7 dingen die je echt moet weten over entiteiten

entiteitenEen entiteit is iets wat een bestaan heeft.

Verreweg de meeste entiteiten hebben een definitie. Zo zijn bedrijven, liedjes, personen, dieren, ideeën, gedachten, databases allemaal voorbeelden van entiteiten.

Het woord ‘entiteit’ wordt ook gebruikt voor een energie of energievorm die bestaat. Voor energievormen bestaan niet altijd duidelijke definities, maar wel kun je een entiteit (of energie) duidelijk waarnemen.

Binnen de esoterie wordt met entiteit (meestal) een niet-fysieke energievorm met een bewustzijn bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn: geesten, natuurwezens, en wezens van andere werelden of dimensies. Over entiteiten met bewustzijn moet je een aantal dingen weten:

#1 – Entiteiten doen je niet met opzet ‘kwaad’

Net zomin als wespen, ratten, schorpioenen of slangen jou met opzet kwaad willen doen, als ze plotseling in je leefomgeving verschijnen, willen entiteiten dat ook niet. Entiteiten zijn voornamelijk bezig met hun eigen ‘overleven’. Net zoals jij en ik. Soms lijken entiteiten boosaardig, omdat ze misschien al wel honderden jaren een uitweg zoeken.

#2 – Entiteiten zijn er altijd… en overal!

Entiteiten zitten niet alleen in huizen in Engeland of in de bossen van Finland. Entiteiten zijn niet zeldzaam en zitten overal! Maak je niet druk over positieve entiteiten. Het zijn de entiteiten, die mogelijk een negatief effect op je kunnen hebben, waar je voor moet oppassen.

Deze entiteiten zitten ook overal. Ze zijn vaak in verhoogde concentratie aanwezig op plekken waar negativiteit, dood, pijn en boosheid aanwezig is, of was.

entiteitenLet daarom een beetje extra op je persoonlijke energetische grenzen bij plaatsen als ziekenhuizen, slagvelden, gevangenissen en begraafplaatsen.

#3 – Entiteiten kunnen lichamelijke en geestelijke symptomen veroorzaken

Lichamelijke klachten en veranderingen in gedrag of persoonlijkheid kunnen (gedeeltelijk) te maken hebben met entiteiten-aanhechting. Het ‘overnemen’ van iemand anders zijn of haar pijn, is op te vatten als een entiteiten-aanhechting. Wanneer je daar niets mee doet, kan dat gevolgen hebben voor je eigen gezondheid.

#4 – Entiteiten zijn niet het probleem, jíj bent het.

Wanneer je veel moeilijkheden hebt met entiteiten, kijk dan eens kritisch naar je eigen energie. Wat in jou, resoneert met die entiteit(en) in je omgeving waar je problemen mee ervaart?

Wees bewust en bewaak je eigen energetische grenzen. Wanneer je in balans bent, stressvrij en gelukkig, dan is de kans heel erg klein dat je last krijgt van entiteiten-aanhechting.

#5 – Entiteiten beschikken over een ander ruimte-tijd besef dan wij

Entiteiten leven in hun eigen ‘wereld’. Vaak kunnen ze ons niet eens (bewust) waarnemen. Wanneer je contact wilt maken met een entiteit, moet je je bewustzijn èn je communicatie aanpassen.

#6 – Oordelen is gevaarlijk, wanneer je dealt met entiteiten

Omdat entiteiten je (meestal) niet met opzet kwaad doen, is het fout om entiteiten te zien als de ‘bad guy’. Daarmee impliceer je dat jij dus de ‘good guy’ bent. Hierdoor ontstaat strijd.

Niemand ziet zichzelf ooit als ‘bad guy’, dus deze dualistische houding levert je alleen maar meer conflict en negativiteit op. Dit verergert een situatie en maakt jou aantrekkelijk voor nog meer negativiteit.

Een oordeel-vrije houding en je dienstbaar opstellen (hoe kan ik helpen?) is veel effectiever.

entiteiten#7 – Stuur entiteiten nooit naar ‘het licht’.

Je kunt niet weten wat de missie of opdracht is voor een andere entiteit dan jijzelf. Iedere entiteit en elke energievorm heeft, net als jij, de vrije keus om die specifieke opdracht te vervullen of niet. Stuur entiteiten dus nooit naar ‘het licht’. Daarmee bepaal jij wat ‘goed’ is en kom je weer uit bij punt #6.

Wat kun je doen wanneer je denkt last te hebben van entiteiten?

Ik hoor mensen wel eens beweren dat je met het branden van salie, entiteiten kunt verwijderen. Dat is niet zo. Je kunt daarmee wel de etherstructuur en energie in een ruimte veranderen, maar entiteiten laten zich er niet door verjagen.

Wat dan wel?

Vraag jezelf eerst af of het probleem dat je ervaart van jou is of van ‘dat andere’. Is het van jou? Erken het en ga ermee aan de slag.

Is het van ‘dat andere’? Neem dat dan waar en heb hier geen oordeel over (zie punt #6). Ervaar wat het met jou doet. Je kunt hierover bewust met de betreffende entiteit communiceren.

N.b. Niet communiceren is onmogelijk. Je staat namelijk altijd met alles in verbinding. Dat is al een vorm van communicatie.

Als je bewust in contact wilt gaan, stel je dan dienstbaar op. En maak het ‘gesprek’ altijd af. Bewaak hierbij goed je eigen grenzen. Eigenlijk is het net zoals in gesprekken met je medemensen, behalve dan dat de communicatie meestal niet met woorden plaatsvindt, maar met beelden, gevoelens en/of emoties. Wil je dit niet of heb je geen idee hoe je dat kunt doen, vraag dan hulp van een professional.

Welk van deze punten was voor jou de grootste eye-opener? Of welke juist niet? Deel jouw inzichten over entiteiten in de commentbox hieronder.

46 thoughts on “7 dingen die je echt moet weten over entiteiten

 1. Hallo,
  Ik deed vanwege mijn werk vast voor slapen vanwege de nacht dienst,
  Nu kwam er een zeer diep zwarte geest langs met niet zo hele fijne bedoelingen, deze was zeer bewust van zich zelf en was niet bang om zich aan andere stervelingen(in mijn droom) te laten zien.
  Comunicatie was niet mogelijk want hij wou maar 1 ding, binnen dringen.
  Ik ben overtuigt dat het een zeer oude geest betrof die al een hoop ellende heeft veroorzaakt en dat hij niet hier vandaan komt. Ik ben helemaal niet gelovig of spiritueel maar dit had ik nog nooit in deze vorm meegemaakt of gedroomt.
  De dood kwam ook in deze droom voor maar niet als geest of iets en de dood voelde minder erg aan dan deze zeer diep zwarte geest,
  Ik kan niks vergelijkbaars vinden op imternet en boeken het was namelijk zeker geen klop geest.
  Kan u mij miss iets meer vertellen over deze soort geest
  Mvg dennis

  • Hai Dennis,

   Geesten, wezens en energieën zijn er in miljoenen soorten en maten. Het is onmogelijk om iets te kunnen zeggen enkel op basis van deze info. Daarbij komt, dromen zijn bij uitstek een persoonlijke symbooltaal.

   Neem informatie uit dromen dus ook niet letterlijk. De kans dat droominformatie in de realiteit zo is (of bedoeld wordt), is minimaal.

   Als je deze symbooltaal wilt verklaren voor jezelf, dan wil ik daar met liefde over sparren met je in een Pick My Brain -sessie. In zo’n sessie kan ik ingaan op jouw persoonlijke omstandigheden en symbooltaal.

   Als dat is wat je wenst, stuur me dan een berichtje op info@happyholon.nl.

   Hartelijke groet,
   Nicky,

 2. Hallo Nicky,

  Ik kom veel bij een vriendin van mij thuis…. zij is anderhalf jaar geleden gescheiden, en dit heeft geleid tot een zware periode voor haar….. ik steun haar in dit proces…… soms ben ik een paar dagen achter elkaar bij haar, soms ook een paar nachten niet…..

  Nou is het volgende een feit…… altijd als ik niet bij haar thuis ben, gebeurd er van alles…… lampen die spontaan aan gaan, kastjes en lades die ineens openstaan, voetstappen, wc die plots doorspeelt…… en soms voelt ze zich ook bekeken…..

  Zelf heb ik 1x het gevoel gehad een entiteit te hebben gezien bij haar…..

  Nou vraagt zij zich af wat deze entiteit haar duidelijk wil maken

  Ook heb ik gevoelens voor haar, die sterker zijn dan de gevoelens die zij zegt voor mij te hebben, zou het daar iets mee te maken kunnen hebben…… aangezien alles gebeurd als ik niet aanwezig ben….

  Of is er toch een andere reden dat dit bij haar gebeurd……. ja, vraag het me toch af, omdat ik wel eens heb gehoord, dat de geesten/entiteiten iemand iets duidelijk willen maken, weet alleen niet of dit waar is

  • Hi Menno,

   Je huis is een spiegel van de ziel. Dat geldt voor de buitenkant, de inrichting en alle energetische verschijnselen die er wel of niet aanwezig zijn. Dat dit gebeurt, vertelt iets over haar. Het zegt iets over het soul-contract dat ze met de plek heeft. Er is namelijk altijd een reden waarom je woont, daar waar je woont.

   Wanneer je vriendin dit met mij zou willen uitzoeken, zodat de energie vrijgegeven kan worden, is ze van harte welkom om contact op te nemen voor een Happy Holon Huisconsult of een Pick-My-Brain-sessie.

   groet,
   Nicky

  • Hoi,

   Ik heb een auto immuun- spierziekte waar ik soms wel last van heb. Soms benauwd en moe. Nu zijn we een aantal weken op vakantie geweest, naar de bergen. Ik heb helemaal geen klachten gehad. Nu thuis weer wel. Gelijk doodmoe.
   Het kan zijn dat de lucht in dat bergrijke natuurlandschap beter is. Of dat ik ruimte onbewust mis, we wonen normaal in een kleine stadswoning.
   Maar ik ben ook erg gevoelig, vaak voorgevoelens, of dingen oppikken die anderen voelen. Kan het zijn dat er iets in ons huis zit? Toen de kinderen klein waren ervaarden we wel in de nacht dingen. Geen vervelende dingen, de sfeer in huis is voor mijn gevoel wel goed. Wel een oud huis.
   Zou je toch zo moe kunnen raken van geesten, die mogelijk prima zijn?

   • Hoi Leah,
    Het lijkt me niet fijn om thuis niet zo uitgerust te zijn als in de bergen. Tuurlijk is het zo dat bergen een positieve invloed hebben op je gestel. Het is niet voor niets dat sanatoria daar gebouwd worden. Maar als het verschil tussen uit en thuis zo enorm is, dan zou er inderdaad meer aan de hand kunnen zijn. En dat hoeft echt niet altijd geest-activiteit te zijn, maar dat is wel mogelijk. Dat kan ik natuurlijk op deze wijze niet beoordelen.

    Wanneer je dit met mij zou willen uitzoeken, zodat de energie van het energetisch fenomeen vrijgegeven kan worden, ben je van harte welkom om contact op te nemen voor een Happy Holon Huisconsult of een Pick-My-Brain-sessie. Stuur me dan een mailtje op nicky@happyholon.nl.

 3. Dag Nicky,
  Ik zit met iets.
  Ik woon vanaf 2016 in een koopwoning, de eerste voor ons. Wij zijn hier erg blij mee ook al moeten wij hier veel doen.
  Nu hebben wij een dochter van 2,5 jaar, die heel vaak dingen ziet die er niet zijn en/of zijn geweest in het verleden; bv een ambulance die voor bij rijdt. Al weet ik zelf dat dit heel goed kan, omdat hier in de wijk vroeger veel ouderen woonden en zijn overleden en/of op gehaald.
  Maar in mijn woning wonen er 2, die ik zelf niet kan zien maar heel goed weet dat die er zijn. Één is mijn moeder, die met mij mee is verhuisd, helemaal geen probleem.

  Mijn vrouw zeg heel vaak dat ik in mijn slaap met haar praat en dat mijn vrouw hier door wakker wordt en aan mijn moeder vraagt om ons te laten slapen. Hahah erg grappig als ik dit hoor.

  Maar mijn dochter ziet een man. Ze zegt altijd als ze hem ziet ‘dag meneer’, en wijst hem aan.

  Ik denk dan okee ze ziet hem, geen probleem. Maar nu komen wij er achter dat hij min of meer de reden is waarom ze wakker word in de nacht. Hij raakt haar aan en of kietelt.

  Mijn schoonvader is gelovig en ziet hem ook heel vaak en weet hem aan te wijzen waar hij is. Hij heeft een aantal keren geprobeerd om hem weg te sturen, maar hij luistert niet. Wij vinden het niet erg dat ‘ie er is, maar laat ons kind slapen. Hij wil misschien met haar spelen. Dit is niet erg en mag ook, maar dan wel overdag.

  Mijn vrouw voelt zijn aanwezigheid ook erg goed. Ik heb mij er voor afgesloten, maar ik stel me wel er weer voor open omdat mijn dochter mij hier bij nodig heeft.

  Hoe krijg ik het duidelijk voor deze man, dat hij haar met rust moet laten als ze gaat slapen?

  • Hai,
   Dankjewel voor je verhaal.

   Een huis vertelt iets over zijn bewoners. Het is een spiegel. Dat geldt dus ook voor alle energetische verschijnselen die zich in een woning afspelen. Dit is wat ik het soul contract noem.

   Wanneer je die resonantie snapt, dan snap je ook waarom een energetisch fenomeen aanwezig is en kan die energie vrijgegeven worden.

   Een manier om dat te doen, is door met open hart en open mind, een ‘gesprek’ aan te gaan met de energie. Wil je daarbij mijn hulp, dan kan dat in de vorm van een Happy Holon huisconsult of een pick-my-brain sessie. Alleen maar communiceren dat een verschijnsel je met rust moet laten, is, zoals je al hebt gemerkt, weinig effectief.

  • Hierover moet je advies vragen van een arts. En tijdens een slaapverlamming kalm blijven, wanneer je er angstig van wordt. Slaapverlamming staat er om bekend dat het ervaringen met zich mee kan brengen, die bestempeld worden als paranormaal.

 4. Hoi Nicky,

  Zeer interessant stuk, zeker omdat ik s’nachts regelmatig door een entiteit wordt aangeraakt / of dat een entiteit contact zoekt. We zijn 2 jaar geleden verhuisd en ons huis had er zeker ook mee te maken, maar nu heb ik het in ons nieuwe huis ook weer. Ik denk dat punt 4 bij mij speelt, maar ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan / moet oplossen. Ik heb reeds vaker contact gezocht met een natuurgeneeskundige en zij zei dat ik mijn grenzen beter moet aangeven. Hoe hard ik het ook probeer dit lukt me blijkbaar nog steeds niet. Tips?

  Groetjes R

  • Hi R.

   Een manier om van ‘buitenaf’ te werken aan grenzen is aandacht schenken aan de omphalos in je woning. Dat brengt je meer in verbinding met je eigen centrum, waardoor grenzen stellen makkelijker zal gaan.

   Wil je meer hulp bij dit vraagstuk, dan mag je natuurlijk altijd een consult aanvragen bij me.

   groet,
   Nicky

 5. Beste Nicky

  Dankjewel voor dit artikel!

  Over het derde punt in je artikel zou ik meer willen weten. Gewoon omdat daarin nog wel eens een sleutel voor meer begrip van wat ons kind mee- en doormaakt.

  Om privacy redenen kan en wil ik niet op publiek internet veel hierover zeggen, maar ik zou een prive bericht op prijs stellen.

  Alvast bedankt

  K. uit Midden Nederland
  Vader

  • Ik ken je persoonlijke situatie natuurlijk niet, maar in het algemeen kun je stellen dat kinderen, zéker als het kleine kinderen betreft, energieën uitdrukken die door hun ouders onderdrukt of ontkend worden. Ik zal je een privé-mail sturen. Groet, Nicky

 6. Hallo Nicky,

  Sinds 2006 is ontdekt dat ik last heb van “entiteiten.” Ik kreeg ineens zelfmoordneigingen, kon niet slapen en werd, knettergek in mijn hoofd. Begon mijzelf te slaan e.d. Ik merkte dat dit niet van mijzelf was en mijn moeder in die tijd constateerde ook dat ik er slecht aan toe was.

  Via familie die iemand kent die entiteiten kan verwijderen, werd een foto van mij gemaakt en opgestuurd naar deze mevrouw. Toen ze enkele zware entiteiten bij mij weghaalde viel een spanning van mij af en alles was weer normaal. Echter kwamen deze klachten weer terug en heb er nog steeds regelmatig last van. Ook kreeg ik contact met een ander vrouwtje die zelfs kan waarnemen waar ik last van heb.

  Het zijn niet alleen overledenen maar ook zwart en lelijk, aliëns, demonen en de laatste tijd voornamelijk energieën die uit de onderwereld komen. Deze klampen bij mij aan en heb weer last. Het heeft mij al een vermogen gekost en het blijft maar komen. Soms gaat het hooguit een driekwart jaar goed, maar als ik even denk dat ik al lang niets heb gehad heb ik er weer een hangen binnen korte tijd. Het is of ze er op zitten wachten.

  Ik heb al op sites verschillende methodes geprobeerd om ze ook verbaal weg te krijgen maar het lukt nooit. Ik ervaar ze als vervelend en als ik er niet snel vanaf ben krijg sta ik doodsangsten uit met hartkloppingen, agressieve opvliegers en angstdromen in het geval ik even in slaap val. De ene zegt dat het ligt aan mijn grote aura, de ander weer aan dat ik in mijn kracht moet staan.

  Bescherming werkt niet, dan krijg ik ze juist en het heeft mijn leven beïnvloed waardoor ik vaak niet kan functioneren omdat ik van uitputting niet aan mijn dagelijkse ritme en werk kan komen. Help me s.v.p. Ik ben bang voor de toekomst en voor mijzelf dat het een keer echt goed fout gaat. Groet Danny

 7. Hallo Nicky,

  Mijn dochter van 15 is HSP. Er word gezegd dat ze een zeer grote aura heeft. Voor mij als leek betekend dat ze dus veel energie van heel veel oppakt. Ze heeft een techniek gekregen (ritsen) wat ze moet gebruiken als ze een drukke omgeving in gaat. Dat er hier in huis entiteiten zijn weten we en zien het niet als iets “ergs”. Maar gister bijvoorbeeld is ze met school naar Amsterdam rijksmuseum geweest. Was druk in de trein en ze heeft regelmatig geritst. Maar s’avonds was ze kapot moe en enorme hoofdpijn. Heb jij tips hoe ze zich beter kan beschermen tegen de energie?

  Groetjes Carla

  • Het beste advies wat ik kan geven is: laat een waarneming vooral een waarneming blijven. Je hoeft er niets mee te doen en je hoeft er ook niks van te vinden. Dat ‘doen’ en ‘er iets van vinden’ is wat moe en prikkelbaar maakt. Natuurlijk gaat dit ‘doen’ niet altijd bewust, dat vereist oefening en zelfkennis. Maar laat de waarneming gewoon alleen een waarneming zijn op het moment dat het je opvalt. Net zoals die auto die voorbij rijdt. Die hoef je ook niet in je lijf te stoppen.

   Wat ook moe maakt, is het hooghouden van een energetische bescherming of jasje. Dit is een vorm van weerstand. Ook dat is ontzettend vermoeiend en werkt op lange termijn contra-productief. Wanneer je denkt dat je ‘bescherming’ nodig hebt, is dat tevens een uitnodiging tot ‘aanval’.

   Dus mijn advies is: laat een waarneming, gewoon alleen een waarneming zijn.

 8. Wij, gezin van man,vrouw en 2 zonen. 3 jaar na de zelfmoord van mijn zoon werd het stil. Bijna alle kennissen vrienden en familie mijden ons huis. Wij zitten in een neerwaartse spiraal. Oudste zoon overleden, jongste zoon 18 jaar epeleptisch en autistisch. Moeder hoge bloeddruk, hartproblemen en zware reuma. Al jaren bezig met jongste zoon voor goede medische zorg en/of onderkomen.Psychische zorg laat het afweten, overbezet. Er lijkt soms geen eind aan onze ellende te komen.

  Al jaren hoopte ik op een teken van mijn oudste zoon. Het kwam er niet of ik zag het niet misschien. Nu,..3 jaar later gebeuren er rare dingen. Ik geloof heilig in G*d en vind veel steun in Hem. Echter recent heb ik een ervaring gehad die ik niet kan verklaren. Toen ik op een avond in het donker in bed kroop wilde ik mijn slapende vrouw een nachtkus geven. Zij lag met de rug naar mij toe. Al liggende moest ik over haar heen buigen om haar te kunnen kussen. Op het moment dat ik over haar heen boog verscheen er een bijzonder eng gezicht die heel snel recht op mij afkwam met een diep geluid van een harde zucht. Een lichtflits kwam van opzij en ik werd heel hard opzij gedrukt op mijn kussen. En weg was het. Met hevige hartkloppingen en vol ongeloof ben ik na een lange tijd angstig in slaap gevallen. “Wat was dit?”.

  Enkele maanden gingen voorbij met ups and downs. Gekke dingen gebeurde er niet meer. Tot vorige week.Ik laat elke morgen heel vroeg de hond uit. Soms ga ik eerst naar de wc. Op deze ochtend zat ik rond 05.00u op de wc toen ik na enkele minuten gerommel hoorde in de kast naast de wc. Ook de kastdeur bonkte open en dicht. Het volgende waren duidelijke voetstappen en een stem die op die van mijn zoon leek. Ik antwoordde nog dat ik hem niet kon verstaan en dat hij even moest wachten tot ik van de wc kwam.

  Al gauw deed ik de deur open om tot de conclusie te komen dag er niemand in de kamer was. Ben naar boven gegaan en zag dat zowel mijn zoon als mijn vrouw in diepe slaap op bed lagen. Kippevel moment. Ik was super nuchter en klaar wakker en weet zeker dat ik stemmen, gerommel en voetstappen heb gehoord.

  Mijn jongste zoon heeft heel lang schimmen gezien en stemmen gehoord toen hij nog jong was. Hij is behandeld voor psychose maar later bleek de psychose te zijn veroorzaakt door verkeerde medicatie. Nu vraag ik mij wel eens af of hij wellicht toch die dingen gezien en gehoord heeft. En zeker nu ik ze zelf heb meegemaakt.

  Wij gaan langzaam ten onder aan alles wat wij meemaken. Moe zijn we en ons lichaam is zwaar, en lusteloos. Geen kracht meer om ons er tegen te verzetten.

 9. Hallo
  Mijn dochterje van 3 ervaart een negatieve entiteit in ons huis. Ze schrikt hier erg van en is er bang voor. Sindsdien slaapt ze ook zeer slecht. Ik heb het huis al laten reinigen dan gaat het een paar weken goed maar daarna is het weer terug. Ook heb ik geprobeerd om samen met haar te vragen of hij weg wil gaan.
  Wat kan ik er nog aan doen?

 10. En ik krijg veel boodschappen door via muziek.Al voordat een nummer op de radio begint,of bij de eerste deun,krijg ik een sein d.m.v. een emotie die bij mij wordt “aangeprikt”.
  Is dit mogelijk?

 11. Hoi Nicky,
  Ik neem snel emoties over van anderen,ook van entiteiten .Nu is het zo dat ik op dit moment regelmatig last heb van slaapverlamming.Ken jij dit en heeft het één met het ander te maken en weet jij of hier iets aan te doen is?Het is iedere keer weer erg beangstigend.Ook heb ik veel last van nachtmerries,mijn slaap is niet meer echt mìjn slaap,als je snapt wat ik bedoel.
  Niet alle entiteiten herken ik,sommige wel.Van hun snap ik de boodschap ook,van de andere niet,voel ik alleen maar haat.k woon om de hoek van een begraafplaats.Ik ben niet bang maar wil ook niet dat dit mijn leven gaat
  beheersen,ik heb er s’nachts geen invloed op .

  • Hai Sandra,

   Ik heb (nog) geen ervaring met cliënten met slaapverlamming, maar weet dat het verschijnsel bestaat. Uiteraard kan er een verband bestaan tussen kwaal en entiteit, maar dat is niet per definitie zo.

   Voor advies over slaapverlamming raad ik je aan om hulp te zoeken bij een huisarts en/of slaapspecialist.

   Wil je op een constructieve manier omgaan met jouw waarneming van entiteiten, dan raad ik je aan een training of opleiding te volgen, waarin je dat leert.
   Groet,
   Nicky

 12. Hallo Nicky,

  Wat kun je doen als je er bewust van wordt dat iemand zijn leven is overgenomen door een entiteit. Als dat iemand is die hulp en verzorging nodig heeft, geen andere mensen om voor te zorgen omdat hij die een bepaalde manier weg jaagt. En ook nog voor de jonge kinderen gezorgd moet worden.
  Hoe is zoiets moeilijks aan te gaan.

  • Hai Devina,
   Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan. Wanneer jij je bewust bent van iets wat bij een ander speelt, wil dat nog niet zeggen dat die ander zich daar ook bewust van is. Het is niet aan jou om daar ongevraagd op in te grijpen. Mocht de ander openstaan voor wat jij waarneemt, dat in zichzelf ook (h)erkennen én besluiten daar iets mee/aan te doen, alleen dan is het mogelijk die persoon te helpen om blijvend iets voor zichzelf veranderen.
   Je kunt niet iemand helpen, die niet geholpen wil worden. Iedereen kan alleen zijn eigen ‘spoken verjagen’.

   Zorg, als je kunt, in ieder geval dat de juiste opvang, medische en psychische (crisis)hulp beschikbaar is voor deze persoon en diens kinderen.
   Sterkte,
   Nicky

 13. Hoe kan het dat nadat ik salie heb gebruikt ik steken in mijn borst krijg?
  Is mijn lichaam niet van mij of moet ik hulp aanvaarden? Ik heb jaren geleden besloten me voor een hoger maar onduidelijk doel in te zetten, maar het slokt wel me leven op. Ik wil er zelf wel duidelijkheid in krijgen maar aardse hulp sluit nauwelijks aan.

  • Hi Lianne,
   Het is onmogelijk om antwoord te geven op je vraag met maar een paar regels informatie. Wil je hier echt induiken, dan kun je een consult bij me boeken. Voor lichamelijke klachten raad ik je dringend aan hulp te zoeken van een arts. Al is het alleen maar om medische dingen uit te sluiten. Groet, Nicky

 14. Dag Nicky,
  Ik heb in dit huis sinds ik er woon matige, en soms angstaanjagende dromen. Er is geen dag dat ik niet droom. Zit deze narigheid in mij? Ik ben een rustig, postief persoon. Bij mijn ouders heb ik wel eens een hand over mijn gezicht gevoeld, ik schreewde maar het maakte geen geluid. Ook voel ik in mij slaapkamer vh huis waar ik nu woon wel eens lichtelijk of iemand mij aantikt. Soms is het dan mijn man die mij aantikt om te zeggen dat ik snurk, maar ook wel eens niet. Opzich zijn die dromen meestal een voorbode van iets. Nu heb ik ook wel eens een chakra healing gehad, iedereen voelt dingen, maar ik niet, dat is dan weer de anderde kant van het verhaal.
  Is dit iets? Zit dit in mij of om me heen? Ik heb verder geen angsten in deze kamer.
  Ook heb ik het idee dat ik al veel eerder/langer, een beter leven had moeten hebben en dat wellicht ik of iets dit tegenhoudt, maar wellicht gaat dit iets té ver. Gr. Vivienne

 15. Interessant stuk…toch moet ik je bekennen dat ik af en toe een entiteit verzoek om weg te gaan en daar gebruik ik salie voor. Het werkt altijd. Ik praat uiteraard met de entiteit en verzoek hem/haar vriendelijk doch dringend om weg te gaan. Ik wil het niet in mijn huis.
  Entiteiten hebben een soort abonnement op mij. Ik voel ze, hoor ze en weet wat ze willen. Ze zoeken mij dan ook vaak op om boodschappen door te geven. Ik heb dus een zesde zintuig zoals vele mensen dat noemen.
  Ik heb al een aantal keren mensen mogen helpen waaraan een entiteit aan kleefde. Ik ben hier eigenlijk pas mee begonnen omdat ik dit vroeger niet durfde en bang was. Maar nu voel ik het als een soort missie. De eertse echte sessie ging heel spontaan:

  Een paar maanden geleden heb ik zomaar spontaan een jongen op een terras waar ik gewoon een wijntje zat te drinken geholpen. Deze jongen had jaren geleden zijn vriend gevonden. Deze had zichzelf opgehangen vertelde hij. En terwijl hij mij dit ingrijpende verhaal vertelde wat al jaren geleden gebeurd was kwam de Theresa Caputo in mij naar boven…zomaar…ik trilde hevig en vertaalde wat de entiteit nog wilde zeggen. Het was een ongeluk, hij speelde met de gedachte om een einde aan zijn leven te maken. Hij was zeer verdrietig op dat moment. En toen ging het mis. Hij speelde met het touw om zijn nek, viel en hing zichzelf op. Hij kwam zeggen dat het hem speet en ik begin toch te huilen!! Deze tranen waren van de entiteit! Dat vertelde ik ook…”dit zijn niet mijn tranen hoor!” De jongen had altijd al gedacht dat het zo was gegaan maar wist het niet zeker. Mijn trillen hield op…de laatste woorden van de entiteit waren..”ok, tis goed zo”…”ok, ok, ok”. En hij was weg….ik voelde dat hij verder kon en naar het licht vertrok.

  Dit is een korte samenvatting uiteraard want ik heb een uur op dat terras zitten trillen, mensen dachten waarschijnlijk dat ik wat anders op had ofzoiets 😉
  Ik kwam die jongen twee weken later tegen en hij zei mij dat ik hem vreselijk goed geholpen had en dat hij geen last meer had van de entiteit wat ooit een kameraad van hem was. Hij bedankte mij en ik voelde me trots en verbaasd (onzeker typje dat ik ben) …”dit kan ik dus? heb ik hier goed aan gedaan? Moet ik hiermee verder? Hoe pak ik dat aan?”

  Ik praat hier verder met bijna niemand over omdat veel mensen in mijn omgeving erg sceptisch zijn. Vandaar dat ik jou dit bericht stuur….

  Gr, Fairyheart

  • Beste Fairyheart,

   Allereerst, dankjewel voor het delen van je ervaring!

   In antwoord op je vraag: Alleen jij kunt de keuze maken of je hier verder mee wilt of ‘moet’. Alleen jij kunt bepalen of je het bij deze ene ervaring wilt laten, of niet. Luister hiervoor naar je hart en intuïtie.

   Wanneer je de keuze maakt om verder te gaan, dan zal ik je altijd aanraden om jezelf te laten scholen in energiewerk en/of entiteitenwerk. Zo kun je in een veilige omgeving oefenen. Als je ervoor kiest met dit werk door te gaan, maak je dan niet al te druk over de manier waarop of bij welke leraar. Wanneer je met volle overgave deze keuze hebt gemaakt, dan kun je erop vertrouwen dat de juiste leraar vanzelf verschijnt. Succes!

   Groet, Nicky

 16. Hoi.
  Ik ben het niet helemaal met je eens over de salie.
  Ik reinig mijn huis 2X in het jaar met salie. En tussendoor wanneer ik er weer een paar zie. En de entiteiten gaan wel degelijk weg dan.
  Ik zeg dan ook heel duidelijk bij het reinigen, dat ze het beste hier weg kunnen gaan. Omdat het ook vaak verdwaalde geesten zijn. Ik heb het zelf meegemaakt, dat mijn overleden ex schoonmoeder de trap op kwam lopen en haar zoon riep ( mijn ex-man dus). Ik zei haar dat hij niet meer hier woonde. En dat hij in een andere stad woonde. Zij floepte weg. En kwam de andere dag terug, omdat ze hem niet kon vinden. Ik heb toen het adres opgezocht en het haar verteld toen ze zich weer liet zien. En floep weg was ze weer. Heb haar daarna nooit meer gezien. Dus ik denk dat ze het adres gevonden heeft
  Maar witte salie werkt wel degelijk voor mij. En misschien gaan ze een paar weken weg of zelfs een paar maanden. Maar dan heb ik ff rust in huis. Mijn zoon had ook veel last van entiteiten. Salie gebrand en vriendelijk gevraagd of de entiteiten wilde weggaan omdat mijn zoontje er erg bang van was. Daarna nooit meer gezien en gehoord.
  Ik heb dit van een oude echte Indiaas geleerd. En die doen dit al eeuwen!! Verder goed artikel hoor. Alleen moest ik het ff kwijt over de salie.

  • Hoi Veronica,
   Je vertelt het zelf al: naast dat je salie brandt, communiceer jij duidelijk met energievormen. En deze communicatie is wat helpt, niet het branden van de salie :).
   Rituele verbranding van salie helpt intenties te versterken. En in dit geval helpt het jou waarschijnlijk ook om tot deze communicatievorm te komen. Vooral blijven doen dus, zou ik zeggen!
   Groet, Nicky.

  • Klopt dat witte salie helpt. Mijn zoon gebruikt deze ook bij mensen die vragen om hun huis te zuiveren wegens last van identiteiten.
   Waar wij wonen is moord en zelfmoord gebeurd, en hadden 3 identiteiten in huis die boven steeds rondliepen en hoorden wij steeds voetstappen.
   Mijn zoon heeft witte salie gebruikt om ons huis te zuiveren.
   Twee die hier vastzaten wegens wat gebeurd was zijn weg en de derde is een oud vrouwtje dat zich hier bij ons goed voelt.
   Sindsdien horen wij niets meer.

 17. Goedemiddag,

  Mooi beschreven in je Blog.

  vraag over punt 7.
  Wat kun je doen wanneer je denkt last te hebben van entiteiten?
  >>>
  Vraag jezelf eerst af of het probleem dat je ervaart van jou is of van ‘dat andere’. Is het van jou? Erken het en ga ermee aan de slag.

  Is het van ‘dat andere’? Neem dat dan waar en heb hier geen oordeel over (zie punt #6). Ervaar wat het met jou doet. Je kunt hierover bewust met de betreffende entiteit communiceren.
  >>>
  Bovenstaande wordt erg lastig als het kinderen betreft.
  En al helemaal als je als ouder zelf niet kun communiceren met entiteiten.
  Je kunt daar hulp voor inschakelen, maar als een kind met regelmaat (dagelijks) “bezoek” krijgt is dat niet te doen.

  Nog tips?

  • Ja, laat jezelf en ook je kind scholen in omgang met entiteiten en energieën. Daardoor maak je jezelf minder afhankelijk van anderen en neem je je verantwoording. Kinderen zijn nog veel flexibeler in hun wereldbeeld dan volwassenen. Daarom gaat hen de communicatie met energievormen vaak veel makkelijker af dan volwassenen. Leer kinderen omgaan met energie(vormen) i.p.v. het te ontkennen. Daarmee geef je ze een groot geschenk voor de rest van hun leven.

   Wanneer ik vermoed dat mijn kind van vijf ‘iets’ met zich mee genomen heeft, is eigenlijk altijd de vraag: ‘Is het van jou?’ al voldoende. Vaak weet ze ook nog precies aan te geven van wie het dan wel is. Op haar eigen manier laat ze de energie dan los en van zich afglijden.

 18. Graag zou ik opheldering willen over punt 7 – Stuur ze nooit naar licht!
  Waarom niet? Hoe komen ze daar dan….
  Waarom zouden ze bij jou (of een persoon/ruimte ) moeten blijven?

  • Dag Syl,
   Ieder wezen, zichtbaar of onzichtbaar heeft een missie en de keus die missie uit te voeren of niet. Jij kunt nooit voor iets of iemand anders bepalen wat die missie is. En of ‘ze’ die missie moeten uitvoeren of niet. Wel kun je bewust in communicatie gaan op het moment dat jij vindt dat met ‘hun missie’, jouw grenzen overschreden worden. Je kunt een entiteit bewust maken van datgene waarmee ze jouw grenzen overschrijden en zo tot een oplossing komen.

   Bekijk het eens zo: hoe zou jij het vinden als je plotseling wordt weggestuurd van een plek waar jij het fijn hebt of van een missie die je moet/wilt uitvoeren. Dat zou je toch ook niet fijn vinden? Dan ga je toch ook in gesprek met degene die vindt dat je weg moet en kom je tot een compromis?

   Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat de mens niet het alleenrecht heeft op ‘ruimte’. Het is ook belangrijk om je eigen grenzen te kennen. En te herkennen en aan te geven wanneer die grenzen overschreden worden.
   Groet, Nicky

 19. Hallo Nicky,

  Een mooie verhelderende blog, dank je.

  Wanneer ik mensen help door een speciale persoonlijk wierook samen te stellen om in hun huis te branden, gaat het er mij altijd om dat ik een samenstelling maak net als een oliemengsel waarmee ik een behandeling zou geven. Dus werkend op heling van de betreffende persoon of personen die in het huis leven, dus niet een enkelvoudig iets. Ook kan het helpen met andere dingen te werken, zoals de vele mogelijkheden in stenen en nog veel meer, maar ik vind het zelf heel belangrijk dat er uitgezocht wordt waar het geplaatst wordt en dat datzelfde met regelmaat gereinigd wordt, uiteindelijk neem je zelf ook regelmatig een bad of zo.
  Toen ik jong was, was de grote voorjaarsschoonmaak heel normaal, zoiets is nu ook geen overbodige luxe, waar veel negatieve energie aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *