Hoe voorwerpen de sfeer bepalen

Imprints van voorwerpen

imprintAls jij je huis binnenkomt, voelt het dan alsof jij heer en meester bent van de ruimte? Of voelt het eerder alsof je spullen de boel hebben overgenomen?

Niets in je huis bevindt zich daar toevallig. De mens is een territoriaal dier met nesteldrang, dus het is natuurlijk gedrag voor ons om dingen mee te willen nemen ons ‘nest’ in. Veel mensen vinden dat ze teveel spullen hebben. Het inmiddels al jarenlange succes van Marie Kondo, het minimalisme en consuminderen, zijn hiervan belangrijke getuigen.

Wanneer je je eigen huis vermijdt om te ontspannen, of wanneer je werkelijk geen idee hebt waar je zou moeten beginnen met ontspullen, opruimen en schoonmaken, dat is een teken dat spullen je woning hebben overgenomen.

Spullen hebben een enorme impact op de energie in een ruimte. Onderschat dit niet. Hoe meer spullen, hoe meer verschillende frequenties en informatie er door de kamer ‘zweven’. Dit heeft invloed op de sfeer.

Elk voorwerp brengt zijn eigen energetische ‘imprint’ (~afdruk, stempel, spoor) mee. Hoe meer een item is gebruikt, of hoe langer iemand een object bezit, hoe meer imprinting dat item heeft. En hoe lastiger het vaak is, om er afstand van te doen.

Dit is waarom bijvoorbeeld kinderen zo gek zijn op hun teddybeer. Ze hebben er veel liefde in gestopt en dat is wat hen emotioneel troost geeft.

Het is ook de reden waarom de normaalste voorwerpen van een overleden geliefde opeens zo belangrijk worden. Je hebt graag iets bij je met de energetische imprint van die persoon.

Psychometrie is hierop gebaseerd. Psychometrie is het lezen van de energie van een voorwerp, en op basis daarvan een beschrijving van de eigenaar kunnen geven.

Houden of wegdoen?

De spullen die je bezit, bepalen voor een deel of de plek waar je woont een plek is, die je voedt en ondersteunt. Of dat het een plek is, die je energie kost.

Is het laatste het geval, dan raad ik je met klem aan om eens met een kritisch oog naar al je spullen te kijken. Of liever gezegd, te voelen. Energie liegt niet.

Marie Kondo heeft daar een hele makkelijke methode voor: Does it spark joy?!

Oftewel, word je er blij van? Zo ja, dan houden. Niet? Dan weg ermee!

Oud en nieuw

Zoals gezegd, hoe langer je een voorwerp hebt, draagt of gebruikt. Hoe groter de energetische imprint. Dit is belangrijk om je te herinneren als je gebruikte spullen, meubels of antiek aanschaft.

imprintWanneer je het verhaal en de vorige eigenaar van een object niet kent, vertrouw dan vooral op je intuïtie en luister daar ook naar! Voelt het licht en wordt je er blij van? Of voelt het zwaar en stroperig?

Ook energetische imprinting van handgemaakte spullen is vele malen groter, dan die van machinaal gemaakte dingen. De maker van een object stopt er namelijk altijd iets van zichzelf in.

Wees dus alert, ook bij handgemaakte voorwerpen, op de vibes die je van een voorwerp krijgt. En voorkom dat je energiën in huis haalt, die je eerder dwarsbomen dan helpen in het leven.

Kun je negatieve imprints wissen?

Ja, dat kan. Afhankelijk van de capaciteiten van degene die dat uitvoert, is dit meer of minder succesvol.

Voor een harmonische sfeer in je woning, is het zeker ook van belang om de spullen die je in huis hebt of brengt, ‘uit te lijnen’ naar de basis-energie van je woning.

Hoe dan ook, bedenk altijd dat je huis een spiegel is. Geen enkel voorwerp is ‘per ongeluk’ in je huis terecht gekomen. En ook de plek waar een voorwerp ligt, is niet toevallig en heeft je iets te melden. Denk daar over na.

Zijn er delen in je huis waar chaos overheerst? Dat is dan een aanwijzing dat er zaken zijn ín jou, waar je je niet (meer) bewust van bent.

Kijk thuis eens om je heen. Zie je een voorwerp of meubelstuk in je huis waar je negatieve vibes van krijgt? Zet die dan eens een tijdje buiten en kijk wat het met jou én met de ruimte doet. Vertel je er over in de commentbox hieronder?

Delen met je netwerk?

One thought on “Hoe voorwerpen de sfeer bepalen

  1. Voorwerpen en accessoires in je huis kunnen inderdaad een groot verschil maken in de sfeer. Ook kan je met oude en nieuwe materialen een leuke sfeer creëren. Ik heb zelf ook een mix van antieke meubels en moderne accessoires gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *