5 tips om je Intuïtie aan te scherpen

fractal-302552_640Volgens de Van Dale betekent Intuïtie: inzicht zonder nadenken.

Over hoe dit inzicht zonder nadenken wordt verkregen lopen de meningen een beetje uiteen. Sommigen zeggen dat intuïtie een aangeleerd automatisme is, verkregen door veel ervaring. Anderen associëren intuïtie meer met het herkennen van gevoel en signalen in het lichaam. Ik denk dat het een combinatie is van beide dingen. 

Hoe kun je je intuïtie verbeteren en verscherpen?

 1 – Wees aanwezig in het hier en nu.

Dit kun je jezelf aanleren door je te focussen op je ademhaling. Wanneer je dat doet, heb je geen tijd om na te denken over iets anders. Wanneer je je gedachten ‘uitschakelt’ en focussed op wat je aan het doen bent, ben je in het hier en nu.

2 – Leer het onderscheid tussen jou, een ander en de omgeving. 

Vaak nemen we ongewild stemmingen of emoties over van anderen of zelfs ook van een omgeving. Om te weten wat van jou is, hoef je enkel in je eigen midden te blijven. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

 3 – Wees je bewust van je overtuigingen en (voor-)oordelen.

Deze kleuren je waarneming.

4 – Leer het verschil kennen tussen je denken, je emoties en je intuïtie.

Denken en emoties zijn reacties op prikkels van buitenaf. Intuïtie komt van binnenuit. De meest lastige emotie om te onderscheiden van intuïtie is angst.

5 – Wees bewust van het verschil tussen waarneming en interpretatie.

Wanneer je iemand ziet, die tranen over zijn wangen heeft lopen, betekent dat niet automatisch dat die persoon verdrietig is.

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *