Zo herken je de yin yang krachten van bomen

Energiepomp

Bomen zijn grote yin/yang-energiepompen.

Ze nemen energie in de vorm van licht en warmte op, en transformeren dat in groei.
Uit vuur en lucht ontstaat materie. Yang wordt getransformeerd tot yin.

Omgekeerd transporteren bomen voedingstoffen en water vanuit de bodem omhoog, en geven dat via de bladeren gedeeltelijk terug aan de kosmos. Yin wordt omgezet naar yang.

Bomen zijn zo grote transformatoren voor yin en yang krachten.

Polariteit

Je kunt bomen indelen op hun polariteit en werkzame kracht. Dit herken je aan zowel aan de plek waar de boom groeit, als aan zijn uiterlijke verschijning.

Hoe hoger je komt, en ook hoe dichter naar de polen van de aarde, hoe hoogfrequenter en ‘harder’ het licht wordt (blauw- en violettinten overheersen). En hoe hoger je komt, hoe lager de atmospherische druk en zwaartekracht. De leviatiekracht neemt toe.

Hoe lager en hoe dichter naar de evenaar, hoe zachter het licht is (meer rood tinten) en hoe groter de atmospherische druk en zwaartekracht.

Bomen reageren met hun groei op deze natuurlijke krachten van de aarde. Dat kun je zien aan zowel de uiterlijke verschijningsvorm als aan de structuur van het hout.

Hoe hoger, of hoe dichter bij de polen, hoe meer yangkrachten er zijn. Yangkracht zorgt voor een snellere groei, een spitsere groeivorm en een zachtere houtsoort.

Hoe lager gelegen, of hoe dichter naar de evenaar, des te meer meer yin-krachten er spelen. Dit zorgt voor een langzamere groei, een bredere groeivorm en een hardere houtsoort.

Voorbeelden: een den bezit meer yangkrachten dan een eik. En ebbenhout is meer yin dan berkenhout.

Kortgezegd: hoe ‘zachter’ het licht, des te harder het hout. En hoe ‘harder’ het licht, hoe zachter het hout. Natuurlijk draait het hier om een basisprincipe met vele tussenvormen.

Nut

Bomen weerspiegelen dus de natuurlijke energetische kwaliteiten in hun omgeving en reageren daarop met hun groei.

Wil je bewust(er) contact maken met een polariteit of kwaliteit in jezelf, dan kun je nu, met bovenstaande basiskennis, de energie van bomen, bossen of houtsoorten daarbij als hulpmiddel inzetten.

Yang-bomen stimuleren geest, inspiratie en visie. En yin-bomen wakkeren kwaliteiten als vitaliteit, nuchterheid en belichaming aan.

Heb jij een lievelingsboom? Wat voor boom is dat en welke uitwerking heeft ‘ie op jou? Vertel het in de comments.

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *