Voelt je huis futloos? 4 manieren om dit te veranderen

Verhelp stagnaties in je woning.

Een futloos huis voelt blèh. Het maakt moe, verlamt en zorgt voor apathie bij alle bewoners. En dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer een plek zo ‘blèh’ voelt, is er een overdaad aan Yin-energie. Yin is de complementerende kracht van Yang. Yin en Yang zijn de twee energiën die symbool staan voor fysieke manifestaties in dualiteit en materie.

Je bent misschien geneigd om aan Yin en Yang te denken als tegengestelde krachten. Krachten die elkaar misschien wel tegenwerken of teniet doen. In werkelijkheid zijn het krachten, die onderling van elkaar afhankelijk zijn. Het één, kan niet zonder het ander.

Geheugen-opfrisser:

Yin staat symbool voor het passieve, destructieve, implosieve vrouwelijke principe.

Yang staat symbool voor het actieve, creërende, explosieve, mannelijke principe.

Vuistregel

De ideale leefomgeving voor de levende mens bestaat uit 3/5 yang-invloeden en 2/5 yin invloeden. Deze balans, met iets meer yang dan yin, is zo, omdat voor mensen actie, creatie, beweging en groei belangrijk is.

Yin-energie is een sterke energie. Wanneer je daar op lange termijn mee geconfronteerd wordt, betekent dat sloomheid, stagnatie en passiviteit. Een teveel van deze energie is gewoon niet wenselijk voor een mens.

Voorbeelden van plekken, met veel yin energie zijn: slachthuizen, gevangenissen, begraafplaatsen en ziekenhuizen. Wanneer je wel eens op zo’n plek bent geweest, dan heb je vast al een indruk van wat teveel yin met je doet.

Voelt jouw huis, of plekken in je huis als ‘teveel yin’? Zijn er misschien plekken in je woning die levenloos en passief aanvoelen? Als je geen idee hebt hoe dat voelt, denk dan eens aan hoe je lege woning aanvoelt als je binnenstapt na twee weken vakantie, of aan een kelder waar bijna nooit iemand komt. Dat gevoel.

Vind je dat lastig om te onderzoeken? Doe dan de Sfeer- & Energiescan en maak een ruimte-check voor jezelf. (Deze scan krijg je in mijn online programma Space Clearing zonder Franje.)

Remedies

Heb je vastgesteld dat je huis wel een beetje meer pit kan gebruiken? Dan heb ik een aantal makkelijke manieren voor je om dat te balanceren met yang-energie.

Yang stimuleert, en zorgt voor meer actie en dynamiek in energie.

Vier eenvoudige remedies:

1 – Geluid – Geluid brengt yang-krachten in een ruimte. Laat bokvoorbeeld eens een radio dag en nacht aan staan. En kijk wat er met de ruimte gebeurt. Let wel een beetje op het soort muziek dat je kiest, want ook dat heeft natuurlijk weer zo zijn invloeden.

2 – Kleur – Felle kleuren helpen yang-kracht genereren. Experimenteer eens met verf, kussens, kleden of gordijnen.

3 – Licht – Gooi de gordijnen open, laat licht binnen en plaats lampen strategisch.

4 – Leven – Huisdieren dragen enorm bij aan yang-invloed. Een hond of kat zorgt letterlijk voor leven in de brouwerij. Vaker mensen uitnodigen of feestjes geven is ook een optie, maar die gaan uiteindelijk ook weer weg. Een huisdier brengt permanent yang-energie in je woning.

Sfeer-signalen

Wanneer je een maatregel hebt ingevoerd of toegepast, let dan goed op signalen die de verandering in sfeer en energie aangeven. De effecten zijn meestal subtiel, maar soms ook overduidelijk en dramatisch. Denk aan dingen als:

  • De ruimte voelt anders aan.
  • Jij voelt je anders in de ruimte.
  • Jij, je gezin, je huisdieren of visite gedragen zich anders.
  • Er vinden een ander type gesprekken plaats.
  • Je hebt een nieuwe favoriete plek in huis.
  • Visite gaat ergens anders zitten.
  • Je hebt meer, of andere impulsen om dingen te doen.
  • Er is meer ‘activiteit’ in huis.
  • Kinderen gaan meer knutselen.

Vertel welke dingen er bij jou in huis veranderen op het moment dat je de yang-energie in je woning stimuleert. Zet het hieronder in de comments, dan kunnen meer mensen van jouw inzichten en tips profiteren.

Wil je (meer) hulp om van je woning een persoonlijke krachtplaats te maken? Neem dan contact met me op, ik kom je graag helpen.

Vond je dit een goed artikel? Deel het dan met je vrienden, alvast bedankt!

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *