7 dingen die je echt moet weten over entiteiten

entiteitenEen entiteit is iets wat een bestaan heeft.

Verreweg de meeste entiteiten hebben een definitie. Zo zijn bedrijven, liedjes, personen, dieren, ideeën, gedachten, databases allemaal voorbeelden van entiteiten.

Het woord ‘entiteit’ wordt ook gebruikt voor een energie of energievorm die bestaat. Voor energievormen bestaan niet altijd duidelijke definities, maar wel kun je een entiteit (of energie) duidelijk waarnemen.

Binnen de esoterie wordt met entiteit (meestal) een niet-fysieke energievorm met een bewustzijn bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn: geesten, natuurwezens, en wezens van andere werelden of dimensies. Over entiteiten met bewustzijn moet je een aantal dingen weten:

#1 – Entiteiten doen je niet met opzet ‘kwaad’

Net zomin als wespen, ratten, schorpioenen of slangen jou met opzet kwaad willen doen, als ze plotseling in je leefomgeving verschijnen, willen entiteiten dat ook niet. Entiteiten zijn voornamelijk bezig met hun eigen ‘overleven’. Net zoals jij en ik. Soms lijken entiteiten boosaardig, omdat ze misschien al wel honderden jaren een uitweg zoeken.

#2 – Entiteiten zijn er altijd… en overal!

Entiteiten zitten niet alleen in huizen in Engeland of in de bossen van Finland. Entiteiten zijn niet zeldzaam en zitten overal! Maak je niet druk over positieve entiteiten. Het zijn de entiteiten, die mogelijk een negatief effect op je kunnen hebben, waar je voor moet oppassen.

Deze entiteiten zitten ook overal. Ze zijn vaak in verhoogde concentratie aanwezig op plekken waar negativiteit, dood, pijn en boosheid aanwezig is, of was.

entiteitenLet daarom een beetje extra op je persoonlijke energetische grenzen bij plaatsen als ziekenhuizen, slagvelden, gevangenissen en begraafplaatsen.

#3 – Entiteiten kunnen lichamelijke en geestelijke symptomen veroorzaken

Lichamelijke klachten en veranderingen in gedrag of persoonlijkheid kunnen (gedeeltelijk) te maken hebben met entiteiten-aanhechting. Het ‘overnemen’ van iemand anders zijn of haar pijn, is op te vatten als een entiteiten-aanhechting. Wanneer je daar niets mee doet, kan dat gevolgen hebben voor je eigen gezondheid.

#4 – Entiteiten zijn niet het probleem, jíj bent het.

Wanneer je veel moeilijkheden hebt met entiteiten, kijk dan eens kritisch naar je eigen energie. Wat in jou, resoneert met die entiteit(en) in je omgeving waar je problemen mee ervaart?

Wees bewust en bewaak je eigen energetische grenzen. Wanneer je in balans bent, stressvrij en gelukkig, dan is de kans heel erg klein dat je last krijgt van entiteiten-aanhechting.

#5 – Entiteiten beschikken over een ander ruimte-tijd besef dan wij

Entiteiten leven in hun eigen ‘wereld’. Vaak kunnen ze ons niet eens (bewust) waarnemen. Wanneer je contact wilt maken met een entiteit, moet je je bewustzijn èn je communicatie aanpassen.

#6 – Oordelen is gevaarlijk, wanneer je dealt met entiteiten

Omdat entiteiten je (meestal) niet met opzet kwaad doen, is het fout om entiteiten te zien als de ‘bad guy’. Daarmee impliceer je dat jij dus de ‘good guy’ bent. Hierdoor ontstaat strijd.

Niemand ziet zichzelf ooit als ‘bad guy’, dus deze dualistische houding levert je alleen maar meer conflict en negativiteit op. Dit verergert een situatie en maakt jou aantrekkelijk voor nog meer negativiteit.

Een oordeel-vrije houding en je dienstbaar opstellen (hoe kan ik helpen?) is veel effectiever.

entiteiten#7 – Stuur entiteiten nooit naar ‘het licht’.

Je kunt niet weten wat de missie of opdracht is voor een andere entiteit dan jijzelf. Iedere entiteit en elke energievorm heeft, net als jij, de vrije keus om die specifieke opdracht te vervullen of niet. Stuur entiteiten dus nooit naar ‘het licht’. Daarmee bepaal jij wat ‘goed’ is en kom je weer uit bij punt #6.

Wat kun je doen wanneer je denkt last te hebben van entiteiten?

Ik hoor mensen wel eens beweren dat je met het branden van salie, entiteiten kunt verwijderen. Dat is niet zo. Je kunt daarmee wel de etherstructuur en energie in een ruimte veranderen, maar entiteiten laten zich er niet door verjagen.

Wat dan wel?

Vraag jezelf eerst af of het probleem dat je ervaart van jou is of van ‘dat andere’. Is het van jou? Erken het en ga ermee aan de slag.

Is het van ‘dat andere’? Neem dat dan waar en heb hier geen oordeel over (zie punt #6). Ervaar wat het met jou doet. Je kunt hierover bewust met de betreffende entiteit communiceren.

N.b. Niet communiceren is onmogelijk. Je staat namelijk altijd met alles in verbinding. Dat is al een vorm van communicatie.

Als je bewust in contact wilt gaan, stel je dan dienstbaar op. En maak het ‘gesprek’ altijd af. Bewaak hierbij goed je eigen grenzen. Eigenlijk is het net zoals in gesprekken met je medemensen, behalve dan dat de communicatie meestal niet met woorden plaatsvindt, maar met beelden, gevoelens en/of emoties. Wil je dit niet of heb je geen idee hoe je dat kunt doen, vraag dan hulp van een professional.

Welk van deze punten was voor jou de grootste eye-opener? Of welke juist niet? Deel jouw inzichten over entiteiten in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

85 thoughts on “7 dingen die je echt moet weten over entiteiten

 1. Hoi Nicky, bedankt voor deze mooie en niet oordelende tips en tekst. Ik heb iets raars ervaren sinds ik ben verhuisd 1 mei. 17 mei lag ik op mijn rug te slapen, maar na een half uur werd ik wakker omdat ik een gelijke druk voelde in mijn hele lichaam van boven naar beneden. In gedachten zei ik: dit is mijn lichaam! Gisteravond lag ik op mijn zij en kwam de energie van achter in mijn hele lichaam als een zware druk. Weer werd ik na een half uur wakker en zei ik: wegwezen, dit is mijn lichaam…
  Ik was niet bang, het deed geen pijn. Eerder dus neutraal, maar ook geen warme liefde of koude energie.
  Enig idee wat dit is?
  Groetjes Isabella

  • Hai Isabella,

   Fijn om te lezen dat je wat aan deze blogpost hebt. Wanneer je je opgeeft als Happy Holon Club Member, ontvang je voortaan al mijn nieuwste blogposts rechtstreeks in je inbox.

   Wat betreft je vraag: Dit kunnen een hoop soorten energieën zijn natuurlijk. Dat kan ik op basis van wat je hier schrijft niet beoordelen. Ik denk wel dat het belangrijk is om te onderzoeken of het niet een vorm van slaapverlamming is geweest. Als je dat kunt uitsluiten, en de situatie blijft zich herhalen en/of er spelen ook nog andere zaken, dan zouden we samen verder kunnen kijken wat er op energetisch niveau speelt. Mocht je daar interesse in hebben, stuur me dan een privé-email.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 2. Hallo Nicky,
  Mijn meter die bij ons inwoonde, stierf toen in 16 was, nu ben ik 48. Ik hou enorm van haar!
  Sinds mijn 20ste, heb ik af en toe ingevingen over de toekomst. Ik noem het om te lachen, mijn glazen bol. Die ‘meestal negatieve’ ingevingen komen eigenlijk altijd uit. Dat gaat meestal over mijn dichte omgeving, maar ook soms over mezelf.
  Toen ik zware problemen had en volledig in paniek was, voelde ik vaak iemand bij mij, die mij geruststelde of behoede voor iets. Een hand op mijn rechterschouder.
  10 jaar geleden zag ik mijn meter én peter, mijn peter stierf vóór mijn geboorte, die naast mijn bed zaten. Ik was toen enorm bang en wist niet, hoe ik het kon overleven. Een fantastische ervaring!
  Nu ligt mijn tante, mijn mama’s zus, in het ziekenhuis met corona. Ze is 86. Gisteren voelde ik me plots zo raar, temidden mijn borst en voelde echt dat mijn meter daar was. Ze liet weten dat ze er is voor mijn tante en dat ze niet alleen is. Een moeder verlaat haar kind nooit. Ik voelde nog heel lang haar aanwezigheid nazinderen. Deze morgen voelde ik het nog steeds en werd het heftiger. Het duurde wel een kwartier en kon enkele vragen stellen aan haar. Zachtjes verdween ze weer, maar niet helemaal.
  Ik voel me heel raar. Ik ken hier eigenlijk niks over, maar het is zo intens, dat ik mij afvraag wat er aan de hand is.
  Groetjes Joske

  • Dankjewel voor het delen van je verhaal, Joske.
   Volgens mij heb je heel goed verwoord wat er in jouw ervaring gebeurde. Twijfel daar ook niet aan. Wellicht wordt de betekenis ervan je op later moment (nog) duidelijk(er). En ook wanneer dat niet gebeurt, dan is het nog steeds een hele mooie ervaring.

  • Hallo Nicky,
   Ik ben met mijn vriendin bij haar thuis. Elke keer gebeurt er iets raars bijvoorbeeld: dat heel veel dingen steeds weg zijn of we horen steeds raare geluiden. We zijn nog maar tien en elf en we weten niet wat we er mee aan moeten. Vandaag gebeurde er iets zo raars namelijk dat ze steken kreeg in haar hart en haar rug de pijn we gingen kijken en ze had een wondje dus wij zouden graag willen weten of geesten bestaan.

   Groetjes Floortje ( 10 jaar )

   • Hai Floortje,

    Het allereerste wat ik je aanraad: vertel je ouders erover. Vertel ze wat je waarneemt en meemaakt. Vertel ze ook wat dat met je doet. En of je er bang voor bent of niet.

    Niet iedereen kan (of wil) energie waarnemen. Dat geldt zeker voor de energie die we geesten of entiteiten noemen. Veel mensen zijn er bang voor en daarom zullen veel mensen zeggen dat geesten niet bestaan. Bang zijn is echter niet nodig. Jij bent altijd machtiger en krachtiger dan een energie. Wel kan je soms last van energieën hebben of rare onverklaarbare dingen meemaken, die je misschien angstig maken. En dan is het handig om te leren wat je dan kunt doen.

    Wanneer je meer informatie zoekt over dit onderwerp, overleg het met je ouders en laat ze mijn website lezen. Dan kunnen jullie mij samen mailen voor hulp.

    Groetjes,
    Nicky

  • Hoi Nicky,

   Ik had in mijn peuter jaren 1-5 jaar last van paranormale verschijnselen in mijn kinderkamer. De eerste aanraking met negatieve energie kwam ik tegen toen we net verhuisd waren. Ik lag op bed toen plots het licht van de overloop gedimd werd en begon te knipperen.
   Daarna voelde ik een felle streek in rug. Toen ik in bed lag na die steek begon mijn bed heen en weer te bewegen, terwijl de lampen bij de overloop hevig begonnen te knipperen.

   Ondertussen begon een grote roze olifant, die naast mijn bed stond ook te leven en trok hevig aan mijn bed. Dat was nog niet alles. Ik hoorde een onheilspellende gelach op de achtergrond. Tijdens dat angstaanjagende lach ging mijn matras hevig heen en weer. Ik werd bij na mijn bed uit gegooid. Toen wist ik het, dit is het werk van de duivel.

   Toen ik hevig begon te schreeuwen kwam mijn moeder naar boven. Toen de deur van mijn slaapkamer openging was de duivel plots verdwenen en kwam niet meer terug.
   Ik had als gevolg van deze ervaring enorme angst om in de avond als kleuter op bed te gaan. Vooral als het donker werd brak het zweet mij uit van de angst. Heb ook diverse nachtmerries er aan overgehouden.

   Een paar weken later kwam ik in aanraking met de volgende paranormale verschijnselen: Er ontstond bij de slaapkamer muur een grijze plek op het behang, waarbij er op een gegeven moment een klein zwart poppetje kwam opzetten. Hhij liep zeer snel en werd groter en groter, toen de zwarte schim naderbij kwam. Hij had een grote zwarte hoodie op en was zwarter dan zwart. De entiteit stond naast mijn bed mij intens te bekijken zonder wat te zeggen.
   Mijn moeder lag op dat moment naast mij met de gezicht naar mij zij sliep en had niks in de gaten. Ondertussen pakte de schim een rode plastic schaartje en begon het haar van mijn moeder te knippen het hielt maar niet op en zei tegen hem kap er mee. De schim bleef maar door knippen totdat mijn hand/arm werd opgetild en de schim een klap in het gezicht gaf, als gevolg kreeg ik een enorme dreun op mijn hoofd van de schim waarbij mijn oren door de klap flink begonnen te suisen. Dat was ook het moment dat de schim een gekscherend tong naar mij uitstak die er uitzag als een rolfluit. Hij rende richting de wand, die naast mijn bed stond. Zijn renner was zeer snel en opvallend snel kromp de entiteit wanneer hij richting wand van de kamer rende verdween hij in een grijze plek op het behang als klein stipje verdween de schim uit het zicht.

   De jaren tachtig en negentig woonde ik nog bij mijn ouders. Had altijd het gevoel dat ik in de gaten werd gehouden door de schim vanwege zwarte stip op het plafond en of muur wanneer ik er naar keek verdween het ook weer.

   Mijn jeugd heb ik veel dalen meegemaakt en mijn ouders hadden vaak hevige ruzie. Ik weet wel zeker dat alles te maken heeft gehad met de paranormale verschijnselen die zich in de jeugdjaren hebben afgespeeld.

    • Kun mij uitleggen waarom ik eerst de duivel en dan een schim op mijn slaapkamer had .
     Bestaan deze paranormale verschijnselen nou echt of zijn het toch dromen.

     • Misschien waren het wel én paranormale verschijnselen én dromen. Én heeft het óók te maken met gebeurtenissen uit je jeugd. Misschien heb je ergens ook wel een capaciteit en gevoeligheid voor energie.

      Wil je meer duiding krijgen over dit hele verhaal, dan zul je je belevenissen met de duivel en de schimmen volgens je persoonlijke symboliek moeten ontcijferen.

      Zoals je al merkt, dat valt dus niet 1-2-3 uit te leggen op basis van wat je me hier schrijft. Daar is veel meer context voor nodig en dat voert echt te ver voor op dit blog. Maar je kunt natuurlijk altijd één van mijn diensten aanvragen per email 😉 .

    • Hallo,
     M’n vrouw en ik zijn zo een 3 en een half jaar samen, m’n vrouw heeft 2 kinderen dochter van 14 en zoon van 7. Ze vertelde me dat haar zoontje toen 4 vaak last had van entiteiten die hem in de nacht bezochten, wat ik kan aannemen heb zelf in mn jeugd enkele onverklaarbare dingen meegemaakt dit ter zijde, maar ik denk dat een van die entiteiten zich aan mn vrouw gehecht heeft.
     Het verloop: eerste wat we samen meemaakten is dat plots midden in de nacht speelgoed van de zoon aanspringt zonder dat er zelfs batterijen in het stuk speelgoed zaten. Op dit ogenblik verbleven we in het huis van mijn schoonmoeder, kort daarna zijn we samen gaan wonen. Vanaf de eerste week hadden we het gevoel dat er nog een energievorm aanwezig is. Nu is hier wat spanning in huis geweest en is de energie die hier hangt volgens mij ook veel negatiever geworden, deuren slaan soms uit zichzelf en er is geen tocht in huis, mn vrouw voelt zich echt erg depri als ze binnenkomt en dit gaat over het moment we de voordeur uit zijn. Nu had ik wat opgezocht en gelezen en was me duidelijk geworden dat het misschien mogelijk was te proberen communiceren en te vragen of het ons met rust wouw laten. Bij deze doe ik dat ook, en ze kwam en heel onrustig gevoel over ik begon ook uit het nx te huilen, wat ik niet kan verklaren. Waarop ik iets duidelijker en krachtiger zeg dat we graag met rust zouden gelaten worden. Waarop de koude zone over ons wegneemt en ik een volledig zwarte entiteit in de deur zie staan met donkerste ogen dat ik ooit gezien heb, weet hier niet echt raad mee en kan nog enkele voorbeelden geven van zaken die volgens mij echt wijzen op een negatieve entiteit

 3. Beste Nicky,
  Ik had deze nacht een vervelende ervaring met een entiteit. Ik lag in mijn bed en was wakker. Het was omstreeks vier uur in de ochtend. Mijn oren gingen suizen, mijn hoofd voelde vreemd en mijn lichaam voelde ijskoud. Ik besefte direct dat een entiteit een aantal seconden mijn energie aan het tanken was. Bang was ik niet, wel verontwaardigd. Mijn energie op peil houden is al moeilijk genoeg zonder dat daarvan genomen wordt. Hoe voorkom ik dit in de toekomst?

  • Hai Mieke,
   Kunnen ontvangen en je dienstbaar opstellen is een belangrijke sleutel. Energie is oneindig voorradig, in die zin kan dus niets of niemand energie van jou tanken. Je weerstand is wat energie kost. Werk aan die weerstand en je vermogen te ontvangen, dan gaat het je een volgende keer makkelijker af.

 4. Hallo Nicky,

  Sinds een halfjaar weet ik dat ik een nieuwetijdskind ben en dit verklaart achteraf een heleboel in mijn leven. Ik ben altijd tijd al hooggevoelig geweest en neem snel emoties over van anderen en voel af en toe entiteiten op plekken in huizen en in mijn eigen huis. Ik weet daar steeds beter mee om te gaan alleen lukt het mij niet om mij goed af te kunnen sluiten dan ben ik  doodmoe en voel ik mij vaak bekeken en merk ik deze aanwezigheid op.

  Ik voelde in mijn huis al een paar weken een zware onverklaarbare energie die ik telkens opmerke en die duidelijk aandacht van mij vroeg. Ik ben bij iemand geweest die pendelt en entiteiten kan weghalen. De eerste keer dat ik daar ben geweest heeft ze mij met de pendel gelezen en het bleek dat ik 8 entiteiten bij mij had en deze heeft ze naar het licht gestuurd en ik voelde mij meteen al heel veel beter en verlost. Ook heeft ze bij mij de entiteiten in mijn huis weggehaald.

  Het ging een tijdje goed tot dat ik weer het gevoel kreeg dat ik weer entiteiten bij me had en ja het bleek dat ik er 20 bij me had. Mijn oma is in die week ook overleden en ben ik ook op een begraafplaats geweest. Door dit verdriet zat ik niet lekker in m’n vel volgens haar ben ik een heel gevoelig en kan ik niet veel doen aan de aanhakking van een een entiteit, omdat ik moet leren om meer in m’n energie te komen. Ik ben nog relatief jong (23) en Ik zou graag willen leren om me meer weerbaarder te maken voor deze energieën en aanhaken van entiteiten. Ik ben er inmiddels niet echt meer bang voor maar ik vind het lastig om er mee om te gaan. Het zit heel erg in mijn aard om iedereen te willen helpen en misschien trekken entiteiten daarom ook wel naar mij toe.

  • Hai Iris,

   Wil je mijn persoonlijke mentoring op een aantal vragen, kijk dan eens bij Pick My Brain sessies.

   Ik kan een persoonlijk coachings-programma voor je samenstellen, maar je kunt natuurlijk instappen op één van mijn online trainingen.

   Geef je in ieder geval op als Happy Holon Club Member zodat je altijd mijn blogs met tips, info en inspiratie rechtstreeks in je inbox ontvangt. Ook ben je dan als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 5. Goedemiddag Nicky,
  Ik vind het alleen al fijn om even mijn verhaal kwijt te kunnen.
  Sinds een aantal maanden bij slapen steeds gerammel bij schuifdeur slaapkamer, ging duidelijk steeds heen en weer zonder dat er enige logische verklaring was, Schuifdeur vastgezet. Helaas daarna in mijn slaapkamer enorme klopgeluiden tegen muur, plafond en bij raam. Wordt steeds erger en de frequentie neemt ook toe. Ook hoor ik daarbij soms geluiden zoals bijvoorbeeld zeurend gekreun, van een kat die jankt of zoals vanmorgen gepiep van stofzuiger over vloer. Voor mij zijn de geluiden in mijn oor helder en duidelijk. Mijn partner hoort deze geluiden niet. de klopgeluiden horen we beide en beginnen inmiddels heel vervelend te worden. De energie komt soms heel dicht bij mij. Heb ook wel eens een fel licht links naast mijn bed gezien. Dat voelt dan weer goed. Toen ik met mijn hand in deze licht energie ging was het weg en verdwenen tevens de klopgeluiden even nadat ze nog even hard drie keer hadden geklopt. Heb van alles geprobeerd van salie, wierrook, kristallen en water en zeezout. Niets helpt helaas en het is niet leuk meer. Ik slaap er slecht door en word zeker 5 keer per nacht wakker (gemaakt?). Hoe kan ik nu het beste handelen? Nog even dit, een keer tijdens het ontwaken stond er een groot zwart gedaante bij mijn slaapkamerdeur met felblauwe ogen. Volgens mijn vriend een nachtmerrie maar zo ontzettend echt. Pfff, wat een verhaal zeg als ik het zo terug lees. Ben verder heel nuchter, niet bang en zou de energie of misschien meerdere energievormen in ons huis graag willen helpen. Maar hoe doe je dat?

  • Jee wat een verhaal, inderdaad. Fijn dat je geen er voor angst hebt. Dat scheelt al een heleboel.

   Wanneer je mijn hulp of mentoring wilt om met deze energieën te werken, kijk dan eens onder de ‘werk met mij’-tab op de site voor de mogelijkheden en stuur me dan een emailtje. Ik kan ook een persoonlijk les-programma voor je samenstellen. Groetjes, Nicky

  • Hallo, ik ben Leentje. Ik ben 5 jaar geleden op een appartement gaan wonen. Ik weet dat de vorige bewoners overleden zijn. Zij was ongeneeslijk ziek, en haar man heeft 3 dagen later zelfmoord gepleegd. Nu, vanaf de eerste dag, dat ik hier woon, heb ik me nog geen moment goed gevoeld. Ik sukkel met depressies, kan niet meer gaan werken enz…Soms voel ik tocht (wind) over me heen. En ook een bepaalde geur die ik niet kan thuisbrengen. Zou het kunnen te maken hebben met de vorige bewoners? Ik voel me hier zo slecht!

   • Dag Leentje,
    Wat naar om te lezen dat je je slecht voelt. Dat is niet fijn!
    Het kan heel goed dat dat (ook) te maken heeft met de energie in je woning. Wil je daar mijn hulp bij, stuur me dan een email op info@happyholon.nl. Kijk voor meer informatie onder de knop ‘werk met mij’.
    Groet,
    Nicky

 6. Beste Nicky,
  Ik heb vaak te maken met entiteiten. Vaak waren het entiteiten die hun verhaal kwijt wilden of zo iets. Ik heb 4 jaar geleden te maken gehad met een vrouw die er erg goed in was om mij bang te maken. Ze verplaatste spullen, liet dingen bewegen of ik zag in mijn ooghoek haar staan. Ze is toen een heel lange tijd weggeweest. Maar vandaag is ze weer terug! Ik schrok er erg van. Want eerst begonnen de gordijnen in de badkamer heel hard te wapperen zonder dat het raam open stond. Daarna vloog er een stiekje van de wasbak en toen ik de badkamer uitliep zag ik haar weer in mijn oog hoek staan! Ook heb ik een soort nagel gevoeld in mijn rug? Ik weet echt niet wat ik moet doen om haar duidelijk te maken dat ik haar niet kan helpen.

  Ik hoop dat je mij advies kunt geven over hoe ik hier het beste mee om kan gaan.

  Met vriendelijke groet,
  Marieke.

  • Hai Marieke,
   Blijf communiceren. Niets is krachtiger dan jij. Communiceer helder in beelden en emoties. En vraag haar hetzelfde te doen, dan wordt vast duidelijk waarom ze er is en wat ze van je wil. Wil je mijn hulp, stuur me dan een email op info@happyholon.nl.
   Vriendelijke groet,
   Nicky

 7. Hallo Nicky,

  Mijn zoon is ruim 3 jaar na de dood van mijn oma geboren. Toen ik hem laatst naar bed bracht bleef hij naar een punt in gang wijzen. Omdat hij nog niet meer zegt dan een paar woorden kwam er op de vraag ” wat zie je dan?” Eerst alleen maar “die” uit…Toen ik hem vertelde dat ik niets zag zij hij “oma” ..ik heb al vanaf mijn 14e het gevoel dat er meer is en heb o.a. mijn overleden buurvrouw en en de overleden oma van mijn gezien. Ook mijn eigen oma voel ik regelmatig om mij heen. Ik zou graag aan haar willen vragen of zij vorige week inderdaad bij ons was. Het lukt mij niet om in contact te komen. Kun jij mij tips geven hoe ik op de e.o.a. manier met haar kan spreken zonder dat dit een “gevaar” kan vormen voor mijn man en kinderen?

  Groetjes Esmé

 8. Hoi Nicky,

  Mijn zus heeft een week of 2 geleden last van schaduwen. En 2 dagen geleden nam ze haar douche. Tijdens haar douche kreeg ze geen lucht meer haar keel werd dicht genepen. Toen ze uit haar douche kwam zagen we echt 2 drukpunten die blauw zagen. Ze wil dit vertellen aan de mama en in tussen tijd ging de douche weer aan. Ze zijn naar het spoed gegaan mits ze ook heel de tijd last heeft van haar bloeddruk en het toestel om haar bloeddruk te meten viel helemaal uit. Ik maak me echt zorgen. Hebben we hier te maken met een demoon? Er was zelfs een moment waarbij er een kruis (gekrast) verscheen op haar hand en plots was het weer verdwenen.

  Groeten.

  • Hoi Jennifer,

   Er kunnen je inderdaad hele rare (en soms ook nare) dingen overkomen met energetische verschijnselen. Wat er precies met je zus gebeurd is, daar kan ik natuurlijk niets over zeggen n.a.v. je verhaal hierboven. Het is in ieder geval een zeer verstandig besluit van je moeder geweest om haar even te laten controleren door een arts.

   Mochten de energetische ‘rariteiten’ aanhouden, en mijn hulp is gewenst, dan kun je je moeder vragen om contact met me op te nemen per email. Wanneer je zus meerderjarig is, kan ze dat natuurlijk ook zelf doen.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 9. Lieve Nicky,
  Niet elk geval is hetzelfde denk ik. Bij mij is het zo dat ik plotseling last kan hebben van een enorme spanning, ziek.voelen, vermoeidheid, chagerijnigheid, angsten die steeds wisselen. dit kan dagen aanhouden om plotseling zo ver af te zakken dat ik mij weer lekker voel. Dan kijk ik in mijzelf en kan NIETS van deze zaken bij mij.terugvinden. Daarom ben ik.mij heel erg bewust dat dit niet van mij is. Jij gelooft als ik het artikel lees niet in kwelgeesten en ik wel.

  Als we dit verschijnsel uitsluiten dan worden mensen door deze geesten misleid. Dat merk je vooral als het steeds weer iets anders is waar je last van hebt.
  Toen ik mij hier niet bewust van was draaide ik bijna door.

  Wat jij beschrijft bestaat ook maar niet alle gevallen zijn hetzelfde. Als het in je energieveld zit wil het niet meer weg. Ook niet als je jouw problemen of wat mee resoneert oplost. Dit is wat ik denk.

  Ik vergeet te zeggen dat de entiteit dan niet weg is maar zich rustig houdt. De storm gaat als het ware liggen. Dankzij dat soort momenten ga je heel goed beseffen dat je jezelf soms niet bent en het ook jouw angsten, gevoelens niet zijn. Het is ziekmakend en je kunt je niet wapenen. Voor mij helpt het een beetje om niet tegen de aanvallen te vechten, maar toeschouwer te zijn en niet te reageren. Vooral ook bewust worden wat van jezelf is of niet. Ik had eigenlijk een heel verhaal in de juiste volgorde moeten schrijven. Ik realiseer mij dat het nu wat onsamenhangend overkomt

  • Hoi Henk,

   Elke situatie is anders, absoluut. Het is persoonlijk en iedereen is anders, dus dat is ook logisch.

   Ik ontken overigens nergens het bestaan van ‘kwelgeesten’. Ik noem ze ‘tricksters’ en ik kom ze zeker ook wel tegen.

   Fijn dat je voor jezelf een manier hebt gevonden om er mee om te gaan.

   Groet,
   Nicky

   (Ik heb je twee losse reacties even samengevoegd.)

  • Goede avond,

   Ik woon sinds eind 2017 in een eigen huisje samen met mijn zoon. Sindsdien is hij niet in zijn eigen bed te krijgen (in het huis van mijn ouders sliep hij zonder problemen in zijn bed). Ik dacht eerst dat het aanstellerij was. Dus het gevecht half jaar aangegaan, uiteindelijk toegegeven (van 20 tot 4 vechten, om 5:30 ging de wekker).

   Als ik op de zolder kwam, had ik altijd het gevoel alsof ik niet alleen was. Ook gaan de bewegingssensoren continu Af, eerst op de overloop naar de zolder en dan op de overloop bij de slaapkamers. Er schijnt een man hier rond te lopen. Hij is vrij heftig aanwezig. Hij zou in de 40 zijn En zou in het verleden niet goed geweest zijn voor eigen kind en het enige wat hij vertelt is dat hij mij en mijn moet beschermen. Verder wil hij niet praten.

   Nu heb ik hier zodanig last van dat ik angstig ben zodra ik boven kom. Mijn zoon slaapt al even in mijn bed. Ik heb in mijn huis continu het gevoel alsof iemand te dicht bij staat, vooral tegen de avond krijg ik een heel heftig gevoel. Ik weet niet hoe ik en mijn zoon) hiermee om moeten gaan.
   Ik ben ten einde raad. Hopelijk heeft iemand hier nog ervaring met zoiets die mij kan helpen.

 10. Hoi Nicky,

  Ik kan hier met niemand over praten. Hier mijn verhaal:
  Vannacht hebben mijn vriend en ik allebei gelijktijdig een nachtmerrie gehad. Bizar!! Ik heb zelf vaak een terugkerende droom en ik droomde dat ik mezelf in de spiegel aankeek en naast me in het spiegelbeeld zag ik een entiteit staan die vlak naast me stond en pas toen ik naast me keek en niks zag, zag ik dat die geest in de spiegel zijn arm om me heen wilde slaan. Pas toen mijn vriend een arm op mijn schouder schouder wilde leggen om mij wakker te schudden, gilde ik het uit en schrok wakker. Ik weet niet wat dit is. Ik schijn wel vaker te gillen in mijn slaap en soms hoor ik mezelf en dan word ik wakker. Of ik droom dat ik uit mijn lichaam getreden ben en door het hele huis rondwandel. Het gekke is dat ik soms denk dat ik ook echt daadwerkelijk wakker ben. Pas wanneer ik echt wakker word voelt het dagbewustzijn toch heel anders aan. Wat is dit?? Zou jij antwoorden kunnen geven op mijn vragen?
  Alvast bedankt.

  Liefs,
  Amber

  • Dat klinkt alsof je een lucide droom had.

   Als je denkt dat je droom een belangrijke boodschap voor je heeft, dan kun je de symboliek van die droom onderzoeken. Belangrijk daarbij is dat je kijkt naar wat een symbool of gebeurtenis uit die droom voor jou persoonlijk betekent. Dat kan dus iets heel anders zijn dat wat droomduiding-boeken vertellen.

   Groet,
   Nicky

 11. “Wat wil ik niet zien?
  Welk voordeel behaal ik er mee door vast te willen te houden aan deze kwaal en me niet te laten helpen? ”

  Toch kunnen mensen die hier last van hebben hun hersens helemaal suf kraken en toch geen redenen vinden om er van af te komen. Geen voordelen om het vast te houden dus. Je moet het omdraaien die Psychische vampiers en parasieten hebben voordeel en willen niet van JOU af. Daar moet je de waarheid meer in gaan zoeken. In ieder geval is het beste om ze DOOD te zwijgen en op te passen dat je je er niet mee gaat indentificeren. Ze proberen je ook in de war te brengen als het jouw angsten etc zijn. En ze smullen van adviezen dat het probleem bij jou zit. Dan kun je ook zeggen dat mensen stalkers aantrekken en dat ze het bij henzelf moeten zoeken. Nee, je hebt dan te maken met een irritante figuur die JOU niet wil loslaten. En het is niet andersom zoals jij zegt. Verder veel goeds en kracht voor iedereen die met dit soort parasieten te maken hebt. Nogmaals DOODzwijgen die handel.

  • Hai Henk,
   Dankjewel voor je reactie.

   Ether en energie voldoen aan een aantal wetmatigheden.
   – Één daarvan is: energie trekt aandacht en aandacht trekt energie.

   Dit is dus nooit éénrichtingsverkeer. Je lost dus niks op door een energie ‘dood te zwijgen’. Het zal je aandacht blijven trekken. Daarnaast kan iets alleen maar op je ‘aanhechten’ als iets ín jou, daarvoor ontvankelijk is.

   Voorbeeld:
   Wanneer ik jou een ‘lelijke vrouw’ noem (aannemende dat je inderdaad een mannelijke Henk bent), dan zul jij je daar woning van aantrekken, omdat jij weet dat je geen vrouw bent. Ben je een Henriëtte, dan bestaat er een mogelijkheid dat je je hierdoor beledigd voelt, omdat iets in jou twijfelt of jij niet toch lelijk bent.

   Het is dus altijd tweerichtingsverkeer en daarvan heb je er maar eentje onder controle. Namelijk jezelf. Daarom zeg ik: Kijk eerst eens kritisch naar je eigen energie. En dat is echt iets anders dan een schuldvraag.

 12. Entiteiten kun je oplopen door trauma en zelfs hevige schrik in je leven. Het kan daardoor in een keer binnendringen. Dat heb ik zelf meegemaakt. Je krijgt allerlei hevige klachten als angst, vermoeidheid, negatieve spanning. Ook al zijn jouw persoonlijke problemen waardoor dit is ontstaan opgelost. Ze laten je NOOIT meer los.

  Paranormale hulpverlening zijn in veel gevallen niet betrouwbaar en kletsen maar wat. Ze zitten vol met boekenwijsheid en papagaaien alles wat ze ooit een keer gehoord of gelezen hebben. Met deze boekenwijsheid starten ze zelfs een praktijk. Ik spreek hier uit ervaring en ben fin leeggelopen op dit soort hulpverleners. Ze kunnen je ALLEMAAL zogenaamd helpen maar niets helpt. En nu krijg je het gevaarlijke en gemene. Ze gaan dan zeggen dat het aan jou ligt. Nee natuurlijk niet aan hun onvermogen want ze hebben al zoveel mensen er vanaf geholpen.

  De echte ervaringsdeskundigen zijn de mensen die het zelf meemaken. Het is vreselijk en horen niet in jouw energieveld. Niks recht op zon plek. Jouw leven is bijna onleefbaar hierdoor. Ik weet nu precies wat je allemaal door kunt maken maar heb hier niets aan want ik heb geen gereedschap hoe je dit op kunt lossen.

  Laatste waarschuwing voor IEDEREEN die hier mee kampt.
  1. Blijf weg bij hulpverleners die het probleem niet kunnen helpen oplossen en het dan op jou afwentelen.
  2. Hoe begrijpelijk het ook is want je hebt een grote nood. Laat je niet fin uitkleden. Zo van….deze methode werkt maar omdat je het al zolang hebt of dit is een zwaarder geval moet je xxxxx terugkomen. Gewoon geldklopperij helaas.

  Veel sterkte en ga in gebed. Wellicht biedt dat verlichting

  P.s. zoals Danny het beschrijft tijd terug hierbovenin zijn verhaal dat is de echte waarheid wat je door kan maken

  • In elk vak heb je capabele en minder capabele mensen. Wanneer je met energie werkt, is het zowel als behandelaar, als cliënt belangrijk te weten dat je alleen jezelf kunt healen. Een ander kan jou niet healen. Een ander kan nooit oplossen wat van jou is. Met andere woorden. Je kunt alleen oplossen wat van jezelf is; een ander kan je alleen ‘een kontje’ geven en je tools aanreiken om jezelf te helpen.

   Dat geldt zelfs in de reguliere medische wereld. Een arts schrijft een behandeling voor en die werkt niet. Vaak wordt er dan gezegd, je (lichaam) reageert niet (goed) op de behandeling. Alsof jij (je lichaam) ‘fout’ bent (is). Maar misschien is de behandelmethode dan gewoon niet goed gekozen. Oftewel is die voorgeschreven behandeling niet wat past bij die kwaal voor die persoon.

   Ik ben het met je eens dat het dan niet helemaal eerlijk is, wanneer hulpverleners jou dan ‘de schuld’ geven. Het zou eerlijker zijn, wanneer iemand zou toegeven, mijn methodes werken blijkbaar niet voor jou. Ik kan je niet verder helpen. Ik heb niet meer methodes/tools/kennis in mijn gereedschapskist zitten die we kunnen uitproberen.

   Ik vind dat je als cliënt verantwoording moet nemen over je eigen kwaal. Dat betekent dat wanneer je in de gaten krijgt dat een methode niet werkt, dat je er dan mee stopt en iets anders probeert.

   Het is nou eenmaal zo, dat iedereen anders reageert. Zo kan het dus heel goed dat de ene persoon goed reageert op bijvoorbeeld acupunctuur voor een kwaal. En een andere persoon met excact dezelfde kwaal, reageert daar helemaal niet op maar heeft wel enorme baat bij zweethutten.

   Het zou dan oneerlijk zijn van de acupuncturist om je jarenlang terug te laten komen zonder resultaat.
   Het zou dan oneerlijk zijn van jezelf, dat je geen verantwoording neemt voor jezelf en stopt om een andere methode te zoeken.
   En het zou ook oneerlijk zijn om de acupuncturist te verwijten dat hij niet weet hoe hij een zweethut moet begeleiden. Die methode zit gewoon niet in zijn gereedschapskist.

   Wanneer echt helemaal niks werkt, dan is het als cliënt een goed idee zijn om stil te staan bij de vraag waarom al die methodes dan niet aanslaan. Vragen die je jezelf dan kunt stellen zijn:

   Wat wil ik niet zien?
   Welk voordeel behaal ik er mee door vast te willen te houden aan deze kwaal en me niet te laten helpen?

   Ja, uiteindelijk hebben alle kwalen met jezelf en je eigen denken te maken. En een ander kan je alleen maar een kontje geven, wanneer jij dat toestaat.

   Meer over het mechanisme achter elke healing lees je hier.

 13. Hoi daar, ik ben het met punt #1 niet eens. Ik heb het grootste deel van mijn leven te maken met demonen ( zwarte entiteiten) die mij het zeer moeilijk hebben gemaakt.

  Hoe weet ik dat het demonen betreft?
  Ik zie ze (eindelijk wat goh, wat zijn ze goed in verstoppen) en ik zie wat voor een invloed ze uitoefenen op mij en mijn gezin.
  Dit werkt door tot alle facetten in het leven.

  Sinds 2012 komen we tevens veel meer van deze verschijningen tegen om verklaarbare redenen en veel minder de traditionele huisspook.
  Deze lijken door te zijn of bezet te zijn door deze krachtige entiteiten.

  • Hoi, ALex,
   Wanneer je negatieve invloeden bemerkt van entiteiten, kijk dan nog eens naar punt 4. Op welke wijze resoneer je met de frequentie(s) van de energetische verschijnselen waarvan jij last hebt? De facetten in je leven waarop die verschijnselen impact hebben, zijn richtingaanwijzers naar het kern-issue.

   En ja, het klopt dat er zoiets als een poppenspeler-verschijnsel, (zoals ik ‘t noem) bestaat.
   Wil je mijn hulp bij dit soort, of andere energetische problematiek, stuur me dan een berichtje op info@happyholon.nl.

   Hartelijke groet,
   Nicky

 14. Hallo,
  Ik deed vanwege mijn werk vast voor slapen vanwege de nacht dienst,
  Nu kwam er een zeer diep zwarte geest langs met niet zo hele fijne bedoelingen, deze was zeer bewust van zich zelf en was niet bang om zich aan andere stervelingen(in mijn droom) te laten zien.
  Comunicatie was niet mogelijk want hij wou maar 1 ding, binnen dringen.
  Ik ben overtuigt dat het een zeer oude geest betrof die al een hoop ellende heeft veroorzaakt en dat hij niet hier vandaan komt. Ik ben helemaal niet gelovig of spiritueel maar dit had ik nog nooit in deze vorm meegemaakt of gedroomt.
  De dood kwam ook in deze droom voor maar niet als geest of iets en de dood voelde minder erg aan dan deze zeer diep zwarte geest,
  Ik kan niks vergelijkbaars vinden op imternet en boeken het was namelijk zeker geen klop geest.
  Kan u mij miss iets meer vertellen over deze soort geest
  Mvg dennis

  • Hai Dennis,

   Geesten, wezens en energieën zijn er in miljoenen soorten en maten. Het is onmogelijk om iets te kunnen zeggen enkel op basis van deze info. Daarbij komt, dromen zijn bij uitstek een persoonlijke symbooltaal.

   Neem informatie uit dromen dus ook niet letterlijk. De kans dat droominformatie in de realiteit zo is (of bedoeld wordt), is minimaal.

   Als je deze symbooltaal wilt verklaren voor jezelf, dan wil ik daar met liefde over sparren met je in een Pick My Brain -sessie. In zo’n sessie kan ik ingaan op jouw persoonlijke omstandigheden en symbooltaal.

   Als dat is wat je wenst, stuur me dan een berichtje op info@happyholon.nl.

   Hartelijke groet,
   Nicky,

 15. Hallo Nicky,

  Ik kom veel bij een vriendin van mij thuis…. zij is anderhalf jaar geleden gescheiden, en dit heeft geleid tot een zware periode voor haar….. ik steun haar in dit proces…… soms ben ik een paar dagen achter elkaar bij haar, soms ook een paar nachten niet…..

  Nou is het volgende een feit…… altijd als ik niet bij haar thuis ben, gebeurd er van alles…… lampen die spontaan aan gaan, kastjes en lades die ineens openstaan, voetstappen, wc die plots doorspeelt…… en soms voelt ze zich ook bekeken…..

  Zelf heb ik 1x het gevoel gehad een entiteit te hebben gezien bij haar…..

  Nou vraagt zij zich af wat deze entiteit haar duidelijk wil maken

  Ook heb ik gevoelens voor haar, die sterker zijn dan de gevoelens die zij zegt voor mij te hebben, zou het daar iets mee te maken kunnen hebben…… aangezien alles gebeurd als ik niet aanwezig ben….

  Of is er toch een andere reden dat dit bij haar gebeurd……. ja, vraag het me toch af, omdat ik wel eens heb gehoord, dat de geesten/entiteiten iemand iets duidelijk willen maken, weet alleen niet of dit waar is

  • Hi Menno,

   Je huis is een spiegel van de ziel. Dat geldt voor de buitenkant, de inrichting en alle energetische verschijnselen die er wel of niet aanwezig zijn. Dat dit gebeurt, vertelt iets over haar. Het zegt iets over het soul-contract dat ze met de plek heeft. Er is namelijk altijd een reden waarom je woont, daar waar je woont.

   Wanneer je vriendin dit met mij zou willen uitzoeken, zodat de energie vrijgegeven kan worden, is ze van harte welkom om contact op te nemen voor een Happy Holon Huisconsult of een Pick-My-Brain-sessie.

   groet,
   Nicky

  • Hoi,

   Ik heb een auto immuun- spierziekte waar ik soms wel last van heb. Soms benauwd en moe. Nu zijn we een aantal weken op vakantie geweest, naar de bergen. Ik heb helemaal geen klachten gehad. Nu thuis weer wel. Gelijk doodmoe.
   Het kan zijn dat de lucht in dat bergrijke natuurlandschap beter is. Of dat ik ruimte onbewust mis, we wonen normaal in een kleine stadswoning.
   Maar ik ben ook erg gevoelig, vaak voorgevoelens, of dingen oppikken die anderen voelen. Kan het zijn dat er iets in ons huis zit? Toen de kinderen klein waren ervaarden we wel in de nacht dingen. Geen vervelende dingen, de sfeer in huis is voor mijn gevoel wel goed. Wel een oud huis.
   Zou je toch zo moe kunnen raken van geesten, die mogelijk prima zijn?

   • Hoi Leah,
    Het lijkt me niet fijn om thuis niet zo uitgerust te zijn als in de bergen. Tuurlijk is het zo dat bergen een positieve invloed hebben op je gestel. Het is niet voor niets dat sanatoria daar gebouwd worden. Maar als het verschil tussen uit en thuis zo enorm is, dan zou er inderdaad meer aan de hand kunnen zijn. En dat hoeft echt niet altijd geest-activiteit te zijn, maar dat is wel mogelijk. Dat kan ik natuurlijk op deze wijze niet beoordelen.

    Wanneer je dit met mij zou willen uitzoeken, zodat de energie van het energetisch fenomeen vrijgegeven kan worden, ben je van harte welkom om contact op te nemen voor een Happy Holon Huisconsult of een Pick-My-Brain-sessie. Stuur me dan een mailtje op nicky@happyholon.nl.

 16. Dag Nicky,
  Ik zit met iets.
  Ik woon vanaf 2016 in een koopwoning, de eerste voor ons. Wij zijn hier erg blij mee ook al moeten wij hier veel doen.
  Nu hebben wij een dochter van 2,5 jaar, die heel vaak dingen ziet die er niet zijn en/of zijn geweest in het verleden; bv een ambulance die voor bij rijdt. Al weet ik zelf dat dit heel goed kan, omdat hier in de wijk vroeger veel ouderen woonden en zijn overleden en/of op gehaald.
  Maar in mijn woning wonen er 2, die ik zelf niet kan zien maar heel goed weet dat die er zijn. Één is mijn moeder, die met mij mee is verhuisd, helemaal geen probleem.

  Mijn vrouw zeg heel vaak dat ik in mijn slaap met haar praat en dat mijn vrouw hier door wakker wordt en aan mijn moeder vraagt om ons te laten slapen. Hahah erg grappig als ik dit hoor.

  Maar mijn dochter ziet een man. Ze zegt altijd als ze hem ziet ‘dag meneer’, en wijst hem aan.

  Ik denk dan okee ze ziet hem, geen probleem. Maar nu komen wij er achter dat hij min of meer de reden is waarom ze wakker word in de nacht. Hij raakt haar aan en of kietelt.

  Mijn schoonvader is gelovig en ziet hem ook heel vaak en weet hem aan te wijzen waar hij is. Hij heeft een aantal keren geprobeerd om hem weg te sturen, maar hij luistert niet. Wij vinden het niet erg dat ‘ie er is, maar laat ons kind slapen. Hij wil misschien met haar spelen. Dit is niet erg en mag ook, maar dan wel overdag.

  Mijn vrouw voelt zijn aanwezigheid ook erg goed. Ik heb mij er voor afgesloten, maar ik stel me wel er weer voor open omdat mijn dochter mij hier bij nodig heeft.

  Hoe krijg ik het duidelijk voor deze man, dat hij haar met rust moet laten als ze gaat slapen?

  • Hai,
   Dankjewel voor je verhaal.

   Een huis vertelt iets over zijn bewoners. Het is een spiegel. Dat geldt dus ook voor alle energetische verschijnselen die zich in een woning afspelen. Dit is wat ik het soul contract noem.

   Wanneer je die resonantie snapt, dan snap je ook waarom een energetisch fenomeen aanwezig is en kan die energie vrijgegeven worden.

   Een manier om dat te doen, is door met open hart en open mind, een ‘gesprek’ aan te gaan met de energie. Wil je daarbij mijn hulp, dan kan dat in de vorm van een Happy Holon huisconsult of een pick-my-brain sessie. Alleen maar communiceren dat een verschijnsel je met rust moet laten, is, zoals je al hebt gemerkt, weinig effectief.

  • Hierover moet je advies vragen van een arts. En tijdens een slaapverlamming kalm blijven, wanneer je er angstig van wordt. Slaapverlamming staat er om bekend dat het ervaringen met zich mee kan brengen, die bestempeld worden als paranormaal.

  • Hé Nicky ik ben Rene, ik heb in 1979 een heel zwaar ongeluk gehad, en ik heb een lange tijd in het ziekenhuis gelegen. Mijn moeder zei dat ik maar 1 dag in het ziekenhuis heb gelegen. Ik weet dat ze dat heeft gelogen, want ik lag helemaal open, mijn hersenspan was gescheurd en ik was ongeveer 4 liter bloed verloren en ik lag totaal in elkaar. Alles was stuk. Ik weet dat ik met de politie mijn fiets naar mijn moeder bracht en ik stond er naast.

   Ik wil je nog veel meer vertellen. De gemeente heeft mijn moeder toen die tijd geld gehad maar goed, ik hoop dat ze het nog voor haar dood vertelt. Mijn vader zei wel, je moet het aan je moeder vragen. Dus ik wist al genoeg.

   Maar wat mij sinds die tijd gebeurd is, ik heb zelf het gevoel dat er een andere ziel in mijn lichaam is gekomen in het ziekenhuis. Want mijn moeder kwam en ik weet nog goed dat ik zei: wie zijn jullie? Ga weg.

   Maar nou komt het mooie: ik krijg of voel wat er gaat gebeuren van te voren en kan voelen of zien dat ze de waarheid vertellen. Ook heb ik visioenen gezien en gesproken. Een keer zaten ze onder lichaam, daar keek ik door heen en ze boven lichaam zag ik het was pikdonker. Hij zei: je gaat dood en er waren er wel 40, maar zodra ik naar ze toe liep waren ze weg. Ook zei er een: je bent een kunstenaar. Ik wist niet wat mij overkwam. Ik wil nog veel meer zeggen.

   Ik vraag mij af, waarom voel ik dingen aan. Groetjes Rene

   • Dank je wel voor je verhaal, Rene. Je hebt een hoop meegemaakt, begrijp ik uit je bericht.

    Je vraagt me waarom jij bepaalde dingen goed kunt aanvoelen. Ik heb geen goed antwoord daarop, anders dan dat ik denk dat iedereen een capaciteit bezit om dingen aan te voelen.

    De één weet die capaciteit misschien beter in te zetten dan de ander. En de reden waarom de éen dat beter kan dan een ander, heeft te maken met zowel talent, als training.

    Je afvragen waarom je een bepaald talent of bepaalde capaciteit bezit, is minder nuttig dan je afvragen wat je met dat talent kunt en wilt. Wanneer je voor jezelf weet wat je wilt met een talent, dan kun je verdere stappen ondernemen. Je kunt natuurlijk ook besluiten er verder niets mee te doen.

 17. Hoi Nicky,

  Zeer interessant stuk, zeker omdat ik s’nachts regelmatig door een entiteit wordt aangeraakt / of dat een entiteit contact zoekt. We zijn 2 jaar geleden verhuisd en ons huis had er zeker ook mee te maken, maar nu heb ik het in ons nieuwe huis ook weer. Ik denk dat punt 4 bij mij speelt, maar ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan / moet oplossen. Ik heb reeds vaker contact gezocht met een natuurgeneeskundige en zij zei dat ik mijn grenzen beter moet aangeven. Hoe hard ik het ook probeer dit lukt me blijkbaar nog steeds niet. Tips?

  Groetjes R

  • Hi R.

   Een manier om van ‘buitenaf’ te werken aan grenzen is aandacht schenken aan de omphalos in je woning. Dat brengt je meer in verbinding met je eigen centrum, waardoor grenzen stellen makkelijker zal gaan.

   Wil je meer hulp bij dit vraagstuk, dan mag je natuurlijk altijd een consult aanvragen bij me.

   groet,
   Nicky

 18. Beste Nicky

  Dankjewel voor dit artikel!

  Over het derde punt in je artikel zou ik meer willen weten. Gewoon omdat daarin nog wel eens een sleutel voor meer begrip van wat ons kind mee- en doormaakt.

  Om privacy redenen kan en wil ik niet op publiek internet veel hierover zeggen, maar ik zou een prive bericht op prijs stellen.

  Alvast bedankt

  K. uit Midden Nederland
  Vader

  • Ik ken je persoonlijke situatie natuurlijk niet, maar in het algemeen kun je stellen dat kinderen, zéker als het kleine kinderen betreft, energieën uitdrukken die door hun ouders onderdrukt of ontkend worden. Ik zal je een privé-mail sturen. Groet, Nicky

 19. Hallo Nicky,

  Sinds 2006 is ontdekt dat ik last heb van “entiteiten.” Ik kreeg ineens zelfmoordneigingen, kon niet slapen en werd, knettergek in mijn hoofd. Begon mijzelf te slaan e.d. Ik merkte dat dit niet van mijzelf was en mijn moeder in die tijd constateerde ook dat ik er slecht aan toe was.

  Via familie die iemand kent die entiteiten kan verwijderen, werd een foto van mij gemaakt en opgestuurd naar deze mevrouw. Toen ze enkele zware entiteiten bij mij weghaalde viel een spanning van mij af en alles was weer normaal. Echter kwamen deze klachten weer terug en heb er nog steeds regelmatig last van. Ook kreeg ik contact met een ander vrouwtje die zelfs kan waarnemen waar ik last van heb.

  Het zijn niet alleen overledenen maar ook zwart en lelijk, aliëns, demonen en de laatste tijd voornamelijk energieën die uit de onderwereld komen. Deze klampen bij mij aan en heb weer last. Het heeft mij al een vermogen gekost en het blijft maar komen. Soms gaat het hooguit een driekwart jaar goed, maar als ik even denk dat ik al lang niets heb gehad heb ik er weer een hangen binnen korte tijd. Het is of ze er op zitten wachten.

  Ik heb al op sites verschillende methodes geprobeerd om ze ook verbaal weg te krijgen maar het lukt nooit. Ik ervaar ze als vervelend en als ik er niet snel vanaf ben krijg sta ik doodsangsten uit met hartkloppingen, agressieve opvliegers en angstdromen in het geval ik even in slaap val. De ene zegt dat het ligt aan mijn grote aura, de ander weer aan dat ik in mijn kracht moet staan.

  Bescherming werkt niet, dan krijg ik ze juist en het heeft mijn leven beïnvloed waardoor ik vaak niet kan functioneren omdat ik van uitputting niet aan mijn dagelijkse ritme en werk kan komen. Help me s.v.p. Ik ben bang voor de toekomst en voor mijzelf dat het een keer echt goed fout gaat. Groet Danny

 20. Hallo Nicky,

  Mijn dochter van 15 is HSP. Er word gezegd dat ze een zeer grote aura heeft. Voor mij als leek betekend dat ze dus veel energie van heel veel oppakt. Ze heeft een techniek gekregen (ritsen) wat ze moet gebruiken als ze een drukke omgeving in gaat. Dat er hier in huis entiteiten zijn weten we en zien het niet als iets “ergs”. Maar gister bijvoorbeeld is ze met school naar Amsterdam rijksmuseum geweest. Was druk in de trein en ze heeft regelmatig geritst. Maar s’avonds was ze kapot moe en enorme hoofdpijn. Heb jij tips hoe ze zich beter kan beschermen tegen de energie?

  Groetjes Carla

  • Het beste advies wat ik kan geven is: laat een waarneming vooral een waarneming blijven. Je hoeft er niets mee te doen en je hoeft er ook niks van te vinden. Dat ‘doen’ en ‘er iets van vinden’ is wat moe en prikkelbaar maakt. Natuurlijk gaat dit ‘doen’ niet altijd bewust, dat vereist oefening en zelfkennis. Maar laat de waarneming gewoon alleen een waarneming zijn op het moment dat het je opvalt. Net zoals die auto die voorbij rijdt. Die hoef je ook niet in je lijf te stoppen.

   Wat ook moe maakt, is het hooghouden van een energetische bescherming of jasje. Dit is een vorm van weerstand. Ook dat is ontzettend vermoeiend en werkt op lange termijn contra-productief. Wanneer je denkt dat je ‘bescherming’ nodig hebt, is dat tevens een uitnodiging tot ‘aanval’.

   Dus mijn advies is: laat een waarneming, gewoon alleen een waarneming zijn.

 21. Wij, gezin van man,vrouw en 2 zonen. 3 jaar na de zelfmoord van mijn zoon werd het stil. Bijna alle kennissen vrienden en familie mijden ons huis. Wij zitten in een neerwaartse spiraal. Oudste zoon overleden, jongste zoon 18 jaar epeleptisch en autistisch. Moeder hoge bloeddruk, hartproblemen en zware reuma. Al jaren bezig met jongste zoon voor goede medische zorg en/of onderkomen.Psychische zorg laat het afweten, overbezet. Er lijkt soms geen eind aan onze ellende te komen.

  Al jaren hoopte ik op een teken van mijn oudste zoon. Het kwam er niet of ik zag het niet misschien. Nu,..3 jaar later gebeuren er rare dingen. Ik geloof heilig in G*d en vind veel steun in Hem. Echter recent heb ik een ervaring gehad die ik niet kan verklaren. Toen ik op een avond in het donker in bed kroop wilde ik mijn slapende vrouw een nachtkus geven. Zij lag met de rug naar mij toe. Al liggende moest ik over haar heen buigen om haar te kunnen kussen. Op het moment dat ik over haar heen boog verscheen er een bijzonder eng gezicht die heel snel recht op mij afkwam met een diep geluid van een harde zucht. Een lichtflits kwam van opzij en ik werd heel hard opzij gedrukt op mijn kussen. En weg was het. Met hevige hartkloppingen en vol ongeloof ben ik na een lange tijd angstig in slaap gevallen. “Wat was dit?”.

  Enkele maanden gingen voorbij met ups and downs. Gekke dingen gebeurde er niet meer. Tot vorige week.Ik laat elke morgen heel vroeg de hond uit. Soms ga ik eerst naar de wc. Op deze ochtend zat ik rond 05.00u op de wc toen ik na enkele minuten gerommel hoorde in de kast naast de wc. Ook de kastdeur bonkte open en dicht. Het volgende waren duidelijke voetstappen en een stem die op die van mijn zoon leek. Ik antwoordde nog dat ik hem niet kon verstaan en dat hij even moest wachten tot ik van de wc kwam.

  Al gauw deed ik de deur open om tot de conclusie te komen dag er niemand in de kamer was. Ben naar boven gegaan en zag dat zowel mijn zoon als mijn vrouw in diepe slaap op bed lagen. Kippevel moment. Ik was super nuchter en klaar wakker en weet zeker dat ik stemmen, gerommel en voetstappen heb gehoord.

  Mijn jongste zoon heeft heel lang schimmen gezien en stemmen gehoord toen hij nog jong was. Hij is behandeld voor psychose maar later bleek de psychose te zijn veroorzaakt door verkeerde medicatie. Nu vraag ik mij wel eens af of hij wellicht toch die dingen gezien en gehoord heeft. En zeker nu ik ze zelf heb meegemaakt.

  Wij gaan langzaam ten onder aan alles wat wij meemaken. Moe zijn we en ons lichaam is zwaar, en lusteloos. Geen kracht meer om ons er tegen te verzetten.

 22. Hallo
  Mijn dochterje van 3 ervaart een negatieve entiteit in ons huis. Ze schrikt hier erg van en is er bang voor. Sindsdien slaapt ze ook zeer slecht. Ik heb het huis al laten reinigen dan gaat het een paar weken goed maar daarna is het weer terug. Ook heb ik geprobeerd om samen met haar te vragen of hij weg wil gaan.
  Wat kan ik er nog aan doen?

 23. En ik krijg veel boodschappen door via muziek.Al voordat een nummer op de radio begint,of bij de eerste deun,krijg ik een sein d.m.v. een emotie die bij mij wordt “aangeprikt”.
  Is dit mogelijk?

 24. Hoi Nicky,
  Ik neem snel emoties over van anderen,ook van entiteiten .Nu is het zo dat ik op dit moment regelmatig last heb van slaapverlamming.Ken jij dit en heeft het één met het ander te maken en weet jij of hier iets aan te doen is?Het is iedere keer weer erg beangstigend.Ook heb ik veel last van nachtmerries,mijn slaap is niet meer echt mìjn slaap,als je snapt wat ik bedoel.
  Niet alle entiteiten herken ik,sommige wel.Van hun snap ik de boodschap ook,van de andere niet,voel ik alleen maar haat.k woon om de hoek van een begraafplaats.Ik ben niet bang maar wil ook niet dat dit mijn leven gaat
  beheersen,ik heb er s’nachts geen invloed op .

  • Hai Sandra,

   Ik heb (nog) geen ervaring met cliënten met slaapverlamming, maar weet dat het verschijnsel bestaat. Uiteraard kan er een verband bestaan tussen kwaal en entiteit, maar dat is niet per definitie zo.

   Voor advies over slaapverlamming raad ik je aan om hulp te zoeken bij een huisarts en/of slaapspecialist.

   Wil je op een constructieve manier omgaan met jouw waarneming van entiteiten, dan raad ik je aan een training of opleiding te volgen, waarin je dat leert.
   Groet,
   Nicky

 25. Hallo Nicky,

  Wat kun je doen als je er bewust van wordt dat iemand zijn leven is overgenomen door een entiteit. Als dat iemand is die hulp en verzorging nodig heeft, geen andere mensen om voor te zorgen omdat hij die een bepaalde manier weg jaagt. En ook nog voor de jonge kinderen gezorgd moet worden.
  Hoe is zoiets moeilijks aan te gaan.

  • Hai Devina,
   Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan. Wanneer jij je bewust bent van iets wat bij een ander speelt, wil dat nog niet zeggen dat die ander zich daar ook bewust van is. Het is niet aan jou om daar ongevraagd op in te grijpen. Mocht de ander openstaan voor wat jij waarneemt, dat in zichzelf ook (h)erkennen én besluiten daar iets mee/aan te doen, alleen dan is het mogelijk die persoon te helpen om blijvend iets voor zichzelf veranderen.
   Je kunt niet iemand helpen, die niet geholpen wil worden. Iedereen kan alleen zijn eigen ‘spoken verjagen’.

   Zorg, als je kunt, in ieder geval dat de juiste opvang, medische en psychische (crisis)hulp beschikbaar is voor deze persoon en diens kinderen.
   Sterkte,
   Nicky

 26. Hoe kan het dat nadat ik salie heb gebruikt ik steken in mijn borst krijg?
  Is mijn lichaam niet van mij of moet ik hulp aanvaarden? Ik heb jaren geleden besloten me voor een hoger maar onduidelijk doel in te zetten, maar het slokt wel me leven op. Ik wil er zelf wel duidelijkheid in krijgen maar aardse hulp sluit nauwelijks aan.

  • Hi Lianne,
   Het is onmogelijk om antwoord te geven op je vraag met maar een paar regels informatie. Wil je hier echt induiken, dan kun je een consult bij me boeken. Voor lichamelijke klachten raad ik je dringend aan hulp te zoeken van een arts. Al is het alleen maar om medische dingen uit te sluiten. Groet, Nicky

 27. Dag Nicky,
  Ik heb in dit huis sinds ik er woon matige, en soms angstaanjagende dromen. Er is geen dag dat ik niet droom. Zit deze narigheid in mij? Ik ben een rustig, postief persoon. Bij mijn ouders heb ik wel eens een hand over mijn gezicht gevoeld, ik schreewde maar het maakte geen geluid. Ook voel ik in mij slaapkamer vh huis waar ik nu woon wel eens lichtelijk of iemand mij aantikt. Soms is het dan mijn man die mij aantikt om te zeggen dat ik snurk, maar ook wel eens niet. Opzich zijn die dromen meestal een voorbode van iets. Nu heb ik ook wel eens een chakra healing gehad, iedereen voelt dingen, maar ik niet, dat is dan weer de anderde kant van het verhaal.
  Is dit iets? Zit dit in mij of om me heen? Ik heb verder geen angsten in deze kamer.
  Ook heb ik het idee dat ik al veel eerder/langer, een beter leven had moeten hebben en dat wellicht ik of iets dit tegenhoudt, maar wellicht gaat dit iets té ver. Gr. Vivienne

 28. Interessant stuk…toch moet ik je bekennen dat ik af en toe een entiteit verzoek om weg te gaan en daar gebruik ik salie voor. Het werkt altijd. Ik praat uiteraard met de entiteit en verzoek hem/haar vriendelijk doch dringend om weg te gaan. Ik wil het niet in mijn huis.
  Entiteiten hebben een soort abonnement op mij. Ik voel ze, hoor ze en weet wat ze willen. Ze zoeken mij dan ook vaak op om boodschappen door te geven. Ik heb dus een zesde zintuig zoals vele mensen dat noemen.
  Ik heb al een aantal keren mensen mogen helpen waaraan een entiteit aan kleefde. Ik ben hier eigenlijk pas mee begonnen omdat ik dit vroeger niet durfde en bang was. Maar nu voel ik het als een soort missie. De eertse echte sessie ging heel spontaan:

  Een paar maanden geleden heb ik zomaar spontaan een jongen op een terras waar ik gewoon een wijntje zat te drinken geholpen. Deze jongen had jaren geleden zijn vriend gevonden. Deze had zichzelf opgehangen vertelde hij. En terwijl hij mij dit ingrijpende verhaal vertelde wat al jaren geleden gebeurd was kwam de Theresa Caputo in mij naar boven…zomaar…ik trilde hevig en vertaalde wat de entiteit nog wilde zeggen. Het was een ongeluk, hij speelde met de gedachte om een einde aan zijn leven te maken. Hij was zeer verdrietig op dat moment. En toen ging het mis. Hij speelde met het touw om zijn nek, viel en hing zichzelf op. Hij kwam zeggen dat het hem speet en ik begin toch te huilen!! Deze tranen waren van de entiteit! Dat vertelde ik ook…”dit zijn niet mijn tranen hoor!” De jongen had altijd al gedacht dat het zo was gegaan maar wist het niet zeker. Mijn trillen hield op…de laatste woorden van de entiteit waren..”ok, tis goed zo”…”ok, ok, ok”. En hij was weg….ik voelde dat hij verder kon en naar het licht vertrok.

  Dit is een korte samenvatting uiteraard want ik heb een uur op dat terras zitten trillen, mensen dachten waarschijnlijk dat ik wat anders op had ofzoiets 😉
  Ik kwam die jongen twee weken later tegen en hij zei mij dat ik hem vreselijk goed geholpen had en dat hij geen last meer had van de entiteit wat ooit een kameraad van hem was. Hij bedankte mij en ik voelde me trots en verbaasd (onzeker typje dat ik ben) …”dit kan ik dus? heb ik hier goed aan gedaan? Moet ik hiermee verder? Hoe pak ik dat aan?”

  Ik praat hier verder met bijna niemand over omdat veel mensen in mijn omgeving erg sceptisch zijn. Vandaar dat ik jou dit bericht stuur….

  Gr, Fairyheart

  • Beste Fairyheart,

   Allereerst, dankjewel voor het delen van je ervaring!

   In antwoord op je vraag: Alleen jij kunt de keuze maken of je hier verder mee wilt of ‘moet’. Alleen jij kunt bepalen of je het bij deze ene ervaring wilt laten, of niet. Luister hiervoor naar je hart en intuïtie.

   Wanneer je de keuze maakt om verder te gaan, dan zal ik je altijd aanraden om jezelf te laten scholen in energiewerk en/of entiteitenwerk. Zo kun je in een veilige omgeving oefenen. Als je ervoor kiest met dit werk door te gaan, maak je dan niet al te druk over de manier waarop of bij welke leraar. Wanneer je met volle overgave deze keuze hebt gemaakt, dan kun je erop vertrouwen dat de juiste leraar vanzelf verschijnt. Succes!

   Groet, Nicky

 29. Hoi.
  Ik ben het niet helemaal met je eens over de salie.
  Ik reinig mijn huis 2X in het jaar met salie. En tussendoor wanneer ik er weer een paar zie. En de entiteiten gaan wel degelijk weg dan.
  Ik zeg dan ook heel duidelijk bij het reinigen, dat ze het beste hier weg kunnen gaan. Omdat het ook vaak verdwaalde geesten zijn. Ik heb het zelf meegemaakt, dat mijn overleden ex schoonmoeder de trap op kwam lopen en haar zoon riep ( mijn ex-man dus). Ik zei haar dat hij niet meer hier woonde. En dat hij in een andere stad woonde. Zij floepte weg. En kwam de andere dag terug, omdat ze hem niet kon vinden. Ik heb toen het adres opgezocht en het haar verteld toen ze zich weer liet zien. En floep weg was ze weer. Heb haar daarna nooit meer gezien. Dus ik denk dat ze het adres gevonden heeft
  Maar witte salie werkt wel degelijk voor mij. En misschien gaan ze een paar weken weg of zelfs een paar maanden. Maar dan heb ik ff rust in huis. Mijn zoon had ook veel last van entiteiten. Salie gebrand en vriendelijk gevraagd of de entiteiten wilde weggaan omdat mijn zoontje er erg bang van was. Daarna nooit meer gezien en gehoord.
  Ik heb dit van een oude echte Indiaas geleerd. En die doen dit al eeuwen!! Verder goed artikel hoor. Alleen moest ik het ff kwijt over de salie.

  • Hoi Veronica,
   Je vertelt het zelf al: naast dat je salie brandt, communiceer jij duidelijk met energievormen. En deze communicatie is wat helpt, niet het branden van de salie :).
   Rituele verbranding van salie helpt intenties te versterken. En in dit geval helpt het jou waarschijnlijk ook om tot deze communicatievorm te komen. Vooral blijven doen dus, zou ik zeggen!
   Groet, Nicky.

  • Klopt dat witte salie helpt. Mijn zoon gebruikt deze ook bij mensen die vragen om hun huis te zuiveren wegens last van identiteiten.
   Waar wij wonen is moord en zelfmoord gebeurd, en hadden 3 identiteiten in huis die boven steeds rondliepen en hoorden wij steeds voetstappen.
   Mijn zoon heeft witte salie gebruikt om ons huis te zuiveren.
   Twee die hier vastzaten wegens wat gebeurd was zijn weg en de derde is een oud vrouwtje dat zich hier bij ons goed voelt.
   Sindsdien horen wij niets meer.

 30. Goedemiddag,

  Mooi beschreven in je Blog.

  vraag over punt 7.
  Wat kun je doen wanneer je denkt last te hebben van entiteiten?
  >>>
  Vraag jezelf eerst af of het probleem dat je ervaart van jou is of van ‘dat andere’. Is het van jou? Erken het en ga ermee aan de slag.

  Is het van ‘dat andere’? Neem dat dan waar en heb hier geen oordeel over (zie punt #6). Ervaar wat het met jou doet. Je kunt hierover bewust met de betreffende entiteit communiceren.
  >>>
  Bovenstaande wordt erg lastig als het kinderen betreft.
  En al helemaal als je als ouder zelf niet kun communiceren met entiteiten.
  Je kunt daar hulp voor inschakelen, maar als een kind met regelmaat (dagelijks) “bezoek” krijgt is dat niet te doen.

  Nog tips?

  • Ja, laat jezelf en ook je kind scholen in omgang met entiteiten en energieën. Daardoor maak je jezelf minder afhankelijk van anderen en neem je je verantwoording. Kinderen zijn nog veel flexibeler in hun wereldbeeld dan volwassenen. Daarom gaat hen de communicatie met energievormen vaak veel makkelijker af dan volwassenen. Leer kinderen omgaan met energie(vormen) i.p.v. het te ontkennen. Daarmee geef je ze een groot geschenk voor de rest van hun leven.

   Wanneer ik vermoed dat mijn kind van vijf ‘iets’ met zich mee genomen heeft, is eigenlijk altijd de vraag: ‘Is het van jou?’ al voldoende. Vaak weet ze ook nog precies aan te geven van wie het dan wel is. Op haar eigen manier laat ze de energie dan los en van zich afglijden.

 31. Graag zou ik opheldering willen over punt 7 – Stuur ze nooit naar licht!
  Waarom niet? Hoe komen ze daar dan….
  Waarom zouden ze bij jou (of een persoon/ruimte ) moeten blijven?

  • Dag Syl,
   Ieder wezen, zichtbaar of onzichtbaar heeft een missie en de keus die missie uit te voeren of niet. Jij kunt nooit voor iets of iemand anders bepalen wat die missie is. En of ‘ze’ die missie moeten uitvoeren of niet. Wel kun je bewust in communicatie gaan op het moment dat jij vindt dat met ‘hun missie’, jouw grenzen overschreden worden. Je kunt een entiteit bewust maken van datgene waarmee ze jouw grenzen overschrijden en zo tot een oplossing komen.

   Bekijk het eens zo: hoe zou jij het vinden als je plotseling wordt weggestuurd van een plek waar jij het fijn hebt of van een missie die je moet/wilt uitvoeren. Dat zou je toch ook niet fijn vinden? Dan ga je toch ook in gesprek met degene die vindt dat je weg moet en kom je tot een compromis?

   Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat de mens niet het alleenrecht heeft op ‘ruimte’. Het is ook belangrijk om je eigen grenzen te kennen. En te herkennen en aan te geven wanneer die grenzen overschreden worden.
   Groet, Nicky

 32. Hallo Nicky,

  Een mooie verhelderende blog, dank je.

  Wanneer ik mensen help door een speciale persoonlijk wierook samen te stellen om in hun huis te branden, gaat het er mij altijd om dat ik een samenstelling maak net als een oliemengsel waarmee ik een behandeling zou geven. Dus werkend op heling van de betreffende persoon of personen die in het huis leven, dus niet een enkelvoudig iets. Ook kan het helpen met andere dingen te werken, zoals de vele mogelijkheden in stenen en nog veel meer, maar ik vind het zelf heel belangrijk dat er uitgezocht wordt waar het geplaatst wordt en dat datzelfde met regelmaat gereinigd wordt, uiteindelijk neem je zelf ook regelmatig een bad of zo.
  Toen ik jong was, was de grote voorjaarsschoonmaak heel normaal, zoiets is nu ook geen overbodige luxe, waar veel negatieve energie aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *