7 Space Clearing Basics waarvan je niet wist dat ze zó simpel zijn

Om Space Clearing hangt een zweem van geheimzinnigheid.

7 Space Clearing

Daardoor denk je al snel dat je speciale talenten moet bezitten om een energetische ruimtereiniging te doen. Niets is minder waar. De eerste zes Basics van Space Clearing kent, en doet iedereen eigenlijk sowieso al. Hoe de zevende Basic wordt ingezet, maakt verschil in het uiteindelijke resultaat. En deze laatste Basic gebruik je het liefst bij alle andere Space Clearing Basics. Dus lees deze blogpost zeker even helemaal uit. Wat die zeven Basics precies zijn, vertel ik je zo. Eerst wil ik nog even kort toelichten waarom het verstandig is regelmatig te space clearen.

Space Clearing is een manier om gestagneerde energieën te transformeren tot een nieuwe, frisse energie, die ondersteunt in de doelstellingen die je hebt gesteld. Daarnaast gaat het er om een balans te vinden tussen de materiële en energetische werkelijkheid, zodat lichaam en geest kunnen floreren.

Met Space Clearing wis je energetische sporen van voorgaande gebeurtenissen. Met name voor minder prettige gebeurtenissen is dit belangrijk. Negatieve emoties en gebeurtenissen worden vaak als ‘zwaar’ omschreven. Deze ‘zware’ energieën kan iedereen, die er even de aandacht voor neemt, heel eenvoudig waarnemen. Let daarvoor goed op je eigen gemoedstoestand en op de signalen van je lichaam.

Het extreemste voorbeeld, dat ik zelf als heel zwaar en intens heb ervaren, is de Dodenherdenking op Kamp Westerbork. Er zijn daar verschrikkelijke dingen gebeurd en er worden door massa’s mensen heftige emoties op die plek geprojecteerd. Dat is, zeker op een dag als Dodenherdenking, heel duidelijk te ervaren.

space clearing emotionsEmotionele gebeurtenissen vinden altijd en overal plaats. Ze laten een ‘imprint’ achter, een energetisch spoor. Bekijk het maar als stof. Dat vindt ook altijd een weg in je leefruimte en vraagt om schoonmaken. Wil je bewust of onbewust geen invloed ondervinden van ‘energetische stof’, dan is een regelmatige Space Clearing gewenst.

Space Clearing gaat dus over een shift in energie. Je kunt de energie in een ruimte al veranderen met de volgende eenvoudige basis-technieken. Vooral de laatste Space Clearing Basic is van belang om energetische effect te intensiveren.

Space Clearing Basics #1

Ruim rotzooi op! Leg alles terug op de plek waar het hoort. Gooi of geef alles weg wat je niet meer nodig hebt. Dit creëert ruimte, zodat energie vrij kan stromen.

Space Clearing Basics #2 

Frisse lucht naar binnen! Ramen open en laat de boel luchten. Frisse lucht is altijd goed voor een oppepper.

Space Clearing Basics #3

Maak schoon! Ontdoe je van dagelijks vuil met een dweil, bezem of stofzuiger. De ruimte voelt meteen een stuk frisser.

Space Clearing Basics #4

Daglicht binnenlaten! Doe de gordijnen en luiken open en laat het zonlicht binnen. Dit geldt ook voor je slaapkamer thuis. Licht brengt energie.

Space Clearing SoundSpace Clearing Basics #5

Muziek! Een lekker muziekje verandert de energie supersnel in een ruimte. Ook muziekinstrumenten, bellen of klankschalen helpen bij het ‘lostrillen’ van gestagneerde energie.

Space Clearing Basics #6

Lekkere luchtjes! Frisse lucht en lekkere geuren werken positief. Bloemen, wierook, olie, spray of appeltaart, kies je favoriete aroma, en let erop dat de geur niet gaat overheersen. Uiteraard kun je je nog verdiepen in welke specifieke geuren je doelstellingen extra ondersteunen.

Space Clearing Basics #7

Basics #1- 6 met intentie! Met intentie versterk je het effect van alle bovengenoemde methodes. Stel je tijdens de handelingen voor, dat alle verbruikte, oude, onbruikbare, niet bijdragende energieën vervangen worden door positieve, vitale, bruikbare, bijdragende en harmonische krachten. Gebruik je intentie bij één methode of bij allemaal, en ervaar het verschil!

Vertel me in de comments welke Space Clearing Basic jij het meest toepast of met welke Basic je het meest ‘dramatische’ effect op de sfeer in een ruimte weet te bewerkstelligen.

Delen met je netwerk?

15 thoughts on “7 Space Clearing Basics waarvan je niet wist dat ze zó simpel zijn

 1. leuk om je tips te lezen ik ben Helaas even uit mijn doen door Corona en heb Erge Astma wiroken met Sali of andere geuren kan ik niet en gebruiken gelukkug wel hulo van een schoonmaakster hoelang dit gaat duren feen udee maar lichaamelijk en geestelijk is mijn kracht echt naar beneden ik zat eeen maand veel op de bank en dat veel verdriet zit erop heb dat willen reinigen heb je nog geen kracht voor heeft iemand een tip

 2. Wat heb je een prachtige website. En ik vind dat je een hele heldere manier van schrijven hebt, ik lees je blogs graag.
  Vorig jaar heb ik mijn praktijkruimte gereinigd met salie en dat werkte super, in de periode daarna heb ik veel cliënten gehad. Nu loopt het weer wat terug, dus ik ga hem binnenkort weer reinigen☺️. Alle tips in jouw blog ga ik daar in meenemen.

  • Dankjewel José!

   Voor een praktijkruimte zou ik aanraden wat vaker dan 1x per jaar een reinigingsritueel te doen; wekelijks, misschien zelfs wel dagelijks. Wieroken (met salie) is een hele goede manier om (Lucht-)ether te transformeren. Ook met de reinigingstechnieken uit mijn gratis e-book (te downloaden rechtsboven) kun je goede resultaten boeken.

   Misschien is het voor jou interessant om eens te experimenteren met het kruid bijvoet (= sint-janswortel = artemisia vulgaris). Dit kruid stimuleert het zelfhelend vermogen. Succes!

 3. Beste Nicky,

  Wat heb je dit helder en duidelijk uiteengezet! Erg leuk om te lezen. Wat misschien nog een leuke basic tip kan zijn: bloemen neerzetten. En dan vooral bloemen van het seizoen. Want die dragen de juiste trilling in zich voor dat moment. Nu dus narcisjes-blauwe druifjes, eind zomer zonnebloemen enz.

  Leuke site heb je! Keep up the good work 🙂

 4. Ook edelstenen zoals bijvoorbeeld rozenkwarts zijn heel goed in het transformeren van emoties. Edelstenen kunnen ook energetisch in een ruimte geplaatst worden.

  • Dat klopt helemaal, Margriet. Het gebruik van edelstenen met als doel de energie in een ruimte te transformeren, zie ik echter als een gevorderde manier en niet als een ‘basic’.

   Naast dat edelstenen hun eigen ‘frequentie’ afgeven aan hun omgeving, kun je ze ook ‘programmeren’ met een opdracht of intentie. Edelstenen met een speciaal toebedeelde functie hebben regelmatiger verzorging en aandacht nodig, dan edelstenen zonder opdracht. Deze zorg bestaat uit clearing, ontladen en opladen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *