Hoe maak je een energetische analyse van een locatie?
Om met behulp van geomantie de meest optimale werk- of leefomgeving te creëren, is het noodzakelijk om eerst een analyse te maken van de locatie. Binnen de geomantie zijn daarvoor negen technieken beschikbaar. Ik noem ze je in volgorde van de meer ‘grof-stoffelijke’ naar de meer ‘fijn-stoffelijke’ manieren. Welke methode, of methode-mix, uiteindelijk gekozen wordt voor een analyse, is afhankelijk de problematiek die ervaren wordt en de doelstellingen die gesteld worden.
1 – Fysieke stralingsmeting / electrosmogmeting (hoogfrequent/laagfrequent)
Dit is de meest ‘materiële’ vorm van het meten van energievormen. Dit is mogelijk met speciale apparatuur voor het meten van hoogfrequente en/of laagfrequente stralingen. Er bestaat veel discussie over de effecten van electrosmog op de mens en zijn omgeving.
Mijn advies: ervaar wat het met je lijf en geest doet en handel daarnaar. Afstand is je vriend bij gebruik van apparatuur dat functioneert met straling. Een paar tips:
- Doe de telefoon in je tas, niet in je zak
- Bel met speakerphone, niet direct tegen je oor
- Laptop/tablet op tafel, niet op schoot
- Geen mobiele apparatuur naast je hoofdkussen of op je nachtkastje
Als je twijfelt, of klachten ervaart met betrekking tot het thema electrosmog, roep dan absoluut de hulp in van een professional met de juiste meetinstumenten. Met huis-tuin-en-keuken-oplossingen kun je electrosmog-intensiteit ongewild versterken(!). Professionals gespecialiseerd in electrosmog kun je vinden onder de termen als: woonbioloog, electrobioloog of bouwbioloog.
2 – Etherstroomanalyse m.b.v. vorminterpretatie
Ether ken je misschien ook wel als chi, qui, odem of levensenergie. De snelheid of juist de stagnatie van etherstromen is te herkennen aan en te beïnvloeden door vorm. Dit geldt voor zowel de vorm in het landschap als die van (en in) een gebouw. Feng Shui is een vorm van geomantie die gebaseerd is op ether als chi-stroom.
3 – Radiësthesie
Radiësthesie of wichelroedelopen is het interpreteren en identificeren van ‘aardstraling’ en andere (aarde-)fenomenen met behulp van een wichelroede of pendel.
4 – Richtingskwaliteiten
Hierbij moet je denken de richtingen zoals die op een kompas worden weergegeven. Windrichting, maar ook bijvoorbeeld de uitrichting op een ster of sterrenbeeld geven (subtiele) kwaliteiten aan een plek. Een interpretatie maken van een geboortehoroscoop in combinatie met de ‘horoscoop’ van een plek, deel ik in ook onder richtingskwaliteiten.
5 – Etherwaarneming en ether-radiësthesie
Met behulp van etherwaarneming en ether-radiësthesie is het mogelijk de ‘samenstelling’ van energetische fenomenen in het landschap vast te stellen. Een veelgebruikt ‘ether-systeem’ binnen de geomantie is dat van de vier elementen (aarde, lucht, water, vuur).
6 – Ruimte-, vorm- en kleurenpsychologie
Ruimte, vorm en kleur beïnvloeden hoe een plek mentaal, fysiek en spiritueel ervaren wordt. Als je hier iets in veranderd, verander je dus ook de ervaring van een plek.
7 – Analogie-systemen
Een analogie is een overeenkomst tussen twee zaken, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hoeven hebben. Bijvoorbeeld: uitingen in materie vertonen (symbolische) gelijkenissen met situaties of ervaringen. Dat de omgeving hierbij als ‘spiegel’ fungeert, is eerder regel dan uitzondering. Systemisch werken (zoals bij familieopstellingen) beschouw ik als een analogie-systeem.
8 – Intuïtieve waarneming
Welke ingevingen zijn er al bekend? Welk innerlijk weten is er?
9 – Droom- en trancewerk
Met droom- en trancewerk is het mogelijk zaken te ‘decoderen’ die met andere analyse-methoden misschien verborgen blijven.
Heb jij wel eens geëxperimenteerd met één van bovenstaande methodes? En wat was het resultaat? Vertel je verhaal in het reactieveld, daarmee inspireer je de andere lezers.
En nr 6, ruimte, vorm en kleur, gebruik ik ook wel in huis. Bijvoorbeeld een ander schilderij ophangen met andere kleuren geeft een andere sfeer in de huiskamer. Ook het plaatsen van kamerplanten verandert de sfeer in huis.
Hoi Nicky,
Bedankt voor je uitleg.
Wat ik wel (eens) gebruik:
Telefoon in je tas, tablet op tafel enz.
Echter wel Telefoon op nachtkastje want hij fungeert ook als wekker. Welke afstand tussen hoofdkussen en nachtkastje/ telefoon vind je nog veilig?
Hoi Ina,
Dat is persoonlijk. Luister daarvoor goed naar je lijf, het zal je daarvoor aanwijzingen geven.
Bij mijzelf ligt mijn mobiel nooit in de slaapkamer, wanneer ik slaap. Doe jezelf een wekkertje cadeau die werkt op een batterijtje, dan kan je je mobiel gewoon in een andere kamer laten liggen.