5 tips om natuurlijker te wonen

Natuurlijk wonen geeft kracht

Hoe natuurlijker je woont, hoe meer je automatisch geïnspireerd wordt door levenskracht. Zelfs de allerkleinste impulsen verbeteren de kwaliteit van je leven.

Tune maar eens in op de energie van hout en die van plastic. Kun je de verschillende reacties van je lijf hierop waarnemen?

Hoe die reacties zich precies uiten, is voor iedereen weer een beetje anders. Grofweg zal het ene je een soort van ‘lichter’ en ‘ruimer’ laten voelen, terwijl het andere eerder ‘zwaarder’ en ‘kleiner’ voelt.

Constant in een zware energie leven, zal een grotere belasting op je leven zijn, dan wanneer je in een energie leeft die licht en ruim aanvoelt. Kies daarom zoveel mogelijk bewust voor materialen om je heen, die voor jou licht aanvoelen. Je zult er achter komen dat je als vanzelf voor natuurlijke(r) materialen gaat kiezen.

De fractale kwaliteit van natuur zorgt ervoor dat jouw lichaam en energetisch systeem herinnert worden aan hun oorspronkelijke levenskracht. Hoe meer je in contact staat met deze kracht, hoe makkelijker het is om een staat van flow te bereiken.

Iederéén kan ‘natuurlijk(er) wonen’

Bij ‘natuurlijker wonen’ denk je missschien in eerste instantie aan een huis in de vrije natuur, met een moestuin en kippen. Dat is niet voor iedereen ideaal en vast ook niet haalbaar.

Gelukkig is het ook met een woning in de stad heel goed mogelijk om natuurlijker te wonen en leven.

Ik geef je 5 tips:

1. Haal de natuur in huis.

Op het kleinste balkonnetje en op de smalste vensterbank past een plant. Op elk aanrecht kun je kruiden laten groeien. En bloemen staan mooi op elke tafel.
Wat dacht je dan van bijenhouden op het dak? Als stadsimker worden je ogen zéker geopend voor alles wat groeit en bloeit in de stad.

2. Kies natuurlijke materialen voor je huis.

Natuurlijke materialen staan garant voor een groter gevoel van welzijn.

  • Kies voor natuurlijke bouwmaterialen wanneer je een huis bouwt
  • Kies voor natuurlijke materialen wanneer je een interieur kiest.
  • Let op de formaldehyde-afgifte van bouwmaterialen, vloeren, meubels en gordijnen.

3. Kies voor organische vormen.

Organische vormen hebben geen duidelijke rechte lijnen. Het zijn vormen die je doen denken aan de natuur. Dit soort vormen hebben een bijzondere kwaliteit. Ze stimuleren het gevoel van natuurlijk wonen. Vergelijk deze twee plaatjes maar eens en neem je reacties waar.

geometrische vormen

organische vormen

4. Kies voor natuurlijke kleuren

Met kleuren uit de natuur creëer je een rustige(r) sfeer.

5. Kies voor natuurlijke materialen voor je kleding.

Met kleding van matrialen als wol, katoen, linnen, hennep en zijde voel je je lekkerder dan met synthetische kleding (zoals b.v. polyester, nylon, acryl, lycra). Let op de reacties van je lichaam en je humeur op bepaalde kledingstukken. Of tune in op een kledingstuk, net als je hierboven deed met plastic en hout.

Bonustip!

Zoek natuur op. Ga naar buiten, zoek het park op. Ga naar het bos of strand als het maar even kan. Loop een rondje buiten in je lunchpauze en bekijk de wolken. Heb oog voor de grassprieten tussen de tegels, dansende muggen aan de slootkant en die vlieg op de muur.

Nu wil ik graag van je weten: welk verschil merk jij, als je kiest voor natuurlijke(r) materialen? Vertel het in de comments!

Wil je meer weten over de energie van jouw ruimtes? Start dan met de gratis Sfeer- & Energiescan.

Delen met je netwerk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *