectiek van het dagelijks leven.

En hoe meer stress je ervaart, hoe lastiger het is om deze innerlijke stem te horen.

Om die signalen van je intuïtie beter te begrijpen, hoef je alleen maar te besluiten dat je ze wilt opmerken. Je zult daarvoor meer moeten gaan vertrouwen op wat je voelt. En NIET op wat je denkt.

Intuïtie heeft namelijk niets te maken met logica en denken.

Dé sleutel om je intuïtie beter te horen, is stilte.

Om stil te zijn, hoef je echt niet urenlang op een ongemakkelijk kussentje te zitten, of naar het einde van de wereld te reizen om daar in een woestijn of bovenop een berg op zo’n kussentje te gaan zitten… 

Met deze vijf makkelijke tips vind je alle stilte die nodig is om de band tussen jou en je intuïtie te versterken.

Tip #1 – Ga buiten wandelen. Zonder afleiding. Dus ook zonder je smartphone.

20 minuten is al voldoende. Maak de wandeling nog plezieriger door een natuurlijke omgeving op te zoeken. Natuurlijke geluiden en een groene omgeving helpen je nog meer ontspannen. Laat je blik afdwalen in de verte en schenk al je aandacht aan je gevoel.

Tip #2 – Geen muziek bij hardlopen, autorijden of fietsen. Focus op dat ene ding wat je aan het doen bent en geef de rest van je hoofd lekker vrij.

Tip #3 – Visualiseer een stille plek. Je kunt je mind voor de gek houden. Het herkent geen verschil tussen dat wat zich in je gedachten afspeelt en dat in de realiteit. (Denk maar eens aan hoe een citroen smaakt en registreer hoe je lichaam reageert.)

Beeld jezelf in dat je op je favoriete stille plek bent. Maak die ervaring zo echt mogelijk voor jezelf. Wat ruik je, hoor je, zie je, voel je? (Reis gewoon in gedachten naar die woestijn of berg…)

Het is helemaal okay, als je dit in het begin maar een paar momenten vast kunt houden. Visualiseren kun je oefenen en hoe vaker je het doet, hoe beter het zal gaan.

Tip # 4 – Geef jezelf beeldscherm time out.  Minstens een uur (liever twee) voor je naar bed gaat. Zo geef je je lijf de tijd om zich te ontspannen en rustig op de nacht voor te bereiden.

Beeldschermen geven een ‘blauw licht‘ af. Dit stimuleert de serotonine productie, wat er weer voor zorgt egg-919299_1280dat dat je lichaam langer wakker en alert blijft. Als je dit doet, zul je ook merken dat je beter en dieper slaapt. En dus uitgeruster wakker wordt.

Tip # 5 – Doe niets. Niets? Ja, helemaal niets.

Gun jezelf een dagelijkse pauze van een minuut of 10, waarin je even helemaal niets doet. Geen ademhalingsoefening, geen visualisatie, geen vragen stellen, geen klokkijken. Gewoon een kookwekker zetten en even 10 minuten niks doen. Je zult zien dat daardoor steeds makkelijker wordt om je intuïtie te horen.

Wat doe jij om dichter bij je intuïtie te kunnen komen? Vertel het in het reactieveld hieronder.

Vond je dit een goeie blogpost? Deel ‘m dan met je vrienden. Thanks!

Delen met je netwerk?