4 redenen waarom entiteiten in een huis rondspoken

entiteiten huisOver spoken, geesten en entiteiten wordt vaak een beetje lacherig gedaan. Maar eigenlijk iedereen die ik wat langer spreek, blijkt uiteindelijk wel een persoonlijk ‘spookverhaal’ te hebben.

Veel van die verhalen gaan over het voelen van een ‘aanwezigheid’, zonder dat er iemand in de buurt is. Meestal is dit een overleden geliefde, maar soms ‘hangt’ er ook iets in een huis of op een plek.

In Nederland hoor je er nooit zoveel over, maar in de UK bijvoorbeeld zijn ze soms zelfs heel erg trots op dit soort plekken. Er bestaan zowaar pubs en B&B’s die reclame maken met het feit dat ze ‘haunted’ zijn.

Waarom worden huizen spookhuizen?

Wat kan hier nou de oorzaak van zijn?

Eigenlijk zijn er maar vier redenen waarom huizen spookhuizen worden/zijn. Alle andere redenen zijn eigenlijk een variant van een van de onderstaande punten.

1- De spirit-bewoner is zich niet bewust van het feit dat hij/zij dood is en ‘leeft’ het leven zoals daarvoor. Zij het in een andere dimensie.
Wanneer mensen onder invloed van drug, alcohol, shock of trauma overlijden, is de kans groter dat ze niet herkennen dat ze geen lichaam meer hebben. Dit kan voorkomen dat ze ‘verder’ gaan en gaan ‘spoken’.

illustratie van spook2- De spirit-bewoner voelt zich (nog steeds) eigenaar van de woning, ziet jou als een indringer en doet alles om je aandacht te trekken om dat feit duidelijk te maken. Spookverschijnselen zijn het gevolg.

3- Het huis staat op een verkeerde plek gebouwd.
Er bestaan energetisch fenomenen, die je kunt beschrijven als snelwegen en verzamelplaatsen voor spirit. Wanneer je huis op zo’n plek gebouwd is, kan dat een belasting opleveren en zorgen voor spokerij.

4- Jij of een medebewoner nodigt (bewust of onbewust) geesten uit.
Een (latent) talent om te communiceren met spirit kan hiervan de oorzaak zijn. Wanneer die persoon zich niet van dit talent bewust is, of wil worden, kan dit uitmonden in een probleem.
Wanneer deze persoon zich verplaatst, dan verhuizen de spirits mee. En is dus niet het huis of de plek de uitnodigende factor voor spirit, maar de persoon, en kun je eigenlijk niet van een spookhuis spreken.

Heb jij problemen met entiteiten in huis? Lees dan zeker ook mijn artikel 7 dingen dingen die je moet weten over entiteiten.

 

 

Delen met je netwerk?

54 thoughts on “4 redenen waarom entiteiten in een huis rondspoken

 1. Hoi,

  Zondag 7 mei hebben wij onze 2 jaar jonge poes moeten inslapen door dat het heel ziek was.
  Woensdag 10 mei was de crematie van onze poes.
  De nacht van maandag op dinsdag had ik een zwarte schim gezien in de vorm van een poes en Woensdag had ik bij thuiskomst een foto genomen van de urne waar onze overleden poes in zit en ja op de foto zie je natuurlijk een wolk in de vorm van een kat die voor de urne sta van onze overleden poes.
  Nooit was dit eerder gebeurd.
  Wij geloven dus dat onze poes hier aanwezig is en merken dit ook bij onze 3 andere poezen.
  Nu vragen wij ons af wat als wij verhuizen,verhuist de geest van onze poes dan mee of niet?

 2. Mijn oma is sinds 3jaar nu verhuis naar een kleinere woning. Ik (kleindochter) woon bij haar in als mantelzorger. In het huis heb ik een kleine eigen kamer. Nou alleen in mijn kamer voel ik heel sterk ern aanwezigeid van iemand. Maar in de rest van het huis niet.

 3. Hai, Sven hier. Ik heb laatst iets heel raars meegemaakt. Ik lag na een avond stappen rond een uur of 5 samen met mijn vriendin in bed. (Dit was bij haar thuis) Toen ik de kamer binnen kwam had ik het al enorm koud terwijl zei eigenlijk nergens last van had. Ik kon niet goed slapen die nacht dus viel uiteindelijk pas rond half 8 in slaap. Rond een uurtje of 8/ kwart over 8 schrok ik wakker. Ik voelde me misselijk en dacht bij mezelf dat het aan de drank zou liggen. Ik ging even kijken hoe het met mijn vriendin ging maar kwam er al snel achter dat er nog iets in bed lag. ”het” lag onder de dekens rechts van mijn vriendin. Ik was enorm bang en wist niet wat ik moest doen dus besloot gewoon rustig te liggen met mn ogen open. Opeens begon de zwarte schaduw op te staan en langs het bed te lopen naar een bepaald schilderij. Het heeft daar zeker 5 minuten gestaan. Het was aardig donker in de kamer dus ik kon de schaduw niet goed zien maar het was wel duidelijk dat het er bovenuit sprong. Na die 5 minuten ging ik een zaklamp van mijn telefoon schijnen en was er niks te zien. Heb jij enig idee wat het kan zijn?

 4. Ik heb de laatste tijd hetzelfde voor, dat altijd dezelfde deur van de kast openstaat, dat er klei hard tegen mijn rolgordijnen word geslagen, dat er iemand lichtjes in mijn nek aan het blazen is op dezelfde hoek van mijn bed, dat ik iemand stilletjes hoor praten en dat ik iemand zie voor mijn kast lopen. Deze gebeurtenissen gebeuren altijd tussen 22:55u. en 23:00u. Ik ben 14 ik heb hier oprecht schrik van.

  • Praat erover met je ouders. Laat ze eventueel deze website zien, als ze hulp voor je willen inschakelen. Voor jou is het belangrijk om te onthouden dat jij de krachtigste energie bent in jou. Iets wat onbekend is, voelt vaak heel oncomfortabel. Dat is wellicht waarom je schrikt of angst hebt. Angst voor energetische verschijnselen is niet nodig, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat realiseer ik me heel goed. Stel je dienstbaar op, en vraag wat je kunt betekenen voor de energie die je waarneemt. Meestal is erkenning voldoende.

 5. Hoi , ik had dit ook 2 jaar geleden. Heb dit nooit tegen me ouders gezegd gevolg . Ik voelde dat iemand mij aanraakte op me rug en durfde niet meer te bewegen. Soms midden in de nacht werden er opeens dingen van kastjes gegooid (die niet kunnen vallen) mijn moeder heeft veel ervaringen gehad met geesten vroeger en werkte vroeger op de ict waar ze een keer iemand hoorde roepen: ik ben hier, in ben overleden kom hier heen . Toen is zei erheen gegaan en bleek de persoon plots overleden. Mijn ouders vertellen er niks over maar ik hoorde ze een keer zeggen tegen mijn oma dat er vroeger iemand was overleden in ons huis. Onze kelder is eng en mensen die in onze kelder komen of boven de kelder langsgaan via de trap (open trap) voelen dat er iets is (mijn nicht heeft dit meegemaakt en wist toen nog niks van ons huis af) ik heb 2 jaar echt in angst geslapen.. en het bleef gebeuren. ohja een weetje: ik woon naast een kerkhof. Het voelt naar als ik daar loop en mijn moeder had daar wat meegemaakt wat ik niet duidelijk weet omdat ze daar best vaag overdoen tegen mij. Ik denk omdat ik dat eng vindt. Weetje wat je moet zeggen als het gebeurt: ga terug naar je eigen licht. Soms helpt dat . Groetjes

 6. Hoi Laura.
  Vorig jaar ben ik even met retourticket een kijkje gaan nemen aan genezijden. Sinds ik ‘wakker’ ben, ben ik meer en meer bezig met de wereld van… En nu lees ik dat je als mens een (latent) talent kunt hebben om te communiceren met.. In mijn huis ben ik, ook al woon ik alleen, en werk ik er ook als componist, nooit alleen. Dat voel ik. Dat merk ik. En ik vind het niet storend. Ik vraag naar de intentie en verzoek dan ook alles met dubieuze intenties mijn huis te verlaten. Heeft het die niet, dan spreek ik ook uit ‘dat ik er de ernst niet van inzie.. dat ze maar kijken wat ze willen’. Haal ik mezelf nu problemen op de hals? Ik hoop van je te lezen. Groetjes, Freek

 7. Hallo ik had iets raars..mijn dochter maakte een selfie en je ziet iets op de achtergrond een persoon ..ik heb niet echt rare dingen Hier..soms wel..iedergeval zou ik deze foto kunnen laten zien om te kijken wat jij er van vind ? Gr laura

  • Hoi Laura,
   Ik weet te weinig van fotografie om ook maar iets zinnigs te kunnen zeggen over ‘rare vormen’ op foto’s. Lichtval, lenzen en stofjes geven vaak gekke effecten die misschien lijken op geesten.

   En soms zien we ook dingen, die er helemaal niet zijn, of niet zo bedoeld zijn. Dit verschijnsel heet pareidolie.

   Een foto alleen, zegt mij dus niet zoveel over wat er wel of niet aanwezig zou zijn geweest.

 8. Hallo Nicky,
  al van toen ik klein was (ik ben nu in de 50) ervaar ik geesten. Als klein kind zag ik bij ons op zolder een oude man, die later m’n opa bleek te zijn. Ik zag in m’n tienerjaren ook m’n overleden papa, die stierf toen ik klein was. Ik vertelde dit toen aan m’n mama en ze vroeg welke kleren hij aan had. Ik beschreef de kleren en ze veranderde van kleur. Papa bleek in de kleren begraven te zijn. Ik voel ook veel aan. Mijn eerste man stierf totaal onverwacht en op dat moment waren we niet samen. Hij kwam afscheid nemen en zei dat hij naar onze dochtertjes ging (hadden we verloren in de zwangerschap). Twee andere familieleden kwamen inmiddels bij het heengaan ook afscheid nemen. Ook toen ik bij m’n huidige man introk, had ik een raar gevoel van een jonge vrouw met een groot verdriet. De dochter van de vorige bewoner had zich er van het leven beroofd. Overal ervaar ik wel iets. In ons appartement was het echt heftig, ik was er ook bang. Lawaai in de keuken, diepvriesdeur die open ging, in bed een zwarte gedaante die boven mij ging hangen enz. Ik wou er niet blijven wonen. Toen vonden we een huis, waar ik dacht geen geesten meer te hebben, want m’n oudste zoon ervaarde ze ook in het appartement. In dit huis zijn ook al wat dingen gebeurd, niets kwaadaardigs en het voelt ook niet heftig aan. We hebben camera’s staan en zien er orbs op en horen ook stemmen op de filmpjes, die niet van ons of de buren zijn. De aanleiding om camera’s te gaan plaatsen, was toen m’n oudste zoon de (ouder)slaapkamer kwam binnen gestormd en zei dat er een spook in z’n kamer zat. Een grote teddybeer, die al lange tijd op een stoel zat, was er zomaar en zonder reden afgevallen. Toen m’n man enkele weken later een weekend moest werden, hoorden we ‘s morgens op een van de filmpjes een klein meisje “sorry” zeggen. Ook hoorden we al namen, waar we geen enkele connectie mee hebben en een kind “mama” naar me roepen. Met mijn huidige man heb ik ook een aantal kindjes verloren in de zwangerschap. M’n man is een non-believer en daar keihard in, hij vind het allemaal onzin. Maar enkele weken geleden in onze slaapkamer, wou hij net de camera klaarzetten, toen vlakbij z’n oor iemand floot en ik had het ook gehoord. Z’n reactie “en de camera stond nog niet eens aan”, ik zag aan z’n gezicht dat hij geschrokken was en zei dat hij geen schrik moest hebben en dat ik blij was dat hij ook een paranormale ervaring had. Het bewees ook dat onze kids (de jongste ervaart ze inmiddels ook) en ik niet gek waren, als we iets ervaarden. De volgende ochtend sprak ik er met hem over en toen kwam hij met een verhaaltje aandraven dat het wel een dier zal geweest zijn. Onze parkiet was het niet en hij begon op internet dingen op te zoeken en kwam bij fluithaas. Ik zei hem dat dit onmogelijk was, omdat we die hier niet hebben en het dan ook heel toevallig zou zijn dat het diertje via ons slaapkamerraam in de slaapkamer zou komen. En hoewel er ook niets rondloopt op de nachtfilmpjes, blijft hij bij de fluithaas. Ik moet er ook niets tegen in brengen, want z’n karaktertrek is narcist en dus ook altijd gelijk willen hebben. In z’n ogen hebben onze kids en ik een steek los zitten. Orbs zijn in z’n ogen stof. Ik had hem al gezegd dat het geen stof was en dat er respectvol over gepraat moet worden. Maar nu nog altijd, als er veel orbs verschijnen is het stof. Stof met soms een gezichtje in? Ik denk het niet. Ik weet dat het paranormaal is en ben respectvol naar hen toe, maar ben ook beu de strijd te voeren met m’n man, als hij weer over “stof” praat. Mijn kids en ik weten wel beter. Wie die orbs zijn, geen idee, ook geen idee van wie de stemmen zijn, op een na heb ik een vermoeden dat het om een Engelse soldaat gaat, want ik hoorde al een morse-code en een stem “it’s burning” met een intense kreet van pijn. De naam Pieter, maar Peter wordt in het Engels “Pieter” uitgesproken. Dus van zodra ik het aankan, zal ik hier eens de graven van militairen bezoeken. M’n oudste zoon zei ook al eens dat hij beweging zag achterin de spiegel van z’n kleerkast. Ik zag uit de spiegel van m’n kleerkast al een jonge vrouw komen, maar had dit hem nooit verteld (wou hem niet bang maken). Ikzelf ben niet bang, maar waarom moeten we als “gek” aanzien worden. Het voelt als een strijd waarin in sta. Enerzijds met respect voor het paranormale en anderzijds m’n man. Ik weet dat m’n kids en ik niet gek zijn.

 9. Beste,

  Sinds gisteren iets heel enig meegemaakt.. wij hebben normaal 5 kids maar er zijn er daarvan 2 sterrenkindjes en de urne staat hier in een vitrinekast zodat ze altijd bij ons zijn maar nu gisteren een bonk bovenste in kast waar urnes en knuffels enz van hun staa´ en vanalles omver gevallen en niemand die er tegen kwam ik was op dat moment alleen thuis.. daarna was het dak aan het kraken en hoorde ik op verschillende plaatse bonken en geklop,ook mijn dochter die jas omhoog hangde en egt goed viel trug van de stoe nadat ze van school kwam.. mijn vriend en kids waren uiteindelijk thuis en dan was er niets en vanmorgen wanneer ik trug alleen was begon het trug.. iemand raad of wat dit kan zijn?

  • mijn ouders zijn pas overleden in 2 weken tyd zijn ze snel achterelkaar gegaan zo onwerkekijk allemaal maar na het over;ijden van mijn ouders voelde ik rust en warmte en veilig heid in mijn huis nu de laatsteweken gebeuren er dingen die onverklaarbaar zijn er wordt op de keuken deur geklopt terwijl dat nooit kan er vielen gisteren 3 stomp kaarsen van de kast af ik ben een probleem kind geweestwas een lastige puberen werdp mijn18e ziek een geeste ziekte waar alle zorg van mijn moeder heen ging ik kon niet zonder mijn moeder en ik kon haar na haar overlijden niet loslaten en voelde haar aanwezigheid maar nu gebeuren deze en nog meer onverklaarbare dingen wat betekent dit en wat kan ik doen voor haar?

 10. Hoi hoi,
  Hier op het einde van de tekst een vraagje over geesten energie.
  Niet lang geleden is mijn vader overleden. Zelf heb ik een wisselende band met hem gehad, maar hij heeft zichzelf aan mijn moeder en mij en siblings qua compassie nooit kunnen geven. Zijn manier van een band met het gezin was macht maar vooral controle, status en materie, en hij was echt niet in staat zich in te leven in ons en ons emotioneel en mentaal te beschermen. Je zou zeker kunnen spreken van onbewust narcisme, maar dus toch wel narcisme. Dit heeft ook weer veel (negatieve) in vloed gehad op ons en mijn sociale ontwikkeling met andere mensen en ontzettend moeilijk anderen te vertrouwen. En toch hield ik van hem als vader, heeft een plaats in mijn hart, en heb ik ergens gevoeld dat hij wel heel diep van binnen wilde dat hij zich gevoelsmatig kwetsbaar kon hechten, maar hij kon het niet en was er niet toe in staat, en misbruikte zijn macht en kon niet kwetsbaar op gelijke hoogte met anderen staan in contact, en kon anderen door gebrek aan empathie heel erg kwetsen, vaak ook onbewust naar mijn idee. Ook heeft hij hard fysiek geweld gebruikt, en niet zuinig kan ik zeggen, uit eigen frustraties. Dus niet voor de lol en plezier, zoals bij Ruinerwold, zo was hij absoluut niet. Maar toch liet hij zich wel heel makkelijk en zonder schuld gaan fysiek en verbaal, als hij boos was, ook geen sorry daarna. Hij leefde in ontkenning van emoties en gevoelens, en kon zich absoluut niet kwetsbaar opstellen in contact.

  Nu is het zo dat wij het as van ons vader nog moeten ophalen bij het crematorium. Het is nu alweer een hele tijd na zijn overlijden, maar mijn moeder durft het as van hem niet op te halen, laat staan naar huis te brengen. Zelf heb ik daar ook geen goed gevoel over dat te doen ergens, al wil ik hem zeker niet kwetsen. Zelf ben ik bijv. bang dat er een ernstig ongeluk gebeurt of dat er erge dingen kunnen gebeuren, als wij de as ophalen, of als het as bij mijn moeder thuis staat. En dat doordat de energie dan in het huis is. Nu het as er nog niet is, is het hier heel relax en rustig in huis. Ik denk ook dat mijn moeder hier hele bang voor is. In ieder geval durft ze het niet op te halen

  Het is niet zo dat mijn vader in het leven spelletjes speelde met anderen of anderen doelbewust kwaad deed. Maar hij had wel altijd controle en macht en oordelen, en anderen niet echt in zijn waarde vrij kon laten.
  Mijn vraag is dan ook: Heb je Nicky, een idee of het kwaad kan doen of dat wij in de problemen komen, als we de as ophalen en in huis zetten, of voel je wat aan toevallig? Of heb je verhalen van anderen gehoord dat er erge dingen gebeurd zijn, nadat zij as van een familie in huis had gehaald, van iemand met wie geen band hebt kunnen opbouwen of er ernstige problemen in de band waren? Vooral mijn moeder is ontzettend angstig, en ze kan er zelfs bijna niet over praten, ze heeft nu ook steeds meer trauma’s die bewust worden. Maar waar het nu over gaat, is of er ongelukken of ernstig onheil kan gebeuren, als we het as in huis nemen?

  Nogmaals ik bedoel dit absoluut niet negatief naar mijn vader toe, ik weet dat het zijn onmacht vanbinnen was en veel was onbewust, het was zeker geen bewust spel. Ik wens hem echt alle goeds in de andere dimensie, maar moest nu toch even uitleggen, hoe het werkelijk was.

  Dankje(jullie) wel alvast!

  • Allereerst gecondoleerd.

   Dankjewel voor je uitgebreide verhaal.

   In principe is er geen enkel probleem om de as van overledenen in huis te hebben. Er zijn zelfs culturen die de schedels van hun voorouders tentoonstellen in de woonkamer.

   Je geeft aan dat er nogal wat angsten en negatieve associaties rondom je vader hangen. Die lijken geprojecteerd te worden op zijn as. Ik denk dat het verstandig is om aan die angsten en associaties te werken, en als het daarbij helpt om de as voorlopig even buiten de deur te houden, dan kun je daar voor kiezen.

 11. Hallo, het wordt bij mijn moeder een echt probleem en ze weet niet wat te doen.
  Elke nacht wordt ze bezocht door geesten. Er zit eentje langs de andere kant van haar bed, dan wandelt er een vrouw voorbij met een geschenk in haar handen en laat ze het achter op haar bed of nachttafel. Soms zit er een kind op de kast en haalt de man op haar bed het kind naar beneden. De geesten zijn in donker gekleed, de vrouw meestal in lang wit gewaad. Het zijn niet steeds dezelfde want ze kan het goed onderscheiden qua vorm. De gezichten krijgt ze bijna nooit te zien of ze zijn vervormd. Mijn ma weet zich geen raad en begint echt bang te worden.

  • Beste
   Ik heb een hele rare nacht achter de rug om half 4 schrokken mijn zoontje en ik wakker omdat we op de badkamer de electrische tandenborstel aan hoorde gaan. Mijn zoontje kwam naar mijn slaapkamer toe omdat hij hetzelfde hoorde en bang was.
   Ik ben toen gaan kijken maar zag niks.
   Mijn zoontje en ik zijn in bed gaan liggen en ineens ging er heel hard muziek aan uit mijn oplader/ wekker er zit niet eens een radio op.
   Mijn zoontje schrok ook en zei mama waarom zet je die muziek zo hard.
   We zijn toen weer gaan liggen dicht tegen elkaar aan.
   Ik voelde op een gegeven moment dat er iemand in mijn rechter tepel kneep.
   En daarna maakte mijn matras een golvende beweging. Ik heb toen matras opgetild en overal gevoelt en ben van 4 uur tot 7 uur recht op in bed blijven zitten.
   Heb wel nog gezegt.
   Ik weet niet wat dit is maar wil dat je weggaat.
   Mijn zoontje zei toen mama das ook weer zielig en nu komt hij toch weer de trap op!
   Ik weet niet wat ik ermee moet en als ik alleen was geweest dan had ik gedacht dat ik gek aan het worden was. Maar mijn zoontje van 6 kreeg het ook mee.
   Ik ben nu gewoon bang om te gaan slapen vannacht.

 12. Sinds een paar maanden is mijn oma haar as bij ons terechtgekomen nadat zij is overleden, gister nacht om half 1 ging mijn overloop lamp ineens aan en hoorde ik een zware zucht ervan Daan komen, verder droom ik ook vaak over haar en word ik naar wakker. Ik heb ook telkens het gevoel dat er iemand bij me is en ik ben alleen en mijn ouders slapen in een andere ruimte, ik ben best bang hiervan en maak dit liever niet meer mee, ik zie ook vaak dingen in mijn ooghoeken tenminste denk k, ook heb ik laatst is meegemaakt dat ik in de keuken een hele rare zucht hoorde terwijl ik alleen was. Ik heb ook heel erg dat ik benauwd word en moeilijk kan ademen, slikken enz.

  • Hai Jason,
   Praat met je ouders over je waarnemingen en angsten. En ook over dat benauwd zijn. Misschien is het verstandig om de huisarts er naar te laten kijken.
   Laat ze deze website lezen, als je mijn hulp zou willen of een keertje met me wil sparren, zodat ik je wat dingen kan uitleggen.
   Groetjes,
   Nicky

 13. Ik weet niet of je er iets over kan zeggen

  Raar nachtje achter de rug. Eerst gisteren bijna mijn dochter al zonder dat er iets of iemand in de buurt was het snoertje van de telefoon naar de box suptiel losgeraakt en vannacht mijn telefoon verplaatst van het nachtkastje naar de stoel, dit was vannacht om 3 uur, dus daarna niet zo goed meer geslapen.
  Dit is allemaal vrij onschuldig en ben wel gewend dat er van alles om ons heen is, ik weet niet beter.
  Maar dit maak ik niet vaak mee, maar ook omdat ik er nu geen raar of onrustig gevoel bij krijg.

 14. Hallo, ik heb in een vakantie in Spanje een foto van een zwembad met mensen erin gemaakt en zag achteraf dat daar een beroemde Engelse popzanger in het water lag. Ik heb hem die dag ook gezien. Ik keek hem aan en hij gaf me een knipoog. Was helemaal niet met deze man bezig. 15 jaar later heb ik vaak naar zijn muziek geluisterd. En dat was tijdelijk. Hij is nu al een aantal jaar geleden overleden. Afgelopen zomer was k zomaar naar wat oude foto’s aan het kijken en kwam deze foto we tegen en vroeg me af of het hem wel was.. Ik heb met mijn mobiel een foto van deze foto gemaakt en geprobeerd hem wat uit te vergroten en ik dacht ja het is hem wel en werd helemaal happy van binnen. Nu als ik ergens kom of de radio aanzet al is het midden in de nacht hoor zijn muziek. Ook gaan af en toe de lichten knipperen in de woonkamer. Ik heb nu een paar keer in witte waas gezien en ook wat lichtpuntjes in mijn slaapkamer. Ik heb het gevoel dat hij het is. Tekens en ook zijn naam zie vaak voorbij komen. Soms voel een aanwezigheid in m’n slaapkamer en soms heb ik het idee dat ik met hem communiceer door sterke gedachten. Kan dit allemaal? Ik ken hem niet. Hij komt ook niet uit Holland.

  • Hai Jacqy,
   In energiewerk kun je niks uitsluiten, alles is een mogelijkheid. Het is zaak te onderzoeken waarom je getriggerd wordt door de energie van deze zanger en waarom juist nu. Wanneer je dit inzicht verwerft, kun je de energie ervan vrijgeven. Je sensitiviteit is daarbij zeker van nut. Wil je mijn assistentie daarbij, dat kan. Stuur me dan een mailtje en dan bespreken we de mogelijkheden.
   Groet, Nicky

   • Hai Nicky!
    Ik weet niet zo goed hoe ik dat moet uitzoeken. Met contact maken heb ik geen ervaring. Het contact met de zanger gebeurde zonder dat k het door had. Ik heb alleen ervaring met energieën en entiteiten vooral als ik gespannen ben dan zie of voel ik geesten. Meestal in oude woningen. Met de zanger is het anders. Hij is er gewoon altijd. Ook als er niet mee bezig ben. Gisteren avond zag ik lichten verschijnen op m’n slaapkamer deur als een soort foto flits maar minder fel. Heb hem gevraagd om een liedje op de radio van heb te laten horen en dat gebeurde ook. En midden in de nacht werd ik wakker en keek naar de deur en vroeg of hij er nog was en daar was de flits weer. Ik ben niet bang. Ik vind het eigenlijk wel leuk. Kost me wel veel energie. Dan ben klein beetje duizelig. Ik heb wel een medium gesproken via de telefoon en die vertelde me wel iets over de zanger dat dacht… ja dat klopt. Ze vertelde me dat we elkaar kende uit een vorig leven en hij m’n zielsverwant is. Ik vind dit moeilijk om te geloven of misschien ben ik onzeker. Kun je me een paar tips geven hoe ik een op een goede manier hier mee om moet gaan? Alvast dank☺️

 15. hallo,
  Bij mijn thuis hoor ik vaak rare geluiden.
  Dingen die vanzelf aanspringen ik ben zelf 10 jaar maar vraag mij al 2 jaar af of geesten
  echt bestaan al twee jaar omdat ik al twee jaar rare geluiden hoor ik durf zelf al niet meer
  te slapen toen ben ik uiteindelijk op deze website gekomen
  zelf hoor ik ook soms potten en pannen bewegen dat eigenlijk niet kan
  en ik hoor rare geluiden in huis vooral als ik alleen ben
  kunt u antwoorden op mijn vraag en me verder helpen

  groetje,Lander

  • Hai Lander,
   Praat met je ouders over de dingen die je waarneemt en de eventuele zorgen die je daarbij hebt. Ze kunnen je vast geruststellen over de geluiden die je hoort en wat er met de apparaten gebeurt. Lukt dat niet en denken zij ook dat er misschien wel iets anders aan de hand is, dat met energetische verschijnselen te maken zou kunnen hebben, laat ze dan deze website zien. Dan kunnen ze mij altijd een mailtje sturen en om raad vragen. In de tussentijd wil ik je graag nog zeggen dat je nergens bang voor hoeft te zijn, mocht je angst hebben. Jij bent zelf de meest invloedrijke energie in jouw leven.
   groetjes,
   Nicky

 16. gisternacht werd ik wakker van de kou, mijn ventilator was vanzelf aangegaan. heel raar, want je moet een knop omdraaien. en juist ga ik de keuken in, staat de hondenmand midden in de keuken. mijn kleine hond, kan dit niet wegslepen. ps ik ben alleen thuis, dus iemand anders kan dit niet gedaan hebben,

  • Ha,

   Ik ben laatst bij mijn schoon oma geweest en deze heeft een man gehad die in 2010 overleden is, ik voelde zijn aanwezigheid, alsof hij me achtervolgde en vervolgens kwam er een fijnere energie van de stoel tegen over me af.
   Ik denk dat hij het is maar ik durf mezelf niet te geloven..

 17. Hallo

  Wij hebben sinds een maand al 3 voorvallen gehad met bewegend speelgoed in de nacht eerst was het 2x de bestuurbare auto van me zoontje en daar naar de loop auto (afgelopen nacht)nu licht er wel iemand op sterven aan de kant van mijn man zijn peet oom om precies te zijn bij de 2x dat het bestuurbare autootje van de kast viel precies op de tafel eronder recht op had mijn man gedroomd dat hij zijn oom als geest zag maar dat nu ook al de loop auto beweegt uit het niets , vind ik wel eng nu

  Ik weet even niet zo goed wat te doen nu ?

  Veel liefs Sarah

  • Hai Sarah,

   Wanneer je denkt dat je te maken hebt met spirit, dan kun erover nadenken contact te maken en je dienstbaar opstellen. Misschien is er wel een reden dat deze entiteit zich laat zien?
   Tips kun je vinden in deze blog over entiteiten en deze over werken met spirit.

   Durf je het niet alleen, of wil je mijn hulp, stuur me dan een email, dan bespreken we de mogelijkheden.

   Groetjes,
   Nicky

 18. Beste,
  Ik voel met regelmaat in mijn slaapkamer tijdens het slapen dat mijn dekbed wordt weg getrokken.
  Ook voel ik dat er iemand druk legt op mijn dekbed als ik slaap.
  ook heeft mijn vriendin meegemaakt dat zij aan het slapen was en dat er iemand naast haar op het bed kwam zitten. zij durfde zich niet meer te bewegen hierdoor.
  ook heb ik een keer meegemaakt dat alle ramen dicht waren en dat er onder het bed vandaan een hele koude luchtstroom langs mijn enkels gingen.
  En mijn slaapkamer is altijd koud.
  De laatste keer maakte ik mee dat ik lag te slapen en iemand mij in mijn rug prikte.
  Het slapen in mijn slaapkamer is niet leuk meer, iedere avond voor ik ga slapen vraag ik me af wat er nu weer gaat gebeuren.
  Heeft u enig idee wat ik hieraan kan doen ?
  Gr Rick

 19. beste Nicky ik vermoed dat in mijn oude woning waar mijn dochters nog wonen een geest rondwaart sinds een aantal jaar. vooral mijn oudste dochter heeft er last van ze hoort rare geluiden deuren die uit het niets ineens dicht zijn. Lamp die ineens aan is zonder dat er verder iemand anders in huis is dan zijzelf. radio die vanzelf aangaat. ze is zelfs drie keer gekrabd op haar voorhoofd? Zou jij ons kunnen helpen. met vriendelijke groeten van ilja de vries.

  • Mijn licht gaat soms uit en aan en vandaag hoorde ik iets op het deur schoppen en ja er was een oude man overleden in mijn huis ik heb het mijn ouders verteld maar ze nemen het niet serieus

   • Hai Anoniem,
    Weet, wat jij weet en vertrouw daarop.
    Het is heel goed mogelijk dat je iets waarneemt, wat zij gewoon niet kunnen. En ik snap heel goed dat het niet leuk is, als je ouders je daarin niet serieus nemen. Is het misschien een idee om ze deze blog en website eens te laten lezen? Dat geeft je misschien een net even andere manier om je ouders te vertellen wat je ervaart bij jullie in huis.
    Groetjes,
    Nicky

 20. Een boeiend onderwerp dit altijd, en ben hier altijd vele voer aan het lezen. Uiteraard snap ik goed dat deze verschijnselen sensatiezoekers trekt om bewijs te vinden. Zelf vindt ik het wel belangrijk dat we de geesten met rust en respect benaderen, dus zoals wij als mens ook benaderd willen worden. Helaas zie je bij de meeste ghosthunter-achtige programma’s weinig tot geen respect voor de geesten. Tenzij de geesten het geen probleem vinden uiteraard!

  Maar mijn vraag is:
  Als we het thuis over het onderwerp (paranormale) energieen hebben, of over de “andere wereld”, dan horen we de laatste tijd steeds een paar harde tikken tegen de luxeflex. En dat terwijl daar niks tastbaars tegen aan kan tikken verder, dat het zou kunnen verklaren. Nu weten we niet of het een engel, een kosmisch wezen, of een overleden entiteit is. Zijn er manieren hoe je op kunt merken, welke soort energieen je in je huist hebt, dus bijvoorbeeld het verschil tussen overleden mensen en lichtwezens (engelen)?

  Alvast hartelijk bedankt!

  Groetjes

   • Hoi
    Sinds een tijd woon ik met mn kinderen en nieuwe vriend in een jaren 30 woning, de buurmannen zijn al enige tijd naast ons overleden, en ook daar wonen nu ook nieuwe mensen…maar in de slaapkamer van jongste dochter bewoog een deurhanger vanuit t niets, ze is nu heel erg bang geworden…Ik voel me verder niet bang in huis maar wel dat ik ook geluidjes hoorde…mn jongste dochter zegt ook “het” is er nog.. gaan met salie en wierook de geesten weg ? En kan je dat zelf..

 21. Ik ben 11 en mijn oma is niet zo lang geleden overleden maar ik denk soms aan haar en dan voel ik me niet alleen.
  En ik slaap de laatste tijd ook niet zo goed meer .heeft u misschien tips voor mij ? Dit is niet het enigste want bij een vriend van mij zien wij allebei steeds zwarte schimmen en die steken ons wel eens in de knie holtes weet uw mischien wat er aan de hand is

  • Hai Lars,

   Ik kan me goed voorstellen dat je je oma ontzettend mist. Misschien voel je je er ook wel ontzettend verdrietig over. Praat daar over met je ouders, of met iemand anders die je vertrouwt. Vertel dan ook over de schimmen, die je ziet en de dingen die je daar nog meer bij ervaart.

   Kunnen zij je niet verder helpen, laat ze dan deze website zien en vraag of ze mij een emailtje sturen. Jouw berichtje bevat echt te weinig informatie om te kunnen vaststellen wat er aan de hand zou kunnen zijn.

   In de tussentijd is het goed om te weten, dat geen enkel energetisch verschijnsel krachtiger en machtiger is dan jij. Vertrouw daar op. Het helpt om, voordat je gaat slapen, je hele lichaam bewust te ontspannen. Ga van je voeten naar je hoofd. Zet je gedachten uit en laat die gedachten wegwaaien als wolkjes in de wind. Dan val je vast heel snel in slaap. Zet ‘m op, jij kan dit.

   Groetjes,
   Nicky

 22. ik woon hier nu een dikke 9 maanden en heb een aantal keer toen ik in bed lag een hele harde knal gehoord, steeds net op het moment dat ik weg doemelde om in slaap te vallen, en altijd achter me. je schrikt dan wakker en ziet niets en denkt ach verkeerd gehoord. voel vaak koude winden om me heen, en vraag me af wat er voorheen hier in huis heeft plaatsgevonden. ik verwacht dat hier iemand op de slaapkamer is overleden. Denk zelf niet dat deze geest kwaat in de zin heeft met mij. maar vind het wel een beetje eng. ik slaap nu het liefst beneden op de bank bij mijn honden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *