3 dingen die je liever niet wilt horen over spoken

Spoken

Over spoken doet men vaak een beetje lacherig. Maar wanneer ik wat intiemer met iemand in gesprek raak, dan komt daar, vroeg of laat, altijd wel een verhaal over een ervaring die te maken heeft met spoken of geestesenergieën.

In spontane gesprekken zijn dat meestal liefdevolle verhalen van mensen die de energie herkennen van een overleden dierbare. Ze voelen zich dan gesteund in hun gemis, ontvangen raad, of worden op wonderlijke wijze geholpen bij hun moeilijkheden.

In mijn huisconsulten draait het vaker mensen die angstig zijn. Ze hebben last van een energie die ze niet herkennen. Dat is vaak meteen ook de reden waarom mijn hulp gevraagd wordt. Ze willen weten wat het is en hoe met die energie om te gaan of te laten verdwijnen.

In de gesprekken die ik over spoken heb, komen versies van deze drie dingen altijd ter sprake. Het zijn zaken die je misschien liever niet had willen weten.

1- Spoken behoren tot een realiteit

Er bestaan energetische verschijnselen, die geïnterpreteerd worden als de energie van overleden personen. En ja, die verschijnselen kunnen materiële, fysiek en geestelijk merkbare symptomen veroorzaken. En ja, daar kun je echt behoorlijk last van hebben.

Of die energieën dan ook daadwerkelijk overleden personen zijn, of dat die energie een verschijnsel is dat iemand zelf (onbewust) opwekt, is een vraag, waarop ik nog geen eenduidig antwoord heb gevonden.

Ik was in allerlei situaties, waarin zowel de ene verklaring, als de andere, en zelfs ook beide verklaringen, een mogelijkheid zijn. Echter, in alle gevallen doet díe uitleg van het ervaren verschijnsel helemaal niet ter zake om hulp te bieden.

En het komt ook voor, dat er iets aan de hand is dat men toeschrijft aan spokerij, maar wat eigenlijk een ander soort energie is.

spook - happy holon2- Je kunt communiceren met spoken

Communicatie met spoken en entiteiten is vooral een communicatie via Zijn.

Dit geldt voor zowel het ontvangen, als het verzenden van informatie.

Dit verzenden van jouw Zijn in de communicatie kun je uitdrukken op net zoveel manieren als dat je doet met gewoon levende personen.

Woorden, beelden, gedachten, gevoelens, lichaamstaal… Hoe flexibeler je wereldbeeld en bewustzijn van communicatie is, hoe gemakkelijker een ‘gesprek’ met spoken je zal afgaan.

Hou wel ergens in je achterhoofd dat degene (of hetgene) waar je mee spreekt, misschien niet net zo flexibel is in communicatie als jij. Het kan dus goed, dat de andere partij je niet begrijpt. Vind dan een andere manier om de informatie te ‘zenden’ vanaf jouw kant, zodat je wel begrepen wordt.

3- Check je eigen energie, wanneer je moeilijkheden ervaart met spoken

Alles is energie. Energie reageert volgens een aantal universele wetmatigheden, waaronder die van resonantie. Vraag jezelf dan ook af: Wat is er ín jou, waardoor je moeilijkheden met spoken ervaart? Zelfkennis is de allerbelangrijkste sleutel om moeilijkheden met spoken duurzaam en definitief vrij te kunnen geven.

Spoken en entiteiten vind je altijd en ook overal. Jouw bewustzijn is wat dit energetisch verschijnsel, wel of niet, registreert. Als je spoken waarneemt, dan heb je ook de capaciteit om er mee te communiceren. Wil of durf je dat niet alleen, of weet je niet hoe je dat doet? Dan help ik je daar natuurlijk graag bij in een Happy Holon Huisconsult.

Heb jij een spookverhaal dat je wilt delen in de comments?

Delen met je netwerk?

5 thoughts on “3 dingen die je liever niet wilt horen over spoken

 1. Mijn man ziet sinds kort ‘n gedaante van ‘n vrouw naast mij in onze slaapkamer ‘s nachts.
  Ikzelf niet.
  Wel moet ik erbij vermelden dat ik dit niet als iets engs ervaar en min of meer denk dat het een van mijn vrouwelijke dierbaren kan zijn die over ons of mij waakt. Ikzelf ben op dit moment niet in topvorm wat betreft gezondheid, moe en last van hoofdpijn en spieren. Misschien dat dat ermee te maken heeft, maar dat juist mijn man dit ziet ‘s nachts is wel heel bizar.

 2. Ja, nou en of dat er spoken/geesten/entiteiten bestaan.
  Wekelijks word mijn hulp ingeroepen om die te verwijderen, meestal gaat het negatieve energieën die hele gezinnen terroriseren.
  Een half jaar geleden nog in een grote dure villa geweest die gebouwd was op een oud galgenveld, het huis was 10 jaar oud, maar kwam niet af.
  De eigenaren zat alles tegen; zakelijk en financieel zat het vaak tegen, steeds op de afgrond van faillissement, het huis zat ook vol met donkere entiteiten, de kinderen bang om alleen naar boven te gaan en er gebeurde rare onverklaarbare dingen in huis.
  Met vier mensen aan de bak geweest en alles naar het licht kunnen sturen.
  Vanaf die tijd gaat het op alle fronten weer goed met de familie, ook weer zakelijk, financieel en het huis voelt weer als een thuis.

  En veel met auralifters te maken; entiteiten die mensen over proberen te nemen of beïnvloeden.
  Deze categorie de laatste drie jaar bij veel kinderen tussen de 8 en 16 jaar verwijderd, het begon met stemmen in hun hoofd, daarbij veranderde ook hun gedrag met vaak hele nare gevolgen.

  Nog zo veel meer van dat soort ervaringen.

  • Hai Marcel,
   Ik betwist nergens dat ervaringen met entiteiten bestaan. Ik heb er dagelijks mee te maken.
   Fijn om te lezen dat jij ook mensen er mee verder helpt. Hou echter altijd in je achterhoofd: je kunt niks duurzaam oplossen dat niet van jou is. Je kunt anderen slechts, zoals ik dat noem, een kontje geven.

 3. Wat een leuke blog weer. Als kind was ik bang voor spoken. Ik dacht ze wel te zien. Maar door overtuigingen als ‘spoken bestaan niet’ werd ik onzeker en nog banger. Tegenwoordig ben ik niet meer zo bang maar vind het best nog wel een beetje spannend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *