7 dingen die je echt moet weten over entiteiten

entiteitenEen entiteit is iets wat een bestaan heeft.

Verreweg de meeste entiteiten hebben een definitie. Zo zijn bedrijven, liedjes, personen, dieren, ideeën, gedachten, databases allemaal voorbeelden van entiteiten.

Het woord ‘entiteit’ wordt ook gebruikt voor een energie of energievorm die bestaat. Voor energievormen bestaan niet altijd duidelijke definities, maar wel kun je een entiteit (of energie) duidelijk waarnemen.

Binnen de esoterie wordt met entiteit (meestal) een niet-fysieke energievorm met een bewustzijn bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn: geesten, natuurwezens, en wezens van andere werelden of dimensies. Over entiteiten met bewustzijn moet je een aantal dingen weten:

#1 – Entiteiten doen je niet met opzet ‘kwaad’

Net zomin als wespen, ratten, schorpioenen of slangen jou met opzet kwaad willen doen, als ze plotseling in je leefomgeving verschijnen, willen entiteiten dat ook niet. Entiteiten zijn voornamelijk bezig met hun eigen ‘overleven’. Net zoals jij en ik. Soms lijken entiteiten boosaardig, omdat ze misschien al wel honderden jaren een uitweg zoeken.

#2 – Entiteiten zijn er altijd… en overal!

Entiteiten zitten niet alleen in huizen in Engeland of in de bossen van Finland. Entiteiten zijn niet zeldzaam en zitten overal! Maak je niet druk over positieve entiteiten. Het zijn de entiteiten, die mogelijk een negatief effect op je kunnen hebben, waar je voor moet oppassen.

Deze entiteiten zitten ook overal. Ze zijn vaak in verhoogde concentratie aanwezig op plekken waar negativiteit, dood, pijn en boosheid aanwezig is, of was.

entiteitenLet daarom een beetje extra op je persoonlijke energetische grenzen bij plaatsen als ziekenhuizen, slagvelden, gevangenissen en begraafplaatsen.

#3 – Entiteiten kunnen lichamelijke en geestelijke symptomen veroorzaken

Lichamelijke klachten en veranderingen in gedrag of persoonlijkheid kunnen (gedeeltelijk) te maken hebben met entiteiten-aanhechting. Het ‘overnemen’ van iemand anders zijn of haar pijn, is op te vatten als een entiteiten-aanhechting. Wanneer je daar niets mee doet, kan dat gevolgen hebben voor je eigen gezondheid.

#4 – Entiteiten zijn niet het probleem, jíj bent het.

Wanneer je veel moeilijkheden hebt met entiteiten, kijk dan eens kritisch naar je eigen energie. Wat in jou, resoneert met die entiteit(en) in je omgeving waar je problemen mee ervaart?

Wees bewust en bewaak je eigen energetische grenzen. Wanneer je in balans bent, stressvrij en gelukkig, dan is de kans heel erg klein dat je last krijgt van entiteiten-aanhechting.

#5 – Entiteiten beschikken over een ander ruimte-tijd besef dan wij

Entiteiten leven in hun eigen ‘wereld’. Vaak kunnen ze ons niet eens (bewust) waarnemen. Wanneer je contact wilt maken met een entiteit, moet je je bewustzijn èn je communicatie aanpassen.

#6 – Oordelen is gevaarlijk, wanneer je dealt met entiteiten

Omdat entiteiten je (meestal) niet met opzet kwaad doen, is het fout om entiteiten te zien als de ‘bad guy’. Daarmee impliceer je dat jij dus de ‘good guy’ bent. Hierdoor ontstaat strijd.

Niemand ziet zichzelf ooit als ‘bad guy’, dus deze dualistische houding levert je alleen maar meer conflict en negativiteit op. Dit verergert een situatie en maakt jou aantrekkelijk voor nog meer negativiteit.

Een oordeel-vrije houding en je dienstbaar opstellen (hoe kan ik helpen?) is veel effectiever.

entiteiten#7 – Stuur entiteiten nooit naar ‘het licht’.

Je kunt niet weten wat de missie of opdracht is voor een andere entiteit dan jijzelf. Iedere entiteit en elke energievorm heeft, net als jij, de vrije keus om die specifieke opdracht te vervullen of niet. Stuur entiteiten dus nooit naar ‘het licht’. Daarmee bepaal jij wat ‘goed’ is en kom je weer uit bij punt #6.

Wat kun je doen wanneer je denkt last te hebben van entiteiten?

Ik hoor mensen wel eens beweren dat je met het branden van salie, entiteiten kunt verwijderen. Dat is niet zo. Je kunt daarmee wel de etherstructuur en energie in een ruimte veranderen, maar entiteiten laten zich er niet door verjagen.

Wat dan wel?

Vraag jezelf eerst af of het probleem dat je ervaart van jou is of van ‘dat andere’. Is het van jou? Erken het en ga ermee aan de slag.

Is het van ‘dat andere’? Neem dat dan waar en heb hier geen oordeel over (zie punt #6). Ervaar wat het met jou doet. Je kunt hierover bewust met de betreffende entiteit communiceren.

N.b. Niet communiceren is onmogelijk. Je staat namelijk altijd met alles in verbinding. Dat is al een vorm van communicatie.

Als je bewust in contact wilt gaan, stel je dan dienstbaar op. En maak het ‘gesprek’ altijd af. Bewaak hierbij goed je eigen grenzen. Eigenlijk is het net zoals in gesprekken met je medemensen, behalve dan dat de communicatie meestal niet met woorden plaatsvindt, maar met beelden, gevoelens en/of emoties. Wil je dit niet of heb je geen idee hoe je dat kunt doen, vraag dan hulp van een professional.

Welk van deze punten was voor jou de grootste eye-opener? Of welke juist niet? Deel jouw inzichten over entiteiten in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

199 thoughts on “7 dingen die je echt moet weten over entiteiten

 1. Hallo ik ben dre.
  Ik lees alle verhalen hier bijna.
  Maar het is overal hoe je het went of keert
  Vooral als je vermoeid bent.
  Je ogen filteren niet alles meer.
  Waardoor je meer gaat zien wat je normaal niet ziet.
  Als ik ze zie ,zeg ik altijd hallo zijn jullie er weer.
  Het zijn er veel.
  Mijn slaapkamer is vol.
  Ik kijk ernaar steek je hand uit en ze benaderen jou.
  Ze helpen je van je negatieve energie af.
  En als meezit kun je met je handen soort koorten maken zie je soort schuim tussen je vingers en komen er kleine sliertjes gekleurd licht uit je vingertoppen.
  Ik ben er helemaal aan gewend.
  Tenslotte zijn wij allemaal spiritueel en leven wij in een symbolische wereld.
  Maar angst nee niet nodig.
  Ik vind het prachtig dat ik het kan waarnemen.

  Mvg

 2. Hallo Nicky

  Ten eerste mooie duidelijke website heb je

  Ik zit met een vraag, ben veel aan het zoeken op internet en weet niet zo goed wat ik er mee moet doen
  Hier komt me vraag

  Telkens als er iets te gebeuren staat met mij of in me persoonlijke omgeving
  En dan vaak dicht bij me , dan gebeuren er onverklaarbare dingen in huis
  Zoals spullen die ergens vanaf worden gegooid tassen,glazen, en schoenen die een gooi krijgen of geluiden die niet te verklaren zijn als niemand thuis is
  Maar ook lampen bollen die spontaan klappen als ik het licht aan doet en dan niet bij 1 maar 2 of 3 achter elkaar
  Me hond die spontaan begint te blaffen om niks maar dan wel ergens naar zit te kijken
  Gordijnen die bewegen waar geen reden voor is
  Me zoontje zeg ook steeds dat hij dingen hoort en me vrouw heeft er ook last van
  Maar er gebeurt dan zoals ik eerder al zegt iets met of vlak bij mij
  En kan zo nog een was lijst opnoemen

  Maar dit is altijd vlak voor er iets ergs gebeurt en dan is het stil
  Tot zoals je al zal raden er weer iets op het programma staat

  Wat kan ik hier mee, want wil nu toch is weten wat het kan zijn
  En wat ik er mee moet doen

  Mvg John

 3. Hallo Nicky,

  Sinds 2 dagen ben ik tijdelijk bij mijn moeder gaan wonen in mijn oude slaapkamer. Die kamer heb ik de afgelopen jaren af en toe gebruikt als atelier. Toen merkte ik al een bepaalde aanwezigheid. Nu ik er ook slaap weet ik het zeker. Mijn aandacht wordt steeds getrokken naar een hoek bij het raam. De kamer is daarnaast veel kouder dan de rest van het huis. Dit is niet zo prettig als ik probeer te slapen. Ik zie of hoor verder niemand, het is meer een soort van bewustzijn. Ookal voelt het niet als iets engs of negatiefs, ontbreekt bij mij het gevoel van privacy hebben. Is er iets wat ik hier aan kan doen? Alvast bedankt!

 4. Hallo,

  Ik heb al vaker last gehad van entiteiten,
  Zo nu ook weer , deze keer werd de deur van mijn douche cabine keihard dicht gesmeten, ben me rot geschrokken en voel me niet prettig in huis.
  Ik weet dat er vaak een boze man aanwezig is hier, die geen deel uitgemaakt heeft van ons leven.

  Ik vroeg me af wat de reden kan zijn dat ze zulke geluiden gaan maken in huis wat je beangstigd.?

  • De achterliggende reden is dat die energie jou iets te ‘zeggen’ heeft. Wanneer je last hebt van entiteiten (of energieën in het algemeen), dan is er een resonantie tussen jou en die energie. Op het moment dat je inziet wat die resonantie inhoudt, kun je de energie blijvend en duurzaam vrijgeven en zul je er geen last meer van ondervinden.

 5. Hallo. Ik zit met iets. Mijn oma is onlangs overleden en heb het er heel moeilijk mee. De dag na haar begrafenis sliep ik bij mijn moeder thuis. Ik was wakker geworden maar terug eventjes ingedommeld, voelt als 3 seconden maar in die tijd droomde ik dat ik bij mijn moeder in de badkamer op de grond zat en dat ik mijn oma zag zitten op de grond in het deurgat. Ik stak mijn hand naar haar uit maar ze deed niks, toen riep ik haar 2x en dan schoot ik opeens wakker. Wat kan dit zijn? Het voelde niet als een droom maar misschien maak ik mezelf iets wijs. Ik zag haar heel duidelijk en herinner me ook de kleding nog die ze aanhad.

  • Allereerst gecondoleerd met je oma en sterkte met het verwerken van dit verdriet.

   Dromen zijn een verwerking van dagelijkse gebeurtenissen. Ook van de gebeurtenissen die je misschien niet zo bewust hebt opgeslagen. Sommige dromen onthoud je beter dan andere en laten zo’n diepe indruk achter dat je het bijna als de realiteit van overdag ervaart. Soms kun je daar een symbolische boodschap uit ontsleutelen. Dat lukt, als je onderzoekt wat de gebeurtenissen in je droom voor jou persoonlijk betekenen, in de ruimste zin van het woord. Symboliek is nooit eenduidig. Vraag eventueel hulp van een dromenexpert, indien je dat nodig acht.

   Een andere interpretatie zou kunnen zijn, dat je oma contact met je heeft gezocht via je droom. Ook dan is onderzoek naar de symboliek van de boodschap van belang.

 6. Ik kreeg vandaag te horen van een medium dat mij woning vol zit met meerdere energieën. Moeten deze zielen echt allemaal weg. Ik heb geen last van ze. Ze kunnen toch ook nuttig zijn en je een helpende hand bieden. Ik schijn een open Aura te hebben. Hier door neem ik constant weer nieuwe energieën mee kan er niks aan doen.

  Mvg Mano

  • Beste Mano,
   Entiteiten en energies zijn overal, en altijd. Zolang je er geen last van hebt en er van beide kanten geen sprake is van lijden, valt er niets te ‘fixen’. Vertrouw daarin op je eigen weten en niet op die van een ander.

 7. Hoi,

  Ik heb een entiteit in huis. Ik weet alleen niet wie het is. Hij/zij doet me niks maar ik ben best wel bang door bepaalde ervaringen. Gisternacht zat ie aan de voordeur te trekken en lawaai te maken. Ik zoek iemand die mij met dit probleem kan helpen, want ik weet niet wat ik moet doen.

 8. Mijn vriendin, die ik al 50 jaar ken, is overleden. In de nacht ( en de dag voordat ze overleed) ben ik heel ziek geweest. Ik heb overgegeven ( wat ik nooit doe) , hoofdpijn , niet normaal. De volgende ochtend hoorde ik dus dat ze die nacht is overleden. Heb ik haar gevoeld die nacht?

  • Beste M,
   Wat een verdrietig nieuws. Gecondoleerd.
   In antwoord op je vraag: dat is heel goed mogelijk. Wat weet jij?

   En blijf ook praktisch, zeker in deze tijd.
   De symptomen die je opnoemt, zouden ook kunnen wijzen op corona.

 9. Hallo,
  Allereerst wil ik even zeggen dat deze site geweldig is. Ik heb alleen een vraag over een droom. Vanochtend droomde ik dat ik ergens was waar ik via hindernissen naar een deur en kamer kwam, daar zag ik een spiegel en me spiegelbeel 2 van mij. Ik zag 2 van mezelf in de spiegel. Toen ik de rechtse aankeek gilde ik en toen zij een mevrouw dat ik het was. Waren ook 2 vrouwen daar. Toen ging mijn spiegelbeeld van rechts 1 worden met links en was er maar 1 over. Toen mocht ik verder lopen naar de voelde deur. Maar om daar te komen moest ik op 3 soort van matjes lopen. Eerste lag wat in het water en vroeg ik of het diep was omdat ik niet kan zwemmen. Die mevrouw wees me dat het alleen beetje water was en de mat stevig was. Maar ik zag een touw boven hangen pakte het en kwam gelijk op 3de mat. Toen keek ik lachend naar die vrouw die ging praten en zag ik haar vreemd en vragend naar de ander vrouw kijken en toen was het 7 uur en ging mijn alarm af en werd ik wakker. Nu vraag ik me af wat zo een droom betekend. Ik hoor geesten vaker en die fluisteren in mijn oor. Maar ik zeg altijd dat ik daar geen behoefte aan heb en dan is het weg. Volgens mij willen ze gewoon een boodschap overbrengen ofzo. Ik zou graag meer over mijn droom willen weten.

  • Hi Ginny,
   Dank voor je compliment. Dat klinkt als een interessante droom. Dromen bevatten veel symboliek. Je kunt een heel eind komen met opzoeken wat standaard interpretaties zijn van symbolen en gebeurtenissen uit je dromen. Die brengen je echter maar zo ver. Uiteindelijk gaat het erom dat je achterhaalt wat deze symbolen en gebeurtenissen voor jouw persoonlijk betekenen. Stel jezelf vragen als: wat betekent een spiegel voor mij, het getal twee en drie. Maar kijk ook eens naar wat je de dagen ervoor hebt gedaan, gezien en gedacht. Dromen zijn heel vaak ook een verwerking en bizarre combinaties van gebeurtenissen overdag.
   Je kunt ook altijd nog op zoek naar een droomexpert, die je daarbij kan helpen.
   Succes!

 10. Hallo Nicky, sinds een paar weken voel ik een kou bij mij en een vieze geur. Het maakt niet uit waar ik ben, het blijft bij mij. Ik heb al van alles geprobeerd, meer eigenlijk om het weg te krijgen.. maar door inzichten begrijp ik dat het van mezelf komt. Alleen weet ik niet wat de aanwezigheid nodig heeft. Misschien voel je er iets bij of wat ik eventueel kan doen. Groet, Mirjam

 11. Allereerst vind ik het fijn dat ik deze site gevonden heb. Er is zoveel info op te vinden en ook vind ik het fijn om mijn persoonlijke ervaring te delen zonder voor gek uitgemaakt te worden. Ik ben nu bijna 50, maar mijn eerste ervaring met een “ entiteit” of hoe je het ook noemen wilt, was toen ik een jaar of 7 was. Het was nacht, en mijn ouders lieten mijn slaapkamerdeur altijd op een kier staan. Ik zag op een nacht een Spaanse soldaat die als het ware “de wacht” hield voor mijn slaapkamerdeur. Hij had een harnas aan en droeg een helm en een hellebaard in een hand en had een sikkeltje. Ik was natuurlijk harstikke bang toen, en sliep die nacht onder de dekens.

  Ik herinner me ook dat ik in die tijd vaak terugkerende dromen had waarbij ik vloog. In dromen kon ik niet staan maar vloog ik altijd. Ik heb mijzelf moeten “leren” in dromen die ik had om te lopen en niet te vliegen (als Peter Pan als het ware). De jaren die daarop volgde gebeurde er af en toe wel iets, maar ik was te druk bezig met puberen en lette er niet echt serieus meer op. Maar wat mij wel was bijgebleven was dat er veel activiteit was bij een oranje wasmand die op de zolder stond. Ik was toen een jaar of 15. Een keer toen ik alleen op zolder was leek het net of iemand de wasmand aan het heen en weer aan het schudden was of er tegen aan schopte want ik hoorde de wasknijpers lawaai maken die er in lagen. Ik zat aan de andere kant van de deur op mijn bed strips te lezen, dus ik het het niet gezien, maar er was niemand boven. Mijn ouders waren buiten in de tuin en mijn broertje was niet thuis.

  Ook herinner ik dat ik in die tijd vaak bang was boven op zolder en heb mijzelf “wijsgemaakt” dat er iemand op zolder achterin de hoek woonde waar dozen lagen. Een jongen met rossig krullend haar. Hoe ik daar bij kom weet ik niet. Maar ik herinner me dat ik soms naar boven ging (als we visite hadden en het te druk was in de kamer en te veel lawaai), gewoon om even te praten met hem, vragen hoe het ging, want hij zat daar maar alleen boven. Ik hoorde niks, nooit geen antwoord gehad, niemand gezien, maar die gedachte leefde toen heel sterk .

  Nu maak ik een forse sprong in te toekomst naar januari 2020. Het was zondagmorgen half 6 en mijn vriendin ging de deur uit naar haar werk en trok de deur achter haar dicht. Een paar minuten later ging ik even uit bed om de deur op slot te draaien en ik kijk door het kijkgaatje in de deur (doe ik altijd uit gewoonte) En tot mijn verbazing staat er iemand voor de deur met rossig haar, met een donkerblauw pak aan, rode stropdas. En hij bleef daar maar staan. Ik heb ongeveer 10, 15 seconden gekeken, daarna de deur snel op het slot en hup snel weer in bed. Natuurlijk was ik wel bang, voor het onbekende, want wat/wie is dat? Even later realiseerde ik mij dat die dag de verjaardag van mijn opa was. Maar mijn opa is al in 1995 overleden. En de persoon die voor de deur stond leek op hem toen hij jong was (gezien op oude foto’s) Of misschien iemand anders uit de familie van mijn opa, een neef?? maar die heb ik nooit bij leven ontmoet. Lang verhaal kort, ik blijf het raar vinden, en heb geen verklaring hiervoor. Wat ik me herinner is dat de persoon niet zo vrolijk keek, nogal streng eigenlijk, of nors. En we wonen in een apparementencomplex waar je een sleutel nodig hebt om binnen te komen. Het lijkt me sterk dat het een buurtbewoner is (die om half 6 in de ochtend op een zondag met pak en stropdas zomaar bij mij voor de deur blijft staan??) En bij het verlaten van de portiek zou ik de portiekdeur moeten horen, want ik hoor altijd de toegangsdeur dichtslaan. Maar ik heb geen dichtslaande deur gehoord.

  En zo zijn er nog veel meer onverklaarbare zaken die ik meegemaakt heb door mijn leven heen, maar dat bewaar ik misschien wel voor een volgende keer, want anders wordt het te lang. Vragen waar ik mee zit is simpelweg. Waarom? Waarom ik? Heeft dit iets te maken met mijn doel op aarde? Ik heb namelijk het gevoel dat ik nog steeds “zoekende” ben in dir leven. Als het ware dat mijn leven nog niet is begonnen. Klink gek misschien voor iemand die bijna 50 is, maarja zo voelt dat wel.

  Helaas heb ik vroeger veel minder leuke dingen meegemaakt die mij “getekend hebben” waardoor ik het leven nu ander bekijk dan “normaal”. Veelvuldig gepest op school vanaf 13 tot 17 jaar waardoor ik gestopt ben met school.(met alle consquenties van dien, vaak geen werk, vaak geen geld etc) . (En ik was vroeger altijd het braafste jongetje van de klas, altijd heel stil en verlegen) …En na mijn drop-out radicaal de andere kant opgegaan. Verkeerde vrienden, foute relaties, alcoholmisbruik, schulden, een heftig auto ongeluk in 1994 waarbij mijn toenmalige vriendin om het leven gekomen is is. (er was geen alcohol in het spel hoor, wil dat wel even benadrukken, en ik reed zelf ook niet, ik zat naast haar, maar heb mijzelf wel altijd haar dood aangerekend, want als we geen relatie hadden gehad zou ze nu nog leven.) Voel me daar nog steeds schuldig over.

  Alcoholmisbruik kwam pas later die jaren daarna tot een “climax”. (Btw en ik drink sinds 2013 niet meer, 2 a 3x per jaar een blikje bier, oa met mijn verjaardag en met Kerst, voor de rest geen behoefte meer aan alcohol)

  Heden ten dage speelt er zoveel af in mijn hoofd dat ik me niet goed kan concentreren op het leven en dus nog steeds niet weet wat ik wil gaan doen met mijn leven. (en de tijd tikt gewoon door). Soms denk ik , het is prima zo. Ik hoef niet meer wakker te worden want heel vaak heb ik geen zin meer om te leven, maar ik wordt nog steeds wakker elke dag (btw zelfmoord plegen doe ik niet, durf ik niet, wil ik mijn ouders niet aan doen).

  Het gekke is (om af te ronden) dat ik in 1995 eens een keer met een vriendin naar haar kerk geweest ben bij soort van een handoplegging, En die man schrok toen hij zijn hand op mijn voorhoofd legde. Hij zei letterlijk“ God heeft andere plannen met jou” . En het rare is dat ik in 2000 hetzelfde meegemaakt heb op de kermis bij een waarzegster. Ze zei ook dat God andere plannen met mij heeft. Maar ik weet nog steeds niet welke plannen God met mij heeft.

  Misschien kun je me in een duwtje in de juiste richting geven? En bij psychologen kom ik niet meer hoor, Heb vroeger aantal maal medicijnen gekregen zoals oxacepam en lorezapam, maar die zijn superverslavend met alle vervelende gevolgen van dien. Al met al, ik probeer mijn leven te leiden op mijn eigen manier, zonder verslavende middelen,(ik probeer gezond te leven, en veel te bewegen) maar heb geen geld, geen vrienden, geen werk, geen kinderen etc etc. Voel met nogal eenzaam, ook in mijn relatie, en erg ongelukkig met mij zelf.

  • Beste R.

   Dankjewel voor het delen van je verhaal. Het is niet mis, waar jij allemaal doorheen gegaan bent; het is nogal wat. Het leest alsof je erg ongelukkig bent en misschien toch nog niet alles helemaal hebt verwerkt. Het zou verstandig zijn om daar hulp bij te vragen. Je hebt veel op eigen kracht overwonnen, maar je hoeft niet alles alleen te doen. Ga op zoek naar een vertrouwenspersoon die je daarin bijstaat. Je huisarts zou een goed begin kunnen zijn.

   Daarnaast, laat je niet teveel afleiden door de verhalen die waarzeggers en handopleggers je vertellen. Ook niet als ze priester zijn of iets dergelijks. Jij weet uiteindelijk wat het beste is voor jou. En wanneer je niet bij die informatie kunt komen, dan is het fijn om je daarin te laten begeleiden door een professional die weet wat hij/zij doet.
   Vind je de stap naar de huisarts te groot, vraag dan je partner, een familielid of een vriend(in) die je vertrouwt, om met je mee te gaan.

   Ook is het misschien een idee om je aan te sluiten bij een club, een support groep of om vrijwilligerswerk te gaan doen. Zoek iets daarbij je mensen vindt met dezelfde interesse als jij.

   Wat betreft je capaciteiten om energie en energetische fenomenen waar te nemen: ik denk dat het heel weinig zin heeft om jezelf de ‘waarom?’ vraag te stellen. Mensen die vanuit zichzelf goed kunnen tekenen of zingen, vragen zich ook niet af waarom. Het is een capaciteit, die kun je benutten en ontwikkelen, of niet. Die keuze is aan jou.

   Wanneer het een capaciteit is waar je last of stress van ervaart, dan wordt het belangrijk om te leren omgaan met die capaciteit op een manier, die je geen last of stress oplevert.

 12. hallo,
  mijn dochter van 15 ziet eigenlijk al heel haar leven entiteiten. maar nu zijn ze eigenlijk altijd om haar heen. het zijn entiteiten van haar eigen leeftijd. ze vragen niks aan haar ze zijn gewoon altijd bij haar. in huis,school, buiten. maar de laatste tijd merk ik aan haar dat ze down wordt. tuurlijk hoort dit ook bij het puber zijn. maar ze vind de entiteiten om haar heen ook steeds zwaarder. ze is er niet bang voor. maar ik denk dat ze haar emotie uitzet op 1 of andere manier. kan zij iets doen om ze weg te krijgen?

  • Hai Renate,
   Entiteiten zijn er altijd en overal. “Wegkrijgen” is naar mijn mening dan ook niet de juiste strategie om t volgen. Wel kan ze leren omgaan met haar capaciteiten om entiteiten waar te nemen en indien nodig te clearen. Als zij (en jij) dat wil(en), kan ik daarbij assisteren. Stuur me dan even een email met een verzoek om mentoring.

   • Hoi, ik ben altijd erg sensitief geweest. Mijn
    moeder vertelde mij dat het huis, waar zij woonde is gaan “spoken” toen ik werd geboren. In eens zag zij allerlei geesten in het huis. Als kind zag ik al geesten/entiteiten. Bij vriendinnen thuis zag ik wel eens iets en mijn ouders werden altijd boos gebeld dat ik mijn vriendinnen bang maakte. Ik begon te communiceren met entiteiten, soms schrokken ze zelf dat ik hen zag. Ik ben overigens ook HSP. Mijn vader komt uit een Afrikaanse cultuur waar het helemaal leeft. Als kind ben ik gepakt door een demonische entiteit op een toilet van een familielid, meer dan 10 jaar ben ik door haar lastiggevallen. Zij kwam klokslag 20h in de avond. En ik bevroor, verloor mijn stem, alles werd vertraagd. Ik presteerde niet meer goed op school. Daarbij kreeg ik een laag schooladvies. Gelukkig ben ik uiteindelijk op het hbo terecht gekomen. Ik wist niet hoe ik mezelf moest beschermen. Deze vrouwelijke entiteit die zwart was en altijd naakt erbij liep stonk naar een open riolering. Soms rook ik haar. Zij had diep rode ogen en scherpe nagels. Deze entiteit (Djinn) heeft mijn vader laten doodden door andere entiteiten. Er kwam een einde aan deze haunting. Ik leerde meer erbij. Toen ik mijn man had leren kennen, werd ik weer aangevallen door een wezen. Ik werd uit bed getrokken maar ik kon mezelf beschermen door gebeden. Mijn man moest leren leven met iemand die een open “kelk” is. Ik heb heel veel goede entiteiten om mij heen. Die mij beschermen. Ik had vorige maand een zware auto ongeluk, ik werd van de weg gereden. Mijn SUV is Total los. Toen dit gebeurde zag ik mijn bescherm engel. Zijn licht legde hij om mij heen. Zelfs de politie kon niet geloven dat ik niet eens een schrammetje had. Ik heb er zelfs geen spierpijn aan over gehouden. Op de passagiers stoel naast mij zat mijn bescherm engel. Ik had in het water kunnen belanden of van de viaduct kunnen afvliegen. Maar wonderlijk kwam ik weer op de Weg. De lantaarnpaal op de weg is helemaal ingedeukt en de metershoge lamp is vanaf gevlogen ook de viaduct heeft een flinke deuk. Ik kan nog verhalen vertellen. Ik ben helderziend, voelend en ruikend, ik ben een HSP. En ik heb gaves. Mijn 3 kinderen hebben dit ook. Mijn zoontje van 14 jaar kon vertellen waar het ongeluk was gebeurd, niemand had het hem verteld. Ik kan nog tig verhalen vertellen. Maar voor mij is er nog een wereld in dit leven, en ik leef te samen met andere wezens. Ik ben 38 jaar en ik heb ontzettend veel beleefd.

 13. Hoi,

  Sinds jongs af aan zie zo nu en dan schaduwen etc. Ik ben een hsp.
  Ik heb wel wat vaker rare dingen meegemaakt, maar dit nog nooit. Sinds anderhalve maand gebeuren er rare enge dingen in mijn slaapkamer.
  Uit het niks gaan dingen kapot. Paar voorbeelden; tassen diepe sneden in het leer, schouderriem doormidden geknipt, dikke kabel van mijn stijltang doormidden geknipt, diepe krassen (net alsof er met een vlijmscherpe mes in gekerfd is) op ipad schermen van mijn kinderen, diepe kras in kruisvorm op de display van de rekenmachine van mijn dochter, bh van mijn dochter doormidden geknipt/gesneden, mijn kleding wat op stoeltje lag veel gaten en soort fludderig scheur/knip op rare plekken. Het viel mij op dat dit allemaal gebeurt in de richting van mijn grote kastspiegel en bij mijn dochter in haar kamer rond haar slaapkamerdeur. Haar slaapkamerdeur en die van mij liggen naast elkaar. Ook ziet mijn dochter wel vaker schaduwen. Heb ik hier met een demoon te maken of kan dit ook zwarte magie zijn? Hoe herken je het verschil? Gisteren is het op afstand door iemand weg gehaald die ik zo nu en dan benader voor “gekke” en overklaarbare dingen. Alleen krijg ik van hem geen antwoord wat het is. Ik moest het met rust laten. Dat wil ik ook graag, maar wil ook wel graag weten waar ik mee te maken heb gehad. Ik durfde uit angst vannacht niet in mijn kamer te slapen. Weet je misschien wat het was?

  • Hai Mil,
   Er gebeuren een hoop ‘rare dingen’ die op het eerste gezicht onverklaarbaar zijn of lijken, die het gevolg kunnen zijn van een energetisch verschijnsel. Wat het in jouw geval geweest is, kan ik op basis van je bericht niet zeggen. En misschien is zo’n definitie ook wel helemaal niet van belang. Energie is gewoon energie. En alle energieën zijn nodig. De mens definieert vervolgens zo’n energie als goed of slecht.
   Ik hoop in ieder geval dat deze energie voor jou nu geen last meer veroorzaakt. Mocht dat niet zo zijn, dan mag je me altijd mailen voor een huisconsult. Meer info vind je hier: https://happyholon.nl/consult/

 14. hey. wil even iets kwijt , gaat over me zelf, heb vroeger paar trauma mee gemaakt, ben zeer goede persoon , maar ben vaak depressief, stress, moe, maar wat ik eigenlijk hier kwijt wilt,, als ik soms boos bent, of negatieve gedachten hebt, valt stroom uit , licht kapot, als ik in de buurt ben, of werken dingen niet, niet enkel mijn thuis maar ook elders , wat is dat juist? hoe komt dat? soms is effe tijd niet, soms komt dat langtijd weer terug ,

  • Hoi Bas,
   Apparaten kunnen inderdaad heftig reageren op andere energetische verschijnselen dan de stroom die ze laat werken. Dat kan de energie zijn die je bij je draagt, of iets uit de omgeving. Zoals gezegd, wanneer jij met jezelf, je energie en emoties in harmonie bent, zul je weinig problemen ondervinden met entiteiten. Wel kun je ze dan (uiteraard) nog steeds waarnemen.

 15. Vroeger in mijn vorig huis zijn ‘s nachts er ook geesten/entiteiten op bezoek geweest.
  Zo zag ik mijn vader eens in mijn huis toen al maanden in de coma lag en 1 keer toen hij overleden was. Waarschijnlijk om mij eraan te herinneren dat er leven na de dood is.

  In mijn vorig huis zijn er paar entiteiten ‘s nachts geweest. Ik voelde die zo mijn slaapkamer binnenkomen. Die kwamen altijd naast mij liggen. Eén keer moest ik mij verdedigen en kneep die geest mijn keel … Als ik dan riep, dan gingen die weg.

  Ondertussen zijn we jaren verder. Vannacht kwam er weer een entiteit/geest mijn slaapkamer binnen. Ik hoorde en voelde het zo goed, want dat was niet op een kalme manier en ik werd er wakker van. Hij/zij plofte zich naast mij neer in mijn bed. (Natuurlijk werd ik wat bang en onrustig. Ik vroeg mij af waarom die daar kwam.) Daarna kwam hij/zij op mij liggen. Toen heb ik gezegd dat die weg moest gaan. Na dat een paar keren te herhalen is die weggegaan.
  (Het rare is dat ik sinds kort op een aardingsmat slaap (om te herstellen van straling & beter te aarden, dus vind ik het heel raar dat die dan ook in mijn bed komt liggen als ik op een aardingsmat lig. Ik was wel de afgelopen week ziek. Mijn dochtertje is bijna 6 jaar geleden dood geboren tijdens het 2e trimester van de zwangerschap. Ik kan niet geloven dat zij zich zo op mij neer zou ploffen … Ik weet niet of mijn neefjes (die ik vroeger mee heb laten opvoeden) nog leven, want ruim 2 jaar geen contact meer met mijn familie. )

  Wat is de betekenis hiervan?
  Zijn dat overleden familieleden of zo? (Ik heb al jaren geen contact meer met mijn familie. Ik ben voor eerlijkheid, rechtvaardigheid, kan niet tegen schijnheiligheid, …)
  Waarom komt een ziel/entiteit naast mij liggen? Waarom komt die op mij liggen?

  • Het waarom, daar heb ik natuurlijk geen antwoord op, op basis van wat je hier schrijft in een blogpostcomment. Daar is meer gesprek voor nodig. De heftige dingen die je hebt meegemaakt. kunnen daar zeker een rol in spelen.

   Toch wil ik je ook attent maken op dat de verschijnselen die je beschrijft, ook wel eens te maken kunnen hebben met slaapverlamming. Dit is iets wat veel mensen soms meemaken en zo’n ervaring kan zeer angstig maken. Veel van die ervaringen worden omschreven als een entiteitenproblematiek, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn.

   Wanneer je in zo’n ervaring zit, helpt het om te bewegen en praten. Zo maak je je hersenen en lichaam weer wakker, alert en naar het hier en nu.

   Heb je nu vaker rare ervaringen, stuur me dan een mailtje met een verzoek voor een huisconsult. Ik help je graag verder.

 16. Hey
  ik wil toch ook even reageren 🙂
  Ik heb bijna 5j geleden dit huis gekocht.
  Mijn dochter was toen 3 en mijn zoon 7. Samen sliepen ze in de voorste kamer op de eerste verdieping. Sinds we hier wone, prate beide kids in hun slaap. Zag er niets verkeerds in 🙂
  Nu slaapt mijn zoon al 2 jaar bove op zolder en mijn dochter nog steeds in de voorste kamer. Mijn zoon praat niet meer snachts, mijn dochter nog wel. Nooit erger dinge, kversta er niet veel van maar ge hoort dat haar ondertoon rustig, kalm en soms zelfs beetje lache is.
  Nu al sinds het begin hier doet mijn gsm altijd raar in onze slaapkamer. Die ook op het eerste verdiep is. Elke keer ik wil type, lijkt het alsof mijn toetsebord kaduul slaagt, soms heelder woorden die ertussen springen of random cijfers en letters. Soms verzend mn gsm ineens de berichte al voor ik nog maar in de buurt van die knop kom… maar dit gebeurt enkel als ik op de eerste verdieping ben. Al vanaf dag 1 dat we hier wone… iets klopte er niet.
  Paar maand gelede was ik buite de rame aan het poetse en komt er een oud meneertje bij mij staan en die stond ongegeneerd naar binne te kijke. Ik direct op mijn achterste pote om hem op zijn ongepast gedrag te wijzen… tot hij vertelde dat hij hier sinds de jare 40 heeft woont met zijn gezin. Toen nog een jonge kerel. Hij vroeg me of de zerk hier nog lag. Het haar op mijn arme kwam recht want dat is niet een vraag die je verwacht. Hij vertelde me dat zijn broer erg ziek was en hierbove (in mijn dochter haar kamer) sliep en hier ook gestorve is.
  Toen viele alle puzzelstukjes op zn plaats. Ik vermoed dat hij hier is blijve rondhange maar ik denk wel dat hij goede bedoelinge heeft. Alleen… ik wor gek van zijn spelletjes als ik een berichtje wil type… is er iets waar ik me zorge over moet maken voor in de toekomst of kan het absoluut geen kwaad dat hij hier mee bij ons blijft wone?
  Niemand van ons heeft een angstig gevoel en de gesprekjes die emma met hem heeft snachts hebbe nog nooit voor enige nachtmerries of onrustige slaap veroorzaakt.

  • Hai Cindy,

   Dank dat je je verhaal wilt delen hier.

   Zolang er van jouw/jullie kant geen lijden ervaren wordt, kan het in principe geen kwaad. Maar als je het wat ruimer bekijkt, dan valt er wel degelijk iets op te lossen/vrij te geven. Dit zou voor een complete nieuwe en vrijere dynamiek in huis en in jullie gezin kunnen zorgen.

   Vergelijk het maar met een steentje in je schoen, dat er al zo lang zit dat je het niet meer voelt tijdens het lopen. Pas als het weg is, besef je eindelijk waar je al die tijd mee hebt rondgelopen.

   Er is een energie die zich kenbaar maakt. Dat is op zichzelf al reden om eens te kijken naar wat de resonantie dan is tussen jullie als bewoners en de energetische verschijnselen. Als dat inzicht er is, dan verdwijnen de toetsenbordspelletjes waarschijnlijk ook wel.

   Wil je mijn hulp daarbij, dan kun je een huisconsult aanvragen.
   Groetjes,
   Nicky

 17. Ongeveer 8 jaar geleden ben ik bij een meisje op date geweest die erg veel last had van entiteiten…toen ik weer thuis was was ik eerst zelf heel bang en toen begonnen hier ook dingen te gebeuren…schaduwen , getik op borden en glazen , doosje met oorwatten werd van de wasmachine gegooid snachts..ben vaak boos de woonkamer ingelopen en gezegd dat het zich rustig moet houden. Naar het licht gestuurd dat dat niet mocht wist ik toen nog niet.. paar dagen rust en toen werd ik wakker om 3 uur snachts ging naar de wc toen ik terug 8n bed kroop hoorde ik een keiharde knal in me slaapkamer…toen ik naar de bibliotheek ging in een andere stad op internet meer info opzoeken erover..werd precies toen de tijd van me internet op was een boek uit de kast achter me gegooid , een vrouw komt naar me toe en vraagt zag jij wie dat boek gooide?? Ik zeg nee ze pakt het boek op en ik keek naar de titel van het boek. En de titel was…Graancirkels en mysterieuze verschijningen…terug thuis heb ik gezegd oke je mag blijven maar je houdt je wel rustig ..en daarna heb ik het geen aandacht meer gegeven en bleef het jaren rustig….maar sinds een half jaar ongeveer is het weer actief …als ik vraag of het naar de bron wil of me ga me huis uit gaat het keihard met het deurtje van de wasmachine slaan …heb al een paar dagen lang hardop de datum en het jaartal gezegd waarin we leven maar ook dat helpt niet…als ik overdag vraag of er iemand aanwezig is word er snachts een shampoofles in de wasbak gegooid…ook hoor ik iemand ademhalen snachts…en in de woonkamer veel spanning en altijd het gevoel alsof er iemand naar me kijkt…zit er ook liever niet meer ….snachts ook wel is het gevoel gehad dat er iets in me ging koude wind ademde zelfs kou uit en lichte hoofdpijn opeens …als ik in mezelf vraag is dit een entiteit moet ik uitgezonderd altijd heel diep ademhalen …zelfs nu ik dit schrijf…vooral dat laatste baart me zorgen is het al zover aan me gehaakt dat het nu in me zit?? Maar heb niet echt veel pech ofzo ben nooit ziek dat wil ik er wel bij zeggen … En heb helemaal geen zin om er mee te praten eerlijk gezegd durf ik het ook niet … maar als ik vraag is er iemand aanwezig krijg ik wel antwoord….hoe kom ik er nu vanaf??? Heeft het niet gewoon hulp nodig om naar het licht te komen???

 18. Hallo Nicky,

  Ten eerste, wat heb je een mooie site. Heel leuk om op rond te kijken. 😉

  Nicky, ik heb gisterenavond iets heel ergs vreemds meegemaakt. Ik voelde een entiteit in de ruimte komen. Opzich maak ik dat vaker mee, maar deze energie was dit keervrij sterk. Ik ben in het dagelijks leven zangeres en ik besloot dan ook voor deze energie te zingen, aangezien ik dacht dat het daarvoor gekomen was. Vervolgens ging ik douchen, kleedde ik me uit en voelde een branderig gevoel op mijn been. Ik zag drie lange rode krassen op mijn been. De middelste kras was in de vorm van een kruis.

  Ik begrijp de bootschap niet. Wat betekent het als een entiteit een kruis op je huid achterlaat?
  Weet jij dit misschien?

  Dank alvast!

 19. Oh boy
  Ik ben van arabisch afkomst en ik dacht dat dat alle blablabla over geesten en zo dingen gewoon bullshit zijn.
  Maar lees ik veel reacties over geesten en buitengewone dingen.
  Ik was bezig met mijn vrouw om over geesten en zo daar in middenoost.
  Zij gelooft in geesten en buitengewone power en ik geloof alleen in wetenschap.
  Maar zij heeft mij over rare dingen die voor haar gebeurt zijn verteld
  En vertelde dat er sommige personen zijn die met geesten kunnen praten en onderhandelen.
  Ik geloof dat nog steeds niet en ik zei aan haar waarom hebben jullie daar zo dingen en wij niet.
  Nu zet ik in de waar na wat ik allemaal gelezen heb.
  En ik vraag mij ook af
  Als de geesten wel bestaan dus bestaat de God ook zeker wel.
  PS: ik was moslim en nu niet
  Maar na alle die reacties weet ik echt niet meer

  • Het is nou eenmaal zo dat er dingen zijn die we (nog) niet kunnen bewijzen met wetenschap. Zo ver ik weet is er nog steeds niets dat zaken als liefde, inspiratie, vriendschap, charisma en creativiteit kan meten of bewijzen. Het is niet iets wat we kunnen ‘vastpakken’ En toch weten we zeker dat het bestaat. Ik zie het als een manier om een gevoel of een verschijnsel uit te leggen en misschien zijn zaken als geesten, God en spirit wel net zoiets.

 20. Hoi,
  Ik maak ook wel is wat mee.

  Ik las dat u niet weet of katten geesten kunnen zien. Dat kan ik beantwoorden. Mijn kat zag wat, dat liet ze merken wat erg opmerkelijk gedrag was. Tegen de muren op staan en miauwen en heel gericht kijken. Ik begreep niet wat er nou was of waar ze naar keek. Op een dag deed ze dat weer en kon ik het ook zien!! Het niet doorzichtig maar ook niet wit blanco. Tussen in. Groot hoofd met ogen en een grijnzende mond. Kort lichaam eraan zonder echt een duidelijke vorm. Het vloog weg de kat erachteraan en weg. Ik zag het voor het eerst en ook weggaan. De kat heeft het nooit meer gedaan.!!

  • Hallo,

   Hoe weet ik of we te maken hebben met zwarte entiteiten en of mijn kind hier last van heeft? Ik heb namelijk contact gehad met iemand die hier veel mee doet ivm inslaap problemen bij mijn dochter. Zij gaf aan dat wij veel zwarte entiteiten in huis hebben en dan een reiniging moeten doen. Ik heb hier zelf nog niets van gemerkt en ook niet direct aan mijn dochter (ze is 2). Ik schrok er dus ook van omdat ik het niet direct kon plaatsen. Hoe weet ik nu of we hier iets mee moeten? Ze gaf aan dat mijn dochter hsp heeft en paranormaal. Echter slaapt ze wel goed door in de avond/nacht en is het verder een heel vrolijk en druk meisje.

   • Hai Maartje,
    Als eerste wil ik zeggen: laat je niks aanpraten door een ander. Wanneer jij nergens last van hebt, en je kind ook niet, is er in principe niet veel aan de hand. Vertrouw daarvoor op je eigen weten. Hoe voel jij je in de kamer? En op het moment dat je kind inslaapt? Wat weet jij?

    Kinderen zijn vaak veel sensitiever dan volwassenen. Zij hebben nog niet vanalles afgeleerd of aangeleerd. Inslaapproblemen hoeven echter niet direct verband te houden met ‘zwarte entiteiten’. Ik hou overigens totaal niet van dat soort termen, ze jagen onnodig angst aan en zegt meer over de persoon in kwestie, dan over de situatie waar je mee te maken hebt. Energie IS.

    Let op je kind, doe eerst wat logisch is bij inslaapproblemen. Maak van naar bed gaan een ritueel door het volgens een vast patroon te laten verlopen. Geef je kind tijd om tot rust te komen door bijvoorbeeld een verhaaltje voor te lezen. Zorg dat ze niet teveel slaapt overdag. Moet er misschien meer of minder tijd zitten tussen eten en slapen, dat soort dingen. Kijk en luister verder goed naar je kind. Wat zegt zij zelf over haar ‘slechte inslapen’?

    Mocht je een keer met mij willen sparren hierover, dan kun je een Pick My Brain Sessie aanvragen.

    • Hoi Nicky en andere lezers!

     Na alle heftige verhalen wil ik ook even een mooi verhaal delen! Ik ben bezig geweest met een spiritueel therapeut en heb mijn eigen Heldere vermogens leren kennen en gebruiken. Ik leer nog elke dag haha. Maar vanavond stond ik onder de douche en hoorde gefluit. Het was het toontje wat mijn opa altijd floot maar dan van laag naar hoog en zijn “echte fluitje” was van hoog naar laag. Dus ik trok de stoute schoenen aan en floot “zijn” fluitje terug. Dit werd toen weer beantwoord door een fluitje van hoog naar laag! Voorheen was ik echt hartstikke bang geweest en had ik niet naar bed durven gaan maar nu kon ik alleen maar blij zijn met dit teken! Het is een teken van mijn opa en ik weet ook wel waarom hij het gedaan heeft. Ik ben er onwijs blij mee! Dus wees niet bang, laat je niet teveel leiden door de “spookverhalen” zoals Nicky ook aangeeft! En als je ergens niet uitkomt, zoek dan echt hulp!

     Liefs!

   • Hoi Maartje, misschien hebben we met dezelfde mevrouw contact gehad? Ook bij mij werd gezegd dat mijn zoontje (4 jaar) paranormaal begaafd, helderhorend, helderziend en HSP is. Ik zou ook mijn huis moeten laten reinigen (offerte 3000,-). Nu heeft hij totaal geen slaapproblemen, is altijd vrolijk. En ja, hij is ‘anders’ dan andere kinderen. Maar ik kan het niet plaatsen dat hij geen slaapproblemen heeft wanneer ons huis vol zou zitten met zwarte entiteiten.

    • Jannie, voor jouw geldt ook het antwoord dat ik Maartje gaf. Daarnaast vind ik huisreinigen / space clearing altijd een goed idee en kun je in de meeste (energetische) gevallen heel goed zelf doen. Soms is het handig, slim of noodzakelijk de hulp van een ervaren professional in te roepen. Doe dat ook vooral, als je echt helemaal geen idee hebt wat je aan het doen bent.

     Ik zeg altijd maar: uiteindelijk kan iedereen na een goede instructie gewoon z’n eigen tandenpoetsen, en voor een wortelkanaalbehandeling ga je toch liever naar een specialist.

     Wil je met mij sparren of heb je behoefte aan een huisconsult, stuur me dan een emailtje.

 21. Mijn zoon is laagbewust, sinds juli 2020.
  Nu ligt hij in een verpleeghuis te Amsterdam.
  Hij ziet steeds beelden of iets, hij wordt daar ontzettend bang van, hij kan niet praten.
  Steeds weer medicatie wat gewoonweg niet helpt.
  Wat kan ik hier aan doen voor hem.

  • Alle wezens voelen zich beter door liefde en aandacht. Dat geldt ook voor jouw zoon. Ik heb zelf geen ervaring met laagbewuste personen, maar liefde en aandacht daar voelt iedereen zich beter van. Leg hem uit, wat je denkt dat hij kan begrijpen. Misschien begrijpt hij veel meer dan je beseft. Stuur je zoon liefde. Je kunt de ruimte voor hem clearen en wees dan zonder angst beschikbaar om assistentie te verlenen aan voor hem ongewenste energieën. Vraag je zoon hetzelfde te doen.

  • Hoi

   Ik heb een vraag ik woon nu al 10 maanden met mijn vriend samen en sinds december hebben wij de herdershond van mijn vader overgenomen nooit iets geweest altijd heel lief geweest maar sinds een mand wou die me het Savonds aanvallen alleen als ik op de bank zat nu was ik naar de wc toen ging mijn hond heel erg vals blaffen naar mijn paneel gordijnen waar ik dus altijd zat mijn vriend heeft dit dus gefilmd hij gromde niet naar hem dat was het rare .

   Ik ben sindsdien heel erg moe heb koude rillingen aan de linkerkant en druk op mijn ogen dit heb ik vroeger ook gehad toen was er altijd een meisje bij me al toen ik heel klein was daar is iemand voor gekomen en hebben haar samen met een sessie naar het licht gestuurd

   Kan het zijn dat ze weer terug is was dit is het zelfde gevoel ik kan ook niet meer met deur open slapen omdat ik denk dat er iets op de overloop staat

   Bang ben ik niet maar het is gewoon heel uitputtend

 22. Deze ochtend liepen mijn dochter van 5 jaar en ik de trap af en ik opende de deur naar de living. Op hetzelfde moment zagen we beiden iets zwarts voorbij schieten. We dachten eerst dat het onze zwarte kat was, maar waren verbaasd te zien dat deze nog in de berging lag te slapen.
  Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn, maar toch zit ik ermee. Zeker omdat ik vaak dingen bij mensen ervaar die andere niet zien, een soort van doorkijk heb in wie iemand werkelijk is. Ook heb ik vaak dat als sommige mensen mij passeren, bijvoorbeeld in een winkel, dat ik een koude rilling krijg en ik weet niet wat dit inhoudt. Alvast bedankt voor jullie visie hierop.

  • Hai Eva,

   Maak je er niet al te druk om. Entiteiten zijn overal om ons heen. Zie punt 2.
   Je hebt een capaciteit met energie. Je lichaam geeft dat heel duidelijk aan.

   Wil je leren wat de signalen van je lichaam precies betekenen? Overweeg dan wat training of een cursus in energetisch werk.

   groet,
   Nicky

 23. Beste Nicky
  Al sinds mijn geheugen terug gaat, ben ik gevoelig voor entiteiten. Ik zag zwarte gedaantes hoorde ze en rook ze soms.
  Echter het werden met het klimmen der jaren ook manifestaties. Elke keer als ik iets van mijn moeder kreeg, begon het negatief te spoken in huis. Kreeg ooit witte rozen voor mijn verjaardag die een dag later zwart waren. Radio hard, niet slapen, stank etc. Na het overlijden van haar moeder, mijn oma nog meer terreur. Lampen aan uit, telefoon bellen, dan hoorde je niet menselijke verre stemmen en uitlachen.
  Relatie met mijn moeder is zeer slecht. In haar ogen zie ik iets vreemds, omfloerste kille blik. Die blik heeft haar zus ook. Beide gunnen ze mij liever vandaag de dood als morgen. De reden weet ik niet.
  Als kind van 4 herinner ik dat er op haar bed een entiteit van vuur zat, erna werd ze gewelddadig. Mensen vonden haar vreemd, maar betrappen kon je haar niet. Met eind 14 ben ik uit huis gezet, dat deed ze vaker, alleen toen bleef ik weg. De jaren erna liet ik mij manipuleren. Een aan/uit relatie met haar en andere familie leden. Tot ik bewust gebroken heb.
  In de flat waar ik gewoond heb, waar het nadat zij in mijn flat geweest is, begon te spoken, ben ik verhuist. Na mijn vertrek uit de flat heeft de volgende bewoonster zichzelf van het leven beroofd. Heeft zelfs media gehaald, is afgedaan als een ongeluk.
  Een baarmoeder was ze, verder geen moeder. Ik was later haar probleem oplosser. Een stuk vuil eigenlijk. Rond mijn 48 ben ik definitief gebroken. Haar de zoveelste keer een brief gezonden voor opheldering, die ze nooit gegeven heeft. Ik heb haar medegedeeld dat ze beter God kan zoeken, dat ik mijn gezin wil beschermen.
  Mijn vraag is kan zij een zwarte heks zijn? of meerderde in de familie. Ik bemerk wel momenten, dan ga ik direct in gebed. Ik hoor dan de woorden ik haat je,
  Ik stuur het terug naar bron van afkomst. Echter de bron(nen) is een vermoeden, bewijzen zijn er niet.
  Dank U, M

  • Jee Mo, wat een verhaal. Dankjewel voor het delen. Dat klinkt niet alsof je het heel makkelijk hebt gehad.
   Energie terugsturen naar waar het hoort, is een goede strategie. Net als bidden. Blijf dat vooral doen, wanneer het voor je werkt.

   Wat betreft het label ‘zwarte heks’; het is beter om je bezig te houden met je eigen healingsprocessen dan welk label je op een ander wil plakken. Zelfhealing is het werkelijk enige, waar je echt invloed op hebt. Hoe dat zit, lees je hier.
   Hartelijke groet, Nicky

  • Hi, denk dat ik toen ik klein was al bezoek kreeg van een entiteit die aan mij vast zit(ik kan het niet anders beschrijven). Ik lag altijd te bonzen in mijn bedje om in slaap te vallen. Mijn gezondheid was niet altijd optimaal en ik altijd klachten maag- en darmklachten. Ik weet sinds enkele jaren dat ik hooggevoelig ben en daardoor open staat voor goede en slechte energie. Ik begon mezelf in alternatieve geneeswijze verdiepen 32 jaar geleden en in de loop der jaren ging ik op meer en meer het pad op met alternatieve geneeswijze/meditatie/charka healing/soul healing/regressietherapie/acupunctuur/tuina massage en er zijn nog vele te noemen. In 1980 zijn wij in ons huis komen wonen en onze zoon kreeg in 1984 angst om naar bed te gaan want hij hoorde savonds mensen in de gang die met dobbelstenen om de grond gooien. Hij heeft er lang last van gehad totdat een kruisje met gewijd water in zijn kamer ging ophangen en toen waren de geluiden gestopt. Onze dochter had ook dingen in haar kamer waargenomen donkere schimmen of een drukkend gevoel op je borst (of iemand op je borstkast druk). Ik heb dit ook gevoeld enkele keren in die kamer. Ik slaap sinds 2 maanden in de logeerkamer vanwege zoveel klachten die ik vorig jaar kreeg Zenuwpijn gehele schedel, maag- darmklachten, verkalking hartklep, gebroken teen, gebroken linkerpols en een jaar later gebroken rechtspols.
   Nu heb ik sinds 1 maand 3x bezoekt gekregen. 1e keer werd ik ‘s nachts wakker van een harde duw in mijn rug viel weer in slaap daarna misschien 1 uur later werd ik wakker van een stomp tussen mijn benen. Ik ben toen salie gaan branden door het hele huis. 2de bezoek werd ik weer wakker van een enorme duw in mijn dat mijn tand in mijn tong kwam ik viel weer in slaap en werd misschien na 1 uur weer wakker en voelde handen/of iets om mijn keel. Weer salie gaan branden door het hele huis en zeggen dat ik ben rust gelaten wil worden. Vorige week ik sliep nog niet ik stapte in bed en ik lag en ik voelde iemand dichtbij en het was een dominante vrouwenstem die mij aansprak in een taal die ik niet ken. Gisteren was een bij mijn therapeut en zij is ook spiritueel en vertelde mij verhaal en zij ging pendelen en kwam er achter dat ik van Plejaden ben (sterrekind) en dat diegene die mij bezoek een conflict heeft met mij en dat de taal Egyptisch was. Ik moet zeggen dat ik wat ik nu weet er niet zo blij mee bent want de entiteit is niet in huis maar bij mij dus huis reinigen is niet zinvol zei de therapeut. De therapeut vertelde mij dat ze niet blij is dat ik een ander pad ben opgegaan zoals soul healing/chraka healing en dat wil ze niet omdat ze voelt dat ik sterker word. Volgende week een afspraak met een Medium om mij te helpen om los te komen van deze entiteit

   • Dank voor je verhaal, Martha. Ik hoop dat je goed geholpen kunt worden door de persoon waarmee je een afspraak hebt staan.

    Ik wil je graag meegeven dat het belangrijk is om alert te blijven of de verhalen (zoals dat van de Pleiaden en Egypte) die jou verteld worden, ook waar zijn voor jou. Geloof niet zomaar alles wat een ander je vertelt. Alleen maar omdat ze een autoriteit (lijken) te zijn. Een goede begeleider zal je nooit een verhaal ‘aanpraten’. Hij of zijn zal je helpen je eigen verhaal te vinden en je helpen ontcijferen wat de symbooltaal daarvan voor jou persoonlijk betekent. Dat kan dus een hele andere betekenis zijn dat wat er in de boeken of op lijstjes staat. Met die inzichten kun je jezelf blijvend van energetische verschijnselen bevrijden.
    Groet,
    Nicky

 24. Hi Nicky, ik zit momenteel met een drainende energieverlies.om de zoveel dagen…het begint altijd in mijn kruinregio en en nek dat ik activiteit voel..en voel dat mijn energie weggezogen wordt of op het werk waar ik mij verbonden ben met de mensen..voel ook af en toe sterk mijn voelsprieten die pijnscheuten sturen…ik bescherm mijn aura …knip koorden door als ik voel dat het weer begint..gronden.. sluit gaten in mijn aura met dagelijkse intentie…het voelt alsof ik uitgeput geraak en ik als batterij dien die zich ni meer ga kunnen opladen.. vraag mij af wie er tankt bij mij …mijn collega’s…mensen of entititeiten… geen idee…wat zou het kunnen zijn? Alvast dank

  • Hai Fati,
   Het kan van alles zijn, dat valt zo niet zeggen op basis van een paar regeltjes. Wil je het met mij samen onderzoeken, en technieken aanleren om daar minder of gewoon helemaal geen last meer van te hebben? Dat kan. Stuur me dan een privé-berichtje, dan bespreken we de mogelijkheden.
   Hartelijke groet,
   Nicky

 25. Hoi,

  Ik ben 17 jaar en heb sinds 2 dagen last van iets wat ik zie: of het zit, staat op een trap en of verstopt zich. Ik zie iemand die helemaal zwart gekleed is maar verder zie ik geen details of gezicht…
  Dit speelt zich allemaal af in bepaalde ruimtes in het ziekenhuis. Ik werk er nu ruim 2 maandjes, maar voel me niet fijn…

  Wat kan dit zijn en hoe kan ik mij afsluiten als het allemaal even teveel wordt?
  Alvast bedankt

  • Hoi Morera,
   Wat het is, kan ik zo natuurlijk niet zeggen. Daar kun je wel zelf achterkomen door met die energie in contact te gaan en vragen te stellen. Afsluiten is een optie. Er zijn genoeg afschermingstechnieken te vinden online. Een ei van wit licht om je heen visualiseren is er bijvoorbeeld eentje. Nadeel van zulke technieken is dat het je heel veel energie kost om dat zo te houden. Ik denk dat het beter is om als een grasspriet in de wind te zijn en mee te bewegen met de energie. Maak er contact mee en stel je dienstbaar op. Dit kan, inderdaad, soms enorm oncomfortabel aanvoelen. Wil je meer info over hoe hier mee om te gaan? Boek dan eens een Pick-My-Brain-Sessie met me.
   Hartelijke groet,
   Nicky

 26. Beste Nicky Koopmans,
  Vanaf dat ik kind was leefde ik al in een parallelle wereld. Dit heeft mij een Geschiedenisfreak gemaakt. Veel die ik zelf veroorzaak en heb soms een antenne uitstaan waardoor alles harder binnenkomt. Ik heb ook een psychiatrische achtergrond (bipolair). Desondanks probeer ik mijn werk te behouden etc. Nu heb ik de laatste tijd onrustige nachten soms gepaard met schrik, angst en het gevoel van een aanwezigheid niet altijd dreigend overigens. Mijn laatste project zijn Franse koningen en ik heb wat portret foto’s in mijn slaapkamer. Overdag niets aan de hand, maar ‘s nachts dus. Nu heb ik weer extra medicatie temazepam vanwege genoemde ervaring. Ik ben nooit veroordelend geweest, want de koningen hebben wel een beladen geschiedenis. Dus ik stel me neutraal en open op.

  • Misschien helpt het je om de portretfoto’s van de Franse koningen uit het zicht op te bergen. Zo wordt je niet continue herinnerd aan dat wat zij voor jou vertegenwoordigen. Portretfoto’s in de slaapkamer, anders dan die van je partner, vind ik sowieso niet echt een goed idee. De slaapkamer is een plek van rust en intimiteit. Plaats daarom ook geen portretfoto’s van mensen waarmee je geen rust en intimiteit wilt/kunt beleven, want op die manier nodig je wel hun energie uit in jouw slaapkamer. Dat kan een reden zijn van slechte nachtrust.

 27. Beste Nicky Koopmans,

  Sinds deze week gedraag onze kat zich soms apart. Tijdens mijn online les doet ze ineens alsof er iemand achter me staat op in de woonkamer ze blijft er maar naar kijken en steeds schrikken. Uiteindelijk gaat ze onder de bank zitten en komt ze er echt niet onderuit tenzij jij haar der onder uit haalt. Ik ging op internet opzoeken hoe dit kon en kwam onder andere op dit artikel uit. Ook las ik dat katten eventueel geesten kan zien. Is dit echt waar en hoe kan ik onze kat hierbij helpen want ze is steeds zo bang.
  Ik hoor het graag!

  Met vriendelijke groet,

  Gielke O’Bryan

  • Hai Gielke,
   Katten en ook andere dieren kunnen veel meer en/of ook op andere manieren zien, horen en ruiken dan wij. Ze reageren daarom ook op dingen die wij simpelweg niet kúnnen waarnemen. Soms worden die zaken door ons geïnterpreteerd als ‘geesten’. Of katten geesten zien, moet ik in het midden laten. Ik weet het gewoonweg niet. Wel is het zo dat dieren, en dat geldt niet alleen voor katten, vaak meteen reageren op een wijziging in energie. Die verandering in hun gedrag kunnen wij dan weer wel eenvoudig waarnemen, zeker als het een huisdier betreft dat we goed kennen.

 28. Ik woonde in de jaren 1976-1990 in een oud bovenhuis van voor de oorlog in Den Haag. De laatste bewoner was een oude vrouw die er gestorven was in de ouderslaapkamer. Mijn kinderen hebben altijd gezegd, dat zij die oude vrouw gezien hebben. Zij keek bij het spel van de kinderen op hen neer. Ook mijn man zou die vrouw gezien hebben. Ik heb nooit iets gemerkt van een geest. Alleen een ding heb ik gemeen. In diezelfde ouderslaapkamer hebben zowel ik als de kinderen de ademhaling gehoord van een onbekend persoon. Mijn zonen sliepen er in een stapelbed. Toen ik een keertje uit vermoeidheid even ging liggen in een van de bedden, hoorde ik op een middag inderdaad iemand rustig ademhalen. Ik dacht in eerste instantie dat misschien de buurman in zijn eigen huis naast de slaapkamer ook een middagdutje deed, maar van mijn kinderen vernam ik, dat zij dezelfde ademhaling hoorden, als zij in bed lagen. Ik weet nog steeds niet wat het geweest is. Onze latere huizen waren nieuwe eengezinswoningen, en daar hebben wij nooit last gehad van vreemde dingen. Komt zoiets u bekend voor?

  • Hai Ellen,
   Dank voor je verhaal. Ik ga er van uit dat je gecheckt hebt of er niet stiekum een kat naar binnen is geglipt. Het is altijd verstandig om eerst de gewone zaken af te vinken. Afgezien daarvan, kunnen zaken als ademhaling of voetstappen horen terwijl er niemand aanwezig is, zeker voorkomen als indicatie van een energetisch verschijnsel.

 29. Hou nicky, sinds een kleine 2 maanden voel ik snachts trillingen en aanrakingen in bed ( ik woon alleen) vannacht bv voelde ik duidelijk dat er iemand op de rand vd bed ging zitten het matras voelde ik inzakken. Ik woon hier al bijna 9 jaar ,dus iets uit t huis kan t denk ik niet zijn. Ook hoor ik zuiver iemand lopen, zacht over de vloerbedekking ,ik slaap hierdoor erg slecht ( en ik ben door overgang al een slechte slaper) ik ben echt beetje aan t eind van mijn Latijn en merk dat ik hierdoor erg down en lichtgeraakt ben( van nature ben ik dit niet) wat kan ik hiermee? Gr van kaatje

 30. Hoi,

  12 jaar geleden is mijn vader overleden. Ik was toen nog maar een klein meisje van 6. De laatste tijd heb ik steeds vaker het idee dat ik zijn aanwezigheid voel. Vannacht werd ik er echt wakker van. Ik zag een soort schim staan en hoorde geluiden. Het voelde heel beangstigend. Ik ben altijd een vaders kindje geweest en heb zijn verlies nooit echt af kunnen sluiten. Ik dacht eerst dat ik het me misschien had verbeeld maar na het lezen van wat reacties twijfel ik daar toch aan.. kan iemand na 12 jaar echt nog steeds zijn aanwezigheid laten overkomen?

 31. Hoi Nicky

  Wij wonen sindskort in onze nieuwe woning.
  In een nacht zag ik naast ons bed een zwarte schim voorovergebogen staan.
  Ik dacht nog heel bewust, dit is echt dit is echt wat ik zie. Hij boog zich over mijn man.
  Mijn oudste dochter kwam een aantal nachten daarna midden in de nacht huilend naar ons toe, er staat een zwarte demon in mijn kamer mij aan te staren.
  Met deze verhalen aan tafel gaf mijn jongste dochter ook aan een zwarte schim op de trap te hebben gezien. Nog nooit zoiets meegemaakt, wat is het en wat doen we ermee?

  • Hai Natasja,
   Wat het precies is, kan ik natuurlijk zo niet zeggen. Wanneer je contact maakt en je zonder oordeel dienstbaar opstelt, kun je erachter komen wat deze energie je te vertellen hebt. Misschien heb je iets aan de tips in deze blogpost over werken met spirit.
   Wil je mijn hulp daarbij, dat kan natuurlijk. Stuur me dan even een email en dan hebben we het erover.
   Hartelijke groet,
   Nicky

   • Hoi Nicky!
    Ik ben al een aantal sites langsgegaan om informatie te zoeken over geesten.
    Ik kan ze zelf niet zien, maar mijn neefje van 13 jaar kan het wel zegt hij. Hij praat er eigenlijk nooit over, behalve als ik het vraag. Gisteren hebben we het er heel lang over gehad.
    Het begon allemaal toen hij een stuk jonger was. Hij zag mijn opa bij hem thuis op de gang staan, die al 19 jaar dood is. Hij wist precies te vertellen hoe hij er uit zag en vertelde dat hij zwaaide en lachte naar hem. Ik zie nu op allerlei sites staan dat een overleden persoon iets wil vertellen als hij zichzelf laat zien, zou dat in dit geval ook zo kunnen zijn of kan het ook zijn dat hij enkel mijn neefje beschermt?
    Mijn opa is niet de enige die hij kan zien. Bij hem thuis zit er namelijk een begraafplaats in een straal van 600 meter. Het is dan ook erg druk in zijn huis. Op de kamer van mijn nichtje staat altijd een vrouw die rondjes loopt en er spelen kinderen in de kamer van zijn vader en op de kastenkamer. Dat is hoe hij het aan mij vertelde. Ik werd nieuwsgierig en vroeg aan hem of er wel eens iets bij mij thuis aanwezig was. Hij vertelde het volgende:

    1) Op de kastenkamer staat een spiegel en daar zitten er erg veel. Zij komen via de spiegel naar de kastenkamer en gaan op die manier ook weer weg.
    2) Die geesten uit de kastenkamer kunnen alleen over de gang heen, maar ze kunnen nergens een kamer in, behalve op de computerkamer. Ze kunnen hooguit binnenkijken in jouw kamer. Echter, er is er eentje die wel jouw kamer in kan en dat is een meisje van 6/7 jaar.

    Ik verbaasde me hier over. Ik vroeg aan hem waarom die geesten niet mijn kamer in konden en waarom dat ene meisje dat wel kan. Ik vroeg me af of u hier een verklaring voor heeft? Want mijn neefje zei dat hij niet weet waarom. Ik heb ook een spiegel op mijn slaapkamer staan, maar daar kon hij niets over vertellen, dus dat was behoorlijk rustig neem ik aan.
    Als laatste vroeg ik me nog af of mijn opa en mijn overleden broertje (hij stierf aan een wiegendood) mijn neefje achtervolgen. Hij ziet ze namelijk bij zijn vader en zijn moeder thuis (zijn gescheiden). Zo ja, willen ze hem dan iets duidelijk maken?
    Hopelijk kunt u mij helpen met deze vragen.
    Mijn vorige bericht is niet goed afgeleverd volgensmij, dus vandaar nog even een keer ingestuurd.

    Met vriendelijke groet,
    L

    • Hai L,
     Ik heb geen verklaring waarom die geesten jouw kamer niet in zouden kunnen.
     Het kan goed dat jouw neef in verbinding staat met je opa en je broertje, omdat hij ze kan waarnemen. Ik zou het dan ook geen achtervolgen willen noemen. Zoals je schrijft, klinkt het alsof je neefje capaciteiten heeft met energie en daar verder ook geen problemen mee heeft.
     Wanneer hij zich dienstbaar opstelt t.o.v. de energieën die hij waarneemt, kan hij de boodschap die ze voor hem hebben, of zou kunnen doorgeven aan de juiste persoon, ongetwijfeld ontvangen.
     Vriendelijke groet,
     Nicky

 32. Hey Nicky

  Leuk zo een blog te lezen. Nu dacht ik dus ook dat je entiteiten naar het licht moest sturen. Dit is dus misschien het gene wat ik verkeerd doe?
  Ik doe even mijn vehaal.
  In 2014 kochten we onze woning . Een woning van 1830.
  Sinds de dag ik hier woon voel ik mij dus altijd bekeken, als ik bezig ben zie ik precies iemand in mijn ooghoek maar als ik me omdraai is het weg.
  Elke maar echt elke verbouwing die we tot op heden gedaan hebben liep wel mis.
  Toen we aan de boven verdieping begonnen voor ons dakrenovatie vond ik hier een kader met 3 kindjes op een foto in het wit zwart. Mmh wat doe je ermee… mijn haren kwamen telkens omhoog staan ervan als ik deze foto zag. Dus hup ermee naar het containerpark huis gereinigd met witte salie en heilighout gebrand.
  Ok sindsdien ging het van kwaad naar erger, ondertussen liggen alle werken hier stil want zoals gewoonlijk is de dakrenovatie fout gelopen en zijn we jammer genoeg in een rechtzaak terecht gekomen. Onze bovenverdieping is dus niet in gebruikte staat en staat ondertussen al 2 jaar gestut voor de stabiliteit. Ik kom er af en toe wel eens voor iets te zoeken in de ingepakte boxen of te verluchten. Overlaast was ik dus mijn dozen aan het herzetten omdat ik al een paar nachten kabaal boven hoorden en waar kom ik op uit, op die fotokader van die kindjes. Mijne radio begon direct te happeren en er viel aan de andere kant iets op de grond. Ik had het dus gehad. Ondertussen gaat het van kwaad naar erger, ik heb een geluidsopname kunnen maken als ik deze aansluit op een installatie hoor je in de verte dus dat iemand mijn naam zegt. Niet in mensenstem ik kan het niet verwoorden.
  En idd als ik mijn huis binnen kom ben ik in fractie van seconde leeg gezogen aan energie. Maar .. ik hou de moed erin.
  Ik snap alleen niet waar het mis gaat of waarom alles negatiever word ik probeer enkel te begrijpen wat het doel is maar inderdaad ik vraag hem naar het licht te gaan en dat mag ik dus niet doen?
  Uiteindelijk weet ik dat ik niet sterk genoeg ben dit te begrijpen of het te helpen. Ik heb contact bij de pastoor gezocht zoals ze me aangeraden hadden maar dat was een dikke tegenvaller.
  Ik stel me de vraag zou ik de foto verbranden ?

  Groetjes Niky

  • Hi Niky,
   Dank voor het delen van je verhaal.
   Stel je dienstbaar op en vraag de energie te vertrekken naar waar het hoort (in plaats van naar ‘het licht’). Als dat gelukt is, dan weet je waarschijnlijk ook wel wat je met de foto moet doen.
   Groet,
   Nicky

  • Je kan die foto beter inlijsten als die nu niet is ingelijst.
   Misschien staat er iets op de achterkant geschreven.
   En ophangen op een plek in de woonkamer of keuken, ergens waar je vaak bent.
   Probeer uit te zoeken wie er vroeger heeft gewoond. En wat de broodwinnaar voor werk deed.

 33. Hallo allemaal.
  Heb even het verhaal gelezen van hierboven maar als mijn huis wordt lastig gevallen gaan ze er toch echt uit dit zijn ook meestal dolende geesten die geen rust vinden anders waren ze wel naar het licht! En komen naar jou om die transformatie te vragen met hulp, en idd niet van alleen een beetje salie maar pak alles aan incl mijn eigen aura!
  en ben heel dienstbaar maar er is een grens. Dus vind beetje raar dat er wordt beschreven alsof je dat punt 6 de baas wilt spelen! Het is je grenzen aangeven niemand loopt over door je heen. Of ongevraagd in je huis Ook mensen niet en als ze mijn ruimte accepteren dan is dat andersom ook zo. En hogere spirits doen dit soort dingen niet je aandacht trekken op irritante manier. Kijk tenzij iemand iets van me wil waar ik die spirit mee kan helpen dan oké maar niet gaan irriteren om mijn leven zuur te maken! Dan hebben het meestal ook niet meer over spirits maar natuur wezens schaduwen e.d black magic wicca er is nogal verschil daarin. En dan bedoel ik nachtmerries dingen die omvallen gooien krassen ongeluk ervaren mensen die weg blijven lichamelijk pijn mee lifters die moet je wel de baas zijn.

  • Hi Mel,
   Je dienstbaar opstellen betekent zeker niet dat je geen grenzen mag stellen. Jij bepaalt altijd zelf of je je überhaupt dienstbaar wilt opstellen, en ook de manier waarop, wanneer en hoe vaak. Grenzen stellen aan wat jij wilt faciliteren, is iets anders dan voor een ander/iets anders bepalen wat wel of niet goed is. Ik denk dat we het dan ook gewoon met elkaar eens zijn.

   Kwaliteiten energie leren onderscheiden is belangrijk om te weten hoe je kunt handelen in het faciliteren of oplossen ervan. Daar zitten zeker verschillen in. Het is van belang om te weten wat je doet en waar je mee te maken hebt. Misschien vind je deze blogpost over werken met spirit ook nog interessant om te lezen.

 34. Dag Nicky,

  In maart zal ik mijn huisje 3 jaar gekocht hebben.
  Voor ik erin trok heb ik alles gezuiverd met salie, behalve de zolder omdat ik er niet op kon doordat er geen ladder was.
  Vreemd genoeg, de 1ste week dat ik hier woonde viel het zolderluik open en kreeg ik het niet meer in het slot.
  Nu ben ikzelf ook paranormaal begaafd en voel heel gemakkelijk geesten aan, maar toch wou ik niet geloven dat ik opnieuw met geesten zou te maken krijgen.
  In het verleden hebben we ooit geesten opgeroepen en die wilden mij niet meer loslaten.
  Toen hebben we ze wel weg gekregen met zuiveringszout.
  Hier daarentegen heb ik het gevoel dat ze (ik heb het gevoel dat het een vrouw is) sterker en sterker wordt.
  Zo gaan de deuren plots open, of zijn er voetstappen op de gang boven, mijn buren klaagden over een geluid op zolder alsof er met een bal tegen de muur wordt gegooid, maar vooral ik heb het gevoel dat al mijn positiviteit op opgezogen en dat is niet leuk.
  Integendeel, ik wordt erg depressief.
  Het zuigt mij leeg.
  Ik neem medicatie tegen angstaanvallen, maar sinds ik hier woon worden aanvallen erger en erger. Mss voed ze zich op die manier.
  Ik denk niet dat ik ooit van mijn angstaanvallen af zal geraken, maar zou in mijn huis rust willen vinden en dat lukt niet.
  Mijn dochter heeft een deurbel aan de deur van haar kamer hangen om te spelen en overmaatse ging die bel 3x terwijl Zoë hier beneden. Echt niet normaal.
  Ik heb haar eerder al gezegd dat ik haar niks zal doen, maar dat zij zich ook rustig moet houden.
  Ik ben normaal een heel erg positief ingesteld iemand als ik mijn medicatie neem, maar telkens als ik thuis kom valt er precies een bom negativiteit op mijn schouders.
  Heeft u tips hoe ik dat kan aanpakken?
  Ze maakt mij kapot, op dit moment zit al 7 maand thuis en zou mij graag wat beter beginnen voelen ipv slechter en slechter….
  Als ik nu eens zou weten waarmee ik haar kan helpen, maar ze staat mij niet toe daar de energie voor op te brengen, ze zuigt mij precies leeg.

  • Alles is energie en energie is oneindig beschikbaar. Wanneer je je leeggezogen voelt worden door iets of iemand, kan dat wijzen op dat je jezelf niet toestaat te putten uit die oneindige ‘bron’ van energie. Wanneer je achterhaalt waarom dat zo is, ben je beter in staat je dienstbaar op te stellen tegenover het energetische verschijnsel dat je ‘dwars’ zit.

 35. Hallo Nicky,

  in december wonen we 5 jaar in dit huis. Daarvoor woonden we in een appartement, waar bepaalden dingen gebeurden. M’n man had er geen last van, ons oudste zoontje en ik daarentegen wel. Ik wou daar niet meer blijven en kwamen in dit huis wonen. Aanvankelijk niets aan de hand. Maar op een keer waren we boven met iets bezig en werd ik gebeld op m’n smartphone, die beneden lag. Ik haastte me naar beneden en het bellen stopte. Ik keek wie er gebeld had, om terug te bellen. Maar ik had geen gemist gesprek en ook geen bericht. Ik vond dat toen heel raar. Kort daarna, zat ons jongste zoontje beneden op het toilet en begon opeens te roepen, dat het licht enorm flikkerde, alsof iemand de schakelaar vlug aan en uit deed. Ik ging meteen naar hem en toen ik de deur van het toilet open deed, was het uiteraard al weer gestopt. Toen bleef het lange tijd rustig tot in oktober 2018. Ik was eerder naar bed gegaan dan m’n man en hoorde opeens voetstappen aan m’n man’s kant van het bed, die richting kleerkast gingen, met daarna een tik op de kleerkast. Kort erna in ons oudste zoontje z’n kamer, viel een beer zomaar van een stoel, terwijl die er al weken opzat. M’n zoontje snelde onze kamer in en zei over z’n toeren “Er zit een spook in m’n kamer”. Ik ben meegegaan naar de kamer en stopte hem weer onder. Kort erna hebben we een extra camera aangeschaft en toen onze zoontjes bij mij sliepen (m’n man was weg voor een show) hoorden we de volgende morgen op een van de opnames een klein meisje die sorry zei en de link met de beer was gelegd. We zien veel vliegende bollen (orbs) op de opnames, maar horen ook stemmen, waarvan sommigen zeggen “Help me” Maar 2 voorvallen hebben me toch wat schrik aangejaagd. Het eerste was dat de 2 camera’s opeens midden in de nacht raar deden en de volgende ochtend waren ook de opnames ervan. Toen de camera’s raar deden, stond m’n man op en zette ze uit en ging naar de badkamer. Terwijl hij in de badkamer was, zei iemand luid in m’n oor “Boe”. M’n man had het niet gehoord. Het tweede voorval was dat ik de kleerkast hoorde lawaai maken en er wakker van werd. Ik ging rechtop zitten en zag een vrouw van 25 à 30 jaar uit de spiegel komen. Ik zou het liefst die kleerkast het huis uit hebben, maar m’n man zegt dat er niets aan de hand is (hij is een non-believer). Het is nu zelfs zo dat ik een dekbedovertrek over de spiegel van de kleerkast gehangen heb. M’n man zegt dat, als er iets is, dat laken het niet zal tegen houden. We gaan ook wisselen van bedkant, zodat ik verder af van de spiegel lig. Ik vind het echt niet leuk. Kan de spiegel afplakken met een folie helpen? Ik wil nl. niemand meer uit de spiegel zien komen.

  Groetjes,

  A.

  • Hai A.,

   Dankjewel dat je je verhaal wilde delen hier. Het leest als een set behoorlijk intense ervaringen.

   Electrische apparatuur reageert vaak als eerste op energetische verschijnselen, dus als daar regelmatig gekke dingen mee gebeuren, zijn dat aanwijzingen dat er energetisch iets aan de hand is.

   Spiegels kunnen inderdaad een grote bron van onrust zijn, zeker op de slaapkamer. Ik schreef er dit blog over.

   Wil je mijn hulp met de belastende energie(ën) in je woning, stuur me dan een mailtje en vraag me om een huisconsult.

   Groet,
   Nicky

  • Ik ben alleen spiritueel met het gebruik van Psychedelica hierdoor kon ik met entiteiten praten en letterlijk andere werelden ontdekken, wanneer ik achteraf research ging doen over wat ik gezien hebt bleken heel veel dingen in mythologieën beschreven, en nu vraag ik mij af of het mogelijk is dat ik echt met de geestenwereld of misschien in een andere wereld heb gecommuniceerd. Wanneer ik op het punt kom dat ik met mijn onderbewustzijnde kan communiceren, neemt deze mij op reis, en geeft mij ook heel duidelijk antwoorden op vragen. Kan dit echt zijn of is dit illusie?

   • Beste Pjotr,

    Mythologieën zijn niet voor niets mythologieën. Ze bevatten vaak universele waarheden. Zijn die waarheden echt of zijn die symbolisch? Wat is ‘echt’? En hoe kun je weten of iets echt is? En maakt het antwoord daarop een verschil voor je ervaring of de lessen die je eruit trekt?

    Allemaal dingen om bij stil te staan als je dit soort ervaringen opzoekt met de hulp van psychedelica.

    Wees overigens voorzichtig met het gebruik van psychedelica. Ze zijn echt niet zonder gevaar. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts over de risico’s.

 36. Onlangs in mijn moeder heen gegaan 4 jaar ervoor mijn vader. Ik heb de urn thuis van pa, mijn ma heb ik nog niet. Ik heb nooit last gehad van vervelende gebeurtenissen. Onlangs wordt ik pijn gedaan. Hand afdrukken die blauw zijn in mijn lies. Emmer water van de droger die omvalt en ik daar door val. Gister avond weet ik niet meer hoe ik in mijn bed ben gekomen. Mijn gevoel zegt dat er meerdere entiteiten zijn. De een goed de ander niet zo. Ik woon nu een week alleen. Mijn schoonzoon en dochter hebben nu een woning.

 37. Hallo, wij hebben al een paar maanden last van een onverklaarbaar geklop in de muur die de kamers van onze dochters scheidt. Alle ‘tastbare” zaken hebben we al gecheckt, maar daarin geen oorzaak gevonden. Het klinkt zoals iemand op de deur zou kloppen om zich aan te melden, maar dan op de muur. Het is er alleen als onze jongste dochter in haar kamer is en dan nog het meest als ze moet slapen. Eerst dachten we dat zij het was, maar toen hebben we duidelijk gezien dat zij het niet was! Het is zo dikwijls en zo luid soms dat we de jongste uit de kamer moeten halen en bij ons in de kamer laten slapen, want anders houdt het lawaai iedereen wakker. Het is heel frustrerend, er zijn al meerdere healers en zuiveraars geweest, maar telkens zeggen ze dat “het” te hardnekkig is voor hun “kunnen”… niemand krijgt het weg… we raken stilaan uitgeput en ten einde raad. We zijn niet bang maar t is niet fijn niet te weten waarmee we te maken hebben. Zelfs mijn man, de nuchterheid zelve op dat vlak, voelt in die kamer de temperatuur zakken en krijgt kippevel van kop tot teen. Wat moeten we toch? Ze kan niet eeuwig bij ons liggen… we moeten ons huis weer voor onszelf hebben…

  • Hai,

   Problemen met entiteiten en energetische verschijnselen hebben altijd ook te maken met de bewoners. Op het moment dat die resonantie (in-)gezien wordt, is er de mogelijkheid om die energie blijvend vrij te geven.
   Communicatie met de ‘problematische energie’ is de sleutel. Een aantal goeie tips vind je hier in dit blog, in de comments eronder en in mijn blogpost over werken met spirit. Wil je mijn hulp, dan kun je me een mailtje sturen en vragen om een Happy Holon Huisconsult.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 38. Sinds ik me bewust ben geworden van mijn trauma als ik 15 jaar was, ben nu 28. Heb het al die jaren onderdrukt omdat ik het zelf niet geloofde. Omdat wat er gebeurt geweest is extreem raar is. Denk dat ik uit kwaadheid een kwade geest naar mijn overbuur heb gestuurd. Omdat hij een agressief kantje heeft en ik kan daar niet tegen. Ik was boos omdat hij niet weet wat ik had meegemaakt en sindsdien heb ik al 2 keer bezoek gehad van een kwade geest, hij maakte zombie geluiden. Ik zat vol angst. Mss dat hij zich voed met mijn angst? Hoe begin je tegen zo een entiteit evenwaardig te zijn? Heb al 2 zware psychoses gehad, mijn eerste was heel euforisch en mijn 2de was vol angst. Ik dacht dat de mensen rondom mij elk moment in zombies kon veranderen. Moet ik mijn angst toelaten en met respect met de entiteit proberen omgaan? Hoop dat je mij kan helpen

  • Beste Jim,

   Angstvrij blijven, is een belangrijke sleutel voor effectieve communicatie met entiteiten. Het is dus zaak om je angst vrij te geven en los te laten. Zolang jij angstvrij, blij, gelukkig en in balans bent, kan je energetisch niets gebeuren.

   Meer tips die je kunt gebruiken voor communicatie met spirit staan in dit blog.

 39. Beste,

  Mijn vriendin en ik zijn een aantal maanden geleden verhuisd. In het begin eigenlijk geen problemen maar de laatste maand voel ik me totaal niet meer op mijn gemak. Eerst begon de hond raar en angstig te doen, bijna elke avond. Ik voel me constant bekeken en durf in geen enkele ruimte in huis alleen te zijn. Vorige week lagen we te slapen en ik voelde plots heel koud aan en voelde precies een aanraking/druk op mijn gezicht. Aantal dagen later hadden we nieuw speelgoed voor mijn vriendin haar zoontje, treintjes die geluid maken. De treintjes begonnen ‘s avonds uit zichzelf geluid te maken, maar vooral als ik er was. Mijn vriendin zei op 1 avond (toen ik thuis kwam van het werk) dat de treintjes heel de avond stil waren geweest, maar van de moment dat ik binnenkwam, begonnen ze weer geluid te maken. Ik heb er dan maar alle batterijen uit gehaald.
  Afgelopen nacht zijn er op mijn vriendin haar dochter haar kamer speelgoedjes beginnen lawaai maken, heel de nacht door, soms met paar minuten tussen, soms maar paar seconden. We zijn opgestaan en gaan zoeken welke speeltjes het waren. Toen we op de slaapkamer waren, rook mijn vriendin plots een benzine-achtige geur. Ik stond vlak naast haar maar ik rook helemaal niets. Toen we beneden kwamen had zei het heel warm en ik ijskoud.
  De hond lijkt ook vaak iets in de gaten te houden en is dan heel onrustig en bang.
  We zijn er van overtuigd dat er iets/iemand in huis hebben. Dit is trouwens niet de eerste keer in mijn leven dat ik in zo’n situatie zit en krijg hierdoor het gevoel dat er iets aan mij verbonden is. Ik heb ook het gevoel dat het kwaadaardig is en persoonlijker naar mij toe dan naar mijn vriendin.
  Mijn vriendin zegt wel dat ze al jaren denkt dat er iets aan haar vast hangt maar dat dat haar overleden kindje is wss.
  De vogel reageert er ook op. Die was vroeger vaak stil en zit nu heel vaak heel schel en paniekerig te fluiten. Ook horen we soms bonken, voetstappen, deuren die open gedaan worden.
  Wat kunnen we doen ?

  • Hi Cederic,
   Dankjewel voor je verhaal. Er staan veel tips in dit blog en ook in alle comments hieronder. Misschien wel de belangrijkste tip: communiceer met de energie. Wil je daar mijn hulp bij, dan kun je een Happy Holon Huisconsult aanvragen. Stuur me dan even een emailtje en dan bespreken we de mogelijkheden.
   Hartelijke groet,
   Nicky

 40. Hoi hoi,
  Bij mijn man zijn ouders thuis en in ons huidige huis heb ik iets met de deurpost. Altijd het idee dat hier wat is… bij zijn ouders heb ik ooit een zwarte gedaante gezien met een kap op en 2 rode ogen.. ik was verstijfd en heb mij op een gegeven moment letterlijk uit mijn “slaap”? Gevochten. Mijn knokkels bloedde en mijn vriend schrok zich kapot terwijl ik alleen maar buiten adem was en opgelucht dat ik er weer was..
  Vanaf toen heb ik heel slecht geslapen. Het bleek na een sessie healing dat ik een entiteit had die zich aan mijn onzekerheid voedde.

  Nu zijn we inmiddels verhuisd en wonen we al een tijdje samen , maar ook dit huis voel ik soms dingen die er in mijn beleving niet horen te zijn en heb ik ook heel lang als een klein kind met het licht aan geslapen..
  Dat is al een tijdje niet meer gebeurd tot nu.

  Ik heb zojuist een akelige droom gehad, ik stond in de keuken en mijn man onder de trap met natte was. (Deze grenzen aan elkaar) mijn man keek naar me en leek net alsof hij met mij in gesprek was. Terwijl ik het gevoel had dat ik de lucht in werd getrokken en geen adem meer kreeg. Ik smeekte om hulp, maar mijn man had niks door. Tot mijn zoontje van bijna 2, mijn hand pakte en in 1 klap alles helder werd, gewoon HD kwaliteit! En we waren vervolgens in een speeltuintje.
  Het voelde zo levensecht dat ik wakker schrok.

  Niet veel later zag ik mijn zoontje (hij ligt bij ons in bed ivm slaap problemen) om adem happen en heel voorzichtig pakte ik hem op en wreef over zijn rug om te laten weten dat ik en papa er waren. Opeens ging hij rechtop zitten en keek me een tijdje aan zonder boe of ba. Toen ik hem nogmaals aansprak en hem liet weten dat mama en papa er waren, fluisterde hij in eens papa. Had hem toen een bekertje water gegeven en deze ging voor de helft leeg.
  Nu slaapt hij gelukkig weer, maar ik niet. Met het licht aan. Wat kan ik hiermee?

 41. Hoi,

  Ik ben helemaal nieuw hier, en niet spiritueel aangelegd.
  Wel hooggevoelig al vanaf baby’s af aan (mijn ouders kwamen daar achter door een waterader onder ons woonhuis) ik raakte daar als baby helemaal van slag van.
  Ook als kind was ik altijd angstig op mijn kamr (mijn kamertje was op de zolder).
  ik een dringende vraag.
  Afgelopen week zijn wij een woning gaan bezichtigen, ik was opslag verliefd, en mijn hoofd zij meteen ja dit is ons huis.
  Maar toen ik bij de zolder aan kwam, blokkeerde er iets in mij, ik voelde ook echt een blokkade, terwijl de zolder helemaal leeg stond en licht oogde.
  Vervolgens kwam mijn zoontje boven, en ook hij vond het huis Geweldig, maar die zolder moet wel weg mama zij hij.
  Op dat moment bekroop me een akelig gevoel, en sindsdien heb ik alleen maar buikpijn, ben ik misselijk, en voel ik me wat angstig zonder reden.
  Ik heb dit allemaal met mijn man besproken, en besloten om aankomende zondag toch nog eens naar de woning te gaan kijken, voor we een besluit nemen.
  Ik hoop dat ik het allemaal gewoon in mijn hoofd zit en niet echt is, want de woning is echt mijn droomhuis.
  We weten dat de plek waar de woning staat flink geraakt is net een aantal uur voor de bevrijding van de tweede wereld oorlog.
  Maar zou het gevoel daar vandaan kunnen komen.
  Zowel ik als mijn partner voelen ons een beetje uit het veld geslagen door mijn gevoel.
  Moet ik het huis aan me voorbij laten gaan, of is er een manier om mijn angstigen gevoel te veranderen en is deze volkomen onterecht.
  Hopelijk mag ik deze vraag hier stellen en heb je wat advies voor ons.

  Alvast bedankt groetjes kim

  • Hai Kim,

   Houd in je achterhoofd, het huis is (nog) niet van jullie. Je pikt dus iets op dat niet bij jou (of jouw gezin) hoort, maar van de huidige eigenaren/bewoners. Het kan heel goed zijn, dat op het moment dat jullie er wonen, dat er niets meer aan de hand is.

   Het kan ook zijn dat wanneer jullie besluiten daar te gaan wonen, en de woning is van jullie én het gevoel is wel nog steeds aanwezig, dan is er een energetisch verschijnsel dat bij de woning hoort. Dit verschijnsel resoneert op een thema in jullie leven en dus kunnen jullie het ook oplossen. Want waar je woont is nooit toevallig.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 42. “7 dingen die je echt moet weten over entiteiten” is een prachtig en eenvoudig verwoord artikel die zowel voor de beginnende geïnteresseerde als zowel voor de gevorderde esoterisch geïnteresseerden leuk lezen is. Alles draait rond (heldervoelend/energetisch) waarnemen, zet je ervoor open en een nieuwe wereld ontvouwt zich.

 43. Hallo Nicky,
  Sinds een week of 7 heb ik last van een vloeibare entiteit, in de nacht meegekomen via een plens water in mijn rug, eerder die avond heb ik mijn overleden man gevraagd voor het slapen gaan < hou me even vast, daar kwam een enorme energie mijn lichaam in, bang was ik niet, het voelde prettig omdat ik het ervoer als liefde . Waarschijnlijk heeft mijn aura te veel open gestaan door die ervaring . Krijg nu hulp van een medium al zeker 5 weken ,maar hij is een vloeibare entiteit nog nooit tegen gekomen . Het laat zich ook niet vast pakken . Ik slaap niet en het vibreert in heel mijn lichaam , soms voelt het aan als vuur. Heb jij eventueel advies hoe ik hier mee moet omgaan . Vraag hulp aan God en Aartsengelen, Overdag schuilt en vibreert het in mijn benen,zodra ik lig vloeit het in mijn hele lichaam en vibreert. Praat in liefde tegen HET en vraag of het weggaat in liefde. Geen resultaat. Met vriendelijke groet

  • Stel je dienstbaar op en achterhaal wat die energie bij je komt doen. Er is een resonantie tussen jou en het fenomeen, pas wanneer het inzicht er is, wat die resonantie inhoudt, kan het blijvend vrijgegeven worden en zul je niet opnieuw een nieuwe versie van hetzelfde aantrekken.

   • Beste Nicky, Ik ben nu 2 maanden verder , en er is niets verandert, ik praat als brugman , vraag of de entiteit/ziel mij wil verlaten en gaan in liefde en respect, maar het blijft . Vraag de engelen en gidsen om hulp , niets helpt. Ik heb het idee dat het mijn overleden man is die mij niet kan loslaten . Ook hem heb ik gevraagd om mij los te laten , Het blijft vibreren in mijn hele lichaam , overdag in mijn onder benen ,en in bed door mijn hele lichaam . Mijn nacht rust is zeer verstoort en mijn energie raakt op . Heeft U nog een advies? Met vriendelijke groet.

 44. Quote”Stuur entiteiten dus nooit naar ‘het licht’. Daarmee bepaal jij wat ‘goed’ is en kom je weer uit bij punt #6.”

  Je probeert eerst inderdaad om het positief te benaderen. Maar als je merkt dat dat niet helpt of er niet op wordt gereageerd moet je er eigenlijk direct van af want je hele leven wordt vergald . Helaas kom je er niet gemakkelijk of helemaal niet van af want ze bijten zich vast. Heeft niets maar dan ook niets te maken dat jij dat vasthoudt zoals veel onwetende paragnosten en mediums beweren. Die entiteiten willen jou vaak niet loslaten is vaker waar.

  Ze MOETEN weg als jij daar last van hebt. Je kunt soms door dit soort figuren niet verder of lekker leven. Ze veroorzaken enorme spanningen, druk op de borst, moeheid, ziek voelen terwijl je zelf ontspannen bent en van nature juist goed in je vel zit. (Of opgelegde angsten die niet van jou zijn. )

  Nee er zijn wel degelijk ziek- en misselijkmakende figuren er tussen die niet geholpen willen worden en er op uit zijn om je hele leven te verpesten. Je hebt het vaak opgelopen in een moeilijke periode in je leven of zonder dat je het weet is het als een “zwaan kleef aan” aangehecht. Het probleem is echter…..hoe kom je er weer van af? Vaak is het een enorme zoektocht bij velen paranormale hulpverleners die ALLEMAAL beweren dat ze jou wel even kunnen helpen en als dat niet lukt ligt het natuurlijk aan jou zelf. Pas op voor dit soort hulpverleners lieve mensen. Bedenk dat Jezus Christus ze in de bijbel zonder uitzondering uitdonderde. Waarom? Omdat ze niet bij jou thuis horen. Wat een ander er ook van vindt.

  Gr
  Jan

  • Beste Jan,

   Je kunt alleen jezelf helen, een ander kan jou slechts een ‘kontje geven’. Check dit blog als je meer inzicht wilt krijgen in het mechanisme achter healing.

   Wanneer je ergens last van krijgt, ja, dan denk ik ook dat je er iets aan moet doen. Dat ben ik volledig met je eens.

   Je leeft in een interdependent universum, dat enkel bestaat bij de gratie van relaties. Het enige waar jij zelf echt invloed op kunt uitoefenen, is op jezelf. Wanneer jij onderdeel bent van een relatie, (in dit geval met een entiteit of energetisch fenomeen) dan kan alleen jouw houding ten opzichte van die relatie duurzame verandering in die relatie bewerkstelligen. Dat geldt óók als de andere partij niet ‘mee wil werken’. Je moet dan creatiever worden in je communicatie.

   Dat klinkt simpel, en dat is het ook. maar dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Daar kan hele specifieke kennis voor nodig zijn. Dat verklaart meteen ook waarom het soms een hele zoektocht is om de juiste persoon te vinden, die je kan assisteren om op jouw negatief inwerkende energieën te clearen.

   groet,
   Nicky

  • Hoi Jan,
   Ik begrijp je punt helemaal. Zelf zie ik dat het allebei kan: Er kunnen entiteiten zijn die bij je blijven hangen omdat ze een connectie met je voelen, of omdat je met hun in conflict komt omdat je allebei anders bent. Vaak is het ook zo dat overledenen al zeer lang wanhopig of getraumatiseerd aan andere levenden blijven vasthouden. In deze gevallen is er een reden voor de entiteit (gevoelsmatig)waarom de entiteit op je pad komt, om van elkaar te leren.
   Daarnaast zullen er zeker ook entiteiten zijn die niks met bepaalde mensen van doen hebben in connectie, maar mensen narcistisch en psychopathisch en pesterig dwars willen zitten, in dat geval hoort het inderdaad niet bij je, maar wil koudbloedig macht over een levende. Het kan dus allebei denk ik.
   We zijn allemaal hier op aarde Jan met 7 miljard mensen. Welk geloof of religie of leefwijze je ook aanhangt, we zijn allemaal 1 op aarde, en we mogen er met zijn allen iets moois van maken met elkaar. Elke religie of geloof enz heeft zijn waarheid en ze hebben allemaal gelijk, zeggen ze zelf, goed bedoeld ook, dat zeker!
   Maar hoe mooi zou het zijn als we op aarde met zijn allen de liefde delen: Moslim, Christen, Buddha, Hindoe, Spiritueel, natuurgodienst enz enz. We zijn allemaal van vlees, bloed en bot. Voel je je nou werkelijk beter Jan, door te denken in verdeeldheid in mensen en religies op aarde. Elke religieuze van van een religie verkondigd boos naar de wereld dat er niks anders de waarheid is dan hun boek, en dat doen ze alle religies. Maar voel je je nou ECHT gelukkig als je dat doet, of voel je misschien gelukkiger als je bewust wat ruimer leert zien. Je voelt je toch veel beter als je beseft dat elke religie, dat we allemaal gevoelsmatig dezelfde bron voelen. Alleen elke stroom zegt dat hun stroom de waarheid is. Maar is niet elke waarheid waar? En is niet elke waarheid niet waar? Alles is relatief. En we hebben ook allemaal gelijk, of we zouden er allemaal ook weleens (deels) naast kunnen zitten. Van eenheid in de wereld worden we gelukkig. Van verdeeldheid, oorlog daardoor, dogma’s in religies, enz daar wordt niemand gelukkig van, ook de wereld niet in zijn geheel.
   Elke religie zou mooi zijn, als we haar uitvoeren vanuit het diepste hart, maar vooral ook vanuit de visie dat we elkaar religies of geloven of leefwijzen ook volledig kunnen omarmen, ondanks dat je anders denkt. Misschien is het zelfs wel mooi als we met zijn allen verschillende dingen kunnen samenvoegen en integreren, en volleidg elkaar kunnen accepteren. Dan is er geen oorlog, verdeeldheid en hartenpijn meer in de wereld.
   Tuurlijk is het niet zo dat het altijd aan diegene ligt die met de entiteit te maken heeft. Maar het is ook niet zo dat alles in de geestenwereld demonisch ofzo is, of slecht. Vele entiteiten zijn ook slachtoffers in het echte leven geweest en hebben dingen nog niet af kunnen maken. Alles is mogelijk. Hoe mooi als je je kijk erop kunt verbreden, dat alles mogelijk kan zijn.

   Veel liefde en licht gestuurd!!

 45. Hallo Nicky

  Mooi Artikel, hoe je beschrijft hoe je als het ware geesten met respect moet behandelen, en ze niet voor slecht moet uitmaken gelijk. Zelf heb ik een soldaten-entiteit in Belgie meegemaakt op een camping in de Ardennen, waarin telkens zijn dood zich herhaalde, met de oren hoorbaar. En ook bij familie 15 jaar geleden bij hun thuis, ik wist op 1 of andere manier een aan kanker overleden man die daar heeft gewoond, dat bleek ook later na navragen. Dit heb ik niet standaard, die paranormale ervaringen, maar is 3 keer totaal gebeurd.

  Het rare is dat sinds dat eerste moment dat ik wist via beelden wat er in dat huis toen met die man is gebeurd (via verbeelding, hoorbare geluiden en het levensverhaal wist), sinds dat moment voor echt eerst op mijn 19e zie ik dag in dag uit dubbele cijfers op klokken, juist altijd als ik onverwacht toevallig mijn blik richt op de klok. Nu zoveel jaren later ben ik ondertussen en het gebeurd nog steeds dag in dag uit met die kloktijden. Alsof ik een soort poort heb geopend ofzo.

  Ik kan geesten niet echt zien letterlijk en ook niet met ze praten of communiceren, ik hoor ze dus niet praten (alleen heel soms 1 onbetekenend woord om de zoveel jaar dan). Ik hoor ze wel lopen, tikken , en zelfs vallen, maar voor de rest zie ik in mijn verbeelding wel wat voor type iemand het is, ik zie de situatie voor me hoe ze aan hun eind zijn gekomen in mijn verbeelding, voel en ervaar hoe hun karakter was, en hoe bijvoorbeeld de situatie was waarin ze leefden of zich op het eind bevonden, het is erbij ook een soort van helderwetendheid ofzo, als ik er een woord aan moet geven. Die paar keer heb ik ook navraag gedaan na die paranormale ervaringen, en het scheen ook echt te kloppen dat die dingen zo echt waren gebeurd. Ook heb ik nogal last van mezelf niet af kunnen sluiten energetisch, maar dit niet af kunnen sluiten van mijn omgeving, had ik al als kind eigenlijk, maar dat afsluiten werk zelfs niet met wit licht om me heen zetten. Het zou best met paranormale aanleg te maken kunnen hebben, die zich eigenlijk maar zelden openbaart qua paranormale situaaties zien, behalve die continue dubbele getallen al 15 jaar dan.

  Maar mijn vraag is eigenlijk: Kan er een verband zijn met de dubbele cijfers die zijn ontstaan met die paranormale gebeurtenis bij mijn familie? Want dat lijken 2 verschillende dingen te zijn, als je via internet leest ook.

  Veel succes en vooral plezier met je paranormale werk!

  • Hai Indigo,

   Dankjewel voor je uitgebreide verhaal. Ik denk dat je uitstekend communiceert met spirit. Lees anders mijn blogpost over communiceren met spirit eens, wellicht haal je er een tip uit voor jezelf.

   Wat betreft die dubbele getallen: vertrouw vooral op je eigen weten. Iedereen vangt op zijn eigen manier informatie op uit Akasha. Sommige lezen de vluchten van vogels, anderen ontvangen vibes en weer anderen lezen getallen. Let op wat er gebeurt vlak voor en vlak na dat je zo’n voor jouw betekenisvol getal ziet. Wat gebeurt er in de realiteit, welke gedachte had je, welk gevoel ging er door je heen? En welk getal zag je. Schrijf al die zaken op, dan ontdek je na verloop van tijd daar een structuur in en kun je beter interpreteren wat die getallen voor jou betekenen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van informatie op internet, maar dat zijn algemene betekenissen en die hoeven niet per sé iets met jouw persoonlijke symbooltaal te maken te hebben.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 46. Hoi Nicky, bedankt voor deze mooie en niet oordelende tips en tekst. Ik heb iets raars ervaren sinds ik ben verhuisd 1 mei. 17 mei lag ik op mijn rug te slapen, maar na een half uur werd ik wakker omdat ik een gelijke druk voelde in mijn hele lichaam van boven naar beneden. In gedachten zei ik: dit is mijn lichaam! Gisteravond lag ik op mijn zij en kwam de energie van achter in mijn hele lichaam als een zware druk. Weer werd ik na een half uur wakker en zei ik: wegwezen, dit is mijn lichaam…
  Ik was niet bang, het deed geen pijn. Eerder dus neutraal, maar ook geen warme liefde of koude energie.
  Enig idee wat dit is?
  Groetjes Isabella

  • Hai Isabella,

   Fijn om te lezen dat je wat aan deze blogpost hebt. Wanneer je je opgeeft als Happy Holon Club Member, ontvang je voortaan al mijn nieuwste blogposts rechtstreeks in je inbox.

   Wat betreft je vraag: Dit kunnen een hoop soorten energieën zijn natuurlijk. Dat kan ik op basis van wat je hier schrijft niet beoordelen. Ik denk wel dat het belangrijk is om te onderzoeken of het niet een vorm van slaapverlamming is geweest. Als je dat kunt uitsluiten, en de situatie blijft zich herhalen en/of er spelen ook nog andere zaken, dan zouden we samen verder kunnen kijken wat er op energetisch niveau speelt. Mocht je daar interesse in hebben, stuur me dan een privé-email.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 47. Hallo Nicky,
  Mijn meter die bij ons inwoonde, stierf toen in 16 was, nu ben ik 48. Ik hou enorm van haar!
  Sinds mijn 20ste, heb ik af en toe ingevingen over de toekomst. Ik noem het om te lachen, mijn glazen bol. Die ‘meestal negatieve’ ingevingen komen eigenlijk altijd uit. Dat gaat meestal over mijn dichte omgeving, maar ook soms over mezelf.
  Toen ik zware problemen had en volledig in paniek was, voelde ik vaak iemand bij mij, die mij geruststelde of behoede voor iets. Een hand op mijn rechterschouder.
  10 jaar geleden zag ik mijn meter én peter, mijn peter stierf vóór mijn geboorte, die naast mijn bed zaten. Ik was toen enorm bang en wist niet, hoe ik het kon overleven. Een fantastische ervaring!
  Nu ligt mijn tante, mijn mama’s zus, in het ziekenhuis met corona. Ze is 86. Gisteren voelde ik me plots zo raar, temidden mijn borst en voelde echt dat mijn meter daar was. Ze liet weten dat ze er is voor mijn tante en dat ze niet alleen is. Een moeder verlaat haar kind nooit. Ik voelde nog heel lang haar aanwezigheid nazinderen. Deze morgen voelde ik het nog steeds en werd het heftiger. Het duurde wel een kwartier en kon enkele vragen stellen aan haar. Zachtjes verdween ze weer, maar niet helemaal.
  Ik voel me heel raar. Ik ken hier eigenlijk niks over, maar het is zo intens, dat ik mij afvraag wat er aan de hand is.
  Groetjes Joske

  • Dankjewel voor het delen van je verhaal, Joske.
   Volgens mij heb je heel goed verwoord wat er in jouw ervaring gebeurde. Twijfel daar ook niet aan. Wellicht wordt de betekenis ervan je op later moment (nog) duidelijk(er). En ook wanneer dat niet gebeurt, dan is het nog steeds een hele mooie ervaring.

  • Hallo Nicky,
   Ik ben met mijn vriendin bij haar thuis. Elke keer gebeurt er iets raars bijvoorbeeld: dat heel veel dingen steeds weg zijn of we horen steeds raare geluiden. We zijn nog maar tien en elf en we weten niet wat we er mee aan moeten. Vandaag gebeurde er iets zo raars namelijk dat ze steken kreeg in haar hart en haar rug de pijn we gingen kijken en ze had een wondje dus wij zouden graag willen weten of geesten bestaan.

   Groetjes Floortje ( 10 jaar )

   • Hai Floortje,

    Het allereerste wat ik je aanraad: vertel je ouders erover. Vertel ze wat je waarneemt en meemaakt. Vertel ze ook wat dat met je doet. En of je er bang voor bent of niet.

    Niet iedereen kan (of wil) energie waarnemen. Dat geldt zeker voor de energie die we geesten of entiteiten noemen. Veel mensen zijn er bang voor en daarom zullen veel mensen zeggen dat geesten niet bestaan. Bang zijn is echter niet nodig. Jij bent altijd machtiger en krachtiger dan een energie. Wel kan je soms last van energieën hebben of rare onverklaarbare dingen meemaken, die je misschien angstig maken. En dan is het handig om te leren wat je dan kunt doen.

    Wanneer je meer informatie zoekt over dit onderwerp, overleg het met je ouders en laat ze mijn website lezen. Dan kunnen jullie mij samen mailen voor hulp.

    Groetjes,
    Nicky

    • Hai Jayson,
     Mensen sturen entiteiten naar ‘het licht’ alsof dat een specifieke tijd en plaats in de ruimte is, waar entiteiten ‘thuishoren’, of ‘heen zouden willen gaan’. Als zo’n plek bestaat, hoe kunnen wij dan bepalen waar een specifieke entiteit heen wil gaan? Waarom zouden ze niet naar “het duister” of naar een andere plek willen gaan?
     Groet,
     Nicky

  • Hoi Nicky,

   Ik had in mijn peuter jaren 1-5 jaar last van paranormale verschijnselen in mijn kinderkamer. De eerste aanraking met negatieve energie kwam ik tegen toen we net verhuisd waren. Ik lag op bed toen plots het licht van de overloop gedimd werd en begon te knipperen.
   Daarna voelde ik een felle streek in rug. Toen ik in bed lag na die steek begon mijn bed heen en weer te bewegen, terwijl de lampen bij de overloop hevig begonnen te knipperen.

   Ondertussen begon een grote roze olifant, die naast mijn bed stond ook te leven en trok hevig aan mijn bed. Dat was nog niet alles. Ik hoorde een onheilspellende gelach op de achtergrond. Tijdens dat angstaanjagende lach ging mijn matras hevig heen en weer. Ik werd bij na mijn bed uit gegooid. Toen wist ik het, dit is het werk van de duivel.

   Toen ik hevig begon te schreeuwen kwam mijn moeder naar boven. Toen de deur van mijn slaapkamer openging was de duivel plots verdwenen en kwam niet meer terug.
   Ik had als gevolg van deze ervaring enorme angst om in de avond als kleuter op bed te gaan. Vooral als het donker werd brak het zweet mij uit van de angst. Heb ook diverse nachtmerries er aan overgehouden.

   Een paar weken later kwam ik in aanraking met de volgende paranormale verschijnselen: Er ontstond bij de slaapkamer muur een grijze plek op het behang, waarbij er op een gegeven moment een klein zwart poppetje kwam opzetten. Hhij liep zeer snel en werd groter en groter, toen de zwarte schim naderbij kwam. Hij had een grote zwarte hoodie op en was zwarter dan zwart. De entiteit stond naast mijn bed mij intens te bekijken zonder wat te zeggen.
   Mijn moeder lag op dat moment naast mij met de gezicht naar mij zij sliep en had niks in de gaten. Ondertussen pakte de schim een rode plastic schaartje en begon het haar van mijn moeder te knippen het hielt maar niet op en zei tegen hem kap er mee. De schim bleef maar door knippen totdat mijn hand/arm werd opgetild en de schim een klap in het gezicht gaf, als gevolg kreeg ik een enorme dreun op mijn hoofd van de schim waarbij mijn oren door de klap flink begonnen te suisen. Dat was ook het moment dat de schim een gekscherend tong naar mij uitstak die er uitzag als een rolfluit. Hij rende richting de wand, die naast mijn bed stond. Zijn renner was zeer snel en opvallend snel kromp de entiteit wanneer hij richting wand van de kamer rende verdween hij in een grijze plek op het behang als klein stipje verdween de schim uit het zicht.

   De jaren tachtig en negentig woonde ik nog bij mijn ouders. Had altijd het gevoel dat ik in de gaten werd gehouden door de schim vanwege zwarte stip op het plafond en of muur wanneer ik er naar keek verdween het ook weer.

   Mijn jeugd heb ik veel dalen meegemaakt en mijn ouders hadden vaak hevige ruzie. Ik weet wel zeker dat alles te maken heeft gehad met de paranormale verschijnselen die zich in de jeugdjaren hebben afgespeeld.

    • Kun mij uitleggen waarom ik eerst de duivel en dan een schim op mijn slaapkamer had .
     Bestaan deze paranormale verschijnselen nou echt of zijn het toch dromen.

     • Misschien waren het wel én paranormale verschijnselen én dromen. Én heeft het óók te maken met gebeurtenissen uit je jeugd. Misschien heb je ergens ook wel een capaciteit en gevoeligheid voor energie.

      Wil je meer duiding krijgen over dit hele verhaal, dan zul je je belevenissen met de duivel en de schimmen volgens je persoonlijke symboliek moeten ontcijferen.

      Zoals je al merkt, dat valt dus niet 1-2-3 uit te leggen op basis van wat je me hier schrijft. Daar is veel meer context voor nodig en dat voert echt te ver voor op dit blog. Maar je kunt natuurlijk altijd één van mijn diensten aanvragen per email 😉 .

    • Hallo,
     M’n vrouw en ik zijn zo een 3 en een half jaar samen, m’n vrouw heeft 2 kinderen dochter van 14 en zoon van 7. Ze vertelde me dat haar zoontje toen 4 vaak last had van entiteiten die hem in de nacht bezochten, wat ik kan aannemen heb zelf in mn jeugd enkele onverklaarbare dingen meegemaakt dit ter zijde, maar ik denk dat een van die entiteiten zich aan mn vrouw gehecht heeft.
     Het verloop: eerste wat we samen meemaakten is dat plots midden in de nacht speelgoed van de zoon aanspringt zonder dat er zelfs batterijen in het stuk speelgoed zaten. Op dit ogenblik verbleven we in het huis van mijn schoonmoeder, kort daarna zijn we samen gaan wonen. Vanaf de eerste week hadden we het gevoel dat er nog een energievorm aanwezig is. Nu is hier wat spanning in huis geweest en is de energie die hier hangt volgens mij ook veel negatiever geworden, deuren slaan soms uit zichzelf en er is geen tocht in huis, mn vrouw voelt zich echt erg depri als ze binnenkomt en dit gaat over het moment we de voordeur uit zijn. Nu had ik wat opgezocht en gelezen en was me duidelijk geworden dat het misschien mogelijk was te proberen communiceren en te vragen of het ons met rust wouw laten. Bij deze doe ik dat ook, en ze kwam en heel onrustig gevoel over ik begon ook uit het nx te huilen, wat ik niet kan verklaren. Waarop ik iets duidelijker en krachtiger zeg dat we graag met rust zouden gelaten worden. Waarop de koude zone over ons wegneemt en ik een volledig zwarte entiteit in de deur zie staan met donkerste ogen dat ik ooit gezien heb, weet hier niet echt raad mee en kan nog enkele voorbeelden geven van zaken die volgens mij echt wijzen op een negatieve entiteit

     • Hii Nicky,
      ik ben nu 15 jaar oud en paranormaal begaafd en ik heb al jaren last van entiteiten die opeens in mijn kamer zijn. Meestal voelen ze niet slecht ofzo maar ze raken me altijd aan en dat vind ik erg naar. Gisternacht voelde ik bijv opeens iets ademen in mijn oor en daar schrok ik me dood van. En altijd raken ze mijn taille aan en mijn benen en mijn oor ? letterlijk altijd mijn oor. Mijn hele gezin heeft wel een of andere gave op spiritueel / paranormaal gebied en vooral mijn vader is hier goed in dus hij communiceert dan met ze en vraagt ze om weg te gaan. Dat is natuurlijk heel fijn voor mij. Maar gisteravond weet ik zeker dat ik iets voelde maar hij zei van ja er was niks en dat
      vind ik echt raar. Want als ik iets voel weet ik zeker dat er iets is. Vorige zomer had ik 3 nachten enorm last van entiteiten. Mijn deur ging s’nachts opeens open, mijn kastdeur ging s’nachts open, ik voelde iets op mijn bed gaan zitten en aan mijn hele lichaam en er stond af en toe iets naast mijn bed. Ik kon hierdoor niet slapen en kon alleen slapen met het licht aan. Ik vroeg mn pa om hulp en hij zei dat het meerdere entiteiten waren en dat ze beloofden minder geluid te maken (ja beetje gek ik weet het ?). Maar ik weet nou echt niet waar deze entiteiten vandaan komen. Misschien komt het doordat er nogal veel familieleden zijn overleden sinds ik klein ben maar ik weet oprecht niet waar ze vandaan komen en al helemaal niet waarom. Ik ben bang dat het zet zo heftig word als vorige zomer want ik heb vaak entiteiten meegemaakt maar nooit dat ik fysiek mn deur open zag gaan. En gisteren voelde het gewoon onveilig. Ook weet ik niet goed hoe ik ze zelf weg kan sturen zonder mijn vader om hulp te vragen. Hoop dat u mij een beetje verder kan helpen!

      Gr, Eva

     • Hai Eva,
      Onthoud dat geen enkel energetisch verschijnsel krachtiger is dan jij. Angst is niet nodig, maar natuurlijk kunnen energieën en entiteiten wel heel eng en onveilig aanvoelen. Dat is onprettig, maar wanneer je dat kunt ontvangen, kun je het transformeren.
      Vraag je vader of hij je wilt leren hoe hij dat voor je doet, zodat je het zelf ook kan. Daarnaast kan het heel goed dat jij andere dingen waarneemt dan je vader. Het is goed om daar met elkaar over te praten en van elkaar te leren daarin.
      Groet,
      Nicky

 48. Beste Nicky,
  Ik had deze nacht een vervelende ervaring met een entiteit. Ik lag in mijn bed en was wakker. Het was omstreeks vier uur in de ochtend. Mijn oren gingen suizen, mijn hoofd voelde vreemd en mijn lichaam voelde ijskoud. Ik besefte direct dat een entiteit een aantal seconden mijn energie aan het tanken was. Bang was ik niet, wel verontwaardigd. Mijn energie op peil houden is al moeilijk genoeg zonder dat daarvan genomen wordt. Hoe voorkom ik dit in de toekomst?

  • Hai Mieke,
   Kunnen ontvangen en je dienstbaar opstellen is een belangrijke sleutel. Energie is oneindig voorradig, in die zin kan dus niets of niemand energie van jou tanken. Je weerstand is wat energie kost. Werk aan die weerstand en je vermogen te ontvangen, dan gaat het je een volgende keer makkelijker af.

 49. Hallo Nicky,

  Sinds een halfjaar weet ik dat ik een nieuwetijdskind ben en dit verklaart achteraf een heleboel in mijn leven. Ik ben altijd tijd al hooggevoelig geweest en neem snel emoties over van anderen en voel af en toe entiteiten op plekken in huizen en in mijn eigen huis. Ik weet daar steeds beter mee om te gaan alleen lukt het mij niet om mij goed af te kunnen sluiten dan ben ik  doodmoe en voel ik mij vaak bekeken en merk ik deze aanwezigheid op.

  Ik voelde in mijn huis al een paar weken een zware onverklaarbare energie die ik telkens opmerke en die duidelijk aandacht van mij vroeg. Ik ben bij iemand geweest die pendelt en entiteiten kan weghalen. De eerste keer dat ik daar ben geweest heeft ze mij met de pendel gelezen en het bleek dat ik 8 entiteiten bij mij had en deze heeft ze naar het licht gestuurd en ik voelde mij meteen al heel veel beter en verlost. Ook heeft ze bij mij de entiteiten in mijn huis weggehaald.

  Het ging een tijdje goed tot dat ik weer het gevoel kreeg dat ik weer entiteiten bij me had en ja het bleek dat ik er 20 bij me had. Mijn oma is in die week ook overleden en ben ik ook op een begraafplaats geweest. Door dit verdriet zat ik niet lekker in m’n vel volgens haar ben ik een heel gevoelig en kan ik niet veel doen aan de aanhakking van een een entiteit, omdat ik moet leren om meer in m’n energie te komen. Ik ben nog relatief jong (23) en Ik zou graag willen leren om me meer weerbaarder te maken voor deze energieën en aanhaken van entiteiten. Ik ben er inmiddels niet echt meer bang voor maar ik vind het lastig om er mee om te gaan. Het zit heel erg in mijn aard om iedereen te willen helpen en misschien trekken entiteiten daarom ook wel naar mij toe.

  • Hai Iris,

   Wil je mijn persoonlijke mentoring op een aantal vragen, kijk dan eens bij Pick My Brain sessies.

   Ik kan een persoonlijk coachings-programma voor je samenstellen, maar je kunt natuurlijk instappen op één van mijn online trainingen.

   Geef je in ieder geval op als Happy Holon Club Member zodat je altijd mijn blogs met tips, info en inspiratie rechtstreeks in je inbox ontvangt. Ook ben je dan als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 50. Goedemiddag Nicky,
  Ik vind het alleen al fijn om even mijn verhaal kwijt te kunnen.
  Sinds een aantal maanden bij slapen steeds gerammel bij schuifdeur slaapkamer, ging duidelijk steeds heen en weer zonder dat er enige logische verklaring was, Schuifdeur vastgezet. Helaas daarna in mijn slaapkamer enorme klopgeluiden tegen muur, plafond en bij raam. Wordt steeds erger en de frequentie neemt ook toe. Ook hoor ik daarbij soms geluiden zoals bijvoorbeeld zeurend gekreun, van een kat die jankt of zoals vanmorgen gepiep van stofzuiger over vloer. Voor mij zijn de geluiden in mijn oor helder en duidelijk. Mijn partner hoort deze geluiden niet. de klopgeluiden horen we beide en beginnen inmiddels heel vervelend te worden. De energie komt soms heel dicht bij mij. Heb ook wel eens een fel licht links naast mijn bed gezien. Dat voelt dan weer goed. Toen ik met mijn hand in deze licht energie ging was het weg en verdwenen tevens de klopgeluiden even nadat ze nog even hard drie keer hadden geklopt. Heb van alles geprobeerd van salie, wierrook, kristallen en water en zeezout. Niets helpt helaas en het is niet leuk meer. Ik slaap er slecht door en word zeker 5 keer per nacht wakker (gemaakt?). Hoe kan ik nu het beste handelen? Nog even dit, een keer tijdens het ontwaken stond er een groot zwart gedaante bij mijn slaapkamerdeur met felblauwe ogen. Volgens mijn vriend een nachtmerrie maar zo ontzettend echt. Pfff, wat een verhaal zeg als ik het zo terug lees. Ben verder heel nuchter, niet bang en zou de energie of misschien meerdere energievormen in ons huis graag willen helpen. Maar hoe doe je dat?

  • Jee wat een verhaal, inderdaad. Fijn dat je geen er voor angst hebt. Dat scheelt al een heleboel.

   Wanneer je mijn hulp of mentoring wilt om met deze energieën te werken, kijk dan eens onder de ‘werk met mij’-tab op de site voor de mogelijkheden en stuur me dan een emailtje. Ik kan ook een persoonlijk les-programma voor je samenstellen. Groetjes, Nicky

  • Hallo, ik ben Leentje. Ik ben 5 jaar geleden op een appartement gaan wonen. Ik weet dat de vorige bewoners overleden zijn. Zij was ongeneeslijk ziek, en haar man heeft 3 dagen later zelfmoord gepleegd. Nu, vanaf de eerste dag, dat ik hier woon, heb ik me nog geen moment goed gevoeld. Ik sukkel met depressies, kan niet meer gaan werken enz…Soms voel ik tocht (wind) over me heen. En ook een bepaalde geur die ik niet kan thuisbrengen. Zou het kunnen te maken hebben met de vorige bewoners? Ik voel me hier zo slecht!

   • Dag Leentje,
    Wat naar om te lezen dat je je slecht voelt. Dat is niet fijn!
    Het kan heel goed dat dat (ook) te maken heeft met de energie in je woning. Wil je daar mijn hulp bij, stuur me dan een email op info@happyholon.nl. Kijk voor meer informatie onder de knop ‘werk met mij’.
    Groet,
    Nicky

 51. Beste Nicky,
  Ik heb vaak te maken met entiteiten. Vaak waren het entiteiten die hun verhaal kwijt wilden of zo iets. Ik heb 4 jaar geleden te maken gehad met een vrouw die er erg goed in was om mij bang te maken. Ze verplaatste spullen, liet dingen bewegen of ik zag in mijn ooghoek haar staan. Ze is toen een heel lange tijd weggeweest. Maar vandaag is ze weer terug! Ik schrok er erg van. Want eerst begonnen de gordijnen in de badkamer heel hard te wapperen zonder dat het raam open stond. Daarna vloog er een stiekje van de wasbak en toen ik de badkamer uitliep zag ik haar weer in mijn oog hoek staan! Ook heb ik een soort nagel gevoeld in mijn rug? Ik weet echt niet wat ik moet doen om haar duidelijk te maken dat ik haar niet kan helpen.

  Ik hoop dat je mij advies kunt geven over hoe ik hier het beste mee om kan gaan.

  Met vriendelijke groet,
  Marieke.

  • Hai Marieke,
   Blijf communiceren. Niets is krachtiger dan jij. Communiceer helder in beelden en emoties. En vraag haar hetzelfde te doen, dan wordt vast duidelijk waarom ze er is en wat ze van je wil. Wil je mijn hulp, stuur me dan een email op info@happyholon.nl.
   Vriendelijke groet,
   Nicky

 52. Hallo Nicky,

  Mijn zoon is ruim 3 jaar na de dood van mijn oma geboren. Toen ik hem laatst naar bed bracht bleef hij naar een punt in gang wijzen. Omdat hij nog niet meer zegt dan een paar woorden kwam er op de vraag ” wat zie je dan?” Eerst alleen maar “die” uit…Toen ik hem vertelde dat ik niets zag zij hij “oma” ..ik heb al vanaf mijn 14e het gevoel dat er meer is en heb o.a. mijn overleden buurvrouw en en de overleden oma van mijn gezien. Ook mijn eigen oma voel ik regelmatig om mij heen. Ik zou graag aan haar willen vragen of zij vorige week inderdaad bij ons was. Het lukt mij niet om in contact te komen. Kun jij mij tips geven hoe ik op de e.o.a. manier met haar kan spreken zonder dat dit een “gevaar” kan vormen voor mijn man en kinderen?

  Groetjes Esmé

 53. Hoi Nicky,

  Mijn zus heeft een week of 2 geleden last van schaduwen. En 2 dagen geleden nam ze haar douche. Tijdens haar douche kreeg ze geen lucht meer haar keel werd dicht genepen. Toen ze uit haar douche kwam zagen we echt 2 drukpunten die blauw zagen. Ze wil dit vertellen aan de mama en in tussen tijd ging de douche weer aan. Ze zijn naar het spoed gegaan mits ze ook heel de tijd last heeft van haar bloeddruk en het toestel om haar bloeddruk te meten viel helemaal uit. Ik maak me echt zorgen. Hebben we hier te maken met een demoon? Er was zelfs een moment waarbij er een kruis (gekrast) verscheen op haar hand en plots was het weer verdwenen.

  Groeten.

  • Hoi Jennifer,

   Er kunnen je inderdaad hele rare (en soms ook nare) dingen overkomen met energetische verschijnselen. Wat er precies met je zus gebeurd is, daar kan ik natuurlijk niets over zeggen n.a.v. je verhaal hierboven. Het is in ieder geval een zeer verstandig besluit van je moeder geweest om haar even te laten controleren door een arts.

   Mochten de energetische ‘rariteiten’ aanhouden, en mijn hulp is gewenst, dan kun je je moeder vragen om contact met me op te nemen per email. Wanneer je zus meerderjarig is, kan ze dat natuurlijk ook zelf doen.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 54. Lieve Nicky,
  Niet elk geval is hetzelfde denk ik. Bij mij is het zo dat ik plotseling last kan hebben van een enorme spanning, ziek.voelen, vermoeidheid, chagerijnigheid, angsten die steeds wisselen. dit kan dagen aanhouden om plotseling zo ver af te zakken dat ik mij weer lekker voel. Dan kijk ik in mijzelf en kan NIETS van deze zaken bij mij.terugvinden. Daarom ben ik.mij heel erg bewust dat dit niet van mij is. Jij gelooft als ik het artikel lees niet in kwelgeesten en ik wel.

  Als we dit verschijnsel uitsluiten dan worden mensen door deze geesten misleid. Dat merk je vooral als het steeds weer iets anders is waar je last van hebt.
  Toen ik mij hier niet bewust van was draaide ik bijna door.

  Wat jij beschrijft bestaat ook maar niet alle gevallen zijn hetzelfde. Als het in je energieveld zit wil het niet meer weg. Ook niet als je jouw problemen of wat mee resoneert oplost. Dit is wat ik denk.

  Ik vergeet te zeggen dat de entiteit dan niet weg is maar zich rustig houdt. De storm gaat als het ware liggen. Dankzij dat soort momenten ga je heel goed beseffen dat je jezelf soms niet bent en het ook jouw angsten, gevoelens niet zijn. Het is ziekmakend en je kunt je niet wapenen. Voor mij helpt het een beetje om niet tegen de aanvallen te vechten, maar toeschouwer te zijn en niet te reageren. Vooral ook bewust worden wat van jezelf is of niet. Ik had eigenlijk een heel verhaal in de juiste volgorde moeten schrijven. Ik realiseer mij dat het nu wat onsamenhangend overkomt

  • Hoi Henk,

   Elke situatie is anders, absoluut. Het is persoonlijk en iedereen is anders, dus dat is ook logisch.

   Ik ontken overigens nergens het bestaan van ‘kwelgeesten’. Ik noem ze ‘tricksters’ en ik kom ze zeker ook wel tegen.

   Fijn dat je voor jezelf een manier hebt gevonden om er mee om te gaan.

   Groet,
   Nicky

   (Ik heb je twee losse reacties even samengevoegd.)

  • Goede avond,

   Ik woon sinds eind 2017 in een eigen huisje samen met mijn zoon. Sindsdien is hij niet in zijn eigen bed te krijgen (in het huis van mijn ouders sliep hij zonder problemen in zijn bed). Ik dacht eerst dat het aanstellerij was. Dus het gevecht half jaar aangegaan, uiteindelijk toegegeven (van 20 tot 4 vechten, om 5:30 ging de wekker).

   Als ik op de zolder kwam, had ik altijd het gevoel alsof ik niet alleen was. Ook gaan de bewegingssensoren continu Af, eerst op de overloop naar de zolder en dan op de overloop bij de slaapkamers. Er schijnt een man hier rond te lopen. Hij is vrij heftig aanwezig. Hij zou in de 40 zijn En zou in het verleden niet goed geweest zijn voor eigen kind en het enige wat hij vertelt is dat hij mij en mijn moet beschermen. Verder wil hij niet praten.

   Nu heb ik hier zodanig last van dat ik angstig ben zodra ik boven kom. Mijn zoon slaapt al even in mijn bed. Ik heb in mijn huis continu het gevoel alsof iemand te dicht bij staat, vooral tegen de avond krijg ik een heel heftig gevoel. Ik weet niet hoe ik en mijn zoon) hiermee om moeten gaan.
   Ik ben ten einde raad. Hopelijk heeft iemand hier nog ervaring met zoiets die mij kan helpen.

 55. Hoi Nicky,

  Ik kan hier met niemand over praten. Hier mijn verhaal:
  Vannacht hebben mijn vriend en ik allebei gelijktijdig een nachtmerrie gehad. Bizar!! Ik heb zelf vaak een terugkerende droom en ik droomde dat ik mezelf in de spiegel aankeek en naast me in het spiegelbeeld zag ik een entiteit staan die vlak naast me stond en pas toen ik naast me keek en niks zag, zag ik dat die geest in de spiegel zijn arm om me heen wilde slaan. Pas toen mijn vriend een arm op mijn schouder schouder wilde leggen om mij wakker te schudden, gilde ik het uit en schrok wakker. Ik weet niet wat dit is. Ik schijn wel vaker te gillen in mijn slaap en soms hoor ik mezelf en dan word ik wakker. Of ik droom dat ik uit mijn lichaam getreden ben en door het hele huis rondwandel. Het gekke is dat ik soms denk dat ik ook echt daadwerkelijk wakker ben. Pas wanneer ik echt wakker word voelt het dagbewustzijn toch heel anders aan. Wat is dit?? Zou jij antwoorden kunnen geven op mijn vragen?
  Alvast bedankt.

  Liefs,
  Amber

  • Dat klinkt alsof je een lucide droom had.

   Als je denkt dat je droom een belangrijke boodschap voor je heeft, dan kun je de symboliek van die droom onderzoeken. Belangrijk daarbij is dat je kijkt naar wat een symbool of gebeurtenis uit die droom voor jou persoonlijk betekent. Dat kan dus iets heel anders zijn dat wat droomduiding-boeken vertellen.

   Groet,
   Nicky

 56. “Wat wil ik niet zien?
  Welk voordeel behaal ik er mee door vast te willen te houden aan deze kwaal en me niet te laten helpen? ”

  Toch kunnen mensen die hier last van hebben hun hersens helemaal suf kraken en toch geen redenen vinden om er van af te komen. Geen voordelen om het vast te houden dus. Je moet het omdraaien die Psychische vampiers en parasieten hebben voordeel en willen niet van JOU af. Daar moet je de waarheid meer in gaan zoeken. In ieder geval is het beste om ze DOOD te zwijgen en op te passen dat je je er niet mee gaat indentificeren. Ze proberen je ook in de war te brengen als het jouw angsten etc zijn. En ze smullen van adviezen dat het probleem bij jou zit. Dan kun je ook zeggen dat mensen stalkers aantrekken en dat ze het bij henzelf moeten zoeken. Nee, je hebt dan te maken met een irritante figuur die JOU niet wil loslaten. En het is niet andersom zoals jij zegt. Verder veel goeds en kracht voor iedereen die met dit soort parasieten te maken hebt. Nogmaals DOODzwijgen die handel.

  • Hai Henk,
   Dankjewel voor je reactie.

   Ether en energie voldoen aan een aantal wetmatigheden.
   – Één daarvan is: energie trekt aandacht en aandacht trekt energie.

   Dit is dus nooit éénrichtingsverkeer. Je lost dus niks op door een energie ‘dood te zwijgen’. Het zal je aandacht blijven trekken. Daarnaast kan iets alleen maar op je ‘aanhechten’ als iets ín jou, daarvoor ontvankelijk is.

   Voorbeeld:
   Wanneer ik jou een ‘lelijke vrouw’ noem (aannemende dat je inderdaad een mannelijke Henk bent), dan zul jij je daar woning van aantrekken, omdat jij weet dat je geen vrouw bent. Ben je een Henriëtte, dan bestaat er een mogelijkheid dat je je hierdoor beledigd voelt, omdat iets in jou twijfelt of jij niet toch lelijk bent.

   Het is dus altijd tweerichtingsverkeer en daarvan heb je er maar eentje onder controle. Namelijk jezelf. Daarom zeg ik: Kijk eerst eens kritisch naar je eigen energie. En dat is echt iets anders dan een schuldvraag.

 57. Entiteiten kun je oplopen door trauma en zelfs hevige schrik in je leven. Het kan daardoor in een keer binnendringen. Dat heb ik zelf meegemaakt. Je krijgt allerlei hevige klachten als angst, vermoeidheid, negatieve spanning. Ook al zijn jouw persoonlijke problemen waardoor dit is ontstaan opgelost. Ze laten je NOOIT meer los.

  Paranormale hulpverlening zijn in veel gevallen niet betrouwbaar en kletsen maar wat. Ze zitten vol met boekenwijsheid en papagaaien alles wat ze ooit een keer gehoord of gelezen hebben. Met deze boekenwijsheid starten ze zelfs een praktijk. Ik spreek hier uit ervaring en ben fin leeggelopen op dit soort hulpverleners. Ze kunnen je ALLEMAAL zogenaamd helpen maar niets helpt. En nu krijg je het gevaarlijke en gemene. Ze gaan dan zeggen dat het aan jou ligt. Nee natuurlijk niet aan hun onvermogen want ze hebben al zoveel mensen er vanaf geholpen.

  De echte ervaringsdeskundigen zijn de mensen die het zelf meemaken. Het is vreselijk en horen niet in jouw energieveld. Niks recht op zon plek. Jouw leven is bijna onleefbaar hierdoor. Ik weet nu precies wat je allemaal door kunt maken maar heb hier niets aan want ik heb geen gereedschap hoe je dit op kunt lossen.

  Laatste waarschuwing voor IEDEREEN die hier mee kampt.
  1. Blijf weg bij hulpverleners die het probleem niet kunnen helpen oplossen en het dan op jou afwentelen.
  2. Hoe begrijpelijk het ook is want je hebt een grote nood. Laat je niet fin uitkleden. Zo van….deze methode werkt maar omdat je het al zolang hebt of dit is een zwaarder geval moet je xxxxx terugkomen. Gewoon geldklopperij helaas.

  Veel sterkte en ga in gebed. Wellicht biedt dat verlichting

  P.s. zoals Danny het beschrijft tijd terug hierbovenin zijn verhaal dat is de echte waarheid wat je door kan maken

  • In elk vak heb je capabele en minder capabele mensen. Wanneer je met energie werkt, is het zowel als behandelaar, als cliënt belangrijk te weten dat je alleen jezelf kunt healen. Een ander kan jou niet healen. Een ander kan nooit oplossen wat van jou is. Met andere woorden. Je kunt alleen oplossen wat van jezelf is; een ander kan je alleen ‘een kontje’ geven en je tools aanreiken om jezelf te helpen.

   Dat geldt zelfs in de reguliere medische wereld. Een arts schrijft een behandeling voor en die werkt niet. Vaak wordt er dan gezegd, je (lichaam) reageert niet (goed) op de behandeling. Alsof jij (je lichaam) ‘fout’ bent (is). Maar misschien is de behandelmethode dan gewoon niet goed gekozen. Oftewel is die voorgeschreven behandeling niet wat past bij die kwaal voor die persoon.

   Ik ben het met je eens dat het dan niet helemaal eerlijk is, wanneer hulpverleners jou dan ‘de schuld’ geven. Het zou eerlijker zijn, wanneer iemand zou toegeven, mijn methodes werken blijkbaar niet voor jou. Ik kan je niet verder helpen. Ik heb niet meer methodes/tools/kennis in mijn gereedschapskist zitten die we kunnen uitproberen.

   Ik vind dat je als cliënt verantwoording moet nemen over je eigen kwaal. Dat betekent dat wanneer je in de gaten krijgt dat een methode niet werkt, dat je er dan mee stopt en iets anders probeert.

   Het is nou eenmaal zo, dat iedereen anders reageert. Zo kan het dus heel goed dat de ene persoon goed reageert op bijvoorbeeld acupunctuur voor een kwaal. En een andere persoon met excact dezelfde kwaal, reageert daar helemaal niet op maar heeft wel enorme baat bij zweethutten.

   Het zou dan oneerlijk zijn van de acupuncturist om je jarenlang terug te laten komen zonder resultaat.
   Het zou dan oneerlijk zijn van jezelf, dat je geen verantwoording neemt voor jezelf en stopt om een andere methode te zoeken.
   En het zou ook oneerlijk zijn om de acupuncturist te verwijten dat hij niet weet hoe hij een zweethut moet begeleiden. Die methode zit gewoon niet in zijn gereedschapskist.

   Wanneer echt helemaal niks werkt, dan is het als cliënt een goed idee zijn om stil te staan bij de vraag waarom al die methodes dan niet aanslaan. Vragen die je jezelf dan kunt stellen zijn:

   Wat wil ik niet zien?
   Welk voordeel behaal ik er mee door vast te willen te houden aan deze kwaal en me niet te laten helpen?

   Ja, uiteindelijk hebben alle kwalen met jezelf en je eigen denken te maken. En een ander kan je alleen maar een kontje geven, wanneer jij dat toestaat.

   Meer over het mechanisme achter elke healing lees je hier.

 58. Hoi daar, ik ben het met punt #1 niet eens. Ik heb het grootste deel van mijn leven te maken met demonen ( zwarte entiteiten) die mij het zeer moeilijk hebben gemaakt.

  Hoe weet ik dat het demonen betreft?
  Ik zie ze (eindelijk wat goh, wat zijn ze goed in verstoppen) en ik zie wat voor een invloed ze uitoefenen op mij en mijn gezin.
  Dit werkt door tot alle facetten in het leven.

  Sinds 2012 komen we tevens veel meer van deze verschijningen tegen om verklaarbare redenen en veel minder de traditionele huisspook.
  Deze lijken door te zijn of bezet te zijn door deze krachtige entiteiten.

  • Hoi, ALex,
   Wanneer je negatieve invloeden bemerkt van entiteiten, kijk dan nog eens naar punt 4. Op welke wijze resoneer je met de frequentie(s) van de energetische verschijnselen waarvan jij last hebt? De facetten in je leven waarop die verschijnselen impact hebben, zijn richtingaanwijzers naar het kern-issue.

   En ja, het klopt dat er zoiets als een poppenspeler-verschijnsel, (zoals ik ‘t noem) bestaat.
   Wil je mijn hulp bij dit soort, of andere energetische problematiek, stuur me dan een berichtje op info@happyholon.nl.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 59. Hallo,
  Ik deed vanwege mijn werk vast voor slapen vanwege de nacht dienst,
  Nu kwam er een zeer diep zwarte geest langs met niet zo hele fijne bedoelingen, deze was zeer bewust van zich zelf en was niet bang om zich aan andere stervelingen(in mijn droom) te laten zien.
  Comunicatie was niet mogelijk want hij wou maar 1 ding, binnen dringen.
  Ik ben overtuigt dat het een zeer oude geest betrof die al een hoop ellende heeft veroorzaakt en dat hij niet hier vandaan komt. Ik ben helemaal niet gelovig of spiritueel maar dit had ik nog nooit in deze vorm meegemaakt of gedroomt.
  De dood kwam ook in deze droom voor maar niet als geest of iets en de dood voelde minder erg aan dan deze zeer diep zwarte geest,
  Ik kan niks vergelijkbaars vinden op imternet en boeken het was namelijk zeker geen klop geest.
  Kan u mij miss iets meer vertellen over deze soort geest
  Mvg dennis

  • Hai Dennis,

   Geesten, wezens en energieën zijn er in miljoenen soorten en maten. Het is onmogelijk om iets te kunnen zeggen enkel op basis van deze info. Daarbij komt, dromen zijn bij uitstek een persoonlijke symbooltaal.

   Neem informatie uit dromen dus ook niet letterlijk. De kans dat droominformatie in de realiteit zo is (of bedoeld wordt), is minimaal.

   Als je deze symbooltaal wilt verklaren voor jezelf, dan wil ik daar met liefde over sparren met je in een Pick My Brain -sessie. In zo’n sessie kan ik ingaan op jouw persoonlijke omstandigheden en symbooltaal.

   Als dat is wat je wenst, stuur me dan een berichtje op info@happyholon.nl.

   Hartelijke groet,
   Nicky,

 60. Hallo Nicky,

  Ik kom veel bij een vriendin van mij thuis…. zij is anderhalf jaar geleden gescheiden, en dit heeft geleid tot een zware periode voor haar….. ik steun haar in dit proces…… soms ben ik een paar dagen achter elkaar bij haar, soms ook een paar nachten niet…..

  Nou is het volgende een feit…… altijd als ik niet bij haar thuis ben, gebeurd er van alles…… lampen die spontaan aan gaan, kastjes en lades die ineens openstaan, voetstappen, wc die plots doorspeelt…… en soms voelt ze zich ook bekeken…..

  Zelf heb ik 1x het gevoel gehad een entiteit te hebben gezien bij haar…..

  Nou vraagt zij zich af wat deze entiteit haar duidelijk wil maken

  Ook heb ik gevoelens voor haar, die sterker zijn dan de gevoelens die zij zegt voor mij te hebben, zou het daar iets mee te maken kunnen hebben…… aangezien alles gebeurd als ik niet aanwezig ben….

  Of is er toch een andere reden dat dit bij haar gebeurd……. ja, vraag het me toch af, omdat ik wel eens heb gehoord, dat de geesten/entiteiten iemand iets duidelijk willen maken, weet alleen niet of dit waar is

  • Hi Menno,

   Je huis is een spiegel van de ziel. Dat geldt voor de buitenkant, de inrichting en alle energetische verschijnselen die er wel of niet aanwezig zijn. Dat dit gebeurt, vertelt iets over haar. Het zegt iets over het soul-contract dat ze met de plek heeft. Er is namelijk altijd een reden waarom je woont, daar waar je woont.

   Wanneer je vriendin dit met mij zou willen uitzoeken, zodat de energie vrijgegeven kan worden, is ze van harte welkom om contact op te nemen voor een Happy Holon Huisconsult of een Pick-My-Brain-sessie.

   groet,
   Nicky

  • Hoi,

   Ik heb een auto immuun- spierziekte waar ik soms wel last van heb. Soms benauwd en moe. Nu zijn we een aantal weken op vakantie geweest, naar de bergen. Ik heb helemaal geen klachten gehad. Nu thuis weer wel. Gelijk doodmoe.
   Het kan zijn dat de lucht in dat bergrijke natuurlandschap beter is. Of dat ik ruimte onbewust mis, we wonen normaal in een kleine stadswoning.
   Maar ik ben ook erg gevoelig, vaak voorgevoelens, of dingen oppikken die anderen voelen. Kan het zijn dat er iets in ons huis zit? Toen de kinderen klein waren ervaarden we wel in de nacht dingen. Geen vervelende dingen, de sfeer in huis is voor mijn gevoel wel goed. Wel een oud huis.
   Zou je toch zo moe kunnen raken van geesten, die mogelijk prima zijn?

   • Hoi Leah,
    Het lijkt me niet fijn om thuis niet zo uitgerust te zijn als in de bergen. Tuurlijk is het zo dat bergen een positieve invloed hebben op je gestel. Het is niet voor niets dat sanatoria daar gebouwd worden. Maar als het verschil tussen uit en thuis zo enorm is, dan zou er inderdaad meer aan de hand kunnen zijn. En dat hoeft echt niet altijd geest-activiteit te zijn, maar dat is wel mogelijk. Dat kan ik natuurlijk op deze wijze niet beoordelen.

    Wanneer je dit met mij zou willen uitzoeken, zodat de energie van het energetisch fenomeen vrijgegeven kan worden, ben je van harte welkom om contact op te nemen voor een Happy Holon Huisconsult of een Pick-My-Brain-sessie. Stuur me dan een mailtje op nicky@happyholon.nl.

 61. Dag Nicky,
  Ik zit met iets.
  Ik woon vanaf 2016 in een koopwoning, de eerste voor ons. Wij zijn hier erg blij mee ook al moeten wij hier veel doen.
  Nu hebben wij een dochter van 2,5 jaar, die heel vaak dingen ziet die er niet zijn en/of zijn geweest in het verleden; bv een ambulance die voor bij rijdt. Al weet ik zelf dat dit heel goed kan, omdat hier in de wijk vroeger veel ouderen woonden en zijn overleden en/of op gehaald.
  Maar in mijn woning wonen er 2, die ik zelf niet kan zien maar heel goed weet dat die er zijn. Één is mijn moeder, die met mij mee is verhuisd, helemaal geen probleem.

  Mijn vrouw zeg heel vaak dat ik in mijn slaap met haar praat en dat mijn vrouw hier door wakker wordt en aan mijn moeder vraagt om ons te laten slapen. Hahah erg grappig als ik dit hoor.

  Maar mijn dochter ziet een man. Ze zegt altijd als ze hem ziet ‘dag meneer’, en wijst hem aan.

  Ik denk dan okee ze ziet hem, geen probleem. Maar nu komen wij er achter dat hij min of meer de reden is waarom ze wakker word in de nacht. Hij raakt haar aan en of kietelt.

  Mijn schoonvader is gelovig en ziet hem ook heel vaak en weet hem aan te wijzen waar hij is. Hij heeft een aantal keren geprobeerd om hem weg te sturen, maar hij luistert niet. Wij vinden het niet erg dat ‘ie er is, maar laat ons kind slapen. Hij wil misschien met haar spelen. Dit is niet erg en mag ook, maar dan wel overdag.

  Mijn vrouw voelt zijn aanwezigheid ook erg goed. Ik heb mij er voor afgesloten, maar ik stel me wel er weer voor open omdat mijn dochter mij hier bij nodig heeft.

  Hoe krijg ik het duidelijk voor deze man, dat hij haar met rust moet laten als ze gaat slapen?

  • Hai,
   Dankjewel voor je verhaal.

   Een huis vertelt iets over zijn bewoners. Het is een spiegel. Dat geldt dus ook voor alle energetische verschijnselen die zich in een woning afspelen. Dit is wat ik het soul contract noem.

   Wanneer je die resonantie snapt, dan snap je ook waarom een energetisch fenomeen aanwezig is en kan die energie vrijgegeven worden.

   Een manier om dat te doen, is door met open hart en open mind, een ‘gesprek’ aan te gaan met de energie. Wil je daarbij mijn hulp, dan kan dat in de vorm van een Happy Holon huisconsult of een pick-my-brain sessie. Alleen maar communiceren dat een verschijnsel je met rust moet laten, is, zoals je al hebt gemerkt, weinig effectief.

  • Hierover moet je advies vragen van een arts. En tijdens een slaapverlamming kalm blijven, wanneer je er angstig van wordt. Slaapverlamming staat er om bekend dat het ervaringen met zich mee kan brengen, die bestempeld worden als paranormaal.

  • Hé Nicky ik ben Rene, ik heb in 1979 een heel zwaar ongeluk gehad, en ik heb een lange tijd in het ziekenhuis gelegen. Mijn moeder zei dat ik maar 1 dag in het ziekenhuis heb gelegen. Ik weet dat ze dat heeft gelogen, want ik lag helemaal open, mijn hersenspan was gescheurd en ik was ongeveer 4 liter bloed verloren en ik lag totaal in elkaar. Alles was stuk. Ik weet dat ik met de politie mijn fiets naar mijn moeder bracht en ik stond er naast.

   Ik wil je nog veel meer vertellen. De gemeente heeft mijn moeder toen die tijd geld gehad maar goed, ik hoop dat ze het nog voor haar dood vertelt. Mijn vader zei wel, je moet het aan je moeder vragen. Dus ik wist al genoeg.

   Maar wat mij sinds die tijd gebeurd is, ik heb zelf het gevoel dat er een andere ziel in mijn lichaam is gekomen in het ziekenhuis. Want mijn moeder kwam en ik weet nog goed dat ik zei: wie zijn jullie? Ga weg.

   Maar nou komt het mooie: ik krijg of voel wat er gaat gebeuren van te voren en kan voelen of zien dat ze de waarheid vertellen. Ook heb ik visioenen gezien en gesproken. Een keer zaten ze onder lichaam, daar keek ik door heen en ze boven lichaam zag ik het was pikdonker. Hij zei: je gaat dood en er waren er wel 40, maar zodra ik naar ze toe liep waren ze weg. Ook zei er een: je bent een kunstenaar. Ik wist niet wat mij overkwam. Ik wil nog veel meer zeggen.

   Ik vraag mij af, waarom voel ik dingen aan. Groetjes Rene

   • Dank je wel voor je verhaal, Rene. Je hebt een hoop meegemaakt, begrijp ik uit je bericht.

    Je vraagt me waarom jij bepaalde dingen goed kunt aanvoelen. Ik heb geen goed antwoord daarop, anders dan dat ik denk dat iedereen een capaciteit bezit om dingen aan te voelen.

    De één weet die capaciteit misschien beter in te zetten dan de ander. En de reden waarom de éen dat beter kan dan een ander, heeft te maken met zowel talent, als training.

    Je afvragen waarom je een bepaald talent of bepaalde capaciteit bezit, is minder nuttig dan je afvragen wat je met dat talent kunt en wilt. Wanneer je voor jezelf weet wat je wilt met een talent, dan kun je verdere stappen ondernemen. Je kunt natuurlijk ook besluiten er verder niets mee te doen.

 62. Hoi Nicky,

  Zeer interessant stuk, zeker omdat ik s’nachts regelmatig door een entiteit wordt aangeraakt / of dat een entiteit contact zoekt. We zijn 2 jaar geleden verhuisd en ons huis had er zeker ook mee te maken, maar nu heb ik het in ons nieuwe huis ook weer. Ik denk dat punt 4 bij mij speelt, maar ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan / moet oplossen. Ik heb reeds vaker contact gezocht met een natuurgeneeskundige en zij zei dat ik mijn grenzen beter moet aangeven. Hoe hard ik het ook probeer dit lukt me blijkbaar nog steeds niet. Tips?

  Groetjes R

  • Hi R.

   Een manier om van ‘buitenaf’ te werken aan grenzen is aandacht schenken aan de omphalos in je woning. Dat brengt je meer in verbinding met je eigen centrum, waardoor grenzen stellen makkelijker zal gaan.

   Wil je meer hulp bij dit vraagstuk, dan mag je natuurlijk altijd een consult aanvragen bij me.

   groet,
   Nicky

 63. Beste Nicky

  Dankjewel voor dit artikel!

  Over het derde punt in je artikel zou ik meer willen weten. Gewoon omdat daarin nog wel eens een sleutel voor meer begrip van wat ons kind mee- en doormaakt.

  Om privacy redenen kan en wil ik niet op publiek internet veel hierover zeggen, maar ik zou een prive bericht op prijs stellen.

  Alvast bedankt

  K. uit Midden Nederland
  Vader

  • Ik ken je persoonlijke situatie natuurlijk niet, maar in het algemeen kun je stellen dat kinderen, zéker als het kleine kinderen betreft, energieën uitdrukken die door hun ouders onderdrukt of ontkend worden. Ik zal je een privé-mail sturen. Groet, Nicky

 64. Hallo Nicky,

  Sinds 2006 is ontdekt dat ik last heb van “entiteiten.” Ik kreeg ineens zelfmoordneigingen, kon niet slapen en werd, knettergek in mijn hoofd. Begon mijzelf te slaan e.d. Ik merkte dat dit niet van mijzelf was en mijn moeder in die tijd constateerde ook dat ik er slecht aan toe was.

  Via familie die iemand kent die entiteiten kan verwijderen, werd een foto van mij gemaakt en opgestuurd naar deze mevrouw. Toen ze enkele zware entiteiten bij mij weghaalde viel een spanning van mij af en alles was weer normaal. Echter kwamen deze klachten weer terug en heb er nog steeds regelmatig last van. Ook kreeg ik contact met een ander vrouwtje die zelfs kan waarnemen waar ik last van heb.

  Het zijn niet alleen overledenen maar ook zwart en lelijk, aliëns, demonen en de laatste tijd voornamelijk energieën die uit de onderwereld komen. Deze klampen bij mij aan en heb weer last. Het heeft mij al een vermogen gekost en het blijft maar komen. Soms gaat het hooguit een driekwart jaar goed, maar als ik even denk dat ik al lang niets heb gehad heb ik er weer een hangen binnen korte tijd. Het is of ze er op zitten wachten.

  Ik heb al op sites verschillende methodes geprobeerd om ze ook verbaal weg te krijgen maar het lukt nooit. Ik ervaar ze als vervelend en als ik er niet snel vanaf ben krijg sta ik doodsangsten uit met hartkloppingen, agressieve opvliegers en angstdromen in het geval ik even in slaap val. De ene zegt dat het ligt aan mijn grote aura, de ander weer aan dat ik in mijn kracht moet staan.

  Bescherming werkt niet, dan krijg ik ze juist en het heeft mijn leven beïnvloed waardoor ik vaak niet kan functioneren omdat ik van uitputting niet aan mijn dagelijkse ritme en werk kan komen. Help me s.v.p. Ik ben bang voor de toekomst en voor mijzelf dat het een keer echt goed fout gaat. Groet Danny

 65. Hallo Nicky,

  Mijn dochter van 15 is HSP. Er word gezegd dat ze een zeer grote aura heeft. Voor mij als leek betekend dat ze dus veel energie van heel veel oppakt. Ze heeft een techniek gekregen (ritsen) wat ze moet gebruiken als ze een drukke omgeving in gaat. Dat er hier in huis entiteiten zijn weten we en zien het niet als iets “ergs”. Maar gister bijvoorbeeld is ze met school naar Amsterdam rijksmuseum geweest. Was druk in de trein en ze heeft regelmatig geritst. Maar s’avonds was ze kapot moe en enorme hoofdpijn. Heb jij tips hoe ze zich beter kan beschermen tegen de energie?

  Groetjes Carla

  • Het beste advies wat ik kan geven is: laat een waarneming vooral een waarneming blijven. Je hoeft er niets mee te doen en je hoeft er ook niks van te vinden. Dat ‘doen’ en ‘er iets van vinden’ is wat moe en prikkelbaar maakt. Natuurlijk gaat dit ‘doen’ niet altijd bewust, dat vereist oefening en zelfkennis. Maar laat de waarneming gewoon alleen een waarneming zijn op het moment dat het je opvalt. Net zoals die auto die voorbij rijdt. Die hoef je ook niet in je lijf te stoppen.

   Wat ook moe maakt, is het hooghouden van een energetische bescherming of jasje. Dit is een vorm van weerstand. Ook dat is ontzettend vermoeiend en werkt op lange termijn contra-productief. Wanneer je denkt dat je ‘bescherming’ nodig hebt, is dat tevens een uitnodiging tot ‘aanval’.

   Dus mijn advies is: laat een waarneming, gewoon alleen een waarneming zijn.

 66. Wij, gezin van man,vrouw en 2 zonen. 3 jaar na de zelfmoord van mijn zoon werd het stil. Bijna alle kennissen vrienden en familie mijden ons huis. Wij zitten in een neerwaartse spiraal. Oudste zoon overleden, jongste zoon 18 jaar epeleptisch en autistisch. Moeder hoge bloeddruk, hartproblemen en zware reuma. Al jaren bezig met jongste zoon voor goede medische zorg en/of onderkomen.Psychische zorg laat het afweten, overbezet. Er lijkt soms geen eind aan onze ellende te komen.

  Al jaren hoopte ik op een teken van mijn oudste zoon. Het kwam er niet of ik zag het niet misschien. Nu,..3 jaar later gebeuren er rare dingen. Ik geloof heilig in G*d en vind veel steun in Hem. Echter recent heb ik een ervaring gehad die ik niet kan verklaren. Toen ik op een avond in het donker in bed kroop wilde ik mijn slapende vrouw een nachtkus geven. Zij lag met de rug naar mij toe. Al liggende moest ik over haar heen buigen om haar te kunnen kussen. Op het moment dat ik over haar heen boog verscheen er een bijzonder eng gezicht die heel snel recht op mij afkwam met een diep geluid van een harde zucht. Een lichtflits kwam van opzij en ik werd heel hard opzij gedrukt op mijn kussen. En weg was het. Met hevige hartkloppingen en vol ongeloof ben ik na een lange tijd angstig in slaap gevallen. “Wat was dit?”.

  Enkele maanden gingen voorbij met ups and downs. Gekke dingen gebeurde er niet meer. Tot vorige week.Ik laat elke morgen heel vroeg de hond uit. Soms ga ik eerst naar de wc. Op deze ochtend zat ik rond 05.00u op de wc toen ik na enkele minuten gerommel hoorde in de kast naast de wc. Ook de kastdeur bonkte open en dicht. Het volgende waren duidelijke voetstappen en een stem die op die van mijn zoon leek. Ik antwoordde nog dat ik hem niet kon verstaan en dat hij even moest wachten tot ik van de wc kwam.

  Al gauw deed ik de deur open om tot de conclusie te komen dag er niemand in de kamer was. Ben naar boven gegaan en zag dat zowel mijn zoon als mijn vrouw in diepe slaap op bed lagen. Kippevel moment. Ik was super nuchter en klaar wakker en weet zeker dat ik stemmen, gerommel en voetstappen heb gehoord.

  Mijn jongste zoon heeft heel lang schimmen gezien en stemmen gehoord toen hij nog jong was. Hij is behandeld voor psychose maar later bleek de psychose te zijn veroorzaakt door verkeerde medicatie. Nu vraag ik mij wel eens af of hij wellicht toch die dingen gezien en gehoord heeft. En zeker nu ik ze zelf heb meegemaakt.

  Wij gaan langzaam ten onder aan alles wat wij meemaken. Moe zijn we en ons lichaam is zwaar, en lusteloos. Geen kracht meer om ons er tegen te verzetten.

 67. Hallo
  Mijn dochterje van 3 ervaart een negatieve entiteit in ons huis. Ze schrikt hier erg van en is er bang voor. Sindsdien slaapt ze ook zeer slecht. Ik heb het huis al laten reinigen dan gaat het een paar weken goed maar daarna is het weer terug. Ook heb ik geprobeerd om samen met haar te vragen of hij weg wil gaan.
  Wat kan ik er nog aan doen?

 68. En ik krijg veel boodschappen door via muziek.Al voordat een nummer op de radio begint,of bij de eerste deun,krijg ik een sein d.m.v. een emotie die bij mij wordt “aangeprikt”.
  Is dit mogelijk?

 69. Hoi Nicky,
  Ik neem snel emoties over van anderen,ook van entiteiten .Nu is het zo dat ik op dit moment regelmatig last heb van slaapverlamming.Ken jij dit en heeft het één met het ander te maken en weet jij of hier iets aan te doen is?Het is iedere keer weer erg beangstigend.Ook heb ik veel last van nachtmerries,mijn slaap is niet meer echt mìjn slaap,als je snapt wat ik bedoel.
  Niet alle entiteiten herken ik,sommige wel.Van hun snap ik de boodschap ook,van de andere niet,voel ik alleen maar haat.k woon om de hoek van een begraafplaats.Ik ben niet bang maar wil ook niet dat dit mijn leven gaat
  beheersen,ik heb er s’nachts geen invloed op .

  • Hai Sandra,

   Ik heb (nog) geen ervaring met cliënten met slaapverlamming, maar weet dat het verschijnsel bestaat. Uiteraard kan er een verband bestaan tussen kwaal en entiteit, maar dat is niet per definitie zo.

   Voor advies over slaapverlamming raad ik je aan om hulp te zoeken bij een huisarts en/of slaapspecialist.

   Wil je op een constructieve manier omgaan met jouw waarneming van entiteiten, dan raad ik je aan een training of opleiding te volgen, waarin je dat leert.
   Groet,
   Nicky

 70. Hallo Nicky,

  Wat kun je doen als je er bewust van wordt dat iemand zijn leven is overgenomen door een entiteit. Als dat iemand is die hulp en verzorging nodig heeft, geen andere mensen om voor te zorgen omdat hij die een bepaalde manier weg jaagt. En ook nog voor de jonge kinderen gezorgd moet worden.
  Hoe is zoiets moeilijks aan te gaan.

  • Hai Devina,
   Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan. Wanneer jij je bewust bent van iets wat bij een ander speelt, wil dat nog niet zeggen dat die ander zich daar ook bewust van is. Het is niet aan jou om daar ongevraagd op in te grijpen. Mocht de ander openstaan voor wat jij waarneemt, dat in zichzelf ook (h)erkennen én besluiten daar iets mee/aan te doen, alleen dan is het mogelijk die persoon te helpen om blijvend iets voor zichzelf veranderen.
   Je kunt niet iemand helpen, die niet geholpen wil worden. Iedereen kan alleen zijn eigen ‘spoken verjagen’.

   Zorg, als je kunt, in ieder geval dat de juiste opvang, medische en psychische (crisis)hulp beschikbaar is voor deze persoon en diens kinderen.
   Sterkte,
   Nicky

 71. Hoe kan het dat nadat ik salie heb gebruikt ik steken in mijn borst krijg?
  Is mijn lichaam niet van mij of moet ik hulp aanvaarden? Ik heb jaren geleden besloten me voor een hoger maar onduidelijk doel in te zetten, maar het slokt wel me leven op. Ik wil er zelf wel duidelijkheid in krijgen maar aardse hulp sluit nauwelijks aan.

  • Hi Lianne,
   Het is onmogelijk om antwoord te geven op je vraag met maar een paar regels informatie. Wil je hier echt induiken, dan kun je een consult bij me boeken. Voor lichamelijke klachten raad ik je dringend aan hulp te zoeken van een arts. Al is het alleen maar om medische dingen uit te sluiten. Groet, Nicky

 72. Dag Nicky,
  Ik heb in dit huis sinds ik er woon matige, en soms angstaanjagende dromen. Er is geen dag dat ik niet droom. Zit deze narigheid in mij? Ik ben een rustig, postief persoon. Bij mijn ouders heb ik wel eens een hand over mijn gezicht gevoeld, ik schreewde maar het maakte geen geluid. Ook voel ik in mij slaapkamer vh huis waar ik nu woon wel eens lichtelijk of iemand mij aantikt. Soms is het dan mijn man die mij aantikt om te zeggen dat ik snurk, maar ook wel eens niet. Opzich zijn die dromen meestal een voorbode van iets. Nu heb ik ook wel eens een chakra healing gehad, iedereen voelt dingen, maar ik niet, dat is dan weer de anderde kant van het verhaal.
  Is dit iets? Zit dit in mij of om me heen? Ik heb verder geen angsten in deze kamer.
  Ook heb ik het idee dat ik al veel eerder/langer, een beter leven had moeten hebben en dat wellicht ik of iets dit tegenhoudt, maar wellicht gaat dit iets té ver. Gr. Vivienne

 73. Interessant stuk…toch moet ik je bekennen dat ik af en toe een entiteit verzoek om weg te gaan en daar gebruik ik salie voor. Het werkt altijd. Ik praat uiteraard met de entiteit en verzoek hem/haar vriendelijk doch dringend om weg te gaan. Ik wil het niet in mijn huis.
  Entiteiten hebben een soort abonnement op mij. Ik voel ze, hoor ze en weet wat ze willen. Ze zoeken mij dan ook vaak op om boodschappen door te geven. Ik heb dus een zesde zintuig zoals vele mensen dat noemen.
  Ik heb al een aantal keren mensen mogen helpen waaraan een entiteit aan kleefde. Ik ben hier eigenlijk pas mee begonnen omdat ik dit vroeger niet durfde en bang was. Maar nu voel ik het als een soort missie. De eertse echte sessie ging heel spontaan:

  Een paar maanden geleden heb ik zomaar spontaan een jongen op een terras waar ik gewoon een wijntje zat te drinken geholpen. Deze jongen had jaren geleden zijn vriend gevonden. Deze had zichzelf opgehangen vertelde hij. En terwijl hij mij dit ingrijpende verhaal vertelde wat al jaren geleden gebeurd was kwam de Theresa Caputo in mij naar boven…zomaar…ik trilde hevig en vertaalde wat de entiteit nog wilde zeggen. Het was een ongeluk, hij speelde met de gedachte om een einde aan zijn leven te maken. Hij was zeer verdrietig op dat moment. En toen ging het mis. Hij speelde met het touw om zijn nek, viel en hing zichzelf op. Hij kwam zeggen dat het hem speet en ik begin toch te huilen!! Deze tranen waren van de entiteit! Dat vertelde ik ook…”dit zijn niet mijn tranen hoor!” De jongen had altijd al gedacht dat het zo was gegaan maar wist het niet zeker. Mijn trillen hield op…de laatste woorden van de entiteit waren..”ok, tis goed zo”…”ok, ok, ok”. En hij was weg….ik voelde dat hij verder kon en naar het licht vertrok.

  Dit is een korte samenvatting uiteraard want ik heb een uur op dat terras zitten trillen, mensen dachten waarschijnlijk dat ik wat anders op had ofzoiets 😉
  Ik kwam die jongen twee weken later tegen en hij zei mij dat ik hem vreselijk goed geholpen had en dat hij geen last meer had van de entiteit wat ooit een kameraad van hem was. Hij bedankte mij en ik voelde me trots en verbaasd (onzeker typje dat ik ben) …”dit kan ik dus? heb ik hier goed aan gedaan? Moet ik hiermee verder? Hoe pak ik dat aan?”

  Ik praat hier verder met bijna niemand over omdat veel mensen in mijn omgeving erg sceptisch zijn. Vandaar dat ik jou dit bericht stuur….

  Gr, Fairyheart

  • Beste Fairyheart,

   Allereerst, dankjewel voor het delen van je ervaring!

   In antwoord op je vraag: Alleen jij kunt de keuze maken of je hier verder mee wilt of ‘moet’. Alleen jij kunt bepalen of je het bij deze ene ervaring wilt laten, of niet. Luister hiervoor naar je hart en intuïtie.

   Wanneer je de keuze maakt om verder te gaan, dan zal ik je altijd aanraden om jezelf te laten scholen in energiewerk en/of entiteitenwerk. Zo kun je in een veilige omgeving oefenen. Als je ervoor kiest met dit werk door te gaan, maak je dan niet al te druk over de manier waarop of bij welke leraar. Wanneer je met volle overgave deze keuze hebt gemaakt, dan kun je erop vertrouwen dat de juiste leraar vanzelf verschijnt. Succes!

   Groet, Nicky

 74. Hoi.
  Ik ben het niet helemaal met je eens over de salie.
  Ik reinig mijn huis 2X in het jaar met salie. En tussendoor wanneer ik er weer een paar zie. En de entiteiten gaan wel degelijk weg dan.
  Ik zeg dan ook heel duidelijk bij het reinigen, dat ze het beste hier weg kunnen gaan. Omdat het ook vaak verdwaalde geesten zijn. Ik heb het zelf meegemaakt, dat mijn overleden ex schoonmoeder de trap op kwam lopen en haar zoon riep ( mijn ex-man dus). Ik zei haar dat hij niet meer hier woonde. En dat hij in een andere stad woonde. Zij floepte weg. En kwam de andere dag terug, omdat ze hem niet kon vinden. Ik heb toen het adres opgezocht en het haar verteld toen ze zich weer liet zien. En floep weg was ze weer. Heb haar daarna nooit meer gezien. Dus ik denk dat ze het adres gevonden heeft
  Maar witte salie werkt wel degelijk voor mij. En misschien gaan ze een paar weken weg of zelfs een paar maanden. Maar dan heb ik ff rust in huis. Mijn zoon had ook veel last van entiteiten. Salie gebrand en vriendelijk gevraagd of de entiteiten wilde weggaan omdat mijn zoontje er erg bang van was. Daarna nooit meer gezien en gehoord.
  Ik heb dit van een oude echte Indiaas geleerd. En die doen dit al eeuwen!! Verder goed artikel hoor. Alleen moest ik het ff kwijt over de salie.

  • Hoi Veronica,
   Je vertelt het zelf al: naast dat je salie brandt, communiceer jij duidelijk met energievormen. En deze communicatie is wat helpt, niet het branden van de salie :).
   Rituele verbranding van salie helpt intenties te versterken. En in dit geval helpt het jou waarschijnlijk ook om tot deze communicatievorm te komen. Vooral blijven doen dus, zou ik zeggen!
   Groet, Nicky.

  • Klopt dat witte salie helpt. Mijn zoon gebruikt deze ook bij mensen die vragen om hun huis te zuiveren wegens last van identiteiten.
   Waar wij wonen is moord en zelfmoord gebeurd, en hadden 3 identiteiten in huis die boven steeds rondliepen en hoorden wij steeds voetstappen.
   Mijn zoon heeft witte salie gebruikt om ons huis te zuiveren.
   Twee die hier vastzaten wegens wat gebeurd was zijn weg en de derde is een oud vrouwtje dat zich hier bij ons goed voelt.
   Sindsdien horen wij niets meer.

 75. Goedemiddag,

  Mooi beschreven in je Blog.

  vraag over punt 7.
  Wat kun je doen wanneer je denkt last te hebben van entiteiten?
  >>>
  Vraag jezelf eerst af of het probleem dat je ervaart van jou is of van ‘dat andere’. Is het van jou? Erken het en ga ermee aan de slag.

  Is het van ‘dat andere’? Neem dat dan waar en heb hier geen oordeel over (zie punt #6). Ervaar wat het met jou doet. Je kunt hierover bewust met de betreffende entiteit communiceren.
  >>>
  Bovenstaande wordt erg lastig als het kinderen betreft.
  En al helemaal als je als ouder zelf niet kun communiceren met entiteiten.
  Je kunt daar hulp voor inschakelen, maar als een kind met regelmaat (dagelijks) “bezoek” krijgt is dat niet te doen.

  Nog tips?

  • Ja, laat jezelf en ook je kind scholen in omgang met entiteiten en energieën. Daardoor maak je jezelf minder afhankelijk van anderen en neem je je verantwoording. Kinderen zijn nog veel flexibeler in hun wereldbeeld dan volwassenen. Daarom gaat hen de communicatie met energievormen vaak veel makkelijker af dan volwassenen. Leer kinderen omgaan met energie(vormen) i.p.v. het te ontkennen. Daarmee geef je ze een groot geschenk voor de rest van hun leven.

   Wanneer ik vermoed dat mijn kind van vijf ‘iets’ met zich mee genomen heeft, is eigenlijk altijd de vraag: ‘Is het van jou?’ al voldoende. Vaak weet ze ook nog precies aan te geven van wie het dan wel is. Op haar eigen manier laat ze de energie dan los en van zich afglijden.

 76. Graag zou ik opheldering willen over punt 7 – Stuur ze nooit naar licht!
  Waarom niet? Hoe komen ze daar dan….
  Waarom zouden ze bij jou (of een persoon/ruimte ) moeten blijven?

  • Dag Syl,
   Ieder wezen, zichtbaar of onzichtbaar heeft een missie en de keus die missie uit te voeren of niet. Jij kunt nooit voor iets of iemand anders bepalen wat die missie is. En of ‘ze’ die missie moeten uitvoeren of niet. Wel kun je bewust in communicatie gaan op het moment dat jij vindt dat met ‘hun missie’, jouw grenzen overschreden worden. Je kunt een entiteit bewust maken van datgene waarmee ze jouw grenzen overschrijden en zo tot een oplossing komen.

   Bekijk het eens zo: hoe zou jij het vinden als je plotseling wordt weggestuurd van een plek waar jij het fijn hebt of van een missie die je moet/wilt uitvoeren. Dat zou je toch ook niet fijn vinden? Dan ga je toch ook in gesprek met degene die vindt dat je weg moet en kom je tot een compromis?

   Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat de mens niet het alleenrecht heeft op ‘ruimte’. Het is ook belangrijk om je eigen grenzen te kennen. En te herkennen en aan te geven wanneer die grenzen overschreden worden.
   Groet, Nicky

 77. Hallo Nicky,

  Een mooie verhelderende blog, dank je.

  Wanneer ik mensen help door een speciale persoonlijk wierook samen te stellen om in hun huis te branden, gaat het er mij altijd om dat ik een samenstelling maak net als een oliemengsel waarmee ik een behandeling zou geven. Dus werkend op heling van de betreffende persoon of personen die in het huis leven, dus niet een enkelvoudig iets. Ook kan het helpen met andere dingen te werken, zoals de vele mogelijkheden in stenen en nog veel meer, maar ik vind het zelf heel belangrijk dat er uitgezocht wordt waar het geplaatst wordt en dat datzelfde met regelmaat gereinigd wordt, uiteindelijk neem je zelf ook regelmatig een bad of zo.
  Toen ik jong was, was de grote voorjaarsschoonmaak heel normaal, zoiets is nu ook geen overbodige luxe, waar veel negatieve energie aanwezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *