5 makkelijke manieren om een prettige energie neer te zetten

Hoe kun je op je werkplek eenvoudig een ‘goeie vibe’ creëren? 5 tips!

Vibes

‘n Goeie vibe in je omgeving is ontzettend belangrijk. Elke omgeving heeft zo z’n eigen specifieke ‘frequentie’. Deze frequenties neem je in je op uit je omgeving. Dus wannneer je de vibe in je omgeving verbetert, verbeter je ook je eigen energie!

Met weinig moeite, kun je de energie in je (werk-)omgeving al sterk verbeteren. Je gaat daardoor veel lekkerder in je vel zitten en je creativiteit en productiviteit zal met sprongen vooruit gaan!

Hoe doe je dat nou?

#1 – Zet een intentie

Intenties zijn extreem krachtig om positieve vibes in je omgeving mee te versterken. Let wel op! Wanneer je een intentie zet, is dat als het leggen van een fundering. Je bepaalt daarmee de basis voor ‘vorm en grootte’.

Let op! Wanneer je een intentie ziet, als iets wat ooit in de toekomst zal plaatsvinden, dan zal de energie van die intentie zich ook altijd in de toekomst bevinden.

En verander je daarmee dus niets in het hier en nu!

Een intentie zetten kun je eenvoudig doen met behulp van een meditatie. Roep het gevoel van de vibe die jij wilt creëren eerst in jezelf op, totdat je het in elke vezel van je lichaam ervaart. Als dit is gelukt, vul dan de ruimte met dit gevoel. Dit doe je door de vibe in jou te laten ‘overlopen’ de ruimte in. Ongeveer zoals een emmer die overloopt. Hiermee haal je de energie en de focus van jouw specifieke vibe naar het NU en kan die energie ‘stromen’.

#2 – Plaats planten

Gezonde planten maken een groot verschil in de sfeer van een ruimte. Ze zuiveren de lucht, houden de luchtvochtigheid op peil, dempen geluid, en verminderen de hoeveelheid stof in een ruimte. Er zijn veel aanwijzingen dat natuur stressniveaus verlaagt en helpt met ontspannen.

Daarnaast ziet het er toch ook een stuk gezelliger uit, zo’n plant op je werkplek?!

plantSommige planten zijn betere luchtzuiveraars dan andere. En ook verschillen planten in hun specifieke energetische kwaliteiten. Maar alle gezonde planten zijn symbolisch gezien een teken van groei en levendigheid. 

Dat is iets wat iedereen graag in zijn bedrijf ziet, toch?!

#3 – Denk na over kleurgebruik

Kleur heeft meer effect dan je misschien vermoedt. Kleur bepaalt de vormbeleving van een ruimte. Maar wist je ook, dat je met kleur gevoelstemperatuur, hartslag en bloeddruk kunt beïnvloeden? En dan hebben kleuren ook nog psychologische effecten. Zo werkt bijvoorbeeld groen ontspannend, roze verzachtend en helpt geel je bij concentratie.

#4 – Zorg voor daglicht

Daglicht geeft ons het volle spectrum aan lichtfrequenties. Doe dus die luxaflex en gordijnen open om van dit hele palet te profiteren. Je lichaam heeft dit complete spectrum nodig om goed te kunnen functioneren. Licht en de kleur van licht beïnvloeden de serotonine- en melatonineproduktie in ons lichaam. Blootstelling aan een ‘onevenwichtig lichtpatroon’ kan je hele bioritme in de war schoppen. Meer hierover lees je in Hoe licht zorgt dat je niet goed wakker wordt.

#5 – Zorg voor comfort

Ruimtes die comfort uitstralen hebben een betere ‘vibe’ dan de ruimtes die dan niet doen. Zorg met de juiste kleur en materiaalkeuzes voor aangename (werk-)ruimtes die zacht en uitnodigend werken, in plaats van hard en steriel.

Welke tip heeft voor jou het meeste effect opgeleverd? Heb je misschien nog andere tips om de energie in je omgeving eenvoudig een boost te geven? Laat het weten in het commentaarveld hieronder.

Delen met je netwerk?

6 thoughts on “5 makkelijke manieren om een prettige energie neer te zetten

  1. Geluid: zorg voor muziek én zorg voor rust (stilte). Zodat je achtergrond of voorgrondmuziek kunt maken als je wat afleiding wilt. Keuze van de muziek is nogal belangrijk. Maar net zo goed is het belangrijk stilte te realiseren. Dat je juist geen buitengeluiden of binnenherrie meer hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *