Hoe natuur je een betere ondernemer maakt

Breng meer tijd in de natuur door en je wordt een betere ondernemer.thoughtfulness-996477_1280

Het is waarschijnlijk geen verrassing als ik je vertel dat we veel minder tijd in de natuur, of überhaupt buiten, doorbrengen dan vroeger. Wat je misschien wel verbaast, is hoevéél impact een beetje tijd in de natuur eigenlijk heeft op je functioneren, je gezondheidsgevoel en jouw kwaliteiten als ondernemer.

Ik geef je 6 redenen waarom je meer tijd in de natuur door zou moeten brengen:

1- Natuur bevordert energie en geluksgevoel

Veel studies tonen aan dat tijd in de natuur goed voor je is. Een dagelijkse dosis van 20 minuten natuur verbetert je energie en vitaliteit significant.

2- Natuur ontstresst en heelt

Wanneer je in de natuur bent, draagt dat bij aan je gezondheid. Studies van wetenschappers als Stamatakis en Mitchell laten zien dat tijd in de natuur niet alleen positief bijdraagt aan je emotionele staat, ook verlaagt het bloeddruk, spierspanning, hartslag en productie van stresshormonen.

Onderzoeken die gedaan zijn in ziekenhuizen, kantoren en scholen wijzen uit dat zelfs het plaatsen van één plant al een verbetering invloed heeft op stress en angst.

natuur3- Natuur geeft je immuunsysteem een opkikker

In de natuur ademen we phytoncides in. Dat zijn stofjes die planten afgeven om zichzelf te beschermen tegen schimmels en bacteriën. Ons lichaam reageert hierop door actief een bepaalde soort witte bloedcellen aan te maken, die ons lichaam weer helpen strijden tegen virussen.

4- Tijd in de natuur boost creativiteit tot wel 50%

Een studie van de Universtiteit van Kansas laat zien hoe jonge mensen die drie volle dagen in de natuur verbleven (backpacking) meer creativiteit en cognitieve vaardigheden lieten zien. Waarom zou dat ook niet ook voor ondernemers gelden?

5- Natuur vergroot zelfvertrouwen

Taylor, Kuo and Sullivan hebben aangetoond dat een verblijf in de natuur bijdraagt aan je zelfverzekerdheid.

6- Natuur vergroot je korte termijn geheugen tot wel 20%meeting in natuur

Cognitieve vaardigheden verbeteren aanzienlijk als je tijd in de natuur doorbrengt.

Zoals je ziet heeft een dagelijkse portie natuur grote invloed! Niet alleen op je gezondheid, maar ook op belangrijke ondernemerskwaliteiten als een goed geheugen, creativiteit en zelfvertrouwen. Dat lijken mij genoeg redenen om vanaf nu regelmatig je lunchpauze of bespreking in het park te plannen!

Nu ben ik benieuwd, ga jij graag naar buiten? En waar ga je dan naar toe? Vertel het in de commentbox zodat je anderen hiermee kunt inspireren.

Delen met je netwerk?

5 thoughts on “Hoe natuur je een betere ondernemer maakt

  • Hoi Jolanda,

   Inderdaad, natuur is overal en altijd. Wij zijn tenslotte natuur. En wat heerlijk dat je je inspiratiedagen voor schrijvers lekker buiten doet!

   Voor veel mensen is het gemakkelijker om contact te maken met de Grote Natuur en hun ‘Zijn’ in een ‘groene omgeving’ (zoals een park, bos of strand) dan in een bebouwde omgeving met slechts een paardebloem tussen de stoeptegels. Blijf dus vooral naar buiten gaan en groene omgevingen opzoeken!

   Groetjes,
   Nicky

 1. Leuk en waardevol stuk. Ik voel me gesteund in wat ik doe. Iedere dag wandel ik stevig rond de Vecht. Veel belangrijker nog: ik neem mijn gaten mee. Mijn trainingen vinden voor het grootste deel buiten in de natuur plaats. Wandelen en sparren in de natuur. Trainen in de stilte van de natuur van Zweden. Een aanrader, ook voor jou als trainingslokatie (Nicky).

  Aanstaande zondag mag ik weer een individuele training doen. #zinin

  • Haha, neem je je ‘gaten’ mee? Of je gasten? Waarschijnlijk allebei… 😉 Heerlijk dat je je trainingen vooral buiten geeft en de kans pakt om gaten en gasten te vullen met hernieuwde energie en inzichten. Vooral blijven doen!

   En ja, ik heb je trainingslocatie in Zweden wel eens bekeken (online), dat lijkt me inderdaad een prachtige plek, George.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *