De waarheid over Space Clearing

Wat is Space Clearing?Space Clearing

Space Clearing heet in het Nederlands: huisreiniging of -zuivering. En wanneer het over een bedrijf gaat, wordt het vaak bedrijfsreiniging genoemd. Deze termen misleiden je. Ze impliceren namelijk dat je iets weg haalt of schoonmaakt. Dit is echter niet het geval. (Voor het gemak hou ik het op het Engelse Space Clearing.)

Space Clearing gaat over het transformeren van energieën. Je kunt met Space Clearing de energie in een gebouw, ruimte of landschap omvormen tot een heilzame omgeving, die tot voordeel werkt.

Wat zijn goede en slechte energieën?

Energie op zichzelf is neutraal. Jij bepaalt zelf, door jouw reacties op een bepaalde energievorm of iets een positieve of een negatieve energie is. Vergelijk het maar met het effect van kou. Temperatuur is voor iedereen hetzelfde, maar iedereen reageert er anders op. Sommige mensen lopen meteen met muts en sjaal, en anderen lopen bij 5 graden nog steeds in een korte broek rond buiten (echt waar, ik ken zulke mensen!).

Er zijn wel algemene ideeën over welke energieën gunstig en minder gunstig zijn voor mensen. Blijf wel opletten, want wat negatief uitpakt voor jou als mens, is misschien juist heel goed voor een ander organisme!

kompostStel bijvoorbeeld dat je je tuin zo zou Space Clearen, dat het helemaal vol zit met gunstige energie voor jou. Dan zou het wel eens kunnen gebeuren dat je (medicinale) kruidentuin of je composthoop het niet meer zo goed ‘doen’. Deze gedijen namelijk bij voor mensen minder gunstige energievormen. Ook plekken waar bijen het prettig hebben, zijn voor ons als mens minder geschikt. Het is dus verstandig hier rekening mee te houden, wanneer je zoveel mogelijk organismen in je tuin een gunstig leefklimaat wilt geven.

Het zijn natuurlijk hele duidelijke voorbeelden, wanneer je spreekt over energetische behoeftes van verschillende organismen. Maar het is net zo belangrijk je te realiseren dat dit ook geldt voor verschillende mensen. Dat wat voor de één heilzaam is, hoeft voor een ander niet zo te zijn. Maar meestal zijn de verschillen niet zo extreem als in bovengenoemde voorbeelden.

Waarom zou je Space Clearen?

Energetisch onderhoud is voor een plek net zo belangrijk als ‘gewoon’ schoonmaken. Net zoals stof en vuil zich verzamelen door dagelijkse activiteiten, gebeurt dit ook op energetisch niveau. Ook al zie je deze energetische ballast misschien niet, de effecten ervan zijn wel merkbaar.

Zomaar een aantal veelvoorkomende symptomen:

 • moeite met focus en concentratie
 • veel onrust, agressie of woede
 • vaak klachten van klanten
 • hoog ziekteverzuim
 • veel bedrijfsongevallen
 • moeilijk in slaap komen
 • plekken of ruimtes die kouder of slechter aanvoelen zonder aanwijsbare oorzaak
 • lichamelijke symtomen die weggaan als je ergens anders verblijft

En de lijst kan nog veel langer gemaakt worden. Je merkt dat er subtiele (en ook minder subtiele!) symtomen verdwijnen op het moment dat je Space Clearen tot een gewoonte maakt.

Voorbeelden van voordelen na een Space Clearing zijn:

Space Clearing

 • betere focus en concentratie
 • rust
 • minder klachten / ziekteverzuim / ongevallen
 • betere slaap
 • beter humeur
 • meer succes
 • betere relaties

Ieder mens is anders, iedere plek is anders en ieder z’n behoeftes zijn anders. Dit zorgt ervoor dat een professionele Space Clearing nooit een ‘one-size-fits-all’-oplossing is. Wel bestaan er een aantal basisprincipes, die je kunt toepassen zonder dat het veel tijd kost. Welke basics dat zijn, dat vertel ik in de blogpost Space Clearing Basics waarvan je niet wist dat ze zó simpel zijn.

Wanneer zou Space Clearing voor jou waardevol zijn? Laat je reactie achter in het commentaarveld.

Delen met je netwerk?

4 thoughts on “De waarheid over Space Clearing

  • Is er überhaupt een methode altijd succesvol in alle gevallen? Ik denk dat er op alles wel een uitzondering te bedenken is. Bewustzijn is het belangrijkste ingrediënt voor succes, als je het mij vraagt.

 1. Ik gebruik om de energie neutraal te maken altijd een een brander met salie druppels erin. Of ik rook de boel uit met gedroogte salie. In mijn Sensi therapie praktijk gebruik ik ook een spray om ter plekke entiteiten te kunnen verwijderen.
  Groetjes Susan.

  • Salie en sprays zijn geweldige hulpmiddelen om energie in een ruimte te veranderen. Ze zijn echter niet ALTIJD succesvol voor ALLE soorten energie. Blijf daar dus alert op.
   Groetjes,
   Nicky

Comments are closed.