21 tips voor verstandige omgang met elektrosmog

Wat kun je zelf doen aan elektrosmog zonder de voordelen van techniek te missen?

button wifi signDe techniek is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Naast hoogspanningsmasten, elektrische kabels en stopcontacten, bestaan er nu ook WiFi, zendmasten voor mobiele telefonie en draadloze verbindingen voor van alles. Daarmee is ook de belasting van elektrosmog op ons lichaam ontzettend gegroeid.

Elektrosmog is een verzamelnaam voor elektrische en elektromagnetische straling (hoogfrequent en laagfrequent) die apparaten, zendmasten en stroomdraden afgeven.

Elektrische en elektromagnetische frequenties (~stralingen) geven een stress-effect op het lichaam, wanneer deze stralingen zich binnen het ‘biologische frequentiebereik” van ons lichaam bevinden. Veel elektronische apparaten functioneren binnen of in de buurt van deze biologische frequenties. Ons lichaam resoneert hierdoor gemakkelijk met vergelijkbare, niet-lichaamseigen frequenties. Dit leidt tot irritatie.

En irritatie betekent stress in het lichaam. Wat de mogelijke effecten van dit soort stress op het lichaam op de lange termijn zijn, daar zijn de meningen nog over verdeeld. Wel valt me op dat ik (gelukkig) steeds vaker berichten in de media zie over gemeenten die besluiten om zendmasten niet te plaatsen en scholen die WiFi weren. Ik zeg er wel bij, dat dit meestal berichten uit het buitenland zijn. In Nederland is me dat nog niet opgevallen. (Dit soort berichten deel ik op mijn Facebookpagina.)

Het is voor je gezondheid belangrijk om de hoeveelheid stress in je leven zo veel mogelijk te minimaliseren. Dat betekent dat het verstandig is om ook de belasting op je lichaam, veroorzaakt door elektrische apparaten zo veel mogelijk te verkleinen.

Als leek kun je deze belasting al drastisch verminderen indien je de volgende tips toepast:

Telefoon

1 – Draag je mobiel niet op je lichaam en zet ‘m ‘s nachts uit. Voor mobieltjes geldt: afstand is je vriend. Stop ‘m dus niet in je broekzak of BH, maar doe ‘m in je tas. Praat op speakerphone i.p.v. aan je oor. En leg ‘m ver bij je weg als je ‘m niet nodig hebt. Dus niet vlak naast je neerleggen als je zit te werken en ook niet op je nachtkastje als je gaat slapen.

2 – Gebruik thuis en/of op kantoor een ouderwetse ‘snoer-telefoon’.

3 – Of gebruik een DECT-telefoons met een ‘eco-modus’-stand voor minder straling. Of een ‘eco-plus’-stand, waarbij het basisstation alleen straalt tijdens het bellen. (Check de specs voordat je een aanschaf doet.)

4 – Vraag de buren om ook DECT-telefoon met ‘eco-modus’ te gebruiken. (Het bereik van DECT en WiFi is wel tot 200 meter merkbaar.)

WiFi

5 – Gebruik internet via de kabel.

6 – Zet je WiFi alleen aan wanneer je ‘m nodig hebt. Ook hier geldt, afstand is je vriend. Hoe verder je van de WiFi-bron afzit, hoe beter.

7 – Zet je WiFi ‘s nachts uit. Dan hoeft je lijf minder ‘op te boxen’ tegen stress om tot rust te komen.

Overig

foto van man met laptop op schoot8 – Gebruik geen magnetron.

9 – Gebruik geen inductiehaard.

10 – Niet met je laptop of tablet op schoot.

11 – Gebruik zo min mogelijk draadloze bedieningen. Denk aan draadloze muis, keyboards, lichtschakelaars, geluidsboxen etc.

12 – Zet elektrische apparatuur zo veel mogelijk uit. Niet op stand-by, maar uit. Desnoods trek je de stekker er uit. Apparatuur in stand-by modus gebruiken nog steeds stroom en geeft dus (verhoogde) straling af.

Slaapkamer

In de slaapkamer is het slim om extra op te letten waar het elektrosmog betreft. Je brengt hier de meeste tijd op één plek door, in een periode waarin ons lichaam zich moet herstellen. Als je slaapkamer belast is met veel elektrosmog, dan is het voor je lichaam veel moeizamer om te herstellen.

13 – Zo min mogelijk elektrische apparaten. Denk aan TV, stereo en wekkerradio.

14 – Gebruik geen elektrische deken.

15 – Gebruik geen waterbed. Je ligt dan op stroom.

16 – Gebruik geen binnenveringsmatras. Deze bevatten ijzer en ijzer geleidt straling. De veren zijn in het matras gestopt zonder te letten op magnetische poling. Elke keer wanneer je draait in je slaapt, moet je lichaam zich dus aanpassen aan een nieuwe poling. Dit betekent stress en dus kan je lichaam minder makkelijk herstellen.

17 – Geen stroomkabels onder je bed.

18 – Overweeg netvrijschakelaars met controlelampjes.

Over edelstenen en stickers enzo…

19 – Technische straling kun je niet zomaar ‘wegmaken’ met een edelsteen, sticker, spray of intentie. Je kunt een tafel ook niet laten verdwijnen door er een edelsteen op te leggen… Wat je met dit soort middelen wel kunt bereiken, is een herprogrammering van de energetische ‘informatiekwaliteit’ die de elektrosmog met zich meebrengt, en/of hoe jouw lichaam daarop reageert. Qua edelstenen zijn zwarte toermalijn en shungiet hiervoor zeer geschikt.

Boekentip

20 – Het boek ‘Elektromagnetische Vervuiling’ van Ulrich Kurt Dierssen en Stefan Brönnle geeft je een zeer uitgebreide uitleg over de technische achtergronden van elektrosmog. En de gevolgen daarvan voor lichaam èn geest.gauge-509543_640

En ook nog dit

21 – Raadpleeg altijd een vakman voordat je zelf aan de slag gaat met afscherm-middelen! Denk hierbij aan speciale verf, geaard beddegoed, afschermstoffen en afschermende kabels & stekkerdozen. Als je dit soort hulpmiddelen op een verkeerde manier inzet, kun je de situatie onbedoeld veel slechter maken. Woonbiologen en elektrobiologen hebben de juiste meetapparatuur om frequenties en stralingen te checken. Ze kunnen je adviseren over alle mogelijke versterkende of verzwakkende oorzaken. Ook hebben zij het juiste netwerk van vaklui om zich heen, die je (eventueel) verder kunnen helpen met het aanpassen van elektra en dat soort dingen. Zorg er dus voor dat de hoeveelheid straling ook altijd gecontroleerd wordt, ná dat er afschermingsmiddelen zijn toegepast.

Hoe ga jij om met elektrosmog? Heb je er last van? Vind je het bangmakerij? Ben je gematigd voorzichtig? Vertel het in de comments.

Delen met je netwerk?

5 thoughts on “21 tips voor verstandige omgang met elektrosmog

  1. Vergeet ook niet achter de muur te kijken waar je met je hoofd ligt. Het is mij overkomen dat daar de radiocassettespeler van onze dochter stond. Het kostte vele slapeloze nachten en stress in het hoofd voordat ik er achter was. Na het verplaatsen van de radiocassettespeler was het geklaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *