De belangrijkste reden waarom mensen hun heil zoeken in de natuur

Persoonlijke krachtplaatsen

Ik postte de afgelopen tijd verschillende soorten berichten over krachtplaatsen, en het krachtplaats-gevoel.

Ik kreeg daar een hoop reacties op. Via de social media, waar ik deze posts plaatste én ook in privé berichtjes.

Verreweg de meeste mensen benoemden een specifieke plek in de natuur als hun favoriete krachtplaats.

En opvallend weinig hadden het over hun eigen woning als krachtplek.

Dat laatste vind ik natuurlijk ontzettend jammer… Ik vind het zelfs een gemiste kans, als ik heel eerlijk ben…

Want wat zou er allemaal mogelijk zijn voor je, als je woning een persoonlijke krachtplek is? Een echte Personal Power Place?

Maar waarom is dat zo? Waarom voelen zo veel mensen zich zo superfijn in de natuur?

Oordeel

Dat komt niet alleen omdat de kleur groen er veel te vinden is, er veel negatieve ionen in de lucht hangen, of het wijdse uitzicht en de wind je goed laten voelen.

Dat komt hoofdzakelijk, omdat Natuur niet oordeelt. De Natuur be- en veroordeelt je niet op wie je bent of hoe je doet. Natuur hecht niet aan je en heeft ook geen weerstand op je. En omdat Natuur dus geen innerlijke push-and-pull energie op je afvuurt, geeft ze jou de ruimte om eenvoudig te kunnen Zijn.

Wanneer je je daar aan over weet te geven, is dat een heerlijk, en krachtig gevoel. Je komt dan na een rondje bos of strand met een ‘opgeladen’ gevoel thuis.

Hoe anders is dat in de stad! En bij de meesten, óók in de eigen woning.

Daar zit het vol met imprints, oordelen, verwachtingen en programma’s, die je in een bepaalde houding ‘duwen’, waardoor je niet de ruimte krijgt om te zijn, wie je bent.

Dit is gelukkig niet negatief! Ook al voelt het niet comfortabel.

Wanneer je mij een beetje volgt, dan weet je dat ik altijd zeg: waar je woont is nooit toevallig. De plek, de energie en alles in je woning is een spiegel van de ziel. Het is daar, om te wijzen op jouw potentie tot groei.

Inzicht

Wanneer er energetische verschijnselen in je woning zijn, met een negatief effect op je welzijn, dan is dat, omdat daar een resonantie met jou zit. Het is zaak, die resonantie te achterhalen. (Die resonantie geldt natuurlijk ook voor positieve effecten, maar die mensen komen meestal niet bij mij voor een consult of advies.)

Zonder dit inzicht, kun je geen shift van binnenuit maken. Dan ‘release’ je dus niks, en ben je de boel alleen maar aan het ‘afstoffen’.

Afstoffen is altijd een tijdelijke oplossing. Je ‘frequentie’ blijft daarbij dezelfde. En je zult steeds weer belanden in (huizen met) hetzelfde, of een variant van hetzelfde probleem.

Omgekeerd geldt ook: Stem, na een innerlijke shift, de energie van je woning opnieuw af, anders verval je al snel weer in je oude patronen. (Meer hierover in dit gesprek.)

Heb jij een favoriete plek in de natuur waar je heen gaat om even op te laden? Vertel het in de commentbox hieronder.

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *