Het verschil tussen reinigen en schoonmaken

Is reinigen hetzelfde als schoonmaken?

Wanneer je viezigheid weghaalt van oppervlaktes, dan ben je aan het schoonmaken. Dat is iets anders dan reinigen, ook al worden reinigen en schoonmaken door elkaar gebruikt, als het gaat om poetsen.

Reinigen gaat over rein-heid. Rein zijn. Zuiver zijn. Puur zijn.

Reinigen is een proces dat te maken heeft met het scheiden van substanties, die met elkaar vermengd zijn, met als doel de pure, oorspronkelijke vorm(en) terug te krijgen.

Dit scheiden is een alchemistisch, en ook een geomantisch proces, waarin het uiteindelijk draait om het scheiden van fijnstoffelijke energieën.

Aanhaken

Wanneer iets energetisch gereinigd wordt, wordt ‘aangehaakte energie’ die zich vermengd heeft met het object, gescheiden van het object.

Dit verschijnsel van ‘aanhaken van energie’ ken je vast wel. Denk maar eens aan de sfeer die achterblijft in een ruimte waar ruzie is gemaakt. Of vibes die blijven hangen aan oude meubelstukken of sieraden.

Deze aangehaakte informatie is een ‘ding’ dat op je inwerkt. Altijd. Zowel postief als negatief.

En natuurlijk alleen wanneer dat ‘ding’ negatief uitwerkt, ervaar je dat als een probleem.

Wat kun je doen?

Het goede nieuws is: er is iets aan te doen. Met genoeg innerlijke onthechting, is er met behulp van ritueel en gebed afscheid van te nemen. Hierbij is de innerlijk onthechting het belangrijkste ingredient. En zijn het ritueel en gebed slechts manieren om tot die onthechting te komen.

Ook werkt ‘shock-therapie’. Rituelen als vrijgezellenavonden, bed opschudden en housewarmingfeestjes zijn hierop gebaseerd. Het oude wordt ‘los’ geschud, zodat het losgelaten kan worden en er plek is voor het nieuwe.

Oefening

In het klein kun je dit zelf thuis uitproberen en ervaren. De hoeken van een kamer zijn plekken waar energie zich altijd verzamelt en stagneert. Een goede testplek dus.

  • Ga in de hoek van een kamer staan, met je gezicht naar de hoek toe.
  • Ervaar wat het met je doet. Let daarbij op lichamelijk sensaties, maar ook op gedachten en emoties.
  • Klap intensief in je handen en zorg dat je een zo groot mogelijk vertikaal stuk ‘beklapt’ (van je hurken tot op je tenen).
  • Voel opnieuw.

Vertel je in de comments wat je hebt ervaren?

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *