4 redenen waarom entiteiten in een huis rondspoken

entiteiten huisOver spoken, geesten en entiteiten wordt vaak een beetje lacherig gedaan. Maar eigenlijk iedereen die ik wat langer spreek, blijkt uiteindelijk wel een persoonlijk ‘spookverhaal’ te hebben.

Veel van die verhalen gaan over het voelen van een ‘aanwezigheid’, zonder dat er iemand in de buurt is. Meestal is dit een overleden geliefde, maar soms ‘hangt’ er ook iets in een huis of op een plek.

In Nederland hoor je er nooit zoveel over, maar in de UK bijvoorbeeld zijn ze soms zelfs heel erg trots op dit soort plekken. Er bestaan zowaar pubs en B&B’s die reclame maken met het feit dat ze ‘haunted’ zijn.

Waarom worden huizen spookhuizen?

Wat kan hier nou de oorzaak van zijn?

Eigenlijk zijn er maar vier redenen waarom huizen spookhuizen worden/zijn. Alle andere redenen zijn eigenlijk een variant van een van de onderstaande punten.

1- De spirit-bewoner is zich niet bewust van het feit dat hij/zij dood is en ‘leeft’ het leven zoals daarvoor. Zij het in een andere dimensie.
Wanneer mensen onder invloed van drug, alcohol, shock of trauma overlijden, is de kans groter dat ze niet herkennen dat ze geen lichaam meer hebben. Dit kan voorkomen dat ze ‘verder’ gaan en gaan ‘spoken’.

illustratie van spook2- De spirit-bewoner voelt zich (nog steeds) eigenaar van de woning, ziet jou als een indringer en doet alles om je aandacht te trekken om dat feit duidelijk te maken. Spookverschijnselen zijn het gevolg.

3- Het huis staat op een verkeerde plek gebouwd.
Er bestaan energetisch fenomenen, die je kunt beschrijven als snelwegen en verzamelplaatsen voor spirit. Wanneer je huis op zo’n plek gebouwd is, kan dat een belasting opleveren en zorgen voor spokerij.

4- Jij of een medebewoner nodigt (bewust of onbewust) geesten uit.
Een (latent) talent om te communiceren met spirit kan hiervan de oorzaak zijn. Wanneer die persoon zich niet van dit talent bewust is, of wil worden, kan dit uitmonden in een probleem.
Wanneer deze persoon zich verplaatst, dan verhuizen de spirits mee. En is dus niet het huis of de plek de uitnodigende factor voor spirit, maar de persoon, en kun je eigenlijk niet van een spookhuis spreken.

Heb jij problemen met entiteiten in huis? Lees dan zeker ook mijn artikel 7 dingen dingen die je moet weten over entiteiten.

Wil je meer weten over de energie van jouw ruimtes? Start dan met de gratis Sfeer- & Energiescan.

 

One thought on “4 redenen waarom entiteiten in een huis rondspoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *